Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 5 december 2011

Thomas AFFOohohoho

Het heerlijk avondje is weer voorbij, het lijkt wel de etalage van een chocolaterie cq cadeauwinkel op het tafeltje in de keuken....Tis de aftrap van een drukke decembermaand zoals ik bij Tineke Beishuizen las in een column, zo ervaar ik het eigenlijk ook altijd wel,december vind ik erg druk, je bent nog niet bekomen van het één of het ander dient zich al weer aan, nu ben ik bijvoorbeeld weer bezorgt of we wel een mooie kerstboom vinden........ieder jaar nog gelukt.....maar toch......
Wat in ieder geval wel weer helemaal af is, gezoomd, gelabeld, gewassen en al wat dies meer zei, is:
Thomas! hier (klik) kun je het verhaaltje er over lezen waarom ik er een paar maanden geleden aan begonnen ben. Het is een heel snel project geworden, op de machine gemaakt, dus dat gaat al extra snel. Veel snijden, veel puntjes, dat was de uitdaging.
Heerlijk mijmeren in deze stoel met uitzicht over de tuin over welk project ik nu eens zal beginnen, dat is eigenlijk één van de leukste dingen, er over nadenken, al die onbegrensde mogelijkheden...
Aan onze eigen log cabin gehangen. Het patroon van deze quilt staat in nummer 75 van de quiltmania. De maat is 185 in het vierkant.Het zijn vier log cabin blokken samengesteld tot één groot blok.
Hier kun je een deel van het quiltwerk zien, ik heb hem machinaal laten doorquilten zoals ik meestal doe bij grote quilts. Ik vind ze dan vaak wel wat stug als ik hem terug krijg, maar als ik hem dan in de wasmachine doe op 30 graden met een extra water programma en daarna in de droger op strijkdroog, dan komt hij er heerlijk soepel uit en laat ik hem over een deur verder drogen, altijd een subliem resultaat. En ik heb nog nooit een doorgelopen quilt gehad, ik was de stofjes ook niet van tevoren, ben ik veel te ongeduldig voor.... ( durf ik dat hier neer te zetten of is dat de goden verzoeken....??)
Zoals jullie misschien weten ben ik ook altijd dol op mooie achterkanten, en dat ik niet zo goed kan rekenen......dus.....ik had maar liefst 12 (!) kleine log cabin blokken teveel gemaakt wat drie grote blokken opleverde......is het erg of is het erg....? een er van heb ik in de achterkant verwerkt, en tja, de andere twee......kussentjes dan maar weer he...........de maat is er wel goed voor, 50 x 50 cm.
Hier nog een foto van de achterkant.De stof die ik daar voor gebruikt heb is van de serie `hope`van Marcus Brothers, ook errug toepasselijk......De quilt is zoals altijd doorgequilt door Elvire van de Ufo,s (klik)
En dan waar het allemaal mee begonnen was, de quilt met het verhaal, ik vond deze tekst ergens in een boekje, en heb het op mijn label gezet. Het zal voor ons allemaal gelden, of je nou een grote of een kleine beperking hebt, of een ziekte Ik hoorde laatst bij de lingeriezaak........dat de klachten en kwalen van mensen vaak beginnen rond de 50......zij horen daar zoveel verhalen over, er komen daar zoveel vrouwen van die leeftijd en ouder in de winkel, het zette me wel weer aan het denken.....Gezondheid is toch maar alles.
Nou heb ik inmiddels al een respectabel aantal quilts, en ik worstel er nog steeds mee hoe ik ze nou het beste kan bewaren. Hoe doen jullie dat nou? kleine quiltjes is geen probleem, die rol je op of hang je op, maar als de quilts groter worden vind ik het een "gedoe"worden, ik vouw ze luchtig op, in die mooie mand bijvoorbeeld,maar toch komen er dan altijd vouwen in als je ze weer pakt, ik heb het al bij mijn kerstquilt van een meter vierkant die nu weer hangt, die was te groot om op te rollen, dus ook weer met vouwen, en dat lijkt me niet helemaal goed voor de quilt, of ben ik dan te "pietepeuterig" ?

64 opmerkingen:

  1. Allereerst wat vind ik je log cabin mooi en je showt hm helemaal smaakvol.
    Maar dat je zoveel cadeautjes krijgt voor Sinterklaas is wel een beetje beschamend.Bep

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoy Jeannet, wat een prachtige quilt heb je gemaakt en zo'n ware spreuk he. Groetjes van Els.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Psssst ik was en strijk mijn lapjes ook nooit *U* en bij mij is er nooit een doorgelopen.
    Prachtig ziet je log cabin er uit en wat ben je lekker verwent door de Goedheiligman.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Jeannet wat een pracht quilt en Elvire heeft hem weer mooi voor jou gequilt.En wat een boel cadeautjes lekker en lekkers nou meid de Sint vindt vast dat jij dat verdiend hebt naar alle narigheid met de knie, geniet er maar lekker van het is je gegund.Groetjes Meriam

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Jeannet, jouw Thomas ziet er prachtig uit!!! Heel inspirerend!!! Proficiat!!
    Ik was mijn lapjes ook nooit van te voren!!! Inderdaad te ongeduldig en ze voelen ook zo lekker....en dat is weg als je de lapjes wast!!
    Over dat opruimen van de quilts heb ik geen idee, ben benieuwd naar de reactie!! Je zou zo'n ophang-systeemkast moeten hebben zoals in tapijtwinkels, alleen dat is een beetje grooooot! ;o)
    Groetjes, Hubertine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jeannette, Proficiat met deze mooie stijlvolle quilt, ik was ook nooit mijn stofjes vooraf , dus en de quilts zijn allen al door de wasmachine geweest, moet toch kunnen? Je bent lekker verwend geworden hoor! Ik vind je spreukje op je label fantastisch mag ik het overnemen aub. Groetjes Carine (patchworkstar.blogspot.com)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. écht een mooie, stoere en warme quilt Jeannet!
    Je hebt altijd alles zo snel af.
    En trouwens ik strijk of was de stofjes ook nooit,het komt wel goed denk ik dan.
    Veel plezier van je quilt en mijmer er maar lekker onder over een volgend quilt.
    Doei, Susi

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dag Jeannet, wat ben jij verwend!!! Prachtige quilt!!! Ik was mijn stofjes ook nooit voor ik ze gebruik en heb nog nooit ongelukjes gehad. We zullen dit maar niet te luid zeggen!!! Groetjes, Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een schitterend quilt is dit geworden, en ik kan me voorstellen, dat je daar even onder kruipt en probeert vooruit te kijken, naar al die mooie toekomst projecten!
    Droom ze
    En wat ben je verwend door Sint
    Groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Je quilt is prachtig Jeannet. Lekker veel puntjes.......
    De tekst is helemaal waar, dat leer je vanzelf. Ik zeg altijd: als 't niet gaat zoals 't moet, dan moet 't maar zoals 't gaat.
    Dit is ook een leuke: zo 't wordt, wil ik 't hebben.........
    Gezellige tafel ook met allemaal leuke en lekkere kadootjes. De Sint weet toch altijd weer de juiste kadootjes op de juiste plek te brengen hè.
    Wat het opbergen van de quilts betreft, ik heb er twee in huis hangen en de rest, en dat is veel, ligt keurig opgevouwen in de kast. Af en toe wassen en ze worden weer perfect.

    groet Heleni

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zo zeg; Sint heeft jullie zeker verwend!Wat een mooi servies staat erbij!
    Je quilt vind ik prachtig! Wat komen die sterren mooi uit in dat wit. Ik zag eerst niet dat het 4 logcabins zijn! Leuk!
    Je maakt ook van de achterkant een kunstwerk zeg - en de tekst is zeker een goede.
    groet Fleur

    BeantwoordenVerwijderen
  12. lieve Jeannet,wat een schoonheid is de Thomas en je verhaal is zo waar.
    Geloof dat ik ook maar op zoek ga naar dat blad .
    dikke knuffel
    Geke

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heeee WAT??????

    Je thomas-quilt is AF....jemig dat heb je super snel gedaan.
    Alsof ik gisteren las dat je ermee ging beginnen.
    Nu ben ik de laatste weken ook niet altijd even trouw aan het bloglezen dus schijnbaar heb ik dit écht gemist.
    Maarre Jeannet. Hij is prachtig geworden zeg!! Je quilt met verhaal en daar mag je trots op zijn.

    Lieve Groetjes
    Tertia

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Je quilt is prachtig geworden. Sinterklaas heeft goed gezien dat je een beetje extra verwend moest worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik vouw ze zelf ook op, heb geen wand waar ik gordijnroedes kan ophangen om ze daarover te draperen, dat is namelijk een geweldige oplossing, maar ik maak mij er niet druk meer om, alleen let ik er wel op dat ik ze regelmatig verhang en anders vouw, groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hij is prachtig geworden! Hier ook zelden een wasje voor het naaien. Bewaren, op bedden enover de balustrade.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een prachtig quilt is dat zeg!
    Groetjes, Siny

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een prachtige quilt,...en zo'n mooie spreuk erop!!!!

    Groetjes van Betsie!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Mooie Thomas! Maar meiden toch ... wat een ontboezemingen. Ik zit pas 2 jaar 'in het vak' en had in het begin gelezen dat je echt alle lapjes moest wassen. Dat doe ik dus trouw. Bij de stoffen van DH&W staat expliciet vermeld dat je ze niet hoeft te wassen. Van die lapjes maak ik nu mijn variahexquilt en ik heb de hele tijd een angstig voorgevoel dat de boel straks, na maanden prikken, akelig door gaat lopen. Dankzij jullie zet ik de angst nu maar opzij.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hoi Jeannet, wat is je quilt prachtig geworden! SUPERMOOI!! Ik vouw mijn quilts ook gewoon op, af en toe even anders opvouwen, dat is alles. En natuurlijk gewoon gebruiken hè! Op het moment droom ik heerlijk onder m'n Sterrenquilt.
    Groetjes, Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  21. heel mooie quilt Jeannet :))
    prachtig gedaan
    knuffs

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wow ! Jeannet wat heb je weer een super mooie quilt gemaakt.
    En de achterkant is ook al zo prachtig.
    Zelf heb ik nog niet zo heel veel quilts, 11 en twee weggegeven, moet je mij horen niet veel ! ik vouw ze ook en heb ze her en der liggen in huis en een altijd op de bank dat wissel ik dan af.
    En ja die vouwen heb ik ook erin weet ook niet hoe het beter kan.
    En twee hangen er op.
    Ik wil ze namelijk niet ergens wegstoppen, ik zie ze graag om me heen.
    Wassen deed ik vroeg de stofjes wel maar tegenwoordig ook niet meer, te veel werk en het is niet nodig.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat mooi geworden !
    Mijn eerste Quilt Mania is degene van oktober/november...dit jaar...
    De tweede hoop ik vanavond met pakjesavond te krijgen ....(O)))
    Ben nog echt een beginner...
    Heb nog geen ervaring met hoe ik mn quilts moet bewaren... ben nog aan het doorpitten van de 1e en 2e...haha...
    Oh enne de eerste affo's zijn wel bij iemand op de bank (kussen) en klein quiltje hangt op...
    Voor mezelf moet ik eigenlijk ook deadlines gaan stellen om eigen Affo te krijgen...
    Groetjes,
    Simone

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat een prachtige Log-Cabin heb je gemaakt. Helemaal mijn smaak. En de spreuk aan de achterzijde is helemaal super. Mijn quilts vouw ik meestal op. Op een quiltrek heb ik er ook een paar hangen.
    Groet Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  25. gorgeous quilt.........perfect colours.......

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Je quilt is prachtig geworden. Hier liggen ze ook gewoon opgevouwen in manden en de andere helft hangt aan de muur. Af en toe opnieuw opvouwen en lekker wassen.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat is je quilt prachtig geworden.
    Fijne week, groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat een leuke foto van al die Sinterklazige dingetjes!!!
    En Thomas is zóóóóó mooi, prachtig label ook met een aansprekende tekst. Goed gedaan, Jeannet!!

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat is het prachtig!!
    Weer heerlijk genieten van je verhaal

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Heerlijk mooi exemplaar heb je gamaakt Jeannet! Heerlijk toch van die Sinterklaasfeesten waar je lekker wordt verwent....enne die grote quilten gewoon op een groot bed od bank leggen of aan lege stukken muur! EN in uiterste gevallen extreme gevallen dan maar weggeven of verkopen!?!? Kortom geen idee meikske...hmmm zou Els daarom alleen kleintjes maken?!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Ohh wat een schoonheid die Thomas van jou.
    De stofcombinatie is ook echt heeeeeel sfeervol.

    Opruimtip voor quilts: gewoon lekker iedere dat overal gebruiken! En vooral ervan genieten....

    lieve groet,Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Wat een mooie, laat die winter maar komen.Een mooie achterkant heeft ook wel wat, ik vind hem ( bijna) net zo mooi dan de voorkant.
    groetjes Roos

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Wat ben je verwend. Sint had goed door dat je een paar moeilijke maanden achter de rug hebt!
    Thomas is schitterend geworden. Als je niet weet hoe te bewaren: ik heb nog wel een plekje ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Wat is Thomas mooi geworden !! Echte opruimtips heb ik niet voor je. Hier vouw ik ze ook gewoon op :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Zowel de voor als de achterkant van de quilt zijn erg mooi ! Super dat hij af is.

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Prachtige quilt is het geworden. Je mandje raakt aardig vol zo. Leuk! Mooi label heb je er ook aan gemaakt. Het is een waarheid als een koe.
    En ja, iedereen krijgt vouwen in z'n quilts. De antieke zullen ook niet allemaal worden opgerold?
    Alvast een fijne decembermaand, ondanks de drukte die het met zich meebrengt.
    Groetjes
    Berna

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Whoow zeg wat schitterend het is een plaatje geworden zeg. Veel succes met de zoektocht naar je mooie kerstboom ik ben gelukkig al geslaagd.
    Groetjes Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Prachtig, Jeannet, 't is net een lezing, die ik volg, met mooie foto's. Super. Het is trouwens een beauty. Misschien heb je al heel veel tips gehad, die heb ik niet gelezen, maar ik kreeg als tip van een quiltvriendin om als je een bed over hebt, ze daar op te leggen en zo nu en dan een andere bovenop te leggen. Helaas heb ik er geen over en deel ik ze her en der.

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Prachtige quilt met een hele mooie achterkant.

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Wat een prachtige quilt is dit ! ! !

    Groetjes Hennie

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Me encanta la colcha es una verdadera preciosidad.
    Saludos.

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Wat een prachtige quilt, mooie stof-
    serie, mooi gemaakt en het betere
    machinale quiltwerk! Echt heel mooi
    geworden, Jeannet! Die tekst op het
    label, tja, beetje intimiderend als je
    weer bijna verjaart en nog nergens last van hebt en dus ook die cruciale
    grens al hebt bereikt. Ik neem me maar
    voor om er lekker flink tegenaan te
    gaan en uitgebreid te genieten, zolang
    het dan nog kan! Enne.... schaam jij
    je niet voor die Sint-kado's? Je bent vast dit jaar een heel zoet
    meisje geweest! Geniet er maar lekker van en ik ben erg benieuwd,
    wat je eerste project voor 2012
    wordt! Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Hij is echt prachtig geworden!Super!
    Heel mooi doorgequilt ook.
    Geniet maar van alles wat je hebt!

    Beppie

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Wat een mooie quilt is het geworden en ook de achterkant is erg de moeite. (niet gek als een rekenfoutje je dit oplevert.) Een wijze tekst op de achterkant en daarmee wordt zo'n quilt meteen heel persoonlijk!
    Mijn quilts liggen gewoon gevouwen in een kast of mand en als ze te sterkte vouwen heb strijk en stoom ik ze eerst even voor gebruik....

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Een hele mooie quilt, zowel de voorkant als de achterkant. Een geluksvogel die hem krijgt.
    groet Bernadet

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Je quilt is weer mooi geworden.
    Maar dat tempo van jou kan ik echt niet bij benen.
    Groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  47. wat een prachtquilt...en ja hoor ze heeft weer een affo!!!!
    de achterkant is ook prachtig...en de spreuk is ook de spreuk van mijn moeder....wat heeft ze dat vaak gezegd toen ze maar steeds zieker werd....
    En wat een pakjes heb je gehad...je bent wel HEEL lief geweest dit jaar!!..;0)))
    Fijne avond

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Hij is prachtig Jeannet en de serre s een prima plekje. Voor jou en de quilt. Ik ga mijn quilt nu voor het eerst in de wasmahine gooien als hij klaar is maar dat wordt 2013. Ik zal dan zeker je verhaal van uitlopen lezen ::)

    groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Je quilt is schitterend geworden Jeannet, en wat een mooie wijsheid op de achterkant!

    Ik vouw mijn quilts gewoon op en als ik ze dan kreukvrij wil hebben, dan zet ik er gewoon het strijkijzer op. Ik weet dat veel mensen daarvan schrikken, maar ik ben van de mening dat je een katoenen t-shirt ook strijkt en quiltstoffen zijn van een goede kwaliteit, dus waarom zou je die dan niet durven strijken. Gewoon op 3 bolletjes en flink wat stoom, en de kreukels verdwijnen als sneeuw voor de zon!

    BeantwoordenVerwijderen
  50. Wat ben je vreselijk verwend door Sinterklaas zeg wat een prachtige cadeaus heb je gekregen en wat is je Thomas geweldig mooi geworden. Gewoonweg prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  51. Dat is een mooie spreuk, zo is het maar net!
    Wees zuinig op je gezondheid, want dat is o zo belangrijk.
    Je quilt is prachtig geworden! Zelfs de de achterkant ziet er bijna net zo mooi uit dan de voorkant.
    Ik bewaar mijn quilts ook altijd opgevouwen, dat zie je zelfs in winkels waar ze antieke quilts verkopen.
    Die vouwen vind ik ook niet mooi, maar dat is niet anders.
    Het beste zou je ze allemaal op een (logeer) bedkunnen leggen, maar misschien is jouw stapel daarvoor te hoog?
    Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  52. Hallo Jeannet ik kan niks meer verzinnen het is hier boven allemaal al gezegd dus in een woord de quilt is prachtig.Ook ik heb de quilts opelkaar liggen op het logeerbed en wissel dan ook steeds van quilt op de andere bedden.Soms zeggen mensen tegen mij heb je er nu nog niet genoeg en wat moet je er toch mee maar als ik daar naar zou luisteren hoef ik heel mijn leven nooit meer een quilt te maken want zelf zal ik ze nooit meer verslijten.En ik doe het wel zo graag dat ik gewoon doorga zolang ik er plezier in heb.Groetjes en een fijne week Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  53. Wat heb je een gezellige Thomas in huis! De winter kan nu al niet meer stuk. En die gebakjes...... Mmmmm

    Ben benieuwd wat je volgende project gaat worden.

    Quiltgroetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  54. A wonderfull quilt you have made :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  55. Wat een leuk "winkeltje", jullie hebben elkaar goed verwend met de Sint! En wat een prachtige quilt is dat geworden en zo heerlijk vlug klaar. Knap dat die puntjes mooi worden als je met de naaimachine naait, ik weet niet of mij dat zou lukken. Ik heb hetzelfde euvel als jij, altijd vouwen die er niet uit te krijgen zijn. Eigenlijk moet je ze optrollen en in hoezen bewaren, maar ik vind juist die opgevouwen quilts zo mooi. Ik moet nog eens terugkomen om al je reacties te lezen, misschien staat de goede tip erbij. Wat een mooie en ware spreuk!!!
    (Wat jammer, dat die Jorrit van je ook al migraine heeft).
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  56. Wat een prachtige affo is dit weer geworden Jeannet. Ik heb zo geen "gouden tip" voor het opbergen van quilts zonder vouwen, ik zal de andere reacties eens lezen of hier iets nuttigs tussen zit.

    BeantwoordenVerwijderen
  57. Volgens mij is dit toch wel één van de meest bijzondere quilts die je gemaakt hebt Jeannet. Om te beginnen natuurlijk is het een verschrikkelijk mooie quilt geworden, maar dat is bij jou niet zo heel bijzonder want dat zijn je andere quilts ook hahaha.
    Maar achter deze zit ook nog eens een bijzonder verhaal over een moeilijke periode in je leven. En dat geeft zo'n quilt toch altijd net dat beetje extra.
    Over het van te voren wassen van de lapjes heb ik mijn laatste bericht gewijd en het merendeel van de reacties was dat men de lapjes niet van tevoren wast.
    De achterkant van je quilt vind ik trouwens ook weer heel erg mooi geworden... een werkstuk om trots op te zijn hoor.
    groetjes, Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  58. Wat een mooi blog heb je en heerlijk om hier rond te neuzen en je mooie quilts te zien. Zal zeker vaker terug komen en als je het goed vindt zet ik jouw blog op mijn blog.

    vrolijke groetjes Renée

    BeantwoordenVerwijderen
  59. Wat een prachtige quilt is dat weer geworden en volgens mij weer even in een wip gemaakt!
    Quilts die niet hangen of op bed liggen die hangen bij mij over een quiltrek. Ik heb er 2 staan en daar passen een aantal quilts op maar ik denk dat ik er binnenkort nog een nodig heb!

    BeantwoordenVerwijderen
  60. Hij is schitterend geworden, mooie kleuren en de tekst achterop is absoluut waar. Je hebt hem trouwens wel supersnel gemaakt. Handig dat je hem machinaal laat doorquilten. Verder ben je heerlijk verwend tijdens sint.

    BeantwoordenVerwijderen
  61. Wat is Thomas mooi geworden! En je hebt het zo snel gedaan. Echt een prachtstuk, ook met die mooie achterkant.
    ......ik was mijn stofjes ook nooit....:o)
    Vouwen geeft trouwens niets als je hem maar om de paar maanden anders vouwt.
    En wat ben je heerlijk verwend!
    groetjes
    Jane

    BeantwoordenVerwijderen
  62. Wat is het een prachtwerk geworden! En het hangt er ook zó mooi... Complimenten!

    Maarre.. heb je al een begin aan je stitch gemaakt? Dan moet je zaterdag maar niet naar mij Affo kijken hoor.. Hihi! Wij hopen er in de ochtend even heen te gaan. Tot dan?

    BeantwoordenVerwijderen
  63. Hey Jeannet,

    Ik was er effe niet deze week, dus ik heb enkele verhaaltjes moeten bijbenen!

    'k Zie in deze mail dat je het appeltaartenboek in je keuken hebt staan ... Naar aanleiding van één van je vorige mailtjes heb ik het ook gekocht en het is echt een goed boek - nog niets uit klaargemaakt, maar dat zal niet meer lang duren!

    B.t.w., je hebt prachtige quilts en ik bewonder ze steeds opnieuw!

    Groetjes uit België,
    Ann

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.