Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 26 december 2011

2e kerstdag

En toen was het al weer maandag,tweede kerstdag, ongelofelijk zo snel als de tijd gaat, na je vijftigste geloof ik dubbel wat ik wel eens hoorde, dat schijnt toch bij de "ouderdom"te horen, als je jong bent kan de tijd niet snel genoeg gaan en als je oud bent zou je het zo maar even stil willen zetten soms.Hebben jullie nog tijd om tussen de kalkoenen en de kerstrollades blogs te lezen? Misschien in de vroege morgen, even een momentje voor jezelf voor de drukte losbarst.En het is natuurlijk de kerstruildag georganiseerd door Katrien! (die ik door de drukte dit jaar heb overgeslagen)
Dit artikel kwam ik ook tegen laatst in de krant, de magie van kerst, ook al vanaf de jaartelling wat ik er uit begreep, oorlogen worden er voor stil gelegt, jammer dat het niet altijd zo kan zijn, maar ja, dan zou die magie er niet zijn, dan werd het gewoon, en stel je voor dat we in het gewone leven ook zoveel compassie met de ander zouden hebben......wat zou de wereld er raar beter uit zien.........
Ik heb mijn grote tak voor het raam helemaal volgehangen met kerstornamentjes en lichtjes, heel sfeervol als we s,avonds aan de eettafel zitten.
Voor mij is het dit jaar de kerst van Jennifer Chiaverini, ik heb haar boeken al een heel poosje in huis, ooit eens in één koop gekocht op de paginamarkt, en nu ben ik er dan eindelijk in begonnen. Het is grappig om al die quilttermen te lezen, de log cabin, en de lone star, grandmothers flowergarden,en Sarah,s featherweight naaimachinetje, al dat soort termen.Het zijn heerlijke simpele boeken voor in bed, kerst op Elm Creek Manor moet een fantastische ervaring zijn!
Tot groot genoegen van "Beest"is de kerstquilt van twee jaar geleden ook weer van zolder gehaald......hij is fijn........en onder de haren.......beest houd ook van tradities...vervelen hoef je je nou eigenlijk nooit met beesten.
De zakjeskrans van Bep, zo noem ik het altijd maar, is ook weer van de zolder gehaald, boeket amarylissen er in, deze kleinere vind ik super!
Wij zijn gewoon thuis met de kerst, krijgen wel iedere dag bezoekers die "een vorkje meeprikken", geen erge ingewikkelde vorkjes overigens, wel lekkere hoop ik dan maar, en belangrijk; met liefde bereid!Het kerstontbijt met traditie de "Noorse Brunöst" ( caramelkaas) en de brioche.
Als ik ergens van overtuigd ben dan is het wel van de kracht van de eenvoud en het echte. Hoe ouder ik word, hoe meer ik dat lijk te gaan beseffen. Gezondheid,familie en vrienden, daar draait het voor mij om, en ik hoop voor heel veel van jullie.Ik deel niet alleen dezelfde knieprothese met de majesteit, we delen blijkbaar ook dezelfde mening, haar kersttoespraak was me op het lijf geschreven, de spreuk van Mahatma Ghandi hangt hier al jaren lang op het toilet,maar ja....tussen zeggen en daadwerkelijk doen ligt een hele wereld te winnen.......voor een ieder van ons.....
Zoonlief heeft nog een kersttulband gebakken, dat is weer een voordeel van het ouder worden, ze kunnen meer zelf,( en mama ruimt de keuken wel weer op.....dat verandert eigenlijk nooit ook niet bij het ouder worden....) enfin, hij smaakt verukkelijk! Geniet nog van het samenzijn met elkaar!Duurt een heel jaar voor het weer kerstmis is!

38 opmerkingen:

 1. Heerlijk zo'n gezellig blogje op de vroege ochtend Jeannet. Ik ga nu 3 daagjes met de oudste naar London maar normaal is deze dag voor familiebezoekjes die we nu al op vrijdag hebben gedaan, gister lekker gegourmet en gekaart met schoonmoeder, ik hou wel van dat burgerlijke knusse.
  Geniet lekker van deze 2 de kerstdag.
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk die versieringen das genieten vind ik ook.
  En al dat lekkers,mmmmm

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezellig logje met mooie versieringen en lekkernijen.
  Fijne dag nog vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezellig logje op de vroege ochtend Jeannet! Ik wens jou ook een hele gezellige 2e kerstdag! En vergeet vooral niet om te genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad even een momentje voor mijzelf voordat de drukte losbarst. Maar, o, wat vindt ik het altijd weer gezellig.
  Jullie ook een fijne tweede kerstdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er lekker gezellig uit allemaal.
  Geniet er maar van.
  Een fijne dag, quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijne dag vandaag. Ik begin aan de Wedding Quilt van Jennifer Chiaverini.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja hoor ik zit hier met een theetje. De honden (en ik) hebben er al een natte wandeling opzitten. Heerlijk bijkomen bij jouw blogje. Die tak wil ik volgend jaar wel lenen . Leuk ideen. En je zoon wil ik ook wel lenen, als ie tenminste zo'n tulband bakt. geniet van je dag met meeprikkers. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik wil ook wel een vorkje bij je mee prikken! Ziet er allemaal zo gezellig uit! Ik mocht vanochtend lekker even blijven liggen terwijl manlief beneden met de kleintjes en hond het ontbijt verzorgde, heerlijk! Gisteren heerlijk naar de kerstdienst geweest in onze kerk, beetje jammer dat ik me vergist had in de tijd en we een half uur verekend hadden. Maar goed we zaten nu wel lekker helemaal vooraan!
  Heerlijk die boeken van Jennifer, toen ik ze las wilde ik ook gewoon daar wonen, bij al die mensen! Dat wordt genieten voor jou geloof me!
  Fijne tweede kerstdag, groetjes Evelien.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk lekker met elkaar zoals je je lekker voelt. Hier is het dit jaar weer gelukt. Oh en dat opruimen komt ook nog wel. ........
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Vrolijke Tweede Kerstdag!
  Wat heb je het gezellig gemaakt. Het Kerstontbijt vind ik ook altijd belangrijk. Het is nog zo stil in het dorp, nog even van genieten!
  De tulband is om van te watertanden.
  Leuk idee om zoveel kerstsokken te maken en op te hangen.
  Hier hangen (en liggen) allemaal kleine quilt hartjes. De swap brengt me op een idee.
  Groeten,
  Jacoba

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat een gezellig logje en inderdaad met even een momentje voor mijzelf

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Bedankt voor dit mooie blogje. Het voordeel van ouder worden is dan wel weer dat je niet meer zo nodig moet, maar meer mag.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk je kerstsokjes!Het idee met de tak ga ik volgend jaar ook toepassen erg goed idee. De tulband ziet er smakelijk uit, dat wordt smullen.
  Fijne kerstdag verder.
  Groetjes, Evelyne
  http:// eefsneedle.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je logje beschrijft een tevreden mens en straalt warmte uit. Geniet ervan Jeannet. Groet Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooie sokken zijn dit. Je tak vind ik ook mooi en erg gezellig staan. Wat lees ik nu tijd gaat harder na je 50ste? Ik word volgend jaar 50 dus ik moet nog een jaar profiteren van de extra voor het gevoel langere dagen. Ik ben ook van eenvoud, niet te veel.
  Directe familie heb ik niet meer daarom koester ik mijn vrienden, neefjes en nichtjes extra alhoewel ik ervoor heb gekozen om kerst dit jaar alleen thuis te vieren.
  De tulband ziet er heerlijk uit en ja het opruimen dat doen moeders toch altijd erg goed???
  Fijne kerstdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je raam ziet er gezellig uit en "eenvoud siert de mens" is een waar gezegde! Vandaag lekker makkelijk, restjesdag! Maar wat kan die zoon van jou bakken en ja als de mannen koken mag de moe poetsen! Ook hier! Fijne dag
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dag Jeannet,
  Gezellige blog en wat kan die zoon van jou lekker bakken. Ziet er zalig uit belooft nog wat voor de toekomst. Kerstavond naar zus en zwager geweest(zie mijn blog) en gisteren aan een schilderij gewerkt,vandaag mee verder gegaan. Daar ka ik zo van genieten. Straks gaan we met Ingeborg uit eten en maken er een gezellige avond van. Kan het, net als jij, wel hebben zo. Genieten en ontspannen, lekker, toch?!
  Fijne dagen nog!
  Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat ziet het er weer gezellig uit bij jou, hier ook iemand van de eenvoud, geen flauwekul op tafel, gewoon een normaal koud buffet met mijn mam,DH, kinderen en kleinkinderen en niet sjiek aan tafel, maar gewoon met bord op schoot ;-))

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een heerlijk logje heb je geschreven Jeannet! Het kerstgevoel straalt ervan af. Het is erg jammer dat we ons niet elke dag zo kunnen voelen hé? Maar zoals je al zegt... dan zou het ook weer gewoon zijn en is de magie verdwenen.
  En ach... een paar keer knipperen met je ogen en het is alweer de volgende kerst hahaha. ;-)
  Eet smakelijk van al die heerlijkheden en voor Jorrit een compliment hoor! Die tulband ziet er verrukkelijk uit!!!!!
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ook al is al de tweede: ik wens jullie een fijne kerst!

  Groetjes Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een gezellig blogje op zo'n drukke dag. prettige voortzetting, groetjes, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dat ziet er gezellig uit allemaal en wat een prachtige tulband heeft Jorrit gebakken, knap hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een heerlijk ontbijt lijkt me dat, en die tulband.......je boft wel met zo'n zoon!
  Gezellig allemaal en zo leuk om te lezen!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Merry Christmas..........enjoy Jennifer's books.....I love visiting here........

  BeantwoordenVerwijderen
 26. gezellig allemaal!!!
  wij zijn maar met zijn tweetjes dit jaar, maar ook dat weerhoud me er niet van ten volle te genieten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hallo Jeannet. Toen ik je blog las over de tijd moest ik lachen want dacht weer wat een oude man(in de tachtig) me jaren geleden eens zei: Op maandagmorgen sta ik op maar voor ik goed en wel wakker ben is het al weer vrijdag!En vaket voelt het ook zo ;-)
  Annelies

  BeantwoordenVerwijderen
 28. het ziet er allemaal supergezellig uit. Je hebt nog lekker wat te lezen, ik moet ook nog steeds 2 boeken van de quiltboeken lezen en het komt er maar niet van.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. I like the little stockings. They would be nice tied to a string and hung over a fireplace.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Heel gezellig allemaal. Ik ga met het laatste boek van Chiaverini beginnen. En over een paar maand komt er alweer eentje uit. Ze zijn allemaal toch weer verschillend.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een prachtig blog-verhaal, Jeannet. Wat zijn je sokken leuk! Enig.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat een prachtige tulband heeft je zoon gemaakt en vast héél lekker! En wat heerlijk dat we ons niet meer zo druk maken over hoe alles loopt rond de kerstdagen op onze leeftijd hè? Ik maak me niet meer druk, er is toch wel genoeg te eten en anders....op is op.....jammer dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Aangezien wij de kerst niet vieren, zijn er hier ook geen uitspattingen tijdens die dagen :-) En met Yule houden wij het ook simpel, het gaat om het samen zijn en vieren dat het weer langer licht wordt. Je kerstontbijt ziet er wel lekker uit hoor, jammie !!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Oja ... ook die tulband ziet er zeer smakelijk uit !

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Dat is smikkelen en smullen bij jou!
  Eenvoudig kan ook heerlijk zijn, en ik zeg ook altijd: het gaat om de gezelligheid.
  Maar.... heb je deel 1 niet van de boeken van Jennifer, "De quiltclub"?
  Daar begint het toch allemaal mee.
  Als je die nog niet hebt, zeker kopen.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Ha, ik kon even lekker mee genieten van jullie gezellige kerst. Een goede jaarwisseling gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ik was even onder gedoken maar wat een heerlijke verhaltjes op je blog. Fijn dat je genoten hebt van je Kerst.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. De tijd *vliegt* inderdaad voorbij. Bijna is het al weer oudjaarsdag en langzaamaan beginnen wij al weer aan de (vroege) zomervakantie te denken. Wat een heerlijke foto's laat je hier weer zien, zowel van je mooie kerstversieringen als het heerlijke eten. Ik wens je een fijne jaarwisseling toe en alle goeds voor 2012.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet