Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

donderdag 30 juni 2011

Een fietstochtje met een bijzondere ontmoeting........

Het is vandaag de laatste dag, dat ik met zoonlief op de fiets naar de basischool mag, en dan moet ik aan dit liedje (klik) denken.......Geen "baasje  "meer, beetje kind af, volgende fase naar de volwassenheid,een brugpieper in de dop, dat valt helemaal niet mee voor deze mama.....Fietsen jullie ook voor de laatste keer deze prachtige route mee? Het begint al als we onze weg uitrijden langs dit mooie plaatje, soms zien we er een ree aan de waterkant.
Dan gaan we onder over het fietspad langs de schapengorsedijk, met prachtige bermen.
en koeien aan de andere kant,
We slaan af naar de
Een schitterend pittoresk weggetje aan de rand van Rockanje, dan passeren we dit houten hek waar je zo heerlijk op kunt hangen.
Achter dit hek loopt een kudde zwartblesschapen, wat zijn die toch altijd mooi en diepzwart van kleur.
En zo  vervolgen we onze tocht onder een soort bercaue van beukenbomen door, op weg naar school,
We komen langs schattige oude duinhuisjes en mooie monumentale boerderijen.
De hele tocht is 2.5 kilometer, en daarbij zien we het hele Hollandse platteland aan ons voorbij trekken,als we geluk hebben horen we de nachtegaal zingen, we ruiken de daslook in mei en de zoete geur van de bijna witte Laburnum Alpinum in juni, met nog meer geluk zien we nog een ree onderweg. Het is iedere dag weer een geweldig begin van de dag, wat zal ik dit missen! Nieuwe fase, nieuwe route, vast ook mooi, maar het zal nooit meer zijn zoals het was.
En dan de bijzondere ontmoeting....Ik kwam op de terugweg vlak bij ons huis deze vogel tegen.....ik knipperde met mijn ogen, Huh....is het echt waar? een ooievaar! Die zien we hier echt helemaal nooit, ja, opgeblazen in de voortuinen....mijn hart begon spontaan harder te kloppen. Het is een publiek geheim dat ik "één kind maar magertjes vind" en ik zette meteen een tandje bij met de fiets en spurtte huiswaarts, het zou toch niet waar zijn...........en inderdaad helaas, ik had het kunnen weten......dromen zijn bedrog, en ooievaars komen niet meer bij ouwe vijftigers!
Sneakpeak.....als het goed is laat ik jullie maandag meegenieten van mijn helemaal totale doorgequiltte en afgebiesde AFFO van de Midnight..............ik heb hem van de week opgehaald, en M*O*O*I.....
Iedereen een heel fijn weekend!Hier is zoals gezegd de vakantie begonnen van zoonlief, ruim 7 weken! Hoe was het ook al weer? de drie P,s.............nu aangevuld met een W van wafels bakken.

maandag 27 juni 2011

Beppies Tasje

Ik heb van jullie heel veel reacties gehad op de kleur van mijn papavers, ik weet niet meer hoe ik er aan kom, ze waren er opeens....en ze komen ieder jaar weer ergens anders op, veel mensen wilden wel zaad, dat is prima! Stuur een gefrankeerde en aan jezelf gerichte envelop naar mijn adres en medio augustus, als het zaad droog is, stuur ik het naar je op.
Adres: Jeannet Hazelbag
Walinxweg 8
3235 LP Rockanje
Heeee, zullen jullie denken....die driehoekjes hadden we toch al uit en ten treuren gezien hier?? Nou ja.....dat is ook zo natuurlijk, maarre, ze zijn natuurlijk wel erg "des quiltsters"je ziet ze overal opduiken,.....en dit zijn weer nieuwe driehoekjes, 24 vierkantjes twee keer diagonaal doormidden gesneden maakt 96 driehoekjes. Ik heb het eerst eens goed laten lezen aan mijn timmerman, is het toch echt zo? Ja, het is echt zo!
Enfin, na wat snij,naai en applicatiewerkwerk krijg je dan uiteindelijk dit te zien.
En na een paar dagen van noeste arbeid DIT! Beppies tasje, een heel oud patroon van Bobbin, ik had het overal al zo vaak gezien, en nu zag ik het zaterdag weer op de QIPD bij Jeanne, het blijft een schattig en reuze handig tasje, dus ik dacht: proberen maar, want geloof me dat het een klusje is! Die lagen stof zijn zoveel dat de net gerepareerde pfaffie gromde en bromde en reutelde en stokte om daar doorheen te komen, op een gegeven moment heb je voor de bies wel acht lagen stof en twee lagen hobs, das best pittig.
Maar ik ben dik tevreden over het resultaat, daar had ik nou echt koudwatervrees van, het is weer echt een "Els"tasje, met frutsels en klepjes en dingetjes etc. En al die hoekjes moeten toch ook weer uitkomen, en de bovenkanten moeten exact kloppen.
Daar heb ik natuurlijk onderdehand wel een beetje ervaring mee..........maar toch.
Ik vond de kleuren perfect passen bij mijn pincushion, die ga ik er dan ook bij gebruiken.
En er kan best veel in, het lijkt me hartstikke handig voor een BEE om of ergens mee te nemen, alles ligt er plat in, dat vind ik ook fijn, zo hoef je niets op zijn kant in een tas mee te nemen, hebben jullie daar ook zo,n hekel aan?Ik heb er zelf nog twee binnenzakjes in gemaakt.
Vandaag zeggen ze dat het een tropische dag gaat worden, het badpak is uit de kast gehaald, de pastasalade met kappertjes en tonijn en een fles vers geperst sinasappelsap staan klaar in de koelkast voor de koelbox straks, het wachten is op mijn vriendin uit Eck en Wiel, en dan gaan deze dames met de beentjes in het water aan het strand  filosoferen over het leven..........en over die goeie ouwe studententijd in Driebergen.....als dat geen goed begin van de week is! Voordeel van je eigen tijd kunnen indelen, ik hang voor die ene kampeerder die komt vandaag dit bordje maar op met een briefje.
Iedereen een fijne dag en hou het hoofd koel!

woensdag 22 juni 2011

Pinky flowers en pincushion

Wij genieten momenteel iedere dag van deze prachtige pinky bloemetjes.
Dit is het geheel van duizenden van deze prachtige bloemetjes s,morgens vroeg bij het krieken van de dag, tis nog een beetje nevelig, met een beetje fantasie zou je een ree aan de bosrand kunnen zien. Het is zo,n mooi gezicht vanuit de eetkamer.Daar hoeven we dus ook al niet voor naar Frankrijk voor de lavendelvelden.We lijken er wel steeds meer achter te komen dat het leven rond het huis, zoals het vroeger ook was,eigenlijk zo gek nog niet is!
En deze onderstaande fotocollage is tuinieren met je handen op je rug. Ik kijk ieder jaargetijde weer met verwondering wat er nu opkomt in de tuin en op welke plek, en ik bemoei me nergens mee, daar komen de mooiste bloemen en combinaties uit voort.Vroeger ploeterde ik in die tuin tot het net zo was als ik dat wilde, altijd een zere rug en nooit het gewenste resultaat, tegenwoordig zie ik het wat betreft de tuin zeker op zijn "Wabi Sabi,s"
Eigenlijk doe ik dat ook zo met quilten, ik pak stofjes puur op het gevoel en denk er vooral niet te veel bij na,behalve dat ik dan natuulijk niet mijn handen op mijn rug hou, die laat ik wel behoorlijk wapperen ( tot ze er soms pijn van doen....) dat gaat wat minder Wabi Sabi moet ik eerlijk zeggen, ik weet slecht te stoppen, ik heb van de week nog even dit speldenkussen gemaakt, dat vind ik zo,n leuk model, Marja had het bij zich op de QIPD ( dat bedoel ik nou met inspiratie krijgen) en toen zag ik het ook nog bij Monique, zo simpel, gratis patroon en beschrijving bij Gelreblom.
De mogelijkheden met driehoekjes zijn welhaast onbegrenst, hang je ze niet in een boom, dan zal een shawl er ook niet mee misstaan, toch ?......
Dit vind ik zelf de mooiste kleur van papaver, ik heb er al zoveel zaad van weggeven, maar ook hier heb ik het idee, net als bij de stokrozen, dat ze heel eigenzinnig zelf hun plaats bepalen.
Zo hebben we dit jaar een heel veldje vol van deze papavers, vorig jaar stonden de bonen er, we hebben er niets aan gedaan, de tijd ontbrak dit jaar voor de echte moestuin, en dan komt er zomaar toch zoiets moois op waar we ook van kunnen genieten al zijn ze dan niet te eten.
Hier het kleurverschil bij avonlicht en als de zon door de bladeren speelt.
Ik ben ook begonnen aan "Beppies tas"een heel oud patroon van Bobbin, maar leuk! Bij deze even een sneakpeak, zo noemen ze dat toch ?
Iedereen een fijne dag, er is van alles te doen dit weekend op creagebied, summersale bij Elvire van de Ufo,s, en Liesbeth van de Crownstitches houd open atelier en ook summersale, wie weet, kom ik nog iemand tegen! Ik was van plan om het op de fiets te gaan doen.

zaterdag 18 juni 2011

Daverende: QIPD

Nog enigzins beduusd ben ik van het enorme succes van de QIPD, zomaar spontaan georganiseerd! Toen ik vanmorgen op kwam hoefde ik mijn haar niet in de wax te zetten voor een "bad hairday" dat kwam vanzelf toen ik mijn hoofdom 9 uur  buiten de deur stak met windkracht 7 en regen!Maar dat was dan ook de laatste regen die we gezien hebben.Er hing blijkbaar een engeltje boven Rockanje die het wegwaaide.
 Met Monique kwam meteen de zon om 10 uur, en die heeft ons niet meer verlaten!  Meisjes, wat hebben we met elkaar een daverend leuke dag gehad!Wat was het ongelofelijk gezellig! Steeds meer vrouwen druppelden binnen, zelfs uit Ermelo! ik dacht nog, Ohhh, als dat maar de moeite waard is in mijn simpele stulpje zonder echte catering!
En het was in alle opzichten de moeite waard, we waren toch nog met meer dan twintig vrouwen bij elkaar, stuk voor stuk enorm creatieve vrouwen, er werd gequilt, gekletst, gelachen,gesnoept, bij deze ook mijn hartelijke dank voor de bakploeg en de chocolaatjes van vriendinnen J en F!! Het was alsof iedereen elkaar al járen kende
De show en tell was een succes, heel mooie dingen kwamen voorbij, natuurlijk de adembenemende quilts van Joyce, de mandjes en de applecorns ( die wil ik ook, dat stempel!!!)
Er waren werkstukken voor Jopies dromenquilts, hexagonnen, prachtige blokkenboeken en speldenkussens
Een schitterende quilttop van Meinie waar we allemaal van onder de indruk waren.
 En veel kleine projectjes, sticherietjes, beginnende quiltsters, gevorderde, maar wat is gevorderd ? als je iets voor het eerst doet ben je ook een beginnen er quilten behelst zoveel technieken en mogelijkheden, je bent altijd wel ergens een beginner is, toch ? Ik had mijn huisje verhuurd aan Roelie, een quiltster,die viel met haar neus in de boter zoals ze zelf zei.Het ene was nog niet leuker om te zien als het andere. Het was iedereen weer wel duidelijk dat we allemaal minstens 100 moeten worden om alles te maken wat we willen maken ( slapen we er nog wel van vannacht.....)
Wat ook enorm leuk was en waar we allemaal zonder uitzondering van onder de indruk waren was dat Elvire van de UFO,s een hele mand met schattige civilwar stofjes kwam brengen, ook spontaan en belangenloos! Waar vind je nog zoiets? iedereen kreeg een stofpakketje mee, zéér gewaardeerd!Ik had haar zomaar een mailtje gestuurd met een uitnodiging, en ook nog naar wat andere mensen, er kwam meteen een enthousiaste reactie op! Elvire, mag ik je namens al deze damens hartelijk bedanken ? En volgende week zaterdag gaan we het alemaal nog eens dunnetjes ( ? ) over doen op de summersale bij de UFO,s!
Meisjes, héél hartelijk bedankt voor de gezelligheid, dit is wat voor mij mijn quilthobby behelst, delen met elkaar, ongedwongen gezelligheid onder het genot van wat lekkers, mag ik jullie ook hartelijk bedanken voor de lieve cadeautjes en de attenties die jullie voor me meenamen? het leek wel alsof ik jarig was!We houden het er in! Volgend jaar, het derde weekend van Juni, moet het maar gewoon het landelijke Quilting Jeannet huis, tuin en quilt weekend worden.Ik vond het een ongelofelijk geslaagde dag!

vrijdag 17 juni 2011

Singertjes en Zingertjes en QIPD

Mijn Pfaffie deed niet meer waar ik hem voor gekocht had, lapjes naaien. Hij begon inplaats van te snorren wat zijn gewone geluid was opeens vreselijk te brommen en toen brak de naald ook nog eens ter protest, dus meteen de "wonderdokter"een dorp verderop gebeld en de zatermorgen vroeg er nog heen. Ik kan jullie zeggen dat het heerlijk is om zo,n wonderdokter in de buurt te hebben, want als er iemand is die alles weet van Pfaffies is het wel de onvolprezen Mijnheer Voorrecht!
Een ander zou misschien wel zeggen dat hij de geest voor altijd had gegeven, en een nieuwe machine aangeraden,maar bij Mijnheer Voorecht geven machines nooit de geest, integendeel! Zijn piepkleine werkplaatsje staat vol met rariteiten, zo leuk om te zien, dit exemplaar is toch helemaal een schatje ?
Ieder voordeel heeft zijn nadeel, ik voelde me wel fors ontheemd zonder machine, want het was dit keer wel zo ernstig dat hij een nachtje mocht blijven, de laatste keer dat ik er was had ik de naald er geloof ik op zijn kop in gedaan en toen kreeg ik de draad er niet in tot mijn grote ergernis..........Maar goed, ik heb het Singertje tevoorschijn gehaald, afgestoft was ze al, want dat doe ik trouw om de paar dagen, maar eerlijk gezegd, naaien niet zo veel.
Ze was er gelukkig niet boos om, integendeel! Niet te geloven maar ze naaide weer als een zonnetje. Wat een simpele techniek, wat een heerlijk machientje, ze "vreet"geen draden op als ik die vergeet vast te houden, het spoelen is zelfs voor een Atechneut als mij een fluitje van een cent. En dan kom ik bij mijn titel van dit stukje, over Singertjes en Zingertjes, het leek wel alsof ze zong zo mooi klonk het geluid van het machientje, en zelfs van diegene die er achter zat....ehhh, ik dus......normaal mopper ik nog al eens achter een naaimachine, maar nu zaten we gewoon samen te zingen, Singertje en ik, vol verbazing kwamen zoon en manlief kijken wat zich nu voor metamorfose had afgespeeld van "mams achter de naaimachine....."
Op quiltgebied is er niet zoveel nieuws te vermelden, behalve dus dat ik naarstig naai aan al die honderden te veel gesneden driehoekjes cq vierkantjes, die ga ik gebruiken voor de achterkant van de mid19th, een baan er tussen. Ik ben nog benieuwd en in afwachting van wie er allemaal komen zaterdag, er zijn al tientallen aanmeldingen, even een sneakpeak waar we gaan zitten....is het leuk of is het leuk.....Wind en regen houden de gezelligheid niet tegen.......
Mijn taart is al klaar, ik heb een waanzinnig lekkere Noorse cake gebakken, met koffiechocolade glazuur met kokos, deze cake heeft eens een wedstrijd gewonnen bij bakkerij Voskamp vorig jaar, ik zal het recept opschrijven voor wie het wil hebben! ( mag ook opgevraagd worden per mail, dan stuur ik het digitaal toe, wel via de privé mail anders heb ik geen mailadres!!) dus voor wie komt:
Oant Moarn.......!
En voor wie er nu niet bij kan zijn, volgend jaar gaan we gewoon op herhaling, en dan kondig ik het wat eerder aan!

zondag 12 juni 2011

Quilt in Public Day

Uitnodiging!!!!( klik even op het woord)

Knibbel, knabbel, knuistje, wie komt er a.s. zaterdag quilten in mijn (tuin) huisje ?? Het is a.s. zaterdag 18 juni quilt in public day. Ik las het bij Dorry op haar blog en ik kreeg meteen een lumineus idee........Laten we met een aantal mensen gestalte geven aan deze dag! Ik stel mijn huis en tuin open voor allerlei enthousiaste quiltsters. Lees de uitnodiging en geef je ook op. Ik woon wel haast op een landgoed, dus grond is er genoeg, en stoeltjes en idyllische plekjes ook,maar er staat geen kasteel op, dus de binnenruimte is beperkt als het slecht weer is.Daarom vragen we wel om je op te geven als je komt. We zetten een grote tent op en er gaan veel makke schapen, eh....quiltsters in een hok.Natuurlijk hebben we een bakploeg voor cake, Noorse koek, appelmuffins etc.....en voor de koffie en thee wordt gezorgt in het quiltcafé.Een eventueel lunchpakket moet je zelf meenemen, behalve als er maar vijf aanmeldingen komen, dan maak ik soep!
Het lijkt me vreselijk leuk om zo,n dag mee te maken met elkaar.Spannend ook, de mannen zijn allebei ingezet voor de koffieploeg, dus dat moet helemaal goed komen, nu de quiltsters nog....Brrrr, ik vind het wel een beetje eng hoor.....al dat onkruid in de tuin....en zijn mijn ramen wel schoon genoeg.......en hoe vinden Gijs en Jans het allemaal ?.Meisjes.....ik hoor het wel van jullie, van harte welkom en ik wacht het in spanning af!!( niet vergeten de quiltjes mee te nemen voor de show en tell he....we zien graag andervrouws werk!)

vrijdag 10 juni 2011

Huis en tuin en duizendknopen.

Een huis tuin en keukenlogje noem ik het maar, ik ben zo megadruk met die driehoekjes en die randen dat ik er gewoon een punthoofd van krijg! Maar, het schiet al wel lekker op. Deze vaas heb ik ooit eens gekocht bij een pottenbakster, arme luis vaas noemen ze ze, vanwege de verschillende openingen waar je bloemen in kan steken, hoef je geen bos te kopen, zoiets ? Ik heb hem altijd heel de zomer op de tuintafel staan met allerei moois uit tuin en berm.
We hebben komkommers! helemaal vrij van die griezelige Duitse bacterie, vers uit de eigen kas, ik heb drie planten gezet, maar ja, tis dan wel zo dat ik op één dag 9 komkommers oogst, en ik eet ze maar alleen, de rest van de familie heeft liever een hamburger of zoiets.Het is wel een heel fijn idee dat groenten uit eigen tuin vast niet besmet zijn en die schrob ik ook niet helemaal af onder de kraan.Wij binden de komkommers maar vast met een touwtje voor het stelen....hahahaha, grapje.....
We hebben weer wat raars, of raar, tis maar hoe je het bekijkt atuurlijk. Wij hebben al jaren een mysterieuze
en vooral grote en onuitroeibare plant op ons terrein staan, manlief bind ieder jaar weer de strijd aan, met gif, heggenschaar bosmaaier en weet ik niet met wat allemaal nog meer, maar je knipt er één stengel af en achter je groeit hij weer aan, nu las ik dit bij ons in de krant...oeps....het zal toch niet.....eh ja....het is toch wel........
DE plant van de achtertuin.......het schijnt zo vreselijk te zijn dat je in Engeland geen hypotheek krijgt als je deze plant op je bouwgrond hebt staan, hij groeit door beton heen, daar krijg je het toch spontaan warm van! Dachten wij dat heermoes erg was, daar worden we namelijk ook onder bedolven, die woekert twee meter diep onder de grond, nou, deze dus 4 meter boven de gond. De foto in de krant is overigens niet goed, dat is een andere polygonum soort, die hebben we ook, maar dat is van een totaal andere orde.We waren er gewoon een poosje stil van toen we het artikel hadden gelezen in op internet hadden gegoogeld.Is tie herkenbaar voor iemand van jullie.........
En van de week kreeg ik dit boek binnen, errug toepasselijk na al die driehoekjes en vierkantjes. Pfftttt
Nou ja, ik heb er eens goed over nagedacht, mogelijkheden te over natuurlijk, het wildbreien is momenteel zo in, je vind overal breisels rond lantaarnpalen en bomen, en toen dacht ik, nieuwe rage, wildquilt! je hangt gewoon overal stroken van aan elkaar genaaide restlapjes neer, mooi toch ? Dus als jullie ergens zoiets tegenkomen van de zomer, dan is het een aantal van mijn tweeduizendennogveelmeer driehoekjes.....
De Pinksterdagen staan voor de deur, er wordt momenteel opvallend weinig gebeld, iedereen heeft al een plekje of wacht het weer af, wij zitten vol, de meeste mensen bleven vanuit de Hemelvaart de Pinksteren over of lieten hun caravan staan. Hoewel het druk is op de camping merk je daar bij ons zeer weinig van, iedereen vermaakt zich wel en we hebben gewoon rustig publiek, dat is heerlijk! Fijne dagen allemaal, en opletten op de duizendknopen he.....