Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 9 december 2011

Dilemma.....en een leuk nieuwtje....

Mag ik iedereen hartelijk bedanken voor alle overweldigende reacties op mijn "Thomas"? ik wil vaak wel mensen terug mailen naar aanleiding van vragen bijvoorbeeld, maar dat gaat dan niet, dan geeft hij "No Reply"aan, dat  kun je instellen bij blogger dat de ontvanger kan reageren op je mailtje, ideetje? En wat kan het leven van een (plattelands) quiltster soms vol van dilemma,s zitten........( volgens mij van iedere quilter, maar goed....) Ik heb weer wat af, en dan mag ik van mezelf weer aan iets anders beginnen.....Ik heb dit boek gekocht een paar weken terug. Een aanrader als je van antieke quilts houd, je zou ze wel allemaal wilen maken.
Ik heb voor mezelf de keuze uit twee quilts gemaakt, ga ik een quilt maken van deze variant op de Ohiostars, wat zal dat weer leuk worden om ieder blok anders te maken met allerlei kleurtjes, alleen daar verheug ik me al mateloos op!
en dan komt het er zoiets uit te zien, met gewone sashings er tussen. De blokken zijn groot, 12 inch, dus prima te doen.Ik heb het niet zo erg op pietepeuterig.
Maar dit vind ik ook een heel erg mooi blok, met veel puntjes, nou heb ik dat natuurlijk wel net afgerond, dus om nou weer zoiets te doen, maar mooi is tie.
Dan wordt dit de hele quilt, met flying gees als tussenbanen, ook helemaal mooi. Ik ben gewoon wég van de kleurigheid van deze quilts.
Is me dit geen mooie toepasselijke  spreuk voor ons quiltsters?
Nou was er nog een tweede dilemma, ik heb ergens een pakketje originele "feedsacks"gekocht, ik dacht, die kan ik helemaal mooi in deze quilt verwerken in combinatie met de andere civil war stoffen, maar tja....tja....ik weet niet wat jullie er van vinden, mooie feedsacks hoor, daar niet van, maar de combi matcht toch niet helemaal zoals ik het me had voorgesteld. De enige die er bij zou passen is het vierde stofje van links, dat is meer okergeel.
Je hebt kleur en kleur, en zelfs in kleuren die fel zijn zit een wereld van verschil, fel oranje of fel geel bezit veel tinten, en ik denk dat dit ze jammer genoeg net niet zijn. Ik heb nog een paar stoffen opgezocht van de civil war chronicles, die zijn ook voor mijn doen fel van kleur, maar toch wel met de juiste antiekerige uitstraling.Wat kleur al niet kan doen he.
Ik heb alvast een blok gesneden, dus tja, is mijn dilemma hier dan eigenlijk niet mee opgelost????
Nou hoor ik enkele van jullie vast denken....enne....die quilt van Petra Prins dan uit de quiltmania??? was ik daar ook niet heel erg enthousiast over? Nou, zeker en wis, daar begin ik ook eerstdaags aan hoor! een mens kan mákkelijk twee projecten onder handen hebben, toch?
En dan nu het nieuwtje.....( klinkt net alsof ik in verwachting ben ....) ik heb een column geschreven voor het januarinummer van het blad van Tineke, Quilt en Zo.....en dat vind ik leuheuk!! en spannend.......wat mensen er van vinden, ik schrijf makkelijk, maar toch, als je opeens voor een lezerspubliek van 15.000 mensen schrijft dan lijkt het wel of de inkt in de pen spontaan opdroogt en het hoofd vol zaagsel is....dan ga je teveel nadenken he, en dat moet ik helemaal niet doen....dan snij ik maar teveel stof....enfin, jullie lezen het tzt wel....Goed weekend allemaal, als het allemaal lukt ga ik nog naar de kerstmarkt bij de Quilthoeve.

39 opmerkingen:

 1. Een boek om van te watertanden!!Ik ben benieuwd wat voor moois je eruit gaat maken.
  Wat leuk dat je een colum mag schrijven, ook best spannend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tjonge, wat hebben wij quilters het toch moeilijk, patronen uitzoeken de goede stofjes de kleuren combineren LOL.....ja het valt niet mee.
  Veel succes met het combineren en uitzoeken, we zien het wel wat het uiteindelijk wordt.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat gaaf, Jeannet. Nou die ga ik zeker kopen... En, het zal vast een leuk verhaal worden, want je blog is al een soort column. Je bordje is trouwens prachtig. Ga ik onthouden en m'n man voorhouden als hij moppert over m'n troep.
  Leuk, hoor al die projectjes, je boek is ook prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk Jeanette...en een prachtig boek en schitterend blok laat je zien!
  Zie ik dat ik nog steeds geen volger van je ben.... Vreemd want ik volg je al zo lang, ga ik snel iets aan doen.
  Groetjes, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Foutje, ik ben toch al volger... Moet ik nog even terug naar mijn eigen blog! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt je keus zeker al gemaakt met zo'n gaaf blok. Ohhh en ga je een tweede Anne-Wil worden? Wat leuk nu moet ik er zeker vroeg bij zijn. Misschien zie ik je morgen op de kerstfair.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Eng om voor zoveel mensen te schrijven.??? Jouw blog trekt ook heel veel mensen !! Ik ga deze zeker ook weer kopen.
  En wat een verschrikkelijke dilemma's weer en wat erg als je niet de juiste stofjes hebt..........
  Ik zie wel dat je deze maand doorkomt, je hoeft je niet te vervelen. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Superleuk!! Een quiltschrijfster.
  En het blok ziet er mooi uit, hoor.
  Veel plezier bij de kerstfair,
  groetjes Susi

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi boek lijkt me dat, de quilt die je gaat maken is geweldig mooi. Ja die feedsacks prachtig maar ze passen qua kleur niet bij de andere stoffen. LEuk die kolom ben zo benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat past helemaal bij jou, Jeannet, het schrijven van een quiltcolumn! Ik
  ga dit blad echt aanschaffen. En die
  dilemma's, wat hebben wij quiltsters
  het soms moeilijk met het veel te ver-
  leidelijke aanbod aan patronen en
  stofjes! Die Ohio-stars zijn werkelijk
  geweldig, maar die andere ook (ik ga
  voor de stars..) en die stofkeuze,
  zoals jij hem hebt uitgelegd, daar zou
  ik niks meer aan veranderen. Ik zie je morgen (en ik verheug me erg op
  wat je meebrengt!) Groetjes van
  Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi blok geworden, Jeannet! Mooie stofkeuze!
  En je column is vast een succes! ;)
  Geniet er vooral maar van!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja daarom is het zelf uitkiezen van stof in de winkel een stuk eenvoudiger, foto's geven echt niet altijd de juiste kleur weer! Maar ik snap wel dat je voor deze quilts valt en wat betreft twee projecten, ik heb er wel 10 of noem je dat Ufo's? LOL! Veel plezier in Naaldwijk, ik ga ook! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk dat je een column mag schrijven. Je hebt vast inspiratie genoeg met alle nieuwe projecten die je gaat beginnen! Ik hoop je morgen te zien bij de Quilthoeve!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat leuk dat je die column schrijft, zal het helaas niet kunnen lezen, want dat blad verkopen ze hier niet
  Wat zullen je quilts mooi worden, kijk uit naar het resultaat
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Prachtige projecten weer! Een column schrijven gaat je vast lukken! Ik lees altijd met veel plezier je blog, succes hoor! Groetjes en fijn weekend, Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ah dat heb je mooi opgelost, ziet er goed uit, antiekerigen toch wel fris, want ik vind repro- antiekerig er soms wel erg mutsig en muizig van kleurgebruik, als dat van een bruin cafe waar nooit een sopje door is gegaan. Oboy, kan je op mijn reactie wel terug mailen, heb ik eigelijk niet naar gekeken, maar ik heb nu op mijn weblog wel m'n emailadres in t zicht staan. LOL over dat opgedroogde inkt, herkenbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het schrijven gaat je zeker goed af evenals het quilten, helemaal je eigen stijl.
  Misschien lezen al die lezers van dat blad je blog ook al wel.
  Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Weer zo'n leuk boek! en leuke stofjes, ja, die feedsacks zijn niet helemaal zo antiek als de Civil War stofjes, dat valt mij ook altijd meteen op.
  En wat leuk, iets schrijven voor een blad! Jammer dat ik het niet kan kopen in Wales....
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heb je de Blindman's Fancy in wording van Josephine al gezien ? http://josephineslappiesenlarie.blogspot.com/
  Zij heeft in haar winkeltje, rechts bovenaan haar blog, ook nog feedsacks te koop.
  Wat ontzettend leuk dat je een column gaat schrijven. Ik zou het niet kunnen. Gefeliciteerd !

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Prachtig boek, heb hem ook thuis,en blijf erin kijken. Ik vind je gesneden blok prachtig !!
  Wat gaaf een column in de Quilt en zo, ben heel benieuwd want je berichtjes lezen is ook heel plezierig dus ik kijk ernaar uit !!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuk !!!!!!!!!
  Je wordt nog eens een BNner.
  Mooi blok heb je gemaakt. Heel vrolijk.
  Ben morgen al vroeg in Naaldwijk maar hoop je wel te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Het lijkt altijd een leven van glitter en glamour, maar wij quilters hebben het maar moeilijk, met al die mooie quilts die we ooit nog willen maken. Je hebt weer wat moois uitgezocht om te willen maken. De Quilt & Zo lees ik zelden, maar dit nummer wil natuurlijk wel hebben! Geef je even een seintje wanneer het nummer verschenen is?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Je hebt weer twee hele mooie quilts uitgekozen. Ik ga eerst naar Oud Maarssenveen en dan ook naar Naaldwijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hello Jeannet, Your new quilt book is wonderful and the block you are creating is right up there!!!! Love the combination mix of colors, prints, and feedsack fabrics! So inspirational and as always thank you for your interesting posts!

  Hugs, Carolyn

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat leuk en spannend. Ben erg benieuwd.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wauw wat leuk!!!! Zomaar in een blad!! Jij mag terecht trots zijn hoor. ;-)
  Dat blok ziet er weer supermooi uit Jeannet. En ik vind die quilt met flying geese tussenbanen ook prachtig!! Wat een mooi boek is dat joh.
  Vandaag kwam trouwens de simply vintage hier door de brievenbus rollen... het is me toch nog gelukt er eentje te bemachtigen. Wat istie leuk hé?
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Goedenavond Jeannet,
  Wat grappig een verhaal schrijven voor een blad. Maar als het net zo mooi is als je quilts dan komt het vast goed.... Mooie boeken en natuurlijk allerlei mooie stofjes zie ik langskomen...

  Lieve groet van Annemieke aan allemaal....

  BeantwoordenVerwijderen
 28. wat een leuk nieuwtje...gefeliciteerd

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Leuk, Jeannet, een column... spannend!!! Jammer van die Feed sack stoffen, maar je uiteindelijke blok wordt in ieder geval heel erg mooi!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Leuke quilt ga je maken, een eigen column geweldig Jeannet, dat kun jij makkelijk, gewoon niet te veel overnadenken.
  Doe alsof het voor je blog is.

  En die kerststukjes gewoon zelf maken, je hebt vast net als ik voldoende groen in de tuin, succes.

  Fijn weekend Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Pfieuw, wat een (leuke) drukte hier weer en wat een gaaf nieuwtje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hoi Jeannet, neem die blindman's fancy, die is geweldig om te maken!!! Gewoon lukraak stoffen pakken, snijden en naaien maar. Je zult versteld staan van de spontane combinaties die er ontstaan. Ik heb er, qua kleurcombi's veel van geleerd!! Heb gisteren de laatste flying geese randjes gemaakt. Nu alleen nog die lange randen aan de zijkant! O ja, en het geheel nog even in elkaar zetten...

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Prachtig boek ziet het eruit.
  Succes met het nieuwe project.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat leuk dat je een stukje hebt geschreven voor het quiltblad.
  Heel spannend hoor!
  En dat blok dat je geknipt heb... ik vind het prachtig van stof en kleur, ziet er best antiek uit.
  Heb wel eens gelezen dat je ook alle stoffen (dus niet alleen de witte) in de thee kunt baden, dan krijgen ze nog meer een antieke uitstraling, maar dat zou je met kleine stukjes moeten uitproberen.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Dit weekend zaten we in Belgie. Toen ik een heel verhaal voor je had ingetikt, vloog internet eruit. Balen want nu weet ik niet meer wat ik schreef. Gelogen? Wie weet. :) In elk geval kijk ik uit naar de nieuwe Quilt en zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Hé Jeannet, leuk je ontmoet te hebben bij de quilthoeve!
  Jouw dilemma snap ik wel, moeilijk toch om sommige stoffen te combineren, maar het ziet er goed uit, zoals het daar ligt...en een mens mag nog veel meer dan 2 projecten onder handen hebben toch??
  Succes met je schrijvers carrière!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Congratulations on your column Jeannet! I love your quilt from the previous post too, especially all the work you put into making the backing - very special.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet