Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

donderdag 19 januari 2012

Wonen aan het strand en Q&Z

En daar lag tie dan toch in de brievenbus! De nieuwe Quilt & Zo, spánnend...bladeren....eh, pag 23, WAUW!Daar zit "tante Truus" in vol ornaat achter het oude Singertje. Ik vind het wel gek hoor om mezelf zo in een blad te zien staan, maar wel KEI leuk!Al die gekke uitspraken, is het niet te gek denk ik dan weer, jullie weten na het lezen van dit stukje in elk geval hoe mijn kasten zo vol geraakt zijn.....net zoals die van jullie, en net zoals straks bij de beginnende quilters het geval zal zijn. Er zijn veel verschillen tussen quilters, ( daar lijk ik wel steeds meer achter te komen.....) maar één ding hebben we gemeen met elkaar: De liefde voor het lappie.........En er staat me een leuk nieuw project in........Brrrr, dat gevoel  bedoel ik nou precies he.......Tineke, bedankt!
Wonen aan het strand lijkt altijd voor iedereen het summum van zaligheid te zijn, en ik moet tot mijn schande bekennen dat ik er niet of nauwelijks kom, en als ik er al kom, dan is het in de winter. In de zomer vind ik het er meestal te druk, je ligt hier aan de Voornse kust, in de achtertuin van Rotterdam zeggen wij dan altijd, toch vaak hutje aan mutje, we hebben niet zo,n breed en groot strand, dan moet je een eiland verder naar Goeree.
Vorige week zijn we met de fiets een stuk langs het strand gefiets, en het was heerlijk met die wind om je oren en de zoute smaak op je lippen.
Dit vind ik altijd zo,n mooi vers.
     Waar de blanke top der duinen
     Schittert in de zonnegloed
     En de Noordzee vriendelijk bruisend
     Neêrlands smalle kust begroet
     Juich ik aan het vlakke strand:
     'k Heb u lief, mijn Nederland!

Want dat vind ik zeker, ik heb Nederland ontzettend lief, of het nou de kust, of de Brabantse bossen, Friesland en Groningen of de heerlijke Veluwe en achterhoek is, bedenk het allemaal maar, overal vind ik het prachtig, je hebt van alles het goeie,het enige jammere is dat het een klein land is met veel mensen en dat je zelden of nooit ergens helemaal alleen bent.( nou ja, hier lijkt het er wel op als je het strand ziet)
Het was prachtig, de vergezichten, de algen op de bazaltblokken, je zou zo kunnen zeggen dat je op vakantie bent geweest aan de kust van Bretagne of "Where else", alleen de krijtrotsen ontbreken.
We hebben echt vlak langs de zee kunnen fietsen, onder de harinvlietdam langs naar het begin van de sluizen.
Dit zijn dus van die imponerende sluizen die onderdeel vormen van de Delta werken en die zorgen dat we hier droge voeten houden. Als kind heb ik de aanleg van de sluizen nog gezien, van die grote bazaltblokken die allemaal in zee werden gegooid. Ik word er altijd een beetje stil van als ik hier sta en dat geweld zie. De sluizen waren gesloten vanwege de hoge waterstand, komt niet zo vaak voor.
De duinen kleurt oranje van de duindoorn, mooi als de zon er doorheen speelt, de bessen zijn zo zuur dat de vogels ze wel laten hangen
Maar dit is ook een deel van onze achtertuin....het is niet altijd goud wat er blinkt, we wonen zeker mooi, maar in een klein land als Nederland is ook het "minder mooie" vaak op kijkafstand.........15 km gaans van hier....en tegen jullie gezegd is dat nou één van de reden dat ik toch liever naar " boven de rivieren" zou verhuizen, straks, als we gepensioneerd zijn ( nou ja...straks......) De ander reden is natuurlijk al die leuke quiltwinkels daar.En dat quilthuis voor ouderen.....daarover hebben jullie kunnen lezen in de Quilt en Zo.Dat gaan we daar natuurlijk wel ergens situeren he....op rolstoelafstand van de Zutphense binnenstad... ( Vakanties plannen we dan wel aan zee) zullen we dan maar een belangstellende groepje opstarten? Tis vast zo vol.....
Iedereen alvast weer een heel fijn weekend, vergeet vooral niet te genieten van wat je om je heen ziet, overal is het mooi, als je maar met een open en nieuwgierge blik om je blijft kijken, dan kan zelfs het kleinste stukje natuur groots worden.

54 opmerkingen:

 1. Ja als ik hier naar de Waterweg rij en dan daar langs het water wandel met Tara zie ik dat beeld van de andere kant, fietsen tussen de kassen is ook niet zo leuk, maar gelukkig hebben we nog een stukje natuur, al willen ze daar nu wel dwars doorheen een weg leggen met een tunnel! Maar ik ben wel heel benieuwd naar jouw pennenwerk, dus straks even neuzen of hij hier al in de winkel is!
  Fijne dag
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga mee hoor naar dat quilt-bejaardenhuis van jou, lijkt me heerlijk. En die industrie die je laat zien daar zal ik vandaag vertoeven, op de maasvlakte. Maar eerst langs Brielle, als we er dan toch moeten zijn........ Ga ik lekker lapjes kopen, ohh houd je het nog uit?? Je kunt ook nog mee doen aan een bom ofzo, lekker een van Petra dat zijn altijd grote bom's met grote lappen stof. Kun je toch maandelijks even snuiven! Lekker genieten van je weekend, heerlijk. Nog een dag en dan mag ook ik weer doen wat ik wil (strijken, poetsen, boodschappen....)
  Doeg, juud

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk die foto's van de zee en het strand. Dat is altijd weer genieten. De meeuwen, het ruisen van de zee en de zilte lucht denk ik er maar even bij.

  En dat huis voor bejaarde quilters... ik meld me hierbij alvast aan...*U*

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wauw dat is waar, overal waar je kom is altijd mooier dan waar je woon,ik woon in Limburg en hier is ook zo prachtig,als je in Valkenburg ben,dan denk je dat je ergens in mooie vakantie dorpje loopt,zelf heb ik dat ook toen ik in Polen woonde was het grijs, saai,en nou, ga je dat opvrolijken,en o zo mooi,en dat heb ik met zee,ja in de zomer prachtig,groet irena

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik meld me ook vast aan voor het quilthuis!!! Je hebt een heerlijk verhaal geschreven met mooie foto's!!
  En troost je, wij wonen ook dicht bij het strand en komen er haast nooit!
  Af en toe gaan we een weekend naar Texel: leuk op het strand lopen.....nouja.......
  Wat je ver haalt is lekker, moet je maar denken.......;)
  Straks even de Q enzo kopen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben reuze benieuwd naar je stukje in de Quilt en Zo, moet nog naar de stad om hem te kopen hihi.
  En wat hebben we inderdaad een mooi landje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een leuk verhaal staat er in de Quilt en Zo, ik ben er op geabonneerd, en hij viel bij mij dinsdag op de mat. Ik geef mijzelf ook op voor het quilthuis, lijkt mij een super idee. Groetjes, Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik heb dinsdag de quilt en zo binnen gekregen, leuke foto om je te zien en een lekker verhaaltje om te lezen. Ik ben nu benieuwd naar de volgende en je hebt gelijk een nieuw leuk project

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Reserveer maar vast een plekje voor me en ik ga vanochtend gelijk de Quilt en Zo halen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh ja ik ga met je mee en begin dan ook een computerclubje :):):)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goedemorgen, straks na het werk een Q&Z kopen. Ben benieuwd. Waar kan ik mij aanmelden voor het quiltbejaardenhuis. Wordt wel lastig, mijn man wil in een bejaardenhuis voor racefietsers! En ja wat is Nederland toch mooi als je al die prachtfoto's ziet.
  Fijn weekend voor straks, geniet ervan. Lieve groet, Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Kijk er al naar uit wanneer ie hier uitkomt,wij lopen wat achter hé.
  Ook ik woon dichtbij de kust en zelden gaan we er heen,in de zomer véél te druk,dus als we gaan is het in de rustiger periodes.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuke blog Jeannet en wat top dat je in het quiltblad staat. Ik ga hem meteen kopen, alleen al voor jouw verhaal. Dat dromen over een creatief bejaardenhuis lijkt me top. En het hoeft niet in de buurt van Zutphen, volgens mij gaat Petra verder met haar winkel in dat huis...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je denk altijd dat het gras ginds groener is maar gelukkig is het dicht bij huis ook groen. En in de stad of er buiten altijd is er wel een speciaal plekje dat trekt. Ik heb weer genoten van je verhaal ga zo door ieve Jeannet we genieten van je. En waar wordt dat bej. huis gebouwd? Of komen we allemaal in de lappenstraat te wonen? Ik zie zoveel huizen links en rechts voorbij komen. Maar ik ben aan het sparen voor een groot huis home sweet home. Anders moet er teveel naar de stort als we daarin trekken.

  Fijne dag en succes met alles. Groet en tot later Ria V.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik wil ook naar dat quilt bejaardenhuis. Voor mij komt dat sneller dichterbij dan je denkt. Dus we moeten wel opschieten. Nederland is zeker een heel mooi land.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuk dat je in Q&Z staat! ga 'm zeker halen!! En ja op de zee ben ik ook helemaal verliefd maar ja wij wonen in het oosten van het land dus tja er 'even' naar toe gaat niet.
  groetjes janet

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nederland is schitterend en wij wonen hier niet slecht, we zijn zo buiten het dorp en tussen de weilanden, maar als ik mocht kiezen, dan stond mijn huis in Twente, want daar is het nog echt rustig en ruimte te over.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat sta je er leuk op, in de Q&Z! Ik
  ga hem echt proberen te bemachtigen,
  maar onze enige boekhandel is failliet
  (dat is toch raar?) Wat een prachtige
  plaatjes van de kuststrook bij jullie,
  Jeannet, dat vraagt gewoon om een
  wandeling (bij voorkeur met een hond..
  haha) En bij deze wil ik mij al vast
  inschrijven voor een plaatsje in dat
  bejaardentehuis, dat wordt pas genieten van je pensioen, en leuk, dat wij ongeveer tegelijkertijd
  mogen, gezellig!!!
  Groetjes van Ageeth.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ga vanmiddag ook even op het fietsje achter Q en Z aan.
  Wat is Nederland mooi, ik hou ook erg van de zee en de storm.
  Kom ook veel te weinig op de dijk.
  Moet ik vaker doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een mooi verhaal weer, en wat leuk dat je in de Quilt & Zo staat.
  Enne dat huis voor bejaarde quiltsters daar wil ik later ook wel heen ;0)
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Gefeliciteerd met je artikel in het blad. Jou kennende is het een gezellige pagina.
  Je woont in een mooie streek Jeannet. Wij hebben er ook zo genoten. En de onderste foto is toch ook wel speciaal. Tegen een strak blauwe lucht hebben al die kranen wel iets. Maar je moet toch ook een keer een stukje onbekend Nederland 'doen'. Het zuiden is zo mooi en zo apart!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik krijg gewoon zin om het quilten weer op te pakken, wie weet doe ik dat ook wel over een tijdje. Ik vind het nu in ieder geval leuk om hier mee te lezen. En de zee, ik kom er ook meestal in de winter en als ik er zomers kom, dan is het vaak al avond.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Gefeliciteerd met je artikel in de Quilt en Zo, heel er leuk en wat dat bejaardentehuis betreft als ik het hierboven lees, een gat in de markt, ik ga mee hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ja inderdaad, ik ben gek op de duinen. Ik wandel graag over het strand, maar doe dat maar zelden. Het is te ver weg, maar je blijft daar over dromen. Leuk verhaal van je en hele mooie foto's. Bij het boodschappen doen (morgen) zal ik de QenZ kopen, al is het alleen maar om jouw verhaaltje niet te missen. En dat Quilthuis lijkt me geweldig. Misschien kunnen we ons huis ombouwen ?
  groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Gefeliciteerd met je column! Moet toch heel bijzonder zijn jezelf zo te zien, daar mag je trots op zijn! Ook al zijn wij nuchtere Hollanders daar niet zo goed in hè?
  Ja Als je vanaf het strand over zee kijkt dan kan je nog genieten van het ongerepte uitzicht, dat hebben we hier aan de kust ook gelukkig nog maar als ik me dan omdraai......
  Ach, gelukkig zijn we in de gelukkige omstandigheid dat we op vakantie kunnen en genieten van echte rust en ruimte.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een beroemdheid wordt je zo! Enne, ja, nederland is heel mooi als je maar goed kijkt. Dat bejaardenhuis is al besproken :-)

  Groetjes Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Dag Jeannet,
  Gefeliciteerd met de publicatie in dat voor jou en andere quilters zo belangrijk tijdschrift. Leuk hoor! Mooie foto's van het strand. Je hebt helemaal gelijk, dat is het gekke als je er woont kom je er eigenlijk niet. Dat was bij ons ook zo toen we in Oostvoorne woonde. Het lijkt wel of het alleen z'n charme heeft als je ergens veel moeite moet doen en een hele rit moet rijden om er te komen. Nou ja, dan wordt het blijkbaar pas een dagje uit. Maar de omgeving is een ieder geval heerlijk, al moet je niet teveel over de duinen heen kijken richting de Maasvlakte, want dan schiet ik terstond in een depressie. Verder wandelde we 14 dagen geleden in de duinen en zag ik zware machines staan die grote bomen omver haalden en tot snippers verpulverde. Las ergens dat men van de duinen weer duinen wilde maken. Verschrikkelijke kromme redenatie. De bosgroei zou veroorzaakt zijn door de Maasvlakte, nu gaan ze er weer 'struweel'van maken'. Zou een logische gedachte kunnen zijn, maar leg er dan geen tweede Maasvlakte naast, want dan zal het zeker weer bos worden. Alleen zitten we dan de komende dertig jaar eerst met struweel opgescheept voor het weer prachtige grote eiken en dennembomen worden. Heb om al die achterlijke gedachten van Zuid Hollands Lanschap en Natuur Monumneten mijn lidmaatschap opgezegd. Tiengemeten onder water zetten, boeren verwijderen en geen andere mooie lokaties meer aanbieden etc. Gerard zijn zus zit in een of andere commissie van de Raad en bij jullie is er ergens ook zo'n schrijnend geval....Pfffff, zo ik ben het effe kwijt. Sorry dat jij even het paaltje was! Hoe halen ze het in hun hersens om al die mooie oude bomen zomaar omver te halen!
  Fijne dag nog en lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 28. In mijn nijd niet op de spelfouten gelet. Laten we het er maar op houden dat het diep uit mijn hart kwam.
  groetje, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hoop snel de Q&Z in de winkel te kunnen vinden, ben benieuwd naar het hele verhaal want je plan is super haha ik kom hoor !
  Wat een prachtige foto's zeg, ook ik hou meer van het strand in de winter, heerlijk die natuur en dat hutje mutje liggen is ook niks voor mij.
  Fijne dag !!
  Groetjes, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Zal ik de bungalowtjes maar vast gaan bouwen Jeannet ,ik woon in het rivierlandschap IJsselstreek. En het is hier een fijn inspirerend plekje.Kunnen we lekker keuvelen over de lapjes,hopen dat ze er dan er dan nog zoveel zijn, groetjes Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Dat bejaardentehuis lijkt mij ook wel iets...., maar ik zou ook borduursters toelaten :-)
  Ik ben ook geen "zee" mens, ik ben een echt "bossen" mens, ik moet groen om me heen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Oh zo herkenbaar, maar eerst gefeliciteerd met je mooie stukje in Q&Z. Als ik uitkijk over zee vanuit m'n huiskamer...geweldig, maar als ik naar links kijk griezel ik! Dus als er nog een plekje in het Quiltbejaardenhuis is.....
  Groetjes van mooie kust tot mooie kust, Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Gauw naar de winkel rennen voor de quilt en zo......Ach wat woon je heerlijk aan het strand en de zee. Hier hebben wij bos en de IJSSEL :-)

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat super!!!! Daar staat ze dan... in de Quilt en Zo. :-)))) Gefeliciteerd hoor.
  Je foto's zijn mooi, maar ik moet je eerlijk bekennen dat ik niet echt een strandmens ben dus we komen er niet zo vaak. Ik ben eigenlijk veel meer een bosmens dus wat dat betreft woon ik hier wel goed hé?
  Je vorige logje had ik even gemist zie ik... wat kan die zoon van jou bakken zeg!!! Ziet er verrukkelijk uit. Wát een verrassing om zo thuis te komen.
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ooit was ik ook altijd van plan om aan zee te wonen, maar toch ben ik blij dat ik hier op de Veluze woon, ik hou ook veel van de bossen.Zal gauw naar de winkel gaan voor Quilt & Zo, jammer genoeg moet ik nu wachten tot zaterdag, morgen weer werken. Ook ik wil wel in een Quiltbejaardentehuis wonen!!! Groeten van Ineke Hulzebos

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wat geweldig zoals je in de Quilt en Zo staat, je bent nu een echte BNNer geworden. Wat is het strand toch geweldig mooi en wat ben ik gek op het water. Heel vaak fiets ik hier bij mij ook langs het water of ga even op een bankje zitten om zomaar te genieten van het uitzicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Het wordt gezellig druk in dat huis voor 50 plussers... Ik ben geboren in Den Helder, heb het juttersbloed blijkbaar meegekregen, want de zee blijft trekken. Vanuit ons huis zit ik in 20 min op het strand, dat is een fijn idee, ondanks alle lelijke uitzichten aan de kust!
  Zo en morgen even checken hoe jij op de foto staat in de Q.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Woon ook erg dicht bij de zee hier maar mis wel de duinen en het Nederlandse strand. Het strand is hier opgespoten en aan de "rand" staan alle hotels... Het is gewoon niet "Nederlands".

  BeantwoordenVerwijderen
 39. ha ha ..aan één huis hebben we vast niet genoeg...al die gezelligerds bij elkaar...we bouwen gewoon een héél quiltdorp...met een rijdende lapjes service..( ik hoop dat jij dan inmiddels weer mag kopen!!..;0))..)een hele grote eetzaal..want we gaan niet koken hoor..en ook niet afwassen!!!!
  ik zie het al helemaal voor me..;0)
  wat leuk jij in de quilt en zo..zal eens zien of er nog een tijdschriftje te vinden is..
  Fijne dag
  ps. ben wel blij dat jullie allemaal deze kant op komen ..anders kreeg ik heimee...het is hier zooo mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Hoi Jeannet, wat een leuke foto en artikel in de Quilt&Zo! Heel gezellig!!
  En je strandgezichten zijn prachtig! Hier in Ommen hebben we meer bosgezichten; anders en ook mooi! Ons landje is toch wel heel veelzijdig!!
  Groetjes, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Heel regelmatig kom ik hier lezen en nu voor de eerste keer maar eens een reaktie achter laten. Ik geniet van jouw schrijfstijl, jouw manier van dingen verwoorden. Knap en fijn als je dat kunt. Mooie foto's ook. Ik ben gek op de zee en het strand, niet om te bakken in de zon maar lekker lopen, het liefst tegen de wind in. Heerlijk!
  Enne... ik ben helemaal wég van je kippenquiltje. Zo'n mooi en gezellig quiltje. Staat ook nog op mijn lijstje. Voor ooit..


  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Ik meld me bij deze alvast aan voor het quilttehuis (je kunt er niet vroeg genoeg mee zijn...).
  En vanavond haal ik de Quilt en Zo, deze was er woensdag nog niet... Ik ben heel benieuwd naar je artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Hoi Jaennet, Ik wist toch zeker dat ik een reactie geschreven had maar ik zie hem niet terug. Jammer.
  In elk geval heb ik net je artikel in de Q&Z gelezen. Erg leuk en ik schrijf me bij deze vast in voor je verzorgingshuis in Zutphen. Tegen die tijd is Petra daar ook wel aan toe en kan ze verkassen naar een ruimte in het verzorgingshuis met haar winkel. Lijkt me een goed plan.
  En dat je weinig aan zee komt, is herkenbaar. Ik heb jaren aan de rand van het bos en de Ginkelse Heide gewoond maar kwam er zelden. Maar het zijn prachtige plaatjes die je laat zien.
  Geniet van de belangstelling mbt het artikel en een fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Dank voor de schitterende foto's van de kust en zee! Leuk dat je in Quilt&zo staat! Kan me voorstellen dat je er trots op bent.
  Groetjes
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Hoi Jeannet; Vandaag je haasje gekregen hoor! Bedankt; tis een leukerd...nu nog wat stofjes zoeken en wat tijd en dan laat ik hem nog weleens zien! Fijn weekend!
  groet Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Hallo Jeannet,
  Ik had al een reactie geplaatst maar die zie ik nu niet meer.
  Wat een prachtige foto's van jouw fietstocht! Ik heb de Q&Z nog niet maar begrijp uit alle reacties dat ik er snel bij moet zijn om nog een plekje in het 55+ huis voor quilters te krijgen. Ik ga het blad volgende week snel kopen!
  groetjes Meta (van het zelfkantentasje)

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Leuk om in je favoriete tijdschrift te staan. Tja en wonen aan het strand is super.

  Groetjes,
  Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Lovely pictures - here it is freesing cold -15 uhu.....

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Great post Jeannet, one day I would love to come and visit your beautiful country.

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Wauw, ik ben bang dat het quilthuis al vol zit?? Mag ik dan op de wachtlijst?
  Heerlijk verhaal heb je geschreven en natuurlijk "moet" ook ik straks even kijken of de nieuwe Q-enzo al in de winkel ligt!
  Je strandverhaal klinkt bekend. Wij hebben in Abbenbroek gewoond en gingen alleen naar het strand als de Groenekruisweg niet vol stond met strandverkeer.... Wandelen langs het strand bij Hellevoetstluis was toen ook nog weleens een optie.
  Tegenwoordig wonen we in de Achterhoek en gaan ieder jaar een weekje naar Vlieland... in oktober!
  Dank voor je verhaal en de mooie foto's. Goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Hai Jeannet ik ga de Quilt en Zo gelijk kopen van de week.Ik lees je BLOG altijd maar ben niet zo van de reacties ( omdat ik dan helemaal niet meer achter mijn pc-tje vandaan kom!!).
  Ik kan me voorstellen dat je het zicht op de Maasvlakte niet mooi vind maar ik moet je zeggen dat ik het gebied als ik er door heen rijd wel geweldig imponerend vind en dat het mooi van lelijkheid is. Het is een stuk Nederland waar zoveel technologie zit waar we allemaal afhankelijk van zijn dat ik het ook heel bijzonder vind dat mensenhanden dat draaiende kunnen houden. Als je daar ergens aan een haven zit kan het eigenlijk heel stil om je heen zijn veel stiller dan op het strand op een mooie zomerdag. Ik vind het de moeite om daar eens te fietsen of wandelen want dan blijkt er meer natuur te zijn dan je op het oog zou denken.
  Groetjes Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Een heel leuk stukje in de Q&Z en zo herkenbaar. Chapeau -:)

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Een stukje naar mijn hart. Ook ik voel mij op mijn best aan de kust. tussen twee haakjes, kan ik mij nog inschrijven voor het huis voor bejaarde quiltsters? wat een SUPER idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Hi Jeannet, lees net alle reacties hierboven ... dat wordt niet 1 huis, maar een heel dorp, geloof ik! Ik zal eens een balletje opgooien bij de uitgeverij ;-)

  Heb ook je volgende blogje al gelezen en die schaatsen zien hangen ... prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet