Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 9 maart 2012

Keuzestress

Tja....wat voor reden moet je allemaal bedenken om een nieuwe stoffenserie te kopen? DE stoffenserie waar iedereen met spanning naar uit keek in quiltblogland lijkt het wel, met de welluidende naam Josephine, alleen dat al.....Ik heb zelf al járen dit panel in de kast liggen, daar moet nog eens wat mee gebeuren natuurlijk, maar wat?Ik ben al eens begonnen met sitsen aan de kanten, maar ik hou niet van die stugge sitsen, dus ik heb ze weer los gehaald.
Toen werd er steeds over Josephine gepraat, en dat is deze quilt die hier in dit boek staat van Ann Moonen uit 1830, dit is het origineel met de stoffen van de serie Josephine.Het is wel een beetje ander panel wat ik heb maar het zou toch zomaar kunnen volstaan met de Josephine stoffen.
En hier hebben we het dan over.......Josephine.......van Petra Prins...., helemaal mooi, vréselijk mooi, prachtige gloedvolle kleuren en wat een mooie randstof, dat is dus ook de originele randstof van de quilt uit het boek van Ann Moonen
Het past er qua kleur wel heel mooi bij, ik heb mijn panel indertijd al eens fors onderworpen aan een sterk gezet theebad.
En anders kan er ook altijd nog deze quilt van gemaakt worden, het is een patroon met de Josephine stoffen van de gratis site van Windham.Josephines avontuur, klinkt ook lang niet slecht. 
Maar deze quilt staat ook al heel lang op mijn WIMmen lijst, Suzanne...patroon uit nr.64 van de quiltmania,die vind ik zoooo mooi, en de stof voor de sashings heb ik al in de la liggen....ook dat nog...enne..eigenlijk is er stof genoeg voor het panel en deze quilt want ze combineren qua kleuren ook heel goed bij de serie van Battle Hymne en de Grey stone van Paula Barnes, waar ook nog het e.e.a. van in de kast ligt.
En nu ik het toch over de Windham site heb, het is mijn favoriete site voor mooie patronen, er staan zoveel patronen op, en allemaal gratis en voor niets te downloaden, met de jaren heb ik zelf al een heel boekwerk samengesteld van mijn favoriete quilts.Dit is een kleine selectie uit mijn persoonlijke boek.
Ik weet zeker dat veel mensen nog niet op de hoogte zijn van deze site, ik zal bij deze de link hier opzetten, Patronensite windham (klik) Het is zo leuk, je moet wel van antiekerige stofjes en dito patronen houden, ze maken van iedere uitgekomen stofserie een gratis patroon en je kan natuurlijk andere eigen stoffen gebruiken, wat je wil.Nou, keuze genoeg voor mijn Josephine stofjes. Mmmmm...wat een heerlijke keuzestress, ik kan het wel erger bedenken.....ben er helemaal blij mee. Jullie horen tzt wel weer eens wat er van komt, voorlopig zijn ze alleen al heerlijk om naar te kijken! Morgen naar de N&D dag bij Els in Heenvliet, wie gaat er toevallig nog meer heen?O ja, ik ben mijn kasten en boeken en tijdschriften en patronen aan het opruimen, dus heb ik een speciale verkooppagina aangemaakt,(klik) er komt steeds nieuws bij, linksboven en aan de rechterkant van mijn blog kun je ook klikken. Wie weet is er iets van je gading bij.

41 opmerkingen:

 1. Bedankt voor de link, die kende ik dus nog niet!! Heb meteen mijn slag geslagen! Ja die prachtige stofjes zijn wel heel erg aantrekkelijk en ik moet zeggen dat er ergere dingen zijn dan kiezen wat je wilt gaan maken! Ben heel benieuwd wat het gaat worden! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige stofjes laat je zien Jeannet! En dan dat panel...mmmmm....om te smullen! Die site heb ik al heel wat quilts van gemaakt! Mooi is tie hè? Veel plezier op de N&D dag morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige stoffen, en zo te zien keuze genoeg voor wat je wil maken, je hebt heel wat patronen verzameld.
  Ben heel benieuwd wat het gaat worden.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja mooie stofjes hoor en wat wordt de keus dan moeilijk wat je ervan gaat maken. Allemaal leuke patronen. ik hoop dat je tot een keuze komt.

  Wat jammer dat ik je verkooppagina nu pas zie, er zaten twee boeken bij die helaas al verkocht zijn. Mocht de koper zich bedenken houdt ik me aanbevolen (life is beautiful en Heart en Home)

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, wat een prachtige stoffen...ik zie er al meteen twee die mooi zouden passen bij mijn komende project!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige stoffen! Daar kun je uuuren mee dromen over wat je er van gaat maken.
  Bedankt voor de link. Daar vind ik vast wel iets om de resten van de CWC quilt op te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik verdwaal bijna op jouw pagina eerst naar windham toen naar de boekwinkel en he, he nu ben ik weer terug bij jou. Hele mooie stoffen laat je zien, en dat heb je allemaal in je kast liggen. Zonde. Ik vind de Josephine echt schitterend !
  Je blogje over de rode schoenen ook gelezen, ik ga ook gauw even bij Wolky kijken (het merk waar ik goed in kan lopen) groeten en goed weekend, met een vleugje lente, Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige stofjes.En keuze genoeg om er een quilt van te maken .Hou ook wel van de antieke styl.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie stofjes. Toen Petra vorig jaar op onze bee was vertelde ze over de nieuwe serie Josefine en mochten we er mee kennismaken. Succes met kiezen. Je verkoop gaat goed zo te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je verhaal is weer smullen!!!! De link ken ik en heb een map vol patroontjes,.. hihi,... voor ooit,..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geweldig, ik kan je niet helpen met je keuzes, ben een weegschaal dus ik loop regelmatig tegen dit soort keuzes aan ;-))

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mmm,verrukkelijke stoffenserie, in 1
  woord onweerstaanbaar!!! En deze kleu-
  ren zijn voor zoveel projecten bruik-
  baar (al vind ik die met dat panel wel
  heeeeel erg fraai en ook dat patroon
  uit de Quiltmania). De patronensite
  van Windham kende ik al, en prachtige
  patronen staan erop. Ik kan morgen
  niet naar de N&D-dag, want ik heb een
  afspraak om te gaan kijken bij... een
  hondenfokker (gelukkig nog geen pups
  geboren, dat zou veel te gevaarlijk
  zijn), maar veel plezier morgen daar. Fijn weekend en groetjes van
  Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Sitsen.... wat zijn dát nou weer?? Ja die quilttermen zijn mij nog niet allemaal bekent hoor. ;-)
  Dat panel van het origineel uit het boek van Ann Moonen lijkt wel heel erg veel op jouw panel hé? En wat past jouw panel prachtig bij de stoffenserie van Petra Prins! Dat gaat weer prachtig worden... dat zie ik nu al.
  Mooi is die site van Windham hé? Er staat zóveel op en het één nog mooier dan het ander. Op dit moment ben ik bezig met Indigo Flowers die jij ook al gemaakt hebt. Nou ja... bezig... het begin ligt hier in het mandje te wachten op betere tijden hahaha.
  Veel plezier op de N&D dag... lijkt me erg gezellig! Is het nog gelukt je quiltje af te krijgen?
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie stoffen zijn het hè Jeannet, kan me voorstellen dat je er van alles van wilt maken! Bedankt voor deze link, wat een prachtige patronen zijn hier te vinden, voor ooit... Voorlopig heb ik genoeg onderhanden. Fijn weekend en veel plezier morgen. Groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Prachtige serie Jeannet !! Heel mooi bij dat paneel. Heerlijk als je weer aan een nieuw project kan beginnen. Zo te zien een lastige keuze welke het gaat worden....Bedankt voor de link, ik kon hem nog niet. A.s. zaterdag komen wij ook naar N&D-dag. Hou je een stoel voor ons? Lijkt me gezellig om je weer eens te spreken (in het echt dan...) Tot dan! Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Helemaal te gek die stoffen die je hebt aangeschaft. Volgens mij gaat dat een superquilt worden, kan niet anders. Op de een of andere manier kan ik niet op de patronensite. Als vanavond mijn helpdesk thuis is zal ik er naar vragen. Je hoort mijn reactie nog! Groetje

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Josephine en Susanna zijn beiden prachtig, wat een mooie vooruitzichten om daar mee aan de gang te gaan.
  Fijn weekend, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een mooi panel, Jeannet.
  Het lijkt schitterend samen met de stoffen van Josephine.
  Succes met het kiezen van een patroon.
  Veel plezier morgen.

  Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh, ik zou helemaal zenuwachtig worden om m'n schaar in zulke mooie lapjes te zetten. Gelukkig kan jij kordaat optreden en tegen de lapjes zeggen dat ze stil moeten liggen omdat je gaat knippen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een super mooie stofjes weer !! Ben benieuwd wat je ervan gaat maken.
  Ik ga nog even niet naar de site kijken want dan doe ik weer ideeën op en ik heb voorlopig nog genoeg te doen LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Om te watertanden, zo mooi zijn je stofjes. En aan patronen heb je geen gebrek.
  Ben benieuwd.

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 22. wat een heerlijke keuze stress! kijk van die stress houd ik dan weer wel ha ha. en dan die mooie lapjes heerlijk om die te voelen en aaien, geniet ervan!
  groetjes janet

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een keuzemogelijkheden. Je stress snap ik dus ook helemaal. Maar je bent in het bezit van diemooie stoffenserie. Geweldig! Geniet eerst maar lekker van het aaien en bedenken wat het worden gaat.
  Goed weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Snik, ik krijg geen toegang tot de verkoopsite van je. Hij zegt datmijn bloggeraccount geen toegang geeft tot de site. Na uitloggen komt hij ook nie tevoorschijn. :(

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Om te smullen zo mooi! Voor jou moet winkelen in eigen kast toch geweldig zijn. Een groot avontuur aan verborgen schatten. Ben benieuwd wat uiteindelijk je keuze is. (en denk erom: niet naar een echte winkel!)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik zit bijna te kwijlen....en van je mooie projecten die je gaat maken en van de Windham patronen....ach...als ik daar toch eens allemaal tijd voor had!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hi Jeannet, net als Berna kom ik ook niet op je 'te verkopen" gedeelte van je Site. Ben geen vriendje van je!! Ach die verkoop zal wel los lopen denk ik zo, dan is het gewoon niet voor mij (ons) bestemd.

  Wat heerlijk dat je, ondanks die vreselijke restrictie, toch lekker de Josephine stoffen hebt. En wat zijn ze toch mooi! Echt om helemaal verliefd op te worden. En wat je keuze worden gaat, het kan alleen maar prachtig worden wanneer je met zulke materialen mag werken.

  Die laarsjes van mij zitten en lopen heerlijk, en dat bijten...... Brr gelukkig geen last van, zijn lieve krokodillen. Fijn weekend, geniet ervan.

  Doeg, Juud

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Je hebt weer een luxe probleem.
  Ik zou het wel weten en dat mooie panel gaan gebruiken.
  Sterkte en groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hallo Jeannet,

  Wat een prachtige stoffenserie die Josephine, hou ons op de hoogte van je keuze en vorderingen!

  Groet,
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Super die link Jeannet, die kende ik nog niet. Wat je ook gaat maken, het wordt vast supermooi. Vooral het panel met de driehoekjes vind ik erg leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een prachtige lapjes, en wat een prachtige patronen, sterkte met de keuze .

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat een prachtige lapjes, en wat een prachtige patronen, sterkte met de keuze .

  BeantwoordenVerwijderen
 33. O ja ze zijn zeker prachtig mooi. Ik denk dat ik morgen toch een of twee van die mooie lapjes meeneem om te gebruiken in mijn Dear Jane. En dan het nieuwe boek die is ook al zo geweldig mooi. En ach dan moet je wel een keer overstag gaan hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat een heerlijk verhaaltje heb je geschreven..zo herkenbaar...dat lekkere getuttel wat zal je ervan maken...dat is al genieten toch!!
  ik heb ook zo.n riedel liggen...en wat ik er in gedachten al van heb gemaakt..( heb ik nooit stof genoeg..;0)..)
  Enneh...wacht maar tot "HET" binnen is smullen!!!!!!!!!!!!wordt het nog moeilijker kiezen..;0)
  Fijn weekend...

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ja dat is een moeilijke keus want je kunt maar 'e'en keer die prachtige stoffen gebruiken. Nice winkeltje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Dank voor de link! En een keuze maken lijkt me nog moeilijk want het ziet er allemaal mooi uit en je weet het ook leuk te vertellen.
  Groetjes
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Die link kende ik al en ze zijn stuk voor stuk geweldig. Ik heb er al veel in mijn mapje geprint liggen. Josephine is om om te eten, nou ja, dat is ook zonde. Je verkoop gaat goed zo te zien. Wel een goed idee. Fijn weekend, groet Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Heerlijke plannen heb je daar in het vooruitzicht. Ik ga maar niet zoveel meer op dit soort blogs kijken...wordt er zo hebberig van....en dat terwijl de kast nog vol ligt! Maar alles wat je showt heeft inderdaad een hoog Jeannet gehalte. Fijn weekende en sterkte met je keuze!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Het is bij jouw vaak als of ik in een snoep winkel zit en niet weet wat ik zal nemen. Heerlijk gewoon.
  Ben natuurlijk ook benieuwd wat het gaat worden. Ach, het maakt niet uit, met die stofjes kan je eigenlijk niet mis gaan. Fijn weekend.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 40. jammer dat ik niet naar de naald en draad dag ga, had ik je eens in het echt kunnen zien. En je winkelen in eigen kast is niet mislukt met het kopen van een serie. En Petra prins is wel erg moeilijk om te weerstaan. Goed dat je zoveel verkoopt, jammer dat ik te laat was voor de lib.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Ik denk dat ik maar beter niet kan gaan kijken ;-)... Zo mooi zijn de foto's die jij showt!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet