Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 2 januari 2012

Een fris begin van het nieuwe jaar.

Een heel fris nieuwjaar ligt voor ons, een nieuw begin met nieuwe kansen en oude zaken om op terug te kijken, het is een heerlijke dag om een rondje polder te fietsen, dat doe ik eigenlijk iedere dag, ik probeer om 10 kilometer per dag te fietsen, weer of geen weer, en ik moet zeggen, het is een heel goed dagelijks ritueel.Heen en terug naar het dorp zijn er al vijf.enne.....ik ben heel de herfst en de winter nog niet verkouden geweest! Fietsen jullie een stukje mee?
Ik kom langs schilderachtige dijkjes waaronder het fietspad ligt langs een brede sloot,omzoomd door oude knotwilgen, die zijn in de zomer prachtig, maar als je er oog voor hebt zijn ze in de winter minstens even schitterend, ik ben er altijd een beetje jaloers op....hoe houden ze dat "haar"zo mooi omhoog staan zelfs met windkracht 8 ? Ik heb zelf altijd een potje en een föhn nodig om dit effect te bereiken.....
Hier ben ik ook zo dol op, oude hekken, steeds minder zie je ze langs weilanden, steeds meer zijn het rechte moderne metalen hekken, onderhoudsvrij, maar die houten hekken vind ik zo schilderachtig.
Onderweg passeer ik diverse oude boerderijen met mooie makelaars, zo heten die ornamenten die boven aan het overstek vast zitten. Wij hebben ook een makelaar aan ons huis, maar niet zo,n mooie als deze, dit is een monumentale boerderij bij ons aan het begin van de weg.
En dan die treurwilgen zonder blad.....geweldig vind ik ze, ook in de winter, of juist in de winter, als de zon met de gele takken speelt.Het is heerlijk om zo te fietsen, de wind door je haren, te mijmeren over wat is geweest en wat komt, Ufo,s tot Afo,s maken, nieuwe quiltprojecten beginnen.
Onderweg passeer ik altijd een koppeltje van vijf witte knobbelganzen die me vrolijk goeiemorgen gakken als ze me zien, we kennen elkaar inmiddels.
Voor het nieuwe jaar heb ik wel een wel erg ambitieus plan afgesproken, met vriendin J, Ageeth en Debbie, we willen een begin maken met de Phebe.....Brrrrr, dat patroon heb ik al heel lang in huis, maar tot nu toe is het in de zak gebleven, zakje kun je het niet noemen, wat een megaproject, maar Ohhh, wat is tie móói.....Als je zoiets toch eens kan vervolmaken.....De meeste mensen zien op tegen al die ohiostarblokken, ik geloof iets van 140, maar ik zie op tegen al dat appliqueren van het middenstuk, zeker met drie medestanders uit "de stal van Ted Storm "als ik het zo mag noemen. Maar goed, je kan het ook positief zien! Daar kan ik nog een hoop van leren......enne....misschien kunnen we een dealtje maken.....ik 420 ohiostars en de dames voor mij het middenstuk.....*Uh*
En tja....toen waren we inmiddels weer wel op huis aan gefietst,een nieuwe lente komt er aan, de sneeuwklokjes in de tuin komen de grond uit, ik kan dus niet meer zomaar klakkeloos door het gras lopen, dat voel je wel onder je schoenen.
Het leven is weer "feestloos"voor een poosje, we moeten het weer uit onszelf halen in deze donkere maanden na kerstmis, oftewel, het leven is een feest maar je moet zelf de slingers ophangen, vind ik zo,n mooie spreuk, en dat kunnen wij quilters wel heel goed met onze lapjes! Leuk dat jullie zijn meegefietst, dan lijkt het toch altijd of de tijd sneller gaat als je met een clubje fietst.....Fijne week allemaal! ( ik wacht in spanning de Quilt en Zo af van Januari........)

54 opmerkingen:

 1. Jeanet terwijl ik mijn haar föhn, want wat een knotwilg staat daar kom ik niet meer mee weg, fiets ik met je mee. Leuk die makelaars, nooit gewten dat dat zo heet. Hier is het feest ook weer geweest, nu wachten tot het weer langer licht blijft!! Je roept het wel als de quilt enzo uit is toch, spannend. Fiets ze vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt al lekker gefietst..ik ging mee achterop..heb je dat gemerkt...haha vast niet..ben zo ligt als een veertje...
  het was een mooie route..nu een bakkie en dan aan de poets..want vanmiddag ga ik lekker beeën!!!
  Leuk dat jullie met Phebe starten...kom als jullie tijd hebben maar eens langs op de Phebe groep bij Petra in de winkel...erg inspirerend...en GEZELLIG!!!!!!!!!!!!!!!
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Elke dag 10 km fietsen is eigenlijk best heel goed. Ik ben er eerlijk gewoon te lui voor. Kan de puf er echt niet voor opbrengen. Je hebt wel een prachtig gebied om in rond te fietsen.
  Je start een erg mooi project! Phebe ligt hier ook te wachten. Er zijn er een stuk of wat van de Bee mee bezig en dat doet het bloed dan wel kriebelen.Maar dit jaar geen nieuwe projecten eerst eens afmaken wat er ligt. Daar ben ik zekers een jaar mee zoet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je elke dag door zo'n mooie omgeving kunt fietsen. Mooi zijn die makelaars, ik wist ook niet van die naam.
  Ik hoop dat je aan het middenblok van Phebe ook veel plezier zult beleven, want het is een prachtige quilt.
  Een fijn jaar voor jullie.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. waar woon je toch mooi,en wat goed dat fietsen,ik ben erg lui,ik probeer toch weer alles op te pakken,beste wensen en groetjes irena

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeannet de allebeste wensen voor 2012. Het zal qua knie in elk geval beter gaan dan in 2011.
  Dat fietsen doe je goed. Helaas komt het er met 4 dagen werken in de week te weinig van. Tot 3 jaar geleden deed ik alles met de fiets. Nu woon ik te ver van mijn werk etc.
  Je laat ons mooie plaatjes zien. Genieten. En die kopjes van de bolletjes zijn door mijn dochter ook al ontdekt in onze tuin en dat terwijl ze helemaal niks met tuinen heeft.
  Uiteraard wens ik je ook een mooi quiltjaar toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo dat was een lekker fietstochtje!! Heerlijk dat je zo kan fietsen en kan mijmeren op de fiets. Hoogstens een kolonie ganzen die je onderweg tegenkomt! Heerlijk!
  Ik zal een jou (jullie) een keer meenemen als ik mijn route fiets! Als ik teveel in gedachte raak wordt dat levensgevaarlijke exercitie.
  DE PHEBE.....mooie ambitie voor het nieuwe jaar! Ik heb haar pas geleden van iemand in het echt gezien, het is een plaatje! Ik vind je spreuk ook heel mooi, die ga ik onthouden! Het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen! Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk, zo'n rondje fietsen. Heb er vanochtend ook al 7,5 opzitten naar mijn werk dus dat is toch mooi 15 per dag! Helaas niet door de polder maar door 3 dorpen naar de stad! (hoezo drukke randstad?)Ik zag vanochtend de narcissen in bloei staan hier.....niet normaal toch?
  Wat een mooi project heb je in gedachten voor 2012.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lekker fietstochtje Jeannet. Ik fiets ook graag maar wel met mooi weer.....!
  Oh de Phebe, ik kijk er altijd watertandend naar. Wat is tie mooi. Misschien ooit eens.....

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat goed van je om elke dag opnieuw die 10km te fietsen!! Je laat ons de mooiste plekjes zien en als we zelf onze ogen eens open deden en onze eigen dorp uit fietsten dan durf ik te wedden dat menigeen ook wel zulke plaatjes kunnen zien!

  De allerbeste wensen voor 2012!
  En veel succes met Phebe.....groot project maar ach ze is zo mooi!

  Lieve Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een schitterende Quilt lacht je toe in 2012. Wens je heel veel steekjesplezier. Was gezellig even met het fietsclubje te kunnen opfietsen, lekker de wind door de haren......
  Een mooi, blij en creatief 2012 gewenst voor jou en je dierbaren Jeannet ,
  groetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi tochtje iedere dag, knap hoor.
  Ik heb tot mijn twaalfde in Den Haag gewoond en wij gingen vaak naar Rockanje e.o. in het weekend.
  Toen had ik denk ik niet zo`n oog voor de omgeving, nu wel, maar...toch liever met een zonnetje!
  Gr.Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het is een prachtige streek om te fietsen, maar de wind... Mooi werk in het vooruitzicht, geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een prachtige omgeving daar bij jou...en de wind in je haren is soms zo lekker...
  Wb Phebe, mijn 'grote' voornemen is 2012 tot Phebe jaar te bombarderen. Ik ben ergens halverwegen en voor mij zijn de applicatie's ook het probleem een beetje . De blokken zijn bijna allemaal al klaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw wat een uitdaging: de phebe! Eerlijk is eerlijk hij is om te watertanden maar: ik heb twee goede voornemens dit jaar : gewicht verliezen en ufo's afmaken, dus daar zal ik op 2 januari dan nog maar niet van afwijken ha ha. Wel leuk om het samen te doen met quilt-vriendinnen Heel veel plezier ermee.
  groetjes janet

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb er zo'n zin in!!! En die Ohio-
  stars; daar ga ik je aan houden als
  ik ze niet meer zie zitten! Mijn ande-
  re goede voornemen is om jou te be-
  smetten met het applicatie-virus.
  Wat is het prachtig in de polder, ben
  ik helemaal met je eens. Ik heb hier
  trouwens 2 knotwilgen gespot met een
  kerstmutsje op, want die hadden erg
  korte "haren".
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Loved going for the bike tour! I'm starting this year out trying to do more exercising (walking etc) maybe I should look at getting a bike - you make it look good! Am also going to check out the 2012 house block you have on your side bar. Hugs from Australia

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een mooie fietstocht is het.
  Leuk dat je ons mee neemt.
  De Phebe is een mooie quilt ben heel benieuwd hoe hij bij jou gaat worden qua kleur.
  Nog de beste wensen voor 2012.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Zo wil ik ook wel iedere dag 10 km fietsen, alhoewel hier is het ook altijd mooi hoor, maar je moet het wel willen zien en dan kleurt de wereld vanzelf een beetje mooier.
  Succes met je Phebe en nog de allerbeste wensen voor 2012, of had ik dat al gedaan?
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik ga zo je voorbeeld volgen, al kom ik niet van die mooi uitzichten tegen onderweg! En nog de beste wensen voor 2012. Fijne dag, Else

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een mooie fietstocht Jeannet, heb erg genoten van de polder!
  Ook ik fiets elke dag naar het dorp langs weilanden, daar heb je ook nog oude hekken die er half bijhangen, en als ik er dan voorbij fietst, en de koeien, paarden en schapen of wat voor dieren het ook lopen,.. zeg ik ze altijd gedag, daar geniet ik zo van!
  Ja,..de natuur is in alle jaargetijde mooi!!!

  Ik wens je een héél voorspoedig en gezond 2012****

  BeantwoordenVerwijderen
 22. lekker met je meegefietst, hetzij buiten adem; lol
  me effe voorgesteld met mijn haar in windkracht 10, zag er dan uit dan Selah Sue in a bad hair-day whaaaa

  knuffs

  BeantwoordenVerwijderen
 23. wat een heerlijke fietstocht en wat een mega plan, wel leuk die phebe. Haalt zeker heel wat lapjes uit je kast

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat leuk om met je mee te mogen fietsen langs leuke plaatsjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een mooi project maar wat een werk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik dacht eerst dat je fietsen in huis bedoelde, maar toen ik de foto's zag wist ik dat het echt fietsen was. Je woont in een mooie omgeving. Ik kan me voorstellen dat je dan met plezier elke dag 10 km een rondje gaat fietsen. Mooie foto's heb je gemaakt.
  Succes met de Phebe. Gaat je vast wel lukken en wie weet lukt het met je voorgestelde deal. ;-)
  Ik heb wel een vraagje: heb je wel genoeg stof in huis voor de Phebe? Of is het een kant en klare pakket met de stof erbij?
  Fijne dag toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Het is een prachtig plekje en ja dan stap je 'makkelijker' op de fiets. Goed hoor dat je het blijft doen. Liever dan de sportschool:)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Heerlijk gefietst [ben nog lang niet moe] dank je wel, lekker in de rondte zitten kijken {dat mag ik wel] kunnen we dit niet wat vaker doen? succes met de Phébe. Voor jouw en de jouwe ook nog de beste wensen en dat je maar vaak de slingers op mag hangen.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 29. wat goed zeg, elke dag zo'n stuk fietsen.
  Ikzelf heb een hartgrondige hekel aan fietsen maar wandel daarom des te meer...en vooral met twee grote honden moet dat toch wel.
  Veel succes met Phebe...ook een droom van mij, maar zal zelfs in 2012 nog niet begonnen worden denk ik zo

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Mijn beweging voor vandaag zit er weer op want ik heb gezellig met je mee gefietst ...LOL. Het is een mooie streek waar je woont Jeannet. En zo heerlijk fietsbaar. Dat is hier in het zuiden met al die bergen wel anders.
  Heel veel succes met de Phebe. Lijkt me errug veel werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat fijn zo'n fietstocht samen met jou. Wat is ons land toch mooi. Ik wens je heel veel succes met de Phebe.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Jeannet wat een heerlijke foto's. Zo wil ik ook wel iedere dag fietsen. Enig. En je Phebe; wat is hij mooi... Ik dacht dat je het had over een project van de blog "Phebe and Jane", maar ik kon daar geen project vinden. Ben nog niet zo bekend in namenland. En als niemand het middenstuk voor jou wil quilten, kun je mij altijd vragen; ben dol op appliqueren, maar ook op patchen.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. wat goed dat je dat elke dag volhoudt! ik houd niet zo van fietsen, dat zal het zijn. maar doe het wel regelmatig hoor!!

  wij hebben deze week nog 3 verjaardagen, dus we feesten nog even door...

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Mooie fietstocht heb je gemaakt. Misschien kan je door die fietstochten moed verzamelen voor de quilt. Ik moet er niet aan denken, dat appliceren, maar de quilt is wel heel erg mooi! Succes ermee, ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. hoi jeantte
  ja 10 km fietsen dat zou ik ook moeten doen hier in overijssel is het ook prachtig langs de weilanden maar .... ik wil niet alleen daar heb ik zo,n hekel aan.

  en dan phebe gaan maken mens wat een mooi project ik vindt je 29e century ook al zo prachtig! ooit wil ik die gaan maken maar eerst de dj .

  christine

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Leuk zo'n goed voornemen! Een goed 2012 gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Wat een prachtige fietstocht, ik heb genoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Hé Jeanet,

  Wat nou 'feestloos' ? Het ontdekken van de eerste sneeuwklokjes kan toch wel als feestje door?
  Wat zal dat genieten worden van de Phebe.
  En met een groepje, inspiratie te over!

  Quiltgroetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Ik zou best mee willen fietsen, maar helaas...... kan niet meer door een probleem met mijn evenwicht, zou zomaar van de fiets kukelen als ik de bocht om moet. Gelukkig laat je prachtige plaatjes zien en kan ik zo ook mee genieten.
  Oohhh die Phebe, ga jij daar echt aan beginnen??? Wow, dat is pas een uitdaging. Phebe gaat je goed bezig houden zodat je niet steeds aan al die nieuwe lapjes overal op de wereld hoeft te denken (oei, dat is flauw LOL)

  Doei, doei,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Wat heb ik een prachtige fietstocht met je gemaakt. Ik zag nu voor het eerst dat jullie een mini camping hebben. Ik kom misschien wel een keertje langs met de caravan. Heel fijn quiltjaar gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Je hebt weer een ambitieus project in gedachten, maar wel een hele gave. Ik vind 'm super, alleen ik zou volgens mij (met de hand) nooit zoveel keer dezelfde ster kunnen maken. Ik volg graag je vorderingen weer. En wat een prachtige omgeving heb je toch, geniet er vooral lekker van.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Leuk dat jullie ook aan Phebe gaan beginnen, ik ga jullie extra volgen ben erg benieuwd hoe het gaat want ik ben er ook volop mee bezig. Moet zeggen het is een geweldig quilt om aan te werken. En wat een lekkere en mooie fietstocht heb je gemaakt. Daar knap je van op.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Wat een prachtige omgeving, zou zomaar bij mij idn de buurt kunnen zijn. Heerlijk die natuur en zo gezond !!
  Knap hoor elke dag, petje af !!
  Wat een prachtige quilt, heel veel plezier met het maken ervan.
  De beste wensen voor 2012 !!

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Bedankt voor het fietstochtje. En succes met het maken van je nieuwe quilt.
  Groetjes Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Een heel, goed, gezond, gelukkig en creatief jaar toegewenst.
  Heerlijk zo'n fietstocht en het is zo te zien op de foto's droog. Phebe , een gewaagd project. Maar wat is zij prachtig. Ben heel benieuwd naar je blokjes.
  Groet Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Eerst nog de allerbeste wensen voor t nieuwe jaar;
  ik hoop echt dat het met de knie beter zal gaan;
  Je bent in ieder geval goed bezig met je 10 km fietsen!
  Wat een mooie polderfoto's!Ik hou ook ze van knotwilgen aan het water....en in de lente soms eendennesten erin.
  Zitten er bij jullie op de camping ook uilen? Steenuiltjes? vast wel...
  Wat een uitdaging; die nieuwe quilt! Hij is erg mooi!
  Groetjes Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Och Jeannet, wat heerlijk om op je blog iedere keer weer te zijn,je fiets toch verhaal is net of ik het zelf mee maak.
  Veel plezier met het maken van die mooie quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. I did enjoy my bicycle ride with you and that is probably the closest I am every going to get to riding a bike in the country ha ha!

  Good luck with Phebe, she is on my "to finish" list this year but I still haven't even finished the applique centre yet.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Ik ben met je meegefietst. Jij ervaart wat ik met het lopen heb. Vanmorgen met storm toch met mijn hondje gelopen. Kletsnat, maar heerlijk, en je ziet onderweg toch steeds weer iets anders, vandaag veel takken van de bomen. Je woont daar toch ook heerlijk voor die fietsbeleving; dat maakt iedere dag tot een feestje als we het ons maar bewust zijn. Heerlijk blogje weer, ik heb ook een aantal keren gekeken naar de Quilt en Zo. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Ooooh jeetje Jeannet. Ik meende dat je het patroon had verkocht...dus nu toch echt beginnen... Zoals je weet is mijn middenstuk klaar. Heel veel handwerkuurtjes vol appliceren zitten daarin. En het werkt heel verslavend. Die ohiostars daar twijjfel ik steeds maar aan. Nu is het zo'n heerlijk handzaam schilderijtje...en dat heeft ook zijn charmes vind ik...ach ja, voorlopig ben ik eerst nog bezig met de AQ!

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Ooooh jeetje Jeannet. Ik meende dat je het patroon had verkocht...dus nu toch echt beginnen... Zoals je weet is mijn middenstuk klaar. Heel veel handwerkuurtjes vol appliceren zitten daarin. En het werkt heel verslavend. Die ohiostars daar twijjfel ik steeds maar aan. Nu is het zo'n heerlijk handzaam schilderijtje...en dat heeft ook zijn charmes vind ik...ach ja, voorlopig ben ik eerst nog bezig met de AQ!

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Hallo Jeannet wat laat maar niet minder gemeend wil ik jou en je gezin een gelukkig en bovenal een gezond nieuwjaar wensen.Ik doe mn petje voor jou af elke dag zo'n eind fietsen ik moet er niet aan denken maar elke dag twee uurtjes lopen met de honden dat weer wel.Gelukkig dat we allemaal verschillend zijn.En we zullen je vorderingen met Phebe met genoegen volgen want het is een plaatje van een quilt.Groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Ha tante Truus,
  Voor jou ook nog heel veel goede wensen en dat je knie weer wil doen wat jij graag wilt!
  Veel groetjes, Mienke

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Goed van jou, dat fietsen-ik doe het je niet na. En ik heb weer wat geleerd: makelaar, dat kende ik niet, leuk!
  Je boft maar dat je in zo'n mooie omgeving woont.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet