Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 13 januari 2012

Van een kastje en een give away!

Omdat ik me nu vrijwillig heb opgelegt geen stofjes meer te kopen wil dat nog niet meteen zeggen dat ik de hand op de knip hou natuurlijk, er zijn diverse redenen om tot zo,n besluit te komen, en één daarvan was dat ik de stof niet meer kwijt kon en de kasten en laden letterlijk uitpuilden van de stoffen en ik door het bos de bomen niet meer zag, of toepasselijker gezegt: door de overdaad de juiste stoffen niet meer kon vinden......en dat is ernstig.....
Nou heb ik een echtgenoot die daar altijd een oplossing voor weet......steevast als ik daarover klaag zegt hij; dan koop je er toch een kast bij? Het moge wel duidelijk zijn dat hij van het rasechte Brabantse bourgondische soort is en niet houd van consuminderen, bezuinigen en wat dies meer zei, dat is beslist niet aan hem besteed.Ik kan er wel eens meesmuilend over doen, maar.........soms is het gewoon hartstikke handig en doe ik er mijn voordeel mee!
Bijvoorbeeld als je ergens op het WWW zo,n kastje voorbij ziet komen.....zo,n felbegeerd echt houten fourniturenkastje, ook nog een Nederlands exemplaar,met van die héérlijke laatjes, niet één, nee, maar liefst vier! Ohhh jee, wat kan ik daar allemaal niet in wegbergen? In gedachten berg ik er vijf keer zoveel in weg als het kastje groot is, maar dat mag de pret niet drukken.....Jullie raden zeker wel wat mijn Brabantse echtgenoot zei toen ik de foto liet zien aan hem.....?Kopen!
Echt meisjes, ik gun iedereen zo,n man! want waar we ook ruzie over krijgen, het zal nooit over (kastjes) aankopen zijn.......Tis wel een beetje beschadigd vind ik zelf, maar goed, het is een oud kastje, dus dat mag..En dan nu de give away;ik zie ze opeens weer overal voorbij komen, stofjes geef ik natuurlijk niet weg, dat begrijpen jullie ook nog wel, maar patronen heb ik ook al in overvloed, als ik die allemaal nog moet maken.........en met  het naderende voorjaar heb ik nog wel een paar leuke voor jullie.
Als eerste deze haas van Els van Bobbin.En voor wie er nog een kippetjesquilt wil maken in een andere stijl dan de Hollandse, dit patroon van Meme, maar die kun je natuurlijk ook in Hollandse stofjes maken.Ik heb even kippen genoeg.
En het allerbelangrijkste! je hoeft er hélemaal niets voor te doen, geen linkje op je blog, en al helemaal geen twee, je hoeft het niet in de krant te zetten, of tegen je buurvrouw te vertellen, of "fan "van me te zijn,of volger te worden........(!) dat is een ieders vrije keuze, ( zelf volg ik alleen mijn eigen man, jullie begrijpen nu vast wel waarom) Allemaal niets van die flauwekul, je hoeft alleen het patroon leuk te vinden en aan te geven welk patroon je wilt, of allebei,dan maak ik twee lootjes met je naam,en laten we nou wel wezen.....eigenlijk kun je het ook maar beter voor jezelf houden deze give away, des te meer kans maak je om wat te winnen, toch? als er maar twee mensen reageren hebben ze alletwee een prijs.Maandag maak ik de winnaar bekend! Fijn weekend allemaal.

109 opmerkingen:

 1. wat een lieve man heb je haha en wat een leuk kippenpatroon die wil ik wel winnen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. .... ik zal het tegen niemand zeggen... ha, ha! Jij ook een fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke kippetjes, die zou ik wel willen winnen? Groeten Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohhhh Jeanet.....ik benijd je helemaal om die klosjeskast.......Als je zoiets te koop ziet staan inderdaad niet aarzelen maar gewoon doen. Je hebt een verstandige man ;-)
  Veel plezier met je nieuwe aanwinst.

  Ohhhhh die kippetjes.....die zijn wel heel erg leuk :-)
  Fijne dag nog

  Lieve Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Jeannet,

  Wat een ontzettend leuk kastje! En je boft maar met zo'n man ;-)

  Ik zou graag mee willen doen voor de kippetjesquilt.

  Groetjes,
  Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Psssssssst, ik wil graag mee doen voor het patroon van het kippequiltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoi jeannet
  o ik dacht even dat je je kastje weg ging geven

  maar neee ..............
  gelukkig voor jou
  ik ga voor de haas van els , die zal vast goed gedijen hier in de bossen van noorwegen
  gr janneke besling

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Twee heel leuke patronen, maar ik hoef er echt geen nieuw project meer bij! Ben net als jij te ruim voorzien en ga eerst mijn al liggende (af)maken! Mooi kistje!
  Fijne dag
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat kastje zou hier ook heel goed passen bij mijn bescheiden verzamelingetje.
  Dat haasje is wel heel leuk hoor , maar ik heb geen tijd,ik hoop dat iemad anders er heel blij van word,groetjes Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Jeannet, als ik mocht kiezen dan zou ik graag het patroon van de kippenquilt winnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi, het haasje vind ik schattig dus ik houd me aanbevolen, heel leuk dat kastje. fijn weekend
  marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nou Jeannet jij hebt er maar weer een mooi kastje bij ,zou bij mij ook goed staan maar ja een mens kan niet alles hebben .
  Maar ik zou het leuk vinden om het het patroon van het haasje te winnen.
  Goed weekend en groetjes van Meriam

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ooooh dat kippenquiltje.......helemaal leuk
  Wat een keuze want het haasje is ook super! Maar het kippenquiltje vind ik toch leuker. Mag ik daarvoor meeloten?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Goedemorgen,
  dat is nog eens leuke post! Zomaar een kippenpatroontje op de vroege morgen, die zou ik dolgraag nog willen maken voor de Pasen. P.s. ik ben 2de paasdag jarig, helpt dt?

  Groetjes,

  Saskia
  saskiasquiltkamer@blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een super aankoop zeg, dat mooie kastje. Ik kan mij indenken dat je hier fliefd op bent geworden. Als ik de ruimte had (heb ik nu dus niet), dan had ik ook al lang allerlei oudewetse materialen en kastjes in huis staan. En je weet dat ik een fan van je ben ^_^, dus ik doe graag mee aan je giveaway. Voor de kippenquilt graag, dan maakt een ander weer meer kans op de haas.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. hallo turbo jeannet,met plezier help ik je van de patronen af!groetjes HTT uit twente

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat kan ik toch altijd genieten van je verhaaltjes. Erg mooi kastje. Het is altijd prettig als je man achter je staat. De mijne heeft zomaar een quiltstandaard voor me gemaakt dus er kan nog wel een kippetjes quiltje bij. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een geweldig kastje Jeannet en dito man! Vasthouden en inlijsten zou ik zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoi Jeannet
  Wat een geweldig kastje en wat een schat die man van je dat hij niet moeilijk doet over aankopen (gelukkig heb ik er ook zo een!) Ik hoef niet mee te loten hoor anders komt die kast van mij nooit leeg! Veel plezier met je give away!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wow, wat een leuk kastje! Ik heb mijn lieve vriendje nog niet zover kunnen krijgen dat we nieuwe meubels neerzetten hier in huis. Uiteraard volg ik je al lang & vind ik je blog heel leuk, dus fan ben ik ook al. Maar ik zou wel heel graag een patroontje willen winnen. En wel het kippenpatroontje. Lijkt me een ideaal voorjaarsquiltje!
  groetjes, Ieke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een leuke man heb je. Mijn eigen is ook zo. Consuminderen vind hij maar niets. Dus er zijn er meer van. Overigens heeft hij ook Brabantse invloeden in zijn Limburgs karakter.
  Wat verloot een leuke patroontjes. Liefst wil ik ze allebei, ze zijn zo leuk. Maar het kippenquiltje springt er toch uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi Jeanette; Fijn voor ons dat je een beetje opruimt...!!!
  Ik vind beide patronen erg leuk; maar de quilt is vast te moeilijk voor mij; ik ga voor t haasje; die zie ik ook af en toe rennen hier in de polder!
  MOOI kastje hoor!
  groet Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Prachtig zo'n kast,kijk er ook al een hele tijd naar uit.
  En het haasje vind ik best leuk.
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een schitterend kastje !
  Dank, maar ik hoef geen patroon. Ik laat dat even aan iemand anders. Vind ze wel leuk hoor, maar ik heb nog zoveel dat ik wil doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hallo Jeannet

  Ik zit te watertanden naar je mooie kistje, veel plezier ermee hoor.

  En als beginnend quiltster is bij mij alles zeer welkom. Zelfs mooie kastjes, doosjes kistjes noem maar op oh ja lapjes ook natuurlijk.

  Maar alle gekheid op de 'kippenstok' ik vind de kippetjes erg leuk en doe graag mee met de verloting.

  groetjes Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Als er maar 2 reageren...mmm, denk het
  niet. Het is nu nog geen 9.30 uur en
  ik zie, dat er al 25 reacties zijn...
  nou, ik ga het toch maar proberen, heb
  nooit zo veel geluk, maar wie niet
  waagt, niet wint, enne, dat kippetjes-
  quiltje is wel errug schattig! Bijna
  net zo schattig als je ladenkastje,
  dat in het echt nog mooier is als op
  de foto! Fijn weekend en groetjes van
  Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ohoh, zo'n man zoek ik al heel mijn leven, want die van mij is wel erg zuinig, maar ook zo vreselijk lief, dus houd ik hem toch maar ;-)
  Ik vind het haasje het leukst.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wt een ontzettend leuk kastje!!
  Zit er steeds aan te denken dat je geen stof gaat kopen dit jaar. Vind het ene fantastisch plan,..

  En twee reacties zullen het niet worden bij je,..
  ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Nou, dames, de spoeling wordt dun. Ik ga ook voor het kippenquiltje. Prachtig kastje Jeannet, prettige vent heb je die zo met je mee neust.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hoi Jeannet, mooi kastje heb je op de kop getikt zeg! Een plaatje. Inderdaad erg handig voor je klosjes. Leuke giveaway..er is genoeg animo, maar ik waag toch ook maar een gokje. Het kippenquiltje vind ik heel erg leuk...wie weet?! Fijn weekend. Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 31. ik wou zeggen: doe mij ook zo'n man, maar bedenk me dat ik die al heb. Het is meer dat ik mezelf tegenhoud... Maar wat een fantastisch kastje heb je gescoord, helemaal groen ben ik.

  Graag zou ik meedoen voor de kippetjes, wat een grappige vroljkerds zijn dat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Jeannet wat een schattig kastje! Om jaloers op te worden.
  De patronen vind ik leuk maar waarschijnlijk maak ik ze niet dus maak er maar fijn iemand anders blij mee.
  Goed weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Goeiemorgen.
  Idd een ontzettend leuk kastje. Hopelijk was tie ook al rijkelijk gevuld!? ;D
  Aangezien de meesten al hopen op t patroon van de kippetjes, zou ik wel graag de Bobbinhaas winnen...
  Greetz Joyce uit België

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Die kippetjes zijn prachtig!!

  Groet
  Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Prachtig kastje Jeannet maar ik mag niet meer op www kijken want het huis is vol. Loot ook maar niet mee.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Hier staan ook 2 van die mooie kastjes, en ze zijn zo handig. Er hebben al meer dan 2 mensen gereageerd en er zullen er nog heel wat meer bijkomen maar ik doe graag mee met je give away, vind beide patroontjes leuk , als ik zo eerlijk mag zijn.
  Fijn weekend, groet

  BeantwoordenVerwijderen
 37. WAUW wat en mooi kastje,echt ik kwijl hier van ,,,geniet er van,
  houd je mannetje in ere hiih
  groetjes sieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ik vind het kastje gewoonweg schattig, het kippenpatroontje vind ik onweerstaanbaar, prachtig van opzet
  Eeveneens een fijn weekend toegewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Bijna jaloers op je kastje, zie je alleen nog in het museum (ik althans!).
  Het patroontje van de kippenquilt vind ik wel leuk.
  Gr.Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 40. OOOO wat een schitterende kast en wat een lieve man, maar ik neem Angus nooit mee, naar de 2dehandswinkels anders kom ik er met lege handen uit, maar ga dan wel de volgende dag terug en haal het op, grinnik
  Groetjes Joke en een fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Ontzettend leuk kastje, heb je nu geen probleem om al die kastje een plaatsje te geven? Zo'n man zou ik ook alleen maar volgen {lekker appeltaarten bakken, mooie kastjes laten kopen, HOUDEN} Mag ik bedanken voor je leuke give a way {zijn er toch al meer dan twee die mee doen, geintje}heb genoeg liggen wat ik ook heel graag wil doen, er hoeft even niks meer bij. Fijn weekend alvast.
  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 42. hoi jeannet,
  wat een superleuk kastje,zou ik ook meteen gekocht hebben hoor. Fijn dat je man dat ook vind,anders kan het knap lastig zijn als je zo'n kastje koopt.
  Ik doe heel graag mee voor het kippetjes patroon, vind ik zo leuk.
  FIjn weekend
  groetjes ada

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Prachtig kastje. Op jouw blog reageren wel meer dan 2 mensen hoor. Ik doe niet mee want als ik alles maak waar ik nog patronen van heb moet ik minstens 120 jaar worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Wat een super mooi kastje zeg, daar kan je weer heel wat in kwijt.
  Ik doe ook heel graag mee met je hele leuke give away, ik vind allebei de patroontjes heel erg leuk.
  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Hoi Jeannet,

  Weer een kans minder als ik ook meedoe met je give away... toch zet mij er ook maar bij...heb geen voorkeur
  Die kast is echt heeeeel erg mooi en apart... en dat jij daar nu nog net een plaatsje voor hebt....gefeliciteerd hoor!
  Fijne dag en veel plezier met je klosjes....
  Lieve groet Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Wauw wauw wauw, wat een mooi kastje. Zo'n kastje stond in de fourniturenzaak waar ik voor mijn moeder vaak naaizijde moest kopen. Zo'n heerlijk ouderwets naar flanel en mottenballen ruikend winkeltje. Meid, wat roept dat herinneringen op. Het kastje zou dus eigenlijk hier moeten staan........!
  Ik doe niet mee aan de verloting, hier ook van alles meer dan genoeg, behalve dan van kastjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Wow wat een gaaf kastje. Dat maakt jouw Brabantse lief wel weer toonbaar. Ik ben helemaal weg van de kippetjes en wil graag in dat mandje liggen.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Hooi Jeannet, jij boft ook al met zo'n heerlijke man! Weet je ik vind beide patronen scheetjes, dus ik doe graag mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Bofkont! Wat een heerlijke man!
  Ik ben in de ban vd kippen en deze is wel heel leuk voor de speelzaal! Dus ik doe mee! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Wat een leuke doos. Enne dat kippenpatroon tokt mij ook tegemoet. Het is een dotje. En veruit favoriet als ik het zo lees. Succes met het verloten! Geniet van je weekend, ik ga straks naar het stadhuis. Dat blijft toch ook zo leuk om te doen. Nu maar snel in de benen....

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Jij ook al zo'n mooi, oud kastje. Bof jij even. Ik vind allebei de patronen leuk, dus doe ik graag mee!
  Groetjes, Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Wat een geweldig leuk garenkastje heb je op de kop getikt. Ik moet ook maar eens vakaer gaan snuffelen op het WWW. Bedankt voor je aanbod, maar de patroontjes laat ik voorbij gaan. Heb mijn handen vol aan mijn eigen lijst met onafgemaakte quilts en ideeen die ik allemaal heb. Fijn weekend,
  Groet Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Wat een prachtig kastje heb je. En net zo'n geweldige man als ik heb, die zou dat ook zeggen. Ik was eigenlijk niet van plan om met de give away mee te doen, het is de eerste keer dat ik op je blog verzeilt raak. Maar ik vind de kippen zo leuk, dat ik toch een kansje wil wagen. En ook al hoeft het niet, ik ga je toch volgen, want ik kan best wel wat inspiratie gebruiken.

  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. piep, hihi wat een leuk stukje dat je schreef en je kastje , wie wil dat niet, zo mooi en het oude eraan vind ik net prachtig

  En de give away, nou voor de kippetjes heb ik nog een plaatsje in ons minihuisje

  knuf mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Ben een stille lezer, maar toen ik die kippen zag kon ik het niet laten om toch te reageren.
  Proficiat met je blog, ben altijd blij als er weer iets nieuw opstaat.
  Veel groetjes

  Christine

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Dat haasje vind ik wel heel leuk Jeannet en ik zal het echt tegen niemand zeggen.
  Alleen wel jammer dat er al zo veel zijn die het weten!

  Lieve groet,
  Annie K.

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Hallo Jeannet pracht van een kastje heb je gekocht daar vallen de kastjes van tegenwoordig bij in het niet.als je krasjes of oneffenheidjes erop hebt zitten kan een klein beetje boenwas ook wel eens helpen.En wat een leuke reacties hierboven heb je gekregen.Ook ik hoef niet mee te doen aan de verloting al zijn de patronen superleuk want zoals je pas aangaf komt Bobbin hier vlak bij ons wonen en wat zullen wij daar van gaan genieten om bij haar workshops te gaan volgen was altijd al een beetje jaloers [in de goede zin dan] dat jullie daar zo van genoten en nu zijn wij aan de beurt om dat in de toekomst mee te gaan maken dus we zullen genoeg van haar leuke patronen kunnen gaan maken.Groetjes en een fijn weekend Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Wat een prachtig kastje,daar hoop ik ook ooit een keer 1 vant hebben,echt een hebbeding. Maar de give away is ook erg leuk en ik kies de haas,kippen heb ik al zoveel gemaakt, nu zijn de haasjes aan de beurt
  groetjes Lita

  BeantwoordenVerwijderen
 59. heerlijk zn man he...ik heb ook zon exemplaar..ik wou een eigen hobbykamer en voila ik heb er een,,,,duurde even voor het af was maar alee het resultaat mag er zijn....en die patronen daar doe ik graag voor mee...en zals bij alle dingen die ik op je blog voorbij zie komen vind ik deze ook alle twee keileuk
  groetjes tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Wat een leuk kastje Jeannet!!! Jeetje, jij hebt ook een echte neus voor die leuke dingen hé? Ik denk dat ik veel beter moet kijken, want ik kom dat nou nooit tegen. ;-)
  Dat het wat beschadigd is, vind ik niet zo erg... dat hoort wel bij zo'n oud kastje.
  Ik had je al verteld dat ik ook graag een kippenquiltje wil gaan maken dus je raadt het al... ik wil heel graag meedingen naar je kippenpatroontje!! :-))
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Ik val ook voor de kippetjes.
  Groetjes, GeaZ

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Your creations are beautiful - I love to read your blog.
  This chest of drawers is awesome!

  Hugs,
  Tatyana

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Wat maak je toch mooie quilts, en OOOOOOOOHHHHHHHH, wat zou ik graag het patroon van het kippenquiltje willen winnen, pfff. Weet je anders nog waar het te koop is.
  Fijn weekend, en nu maar hopen dat het patroon mijn kant op komt. gr Ludy Nelson

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Handig zo'n man!!!
  En ik vind de kippetjes wel erg leuk, daar wil ik best voor meeloten.

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Hoi Jeannet,

  ik zou heel graag Meme's kippetjes willen maken!

  Groet, Tynke

  BeantwoordenVerwijderen
 66. Ik vind de kippetjes erg leuk. Bedankt voor je give away.

  BeantwoordenVerwijderen
 67. Jonge jonge, zo'n man wil ik ook. De mijne zegt altijd het omgekeerde. En dat is soms heel erg balen.
  Ik vind dit een leuke give-away. Ik vind beide patronen erg leuk, dus ik hoop dat ik er een win.

  Hoe gaat het verder met je knie. Ik heb last van een haperende knie, dus ik ben wel heel benieuwd hoe het ermee gaat. Hopelijk hoef ik geen operatie, maar een knie waar je niet op kunt vertrouwen is ook niet leuk.

  Groetjes Marjolein uit Zoetermeer

  BeantwoordenVerwijderen
 68. Zou graag meedoen voor het haasje, vind hem echt schattig net als je kastje.

  BeantwoordenVerwijderen
 69. Nou Jeannet, wat een verwennerij. Tja, als je overstelpt wordt door de liefde van je partner, bofkont, dan heb je nog meer ruimte om ook zelf te gaan delen. Ik deel graag mee in je liefde (voor de pakketjes). Lieve groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 70. Hi Jeannet, wat een kastje, helemaal leuk al die laatjes!!
  En die give away, leuk, ik doe niet mee hoor, maar ik vind het leuk gedaan van je. gewoon een verloting zonder poespas.
  Fijn week/end, Susi

  BeantwoordenVerwijderen
 71. tja eigenlijk ben ik het wel helemaal met je man eens....het is toch ook een superleuke hobby en een lapje meer of minder.....maakt dan ook niet zo heel veel uit. En zolang iedereen bij jullie te eten heeft hihihi
  Tja dat haasjespatroon is wel errug leuk. En ik denk niet dat de Katermansjes last van het beestje zullen hebben.
  groetjes van ons allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 72. Wat zei je jeanette: 2 reacties!
  Je ziet dat je veel fans hebt.
  Ik ben gek van de 2 patroontjes dus stel ik me ook maat kandidaat.
  Groetjes uit Vlaanderen
  Gratienne

  BeantwoordenVerwijderen
 73. wat een prachtig kastje! geniet er maar van!

  BeantwoordenVerwijderen
 74. Wat een schat van een man heb jij zeg, daar mag ik je wel voor feliciteren, je hebt daarmee zelfs de hoofdprijs, vind je niet? Ik ga voor de kippenquilt, zo'n schatje!!!! Groetjes en een fijn weekend , Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 75. Hoi Jeannet,
  Wat een geweldig ladenkastje!
  Graag waag ik een gokje voor de kippenquilt.
  Fijn weekend groetjes Ulie

  BeantwoordenVerwijderen
 76. Zo`n man heb ik eigenlijk ook wel Jeannet....alleen niet zoveel plaats meer voor al die kastjes...en ik kom haast nooit zulke mooie tegen...wat een prachtding....veel plezier ervan....dan doe ik graag mee aan je give-away....ben helemaal weg van het kippiespatroon....alhoewel het haasje ook niet te versmaden is....nou ja...het lot beslist denk ik dan maar en wens de andere meiden veel succes....zei ze dapper.....groetjes en een fijn weekend....Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 77. Ik vind de kippetjes super leuk, ik doe graag mee
  groeten henny

  BeantwoordenVerwijderen
 78. Wat een mooi kastje is dit en wat geweldig dat je die kon kopen. Daar kun je zoveel moois in doen. Leuke patronen heb je ook in de give away allebei vind ik ze even leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 79. mijn eerste reactie lukte niet, blogger kan hem niet verwerkeno p de een of andere manier, dus ik probeer het nog een keer:
  ik vind ze allebei erg leuk, ik kan niet kiezen, ben ik even blij dat dat niet erg is.

  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 80. hahaha en dan schrijf je nog al zijn er maar 2 die reageren ik ben denk ik nu nummer 80 ************tachtig*************


  enne mocht je mijn naam uit de hoge hoed tevoorschijn toveren dan .. zou ik graag dhet kipje willen hebben ...
  christine

  BeantwoordenVerwijderen
 81. Een hele leuke aankoop heb je gedaan.

  Mag ik voor de kippen gaan ?
  Die zijn zó leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 82. Schitterend dat je zo'n kastje hebt, die zijn moeilijk te vinden. Al die reactie's... het zijn wel leuke kippen.

  BeantwoordenVerwijderen
 83. Kwijl, kwijl Jeannet, wat een geweldig kastje heb je daar op de kop getikt. Ik zou ook graag meedoen met je give-away maar ik kan niet kiezen, het zijn allebei zo'n geweldige patroontjes. Ik hoop dat ik niet te hebbelijk overkom als ik voor allebei mee wil doen.
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 84. Hallo Jeannet,
  Dit is misschien het tweede bericht, kreeg het idee dat de eerste niet gelukt is. Ik heb ook zo'n heerlijke man, doet nooit moeilijk over zulke dingen. Ik ga voor de haas.
  Fijn weekend,
  Groet Jose

  BeantwoordenVerwijderen
 85. Wat een leuk kastje! Ideaal voor kleine dingen. De give-away is leuk maar ik hoef niet mee te loten want ik heb zelf nog zat wimmetjes liggen.
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 86. *SLIK* wat al veel reacties !! Maar goed.. die niet waagt, die niet wint zullen we maar zeggen dus ik probeer het gewoon LOL.
  Allereerst over je man... gelukkig heb ik er ook zo eentje :-) En dat kastje is super ! Waarom zie ik die nu nooit staan op het WWW ? heb jij ergens geheime websites waar die dingen op staan zodat wij die niet vinden?
  Dan nu een keus maken tussen de twee patronen, moeilijk hoor, en zelfs al vind ik poppen/beestjes moeilijk om te maken kies ik toch voor het haasje omdat ik het geweldig vindt en mocht het me niet lukken dan kan Michiel mij helpen of anders Elly die voor mij dat schattige popje laatst heeft gemaakt. Maar gemaakt zal die worden (mocht ik hem winnen).

  BeantwoordenVerwijderen
 87. Nou als ik toch mee mag doen zou ik heel graag de kippetjes willen maken! Fijn weekend,

  groet, Maureen

  BeantwoordenVerwijderen
 88. Al 87 reacties, snif, snif, dan ben ik vast vééls te laat om nog te kunnen winnen :(
  Maar die kipjes he, die zijn zóóóó leuk!!!!
  Ik ga het tóch proberen:
  Lieve, lieve Jeannet, zou je mij alsjeblieft het patroon van de kipjes willen sturen???
  Goed weekend nog en veel lieve groetjes,
  Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 89. Doe ik nog een keertjemee, die kippetjes zijn toch super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 90. Die kippetjes zijn wel heeeeel erg leuk, mischien in het rood/wit/blau ;-))
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 91. Nou, ik ga dus voor de kippen, heb ik net een blogje over geschreven. wat zijn die leuk!
  En wat een heerlijke man heb jij...!!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen
 92. ik vind beide patronen prachtig
  Zou graag mee willen doen

  groeten en fijn weekend
  Djoekie

  BeantwoordenVerwijderen
 93. Oohhh Jeannet wat een dot van een kastje en wat staat dat garen er beautiful in! Ach, Brabantse mannen zijn gewoon keileuk, in ieder geval die van jou en mij LOL
  Enne.... ik loot niet mee, niet omdat ik de patronen niet leuk vind, maar omdat ik geen nieuwe patronen meer wil. Geen idee wanneer ik nog eens aan iets nieuws toekom. In februari begint de té leuke BOM van Dorry en in mei is weer bzv en dat slokt ook zo veel tijd op, hihi..... en ja, zondagavond wordt saai, bah.....
  Wat een zwik reacties levert zo'n Give Away toch altijd op hè, ik schrok me de laatste keer dat ik wat weg te geven had ook helemaal een slag in de rondte, pfieuw. Nou succes met weggeven hè!

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 94. Wat een heerlijk kastje. Geweldig om al je klosjes zo bij elkaar te kunnen opbergen! Zou ik ook niet kunnen weerstaan hoor!
  En wat een leuke give-away. Je krijgt dan ook gelijk zo heerlijk veel leuke reacties op je blog hè? Ik ga ook niet kiezen hoor, ik belief ze allebei :)

  BeantwoordenVerwijderen
 95. Heerlijk zo'n man, geniet er van ! Enne je patroontjes vind ik erg leuk, die met de kippen helemaal maar eigenlijk allebei zijn ze erg leuk, dus ik wil graag mee doen met beide patronen.
  Succes met je werkjes
  Tina

  BeantwoordenVerwijderen
 96. En ik voeg me bij al de andere enthousiaste mensen voor het kippetjesquiltpatroon.
  Ik wens je heel veel creatief plzeier toe, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 97. Hallo Jeannet.
  Ik waag ook een poging want het zijn erg leuke patroontjes.
  Je word er zo hebberig van.
  Ik heb je al een paar weken gemist op prikbord?
  Groetjes Truus v d N

  BeantwoordenVerwijderen
 98. Haha niks maar twee reacties :-)Zelf kan ik geen kippen met een konijntje vergelijken, ze zijn allebei op hun eigen manier erg mooi, dus nee, kiezen kan ik niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 99. Zoals de meesten vind ik je kastje ook geweldig, dat kun je niet aan je voorbij laten gaan....
  Ik wil ook graag meedoen en vind het kippenpatroon geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 100. Super zo een man en inderdaad dat kastje kun je niet laten staan.......Veel te leuk toch en misschien in de toekomst een nieuw likje verf?? Even manlief aankijken en knuffelen..lolzz

  En over de 2 patronen, ze zijn alletwee mooi maar als ik toch moet kiezen ga ik toch voor de haas.

  Groetjes marietje
  rakkerenwij@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 101. Goeie avond Jeannette,
  mag ik op de valreep nog meedoen om een kans te wagen voor jou give away.Ik vind je kastje prachtig en ben stilletjes een beetje ( gezond) jaloers omdat ik zo eentje aan mijn neus heb laten voorbij gaan.
  Nog veel plezier en succes met je blog, ik geniet er in elk geval van.
  Groetjes
  Flory uit De Haan

  BeantwoordenVerwijderen
 102. Hartelijk gefeliciteerd met de aankoop van je garenkastje, het lijkt me heerlijk om daar allemaal kleurige klosjes in op te bergen.

  Ik zou heel graag mee willen doen aan je vrolijke give away, mijn voorkeur gaat uit naar de haas van Bobbin.
  Ik vind dat zo'n schatje met z'n buideltje vol hartjes.
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 103. Wat zijn er al veel mensen mij voorgegaan. Wat een mooi kastje heb je gescoord om verliefd op te worden. En geniet met zo'n man. En ik ga denk maar voor de kippen hier in de polder lopen hazen genoeg. m.vr.gr. ria

  BeantwoordenVerwijderen
 104. Helaas helemaal gemist, kun je mij vertellen waar het patroon van de kippen te koop is????
  Ergens in Nederland hoop ik.
  Groetjes ELza.

  BeantwoordenVerwijderen
 105. Dag Jeannet,
  Ik vind je quilt met de grote kippen die je gemaakt erg leuk.
  Maar dit kippetjesquilt vind ik ook erg schattig.
  Maar het mooiste vind ik dat jullie zoon als verrassing een appeltaart voor jullie heeft gebakken. Top hoor!
  Hartelijke groet,
  Géa

  BeantwoordenVerwijderen
 106. Wat een leuke site heb je. Wat een bof dat je dat geweldige kastje op internet bent tegengekomen. Je begrijpt toch gewoon niet dat iemand dat kwijt wilt. Voor jou een buitenkansje. Graag maak ik zelf kans op het kippenquiltje.
  Groetjes. Jenet

  BeantwoordenVerwijderen
 107. Er hoeven maar twee te reageren schrijf je, ik ben inmiddels nummertje 108! Daar wordt je toch kippig van, de kans is klein maar alla, we gaan er voor. Wie weet.....
  (mocht je per ongeluk mijn naam er uit 'pikken' dan ga ik graag voor het kippenquiltje.

  Prachtig garenkastje heb je Jeannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 108. Wat een prachtig kastje ! ! ! Ik moet ook eens goed rondkijken op het WWW
  Leuke patronen geef je weg, ik vind het haasje super leuk.

  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet