Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 17 februari 2012

Derde update Ohioblokken

Dit zijn de vier laatste grote blokken van de Ohiostar . Nu komt het er op aan om ze tot een mooi geheel te combineren....Brrrrrr. Bij dit blok zie je ook het verschil tussen de rode en de donkerrode sashing.
Op een gegeven moment heb ik gewoon gedaan wat ik mooi vond, en niet meer het idee van zoveel mogelijk verschillende stoffen in een blok, dat dacht ik namelijk eerst, maar dat is niet zo. De blokken zijn ook in rust al druk genoeg.Deze vind ik ook erg mooi, voor mij heel bijzonder om zwart in een quilt te gebruiken.
Ik heb zoonlief beloofd dat we het picknick kleed als het klaar is gaan inluiden in het voorjaar met een heerlijke picknick op de fiets in de duinen van Goeree, ( dat is een jaarlijks terugkerend uitje geworden) kinderchampagne mee, sandwiches, lekkere broodjes,salades,zoekend naar een geschikt plekje, dat wil nog wel eens even duren soms voor we daar uit zijn.......manlief enigszins mopperend achter ons aan sjokkend want die houd er niet van om in een duinpannetje op de grond te zitten, doe voor hem maar gewoon een restaurantje met een goede lunchkaart......( of mijn broodjes dat niet zijn......!)
Dit zijn de laatste vier hele blokken.
Dan moeten er nog acht halve blokken aan twee zijden gezet worden, niet helemaal rond de quilt, alleen aan twee zijden, dat is dan meteen weer het aparte.
En tussen de sashings komen allemaal zandlopertjes, die heb ik ook al vast klaar op de snelle methode.
en hier heb ik al vast één hele baan inclusief sashings etc aan elkaar gezet, zien jullie het halve blokje aan de onder en boven kant? 
Dan uiteindelijk de finishing touch, de achterkant in elkaar zetten, dat vind ik altijd zo,n naar klusje, ben je haast klaar met een quilt, komt er nog zo,n achterkant achteraan.......en ja, ik wil er altijd wel iets moois van maken. 
En dan opeens...na noeste arbeid,is het zo ver en  ligt "ze" dan klaar, gestreken, opgevouwen, helemaal "toppie affo", om naar haar (klik) gebracht te  worden.......altijd weer spannend.....het wordt allemaal vervolgt.....Ik ga de binding vast maken.
Iedereen weer een gezellig weekend! Heerlijk gevoel altijd als het vrijdag is, vinden jullie dat ook niet? eigenlijk iedere week weer een feestelijk gevoel, twee hele dagen doen waar je zelf zin in hebt, met elkaar, iets bakken,dikke zaterdagkrant, eitje bij het ontbijtje,beetje uitslapen, héérlijk helemaal niets! ( of een binding maken...)

48 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke kleuren. Ik ben reuze benieuwd hoe hij is als hij bij 'haar' is geweest :-)

    Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het wordt een prachtige quilt en ik vind de kleuren super mooi.
    Ook jij een fijn weekend en vrolijke groetjes Renée

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Jeannet,
    Wat is het een prachtige kleurenspel geworden! Supermooi. En nu lekker weekend en die binding is toch een eitje?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. mooi mooi...echt en het beetje zwart ertussen..
    ben beniuewd net als jij als het gedubbeld is..
    Fijn weekend..

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat ziet het er nu al geweldig vrolijk uit en dan met zo'n weekend voor de boeg. Kan niet stuk geniet er van.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat heb je hard gewerkt. Het ziet er erg mooi uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat wordt een vrolijke picknick op dit mooie kleed. Ik zou zo wel mee willen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat word een schitterend kleed

    Ps. Kan je je robot uitschakelen, want dat stopt me vaak om een berichtje achter te laten,( en dat vind ik jammer)letters zijn moeilijk om te lezen, vele dames hebben na mijn oproepje gisteren dit gedaan, hoop dat jij dat ook doet! ik heb die van mij uitgeschakeld, en merk niet dat ik spam krijg, hoop dat je het wil doen,
    groetjes joke

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Je wordt er gewoon vrolijk van, van deze quilt! Zou hier in de weilanden ook heel goed staan hoor! Ben hééél benieuwd naar het totaal plaatje....

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Jeannet, slaap jij ook 's-nachts? hahaha, wat een prachtige quilt en wat een mooie kleuren/lapjes!

    fijn weekend,
    groetjes, Wilma.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Helemaal niets in het weekend? Ik kan me er niets bij voorstellen bij jou hoor! Wat een tempo weer. Bij de eerste blokken dacht ik....jeetje al weer een paar blokken af....toen kwamen de halve blokken.....één hele baan...en nu blijkt je top al af...!!!
    Madre mia hoe krijg je dat toch voor elkaar! Ik vind het echt een toppertje geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gewoon een binding maken voor je mooie blokken. Geen geintjes Jeannetje.....dat doen ze hier in het zuiden al. Het feest barst los vandaag. Daar heeft jouw Brabander geen last van.... die gaat lekker mee de duinpan in voor jullie feestje. Neem je dan in ieder geval wel zo'n lekker worstenbroodje voor hem mee.......

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hallo Jeannet ook ik heb met verbazing zitten kijken dat je al de blokken al af hebt.Prachtige kleuren en stoffen heb je ervoor gebruikt.En ook ik wil je een fijn weekend wensen zoals we kunnen lezen lekker rustig hier barst vanavond de gekte van het carnaval los.Groetjes Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een mooie kleuren! Ben wel nieuwsgierig hoe hij eruit komt te zien als hij helemaal klaar is.
    Lieve groetjes en een heel fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik kom altijd graag even bij je kijken er valt zoveel moois te bekijken en ook deze keer ben ik weer niet teleurgesteld.

    Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Leuk picknick kleed Jeannet !! Lekker frisse kleurtjes, helemaal goed voor 't voorjaar. Laat je even weten waar je in de Goereese duinen zit? Dan kom ik ook even aanwaaien ;0))) (Kyra zal ik dan thuislaten, want anders heb je geen sandwiches meer over...) Fijn weekend! Groetjes, Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Jij gaat weer als een speer!!! Hoe jij dat toch voor elkaar krijgt om zo snel een quilt in elkaar te flansen!
    Ik ben ontzettend benieuwd naar het eindresultaat... het gaat er vast weer prachtig uitzien.
    Alvast een heel fijn weekend!!!
    groetjes, Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  18. het ziet er heel vrolijk uit, wat zullen die broodjes en salades lekker smaken. Ik heb ook zo'n man hooor, picknicken :geen sprake van dan komt er zand tussen je broodje en nog meer van dat gemopper......

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hij wordt steeds heftiger van kleur en toch heeft die wat... ik vind hem gewoon enorm mooi. Ik ben heel benieuwd als hij doorgequilt is !!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat zal dat een vrolijke lunch in de duinen worden. Die ene foto met die boom lijkt net een totumpaal. Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Je kunt nu al zien dat een geweldige leuke quilt wordt. En doorgequild wordt het helemaal een snoeppie. Op naar het volgende project?
    Fijn weekend, groet Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  22. De top is erg mooi aan het worden! Nu
    nog mooi weer om te gaan picknicken...
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  23. ik vind je blokken super, ook de stofjes zijn prachtig en geven een hele gezellige kleurige sfeer.
    Groetjes Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat is het een vrolijke quilt geworden. Ik zie het helemaal voor me. Quilt op de grond en allemaal lekkere dingen erop. En natuurlijk een lekker warm zonnetje erbij. Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat ga je weer snel! Wordt weer een gezelige quilt.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Tjonge wat ben je snel met deze quilt. Ben wel heel benieuwd hoe ze er uit ziet als ze klaar is. Nou dat je zelf ten dele uit je "comfort zone" bent gegaan, hoe vind je haar zelf nou? Van alle stukjes die ik tot nu toe heb mogen aanschouwen, ben ik er verlieft op.

    Fijn weekend,
    Marga♥

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Haha! Laat het voorjaar dan maar komen! Picknicken in een duinpannetje op moeders zelfgemaakte kleed. wat wil je nog meer? ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  28. wat een leuke top is dit zeg. Je verlangt zo naar het voorjaar als je dit ziet. geniet maar lekker van je weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Tjonge, Jeannet wat een topquilt zal dat worden. Hebben ze je al geboekt voor de tentoonstelling in september? De kleurencombinaties vind ik super. Eigenlijk kan alles, maar het durven is het lastigst (in mijn geval). Top hoor, wat je maakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat gaaf, prachtige top geworden!
    Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Het gekke is, dat nu ik zelf lapjes aan het verzamelen ben, ik het heel moeilijk vind om ook contrasterende stoffen te kiezen, zou het liefst alles in 1 of 2 tinten willen nemen. En nu ik bij jou je schitterende quilt zie met zoveel verschillende tinten stoffen, is dat een hele ontdekking. Hij is werkelijk prachtig, juist ook vanwege al die verschillende stoffen, complimenten hoor!! Ik zal mijn eigen blikveld ook maar eens verruimen!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Wat zijn het weerom mooie blokken geworden.
    Je gaat wel goed vooruit hé.
    Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. I like busy! The block design has many pieces. I think you have chosen fabrics that work well together.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. I like busy too! Wonderful Jeannet.

    Carolyn :)

    BeantwoordenVerwijderen
  35. erg mooi van kleur!! Ik picknick te zijner tijd graag mee!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Ik vind de stofjes en de kleurtjes echt super leuk bij elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Schitterend Jeannet. Dapper dat je deze kleuren heb aangedurfd! Als hij lekker picknickt spreken we wat af.

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Wat een leuk vrolijk picknickkleed wordt dit Jeannet. Daar zul je veel p.ezier van hebben straks als het zonnetje weer gaat schijnen op jullie mooie duinen
    Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Schitterend je blokken
    Fijn weekeinden en dank je dat je je robot uit gezet hebt

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Het zijn zulke mooi kleuren die je gebruikt hebt ben dan ook heel benieuwd hoe hij straks uitziet als hij gequilt is.
    Jij ook een fijn weekend.
    Quilt groetjes Anja.

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Vind de kleuren zo mooi... schitterend eigenlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Hij wordt prachtig, ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat van voor en achterkant he.

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Spuit elf doet ook nog een duit in het zakje! Wat een geweldige kleuren heb je gebruik Jeannet! Ik vind dit echt een supermooie quilt! Ben heel benieuwd hoe hij eruit komt te zien! Spannend!

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Ik heb nooit veel gehad met zo'n bonte blokken maar als ik die van jou zo zie moet ik daar toch op terug komen. Ik vind ze prachtig.
    Groetjes Roos

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Nou dat is niet niks hoor een binding maken Jeannet....heb er wel eens een hele zondag aan zitten lummelen vroeger....tegenwoordig zijn me die dingen die je ervoor schrijft belangrijker....lekker in hetg weekend "lummelen"....maar je hebt prachtige blokken gemaakt zeg...ik vond het eerst helemaal niet allemaal jouw kleurtjes maar waarom niet eens afwijken en het is je helemaal gelukt...het zal een supermooie quilt worden....ben benieuwd hoe het doorgequiltd gaat worden......maar je zult hem hoop ik daarna nog wel een keer aan ons showen....groetjes Francien.

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Prachtig, de kleuren en het motief! De rode sashing haalt ieder blok apart helemaal op. Ik ben heel benieuwd hoe de quilt er straks uitziet, als die terug is!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.