Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 23 december 2011

Ohh Dennenboom......

Oh Dennenboom, Oh dennenboom,
wat zijn uw stofjes wonderschoon.
Ik zag ze laatst nog op de rol,
Nu hangt uw boompje er mee vol,
Oh dennenboom, oh dennenboom,
Wat zijn uw stofjes wonderschoon.......
Laat de kerst maar komen, ik heb de TOP van de tannenbaum klaar! helemaal onverwachts eigenlijk, en met allemaal stoffen uit de eigen winkelkast!.( wat heeft het laatste logje overigens een stof doen opwaaien, positief en negatief, gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde en wonen we in een democratisch land waar je er vanuit mag gaan dat mensen elkaars mening respecteren,een blog is een mooie vorm van vrije meningsuiting, je zal in Noord Korea wonen......)
De laatste rand lijkt een "piece of cake", maar dat viel mij toch een beetje tegen.Je snijd 24 blokken twee maal diagonaal doormidden, 4 stroken die aan de korte kanten genaaid worden, blokje in het midden er tussen en dan heb je dit.........een blok met oortjes zogezegt wat je nog op maat moet snijden.
Die moeten dus precies op maat gesneden worden zodat de hoeken wel exact aan elkaar passen, en daar zit hem nou de kneep........veel rek door de schuine lijnen, ik heb uiteindelijk een grote mal gemaakt van paterno met de lijnen er op getekend,en dat werkte redelijk moet ik zeggen, beetje duwen en trekken en dan krijg je dus dit.
Nou ja, dan is het natuurlijk wel appeltje eitje, na een paar blokken krijg je er handigheid in, en voilla! de top is Affohohoho. Ik ben er zelf helemaal dik tevreden over, mooi vlak geworden, alles klopt.Ik ben ook heel tevreden over de kleuren, ik heb me beperkt tot bruintinten en rozerode tinten. Wat ik wel merkte is dat je zo,n quilt eigenlijk af en toe eens op moet hangen en van een afstandje bekijken of de combi,s nog wel mooi zijn, want bv rechtsonder zie je vier blokken boven elkaar met een licht middenstuk, daar had een donker middenstuk wel mooier tussen geweest, maar goed, ik heb niet zo,n grote wand binnen waar ik het kan ophangen.
Het lijkt een heel werk als je het zo ziet, en dat is het echt niet, het meeste werk als je daar van kan spreken is de boom in het midden, ik heb die op cheaterstof gezet, ( dat is voorbedrukte stof) maar dat kan natuurlijk net zo mooi op een andere mooie bijpassende stof. Dit soort quilts met randen is altijd makkelijk op maat te maken door de effen randen die je er tussen zet, mocht het een beetje minder uitkomen pas je de rand gewoon aan. Was overigens niet nodig hier, het ging gewoon echt heel goed. De maat van de quilt is 140 in het vierkant, en ik ga wil...deze met de hand doorquilten.
Ik snap nog niet dat ik het patroon zo lang heb laten liggen in de kast, nog maar eens kijken wat er nog meer voor moois in die kast en lade ligt behalve stoffen......Voorlopig hangt de top naast de echte kerstboom, na kerst ga ik hem sandwichen en rijgen ( of is dat hetzelfde....)
Enne...als jullie het komende jaar ergens in een quiltwinkel of op een beurs een wat vreemd uitgedost persoon zien met een lange regenjas, een stok, een grijs vilthoedje en een zonnebril, vergezeld van een héle grote tas.....ehhh, nou.....dan ben ik het misschien wel om een cadeautje te kopen voor mijn DH......Iedereen hele fijne warme gezellige kerstdagen!

55 opmerkingen:

 1. Hij is prachtig!!!!
  Fijne feestdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hahaha, ik ga in de gaten houden of ik zo'n vreemd persoon zie rondlopen! Hoe dan ook, je top is prachtig geworden! Helemaal mijn kleurtjes! Nu gewoon lekker op je gemak doorpitten. Lijkt me een prima klusje met een stukje kerststol en een kopje thee in de aanslag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een hele mooie top geworden Jeannet.
  Fijne feestdagen.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een prachtige boom heb jij in elkaar gezet! Daar mag je trots op zijn!!
  Fijne Feestdagen!!
  Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hihihihihihi ik zie je al lopen........met een schichtige blik....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt heel erg mooi! Succes in 2012 met t shoppen in eigen kast....... Heel economisch, maar ongezellig? Een 80/20 verdeling dan? 80 eigen, 20 nieuw? In elk geval heel dapper! Geniet van de feestdagen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou als ik zo'n mooie stofjes in mijn eigen kast had liggen zou ik ook geen nieuwe kopen. Deze schreeuwen toch om verwerkt te worden. Mooi patroon ook. En verder natuurlijk fijne feestdagen en dat je kast in 2012 maar wat leger mag worden dan zien wij weer veel mooie uilts voorbij komen:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Jeannet,

  Een tip.
  Koop voor een paar euro bij een Doe Het Zelf winkel een deurkijkertje en je kunt je quilt in wording bekijken van verre afstand.
  Echt ideaal, dan zie je gelijk hoe de verhouding van de kleuren is voordat je het aan elkaar naait.
  Ik gebruik het al jaren bij elke quilt die ik maak.
  Succes! En je quilt wordt weer prachtig.

  Groetjes, Rieteke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is een plaatje geworden ! Fijne dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig geworden Jeannet! Fijne feestdagen, groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wouw !!!!!!! Wat een beauty vind hem echt super mooi geworden gefeliciteerd !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Jeannet prachtig is je quilt geworden en wat heb je hem snel klaar.Dat vind ik nou echt een uitsmijter dat je DH volgend jaar zo gaat verwennen[echt een goeie]Verder wil ik jou en je familie hele fijne dagen wensen groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo, dat is een snelle! Weer mooi gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Die is mooi geworden! Ik vind de blokken er ook perfect bijpassen en dat donkere middenstuk is echt niet nodig! Fijne dagen,
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Prachtig Jeannet! Helemaal "mijn" kleurtjes. Jullie ook hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2012 toegewenst. Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat is je tannenbaum mooi geworden! Hele fijne feestdagen voor jou en de jouwen (dat zeggen die engelsen altijd zo mooi, maar klinkt totaal niet in het hollandsch)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een beauty van een tannenbaum!!!
  Ik vind hem heel mooi geworden. En ik
  zei het je gisteren al, je houdt het
  nog niet vol tot 2012 (hahaha, dat heb
  ik nou met lijnen en chocola). Maar je
  wordt nu wel extra in de gaten gehou-
  den, dat weet je! Wat een moed om de
  quilt te gaan handquilten; ik heb ook
  nog een fors exemplaar liggen, kunnen
  we elkaar steunen...
  Fijn weekend en groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hij is heel mooi geworden. Ik wens je hele fijne kerstdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Erg mooi !
  Ik wens je hele fijne kerstdagen en een gelukkig en creatief nieuw jaar toe !

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat is die top mooi geworden !! Oh oh je speelt nu al met de gedachte om je te vermommen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. De top is heel mooi geworden en wat snel gedaan!
  Hele fijne dagen, een creatief en vooral ook gezond 2012.
  Groetjes Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mooi, Jeannet! Een prachtige kleurencombinatie, gewoon helemaal super. Wat een leuke maat, 140 in het vierkant.
  Zelf heb ik lappen flanel in huis. Daar kun je je lapjes en blokken opleggen. Het blijft echt plakken! Tenzij de blokken te groot / zwaar worden natuurlijk, dan helpt een speld (of twee). Ik wil nog iets van een tunnel voor een stok bovenin naaien en mijn geliefde vragen op zolder twee gaten te boren met haken erin om de stok aan op te hangen.
  Ideetje: het middenblokje van het derde blok van rechtsonder vervangen door een donkerbruin blokje? Dan krijgt het een bijna-foutje-effect, dat vind ik wel grappig. En het is een kleine operatie. :-)

  Hartelijke groet,
  Esther

  P.S. Verkoop je je patroon? Bij Quilt-it kan ik het niet meer vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Heel mooi.
  Wat Esther zegt is een optie.
  Maar je kunt ook ' even ' 2 blokken omwisselen.
  In linker rij zitten 3 donkere onder elkaar en in de onderste rij zitten 3 donkere naast elkaar.
  Ik denk dat je altijd blijft denken " jammer van die lichte blokken " Ik zelf zou een blok wisselen.
  Succes, grtjs Mieke en hele fijne feestdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Errug mooi!!!

  Hele fijne dagen ook voor jou en je gezin!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Prachtige top Jeannet en prima inleiding over vrije meningsuiting hier boven. En trouwens (dit is een gewetensvraag) wie fop je het meest als je vermomt toch gaat kopen.....????
  Heel gezellige kerstdagen gewenst!
  groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hij is schitterend geworden. Mooie kleuren ook bij elkaar.

  Fijne kerstdagen en gelukkig nieuwjaar toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Lieve Jeannet dank je wel voor je schitterende kaart en wat lief wat je er achterop hebt geschreven

  Nu van mij mag de deurmat verslijten hoor, want dan weet ik dat je veel langs bent geweest, (lol) wil je best al buurvrouw

  Wat is dit quilt schitterend

  Wij wensen jullie hele fijne feestdagen toe, en een gezond en liefdevol en veel inspiratie voor 2012

  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hahaha "gek"mens ben je toch Jeannet....volgens mij lopen er meer zo rond in de quiltwinkeltjes....hoe dan ook...ze zullen je missen in de winkels hier en in Amerika....wat maakt het uit...iedereen doet maar waar zij/hij zin in heeft toch?! en stof waait op om meestal op dezelfde plek terug te vallen....ik ben een beetje verslaafd aan het stofjes kopen en verzamelen eerlijk gezegd...ik kan gewoon niet van de websites blijven en hup zijn er weer een paar FQ besteld voor wat voor reden dan ook...uitverkoop....laatste van de rol...heb ik nog niet...hartstikke goedkoop.....of gewoon "hebbendegek"... who cares.....ik werk er voor een gedeelte zelf voor....ik vind het een geinig idee in eigen kast winkelen en voor hun die meedoen..."sterkte"...lol...
  Je quilt is prachtig geworden!!Laat je hem nog een keer zien na het quilten?...veel plezier daarbij
  Ik wens jouw en je familie hele gezellige en fijne feestdagen een een gezond en gelukkig 2012!!
  groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. hoi Jeannet,
  Wat is de top mooi geworden, hij zal wel heel mooi hangen naast de kerstboom.
  Ik vind je initiatief heel goed, maar doen niet mee, ik ga dat zeker niet redden hoor om een heel jaar niets te kopen.
  Ik wens jullie heel fijne kerstdagen en een goed 2012
  Groetjes ada

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Geweldig wat een mooie top is het geworden. Enne als je frauderen bouwen we een zendertje in je schoen, zodat we je met GPRS altijd kunnen vinden !! De techniek staat voor niets.

  Fijne sfeervolle kerstdagen en geniet van deze tijd. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 31. The tree quilt is beautiful! I enjoyed seeing it. Happy Holidays to you!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Je quilt is prachtig geworden! Die kleuren zijn helemaal mijn smaak.
  Dus jij gaat incognito naar de quilwinkels het komend jaar???!!!
  Ja, ja, het is een grapje zeker, maar we houden je in de gaten hoor.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 33. wat een prachtige top! fijne kerstdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat een prachtige quilt, Jeannet. Echt top. Wat een prachtige blokken en prachtige kleuren. Dank voor het delen en ook voor jou fijne feestdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. In een woord - Prachtig!!
  fijne kerstdagen
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Leuk dat hij klaar is, hij is prachtig. Fijne kerst

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Wat is ie mooi geworden, prachtig en die kleuren helemaal geweldig. Ik vind het knap dat je dit met de machine kan. En natuurlijk ook voor jullie hele fijne en gezellige kerstdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Hij is heel mooi geworden, fijne kerstdagen!
  Groetjes Berbel

  BeantwoordenVerwijderen
 39. I enjoy your blog. Merry Christmas! The tree quilt is lovely. Great choice of fabrics. Looking forward to see what you create in 2012!!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Jeannet ik wil je bij deze een zeer grote proficiat wensen met deze quilt! Hij is Super! een quilt vol warmte ,qua kleur en tekeningen , goed samenspel tussen de blokken en je midden. Een Kerst Award waard hoor! .Hierbij wens ik je een zalig Kerstfeest en een gelukkig en voorspoedig begin van 2012 vol nieuw creaties ,volg je op de voet. Je liedje ga ik met jou goedkeuring wel overnemen , vind dit grandioos! Bedankt.Groetjes Carine

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Prachtige kerstboom heb je gemaakt.
  Fijne kerstdagen en een heel mooi 2012.
  Van het appeltaartenboek (je weet wel met 70 recepten) die ik hier zag, liggen er 2 exemplaren onder de boom.
  Groetjes Willy

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Prachtig is je quilt geworden en als ik er zo naar kijk lijkt het me toch echt wel veel werk hoor! O,o, wat zal er op je gelet gaan worden volgend jaar in winkels en op beurzen.... Als we nu maar niet het verkeerde vrouwtje met lange jas en vilthoedje op de vingers tikken!

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Wat is het toch altijd gezellig om jouw blog te lezen. En wat heb je weer een prachtige quilt gemaakt. Lekker gevoel he, zo vlak voor het eind van het jaar nog dingen afmaken.
  Ik loop nog te twijfelen of ik me aanmeld voor je project...ben alvast begonnen met mijn patronen voorraad eens door te bladeren en kwam al iets héél leuks tegen. Waar ik dus àlles al voor in huis heb :)
  Fijne feestdagen en een stoffig nieuwjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 44. GE*WEL*DIG!!!!!! Wat is hij mooi geworden Jeannet!!! Inderdaad lijkt die rand niet te moeilijk, maar nu je het zo zegt... die puntjes moeten inderdaad wel precies aansluiten en dat maakt dan gelijk dat het veel meer werk is dan je in eerste instantie dacht. Maar het is je prima gelukt hoor!!
  Ik ben ook heel benieuwd of je het volhoudt volgend jaar... helemaal geen stofjes kopen. Hopelijk ben ik volgend jaar rond deze tijd zover dat ik met je mee kan doen, want dat zou betekenen dat mijn stofjeskast er net zo lekker vol uit ziet als de jouwe. Zal ik dat dan maar als voornemen nemen?? Zorgen dat mijn kast met stofjes lekker vol wordt? :-)))))
  fijne dagen voor jou en je gezin... maak er wat moois van!
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Hallo Jeannet,
  Wat een mooie dennenboom is het geworden, prachtig.

  Ik wil je heel fijne kerstdagen toewensen!

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Hij is hartstikke mooi ! ! !

  Ook voor jou en je familie fijne kerstdagen en een gezond en creatief 2012 gewenst.

  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Fijne kerstdagen en een mooi 2012!!
  En zo maar even tussendoor zo'n mooie kersttop! Mooierd hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Jeannet ik vind hem prachtig geworden, alles klopt, geweldig.
  Succes met je voornemen en fijne dagen met je family.
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Ook voor jou fijne feestdagen.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Hij is prachtig! Geniet lekker van de kerstdagen en tot in het nieuwe jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Super dat 'ie al klaar is, en hij is heel mooi geworden. Veel succes en plezier met quilten! En ik wens jullie hierbij natuurlijk ook hele fijne en gezellige dagen toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Jij en je mannen ook hele fijne feestdagen! Groetjes uit Huizen Else

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Je tannenbaum is prachtig geworden Jeannet! Mooie warme kleuren...
  Nog een fijne tweede kerstdag gewenst, de eerste is al bijna voorbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Een hele mooie!!!
  Heel mooi patroon en prachtige stofjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. De quilt is mooi geworden, prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet