Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 2 maart 2012

Kleurig en fleurige Ohio Stars

Na mijn vorige logje over kleur in het interieur kan ik het jullie niet meer onthouden, bij deze nog véél meer kleur.....
Tadaaa, tromgeroffel, spannend, is het wat of is het toch niet wat? Het is natuurlijk altijd wat, maar is het ook voor mij wat? Jaaaaa!!, ik kan toch wel volmondig zeggen dat het ook voor mij wat is geworden!
Het was af en toe een hachelijk project om aan te werken, en ik denk dat het met stoffige kleuren ook heel mooi zou zijn geworden, maar dit is toch ook wel heel erg mooi. Je hebt natuurlijk kleuren en kleuren, elke kleur is er in zoveel tinten. Zo leuk dat veel van jullie zo hebben meegeleefd met de tot stand koming van deze quilt.
Als je deze quilt langs hele felle kleuren legt is hij softig, leg je hem naast pastellen dan is hij fel, heel grappig! Beest houd zich niet bezig met kleuren, als het maar zacht ligt......
En dit is hem dan nog een keer in volle glorie. Ik heb het idee dat de bruine rand de kleur van het rood wat in zich opneemt en neutraliseert, en dan met het rode randje eromheen trekt het geheel weer bij elkaar. In de bruine rand zit overigens ook weer een piepklein flintertje van de kleur rood.Zien jullie hoe leuk dat halve blok is alleen aan de zijkant?
Ik heb meteen de rest van de stoffen in de achterkant verwerkt, kan ik niet meer op zo,n fleurig idee komen.....hahahaha, nee hoor, ook juist bij stoffige gedekte kleuren past een uitspatting van kleur heel goed, of juist heel goed anders wordt het saai als alles in één tint is.
Nou, saai is deze quilt dus allesbehalve. Hier zie  je het quiltwerk heel goed, dat heb ik zoals altijd bij de Ufo,s laten doen, golven, toepasselijk als je aan zee woont en er in de duinen op wil gaan picknicken.Ik kreeg van Elvire het compliment dat ik mijn quilts altijd zo mooi plat en goed gestreken inlever...*U*...
Wat zal het kleurige servies er leuk opstaan bij de Picknik, ik heb zoals eerder gezegd servies in alle soorten en maten, kleurig en fleurig, landelijk bunzlau en als ik me nou een dag helemaal kleurloos voel dan kunnen we altijd nog eten van het creme servies!( echt wit is "not done"in mijn huis....)
Het patroon komt uit dit boek, erg leuk en inspirerend boek voor wie van antieke quilts traditionele patronen houd. Ik hou het maar eens even dicht want je zou er alles wel uit willen maken!
Bij deze nog een laatste close up foto met die mooie zijrand, daar ben ik zelf zo weg van.
En voordat er onder jullie nou mensen zijn die denken dat ik een "veelverdiener" als echtgenoot heb na al dat door laten quilten, of een geldboompje in de tuin........nou nee hoor, we zijn tevreden met wat we hebben maar we zijn heel gewone mensen, het geheim zit hem in het sparen van deze zegeltjes.........
Ik moet wel zeggen dat ik nu weer een hele tijd moet sparen voor ik weer wat kan laten doorquilten, we eten tenslotte niet iedere dag biefstuk ( duur,dus veel zegeltjes....) dus ik zal nu toch ook een aantal quilts met de hand moeten doen voordat de stapel te groot wordt. Over het winkelen in eigen kast....dat is me de maand februari wel gelukt, maar eerlijk is eerlijk....ik heb stofjes gehad, en het is omdat het een schrikkelmaand is....want ik had het geen dag langer uitgehouden, ik heb me wat moois besteld......dat kwam donderdag 1 maart binnen, dus nu weten jullie meteen vast hoe het me in maart is vergaan....Fijn weekend iedereen!

64 opmerkingen:

 1. Een indrukwekkende mooie quilt, en dapper dat je wat anders geprobeerd hebt, een prima probeersel. Zo mag je er nog wel wat maken, erg mooi. En nu hup naar de plus voor de wekelijkse boodschappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. *S*U*P*E*R* mooi, wat een geweldige quilt. Die kleuren, de rand blokken,de golven van de zee en die achterkant! Echt heel errug mooi Jeannet! Ben gelijk ook weer heel benieuwd wat het volgende project gaat worden.
  Fijn weekend! Groetjes Meta

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is hij supermooi geworden Jeannet! Een echte blikvanger! Goed idee van die zegeltjes. Misschien dat ik dat toch maar eens moet gaan doen bij de plaatselijke supermarkt....zegeltjes sparen! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig is de quilt geworden, Jeannet.
  En zegeltejs sparen voor het doorquilten vind ik wel een heel goed plan, hier liggen ook een aantal boekjes.

  Prettig weekend, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een mooi werk heb je geleverd,prachtig,en zegels bij Plus spaar ik ook ,mooi cent,groetjes irena

  BeantwoordenVerwijderen
 6. G*E*W*E*L*D*I*G* Jeannet.
  Ik ben er helemaal weg van, super die kleuren !
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben helemaal overdonderd van de pracht van deze quilt,je bent zo helemaal in de Ohiostemming,nu alleen het vliegticket nog, daar moet je wel heel lang zegeltjes voor sparen. Ik kom zeker een keer picknicken en genieten van je mooie stippeltjes servies. gezellige dag, Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat handig toch die zegelboekjes. Het is weer een plaatje van een quilt. SUPER om maar in zegeltjestaal te blijven.
  Goed weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd. Hij is erg mooi geworden !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig! Wat een genot om daar op te kunnen picknicken of lekker onder te liggen op de bank! Je kan weer trots zijn hoor! En de kleuren komen prachtig bij elkaar! Gr Evelien.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Té mooi voor een picknick. Schitterend.

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een schatje. Bruin en camel verzachten een quilt altijd heel mooi. Ik pas dat truukje graag toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jeannet, ik vind het een plaatje en hij staat hartstikke mooi bij het servies!
  Oh, doe jij dat zó, eerst zegeltjes sparen en dan je top laten quilten. Slim! Nooit aan gedacht. We hebben trouwens geen Plus in de buurt, jammer.... LOL
  Nou, veel plezier van dit mooie, nieuwe exemplaar en alvast een fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wat een geweldige quilt, heel erg mooi geworden. Ik ga het boek eens op mijn verlanglijstje zetten.
  Gewoon al eens om te balderen.

  En winkelen in eigen kast, februari is goed gegaan en maart iets minder. Je koopt al vast minder dan vorig jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hij is prachtig geworden en de kleuren zijn schitterend.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Complimenten voor deze prachtige kleurrijke quilt! Ik vind hem erg mooi geworden, en ben onder de indruk van het kleurgebruik! Ik weet niet, of ik het zelf zou 'durven', maar je hebt me wel op een nieuw spoor gezet bij het zoeken naar lapjes! Wat een strak plan om zegeltjes te sparen voor je hobby!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het is een prachtige quilt geworden. Ik vind de kleuren heel mooi bij elkaar komen. Zelfs de achterkant is mooi. Je servies zal er prachtig op uit komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. WAUW schitterend!! fijn weekend, knuffel Else

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Prachtig Jeannet, wat is de quilt mooi geworden! Genieten met de picknick (of zonder picknick)! Fijne dag, groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Echt adembenemend mooi geworden, deze
  quilt! Zo leuk, die kleurtjes. Ik zou
  dat nooit durven, maar nu ik dit zie,
  verander ik acuut van gedachten over
  kleurgebruik. En wedden, dat ik weet,
  wat jij besteld hebt (begint de serie
  misschien met een J...?)
  Fijn weekend en groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Jeannet,

  Wat is hij weer prachtig geworden!!
  Geniet maar veel van je picknicks in de duinen deze zomer.
  Dat moet wel lukken met zo'n mooie ondergrond.
  Groetjes, Rieteke

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Heel, heel mooi geworden Jeannet! Lekker frisse kleurtjes, helemaal goed voor de lente/zomer.Nu is je stofjesvoorraad inmiddels toch wel een beetje geslonken hè? Fijn weekend! Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een pronkstuk is het geworden Jeannet! Echt helemaal folklore. De naam is ook toepasselijk, in Ohio staan veel rode boerenschuren met daarop een quilt geschilderd in felle kleuren. Nu maar hopen op een mooi voorjaar en veel picknicks!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hoi Jeannet,ik lees al geruime tijd je blog..er leuk!! Ik vind het niet normaal dat je zo'n prachtige quilt op zo'n korte tijd hebt gemaakt. Ik als beginnend quilter vind dat buitengewoon knap.Ik pruts dus nog maar wat verder op mijn basiscursus en hoop ooit ook eens zoiets gweldigs te maken. Groetjes Miriam K.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hij is werkelijk schitterend geworden. De voor en achterkant. Het zijn mooie kleuren bij elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Prachtig wat is hij mooi geworden en inderdaad hij past perfect bij jou en jouw servies! Veel picnic plezier, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Your quilt is wonderful, congtratulations !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik vind hem echt schitterend geworden, wat zal jij genieten van deze super mooie quilt.
  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik vind het een beauty geworden. Alles klopt er gewoon aan. Ga er lekker van genieten. Tjah, en die lapjes die je gekocht hebt. Wat zal ik daarvan zeggen. Niets menselijks is ons vreemd denk ik dan maar. Fijn weekend, ik ga duimen voor lekker weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hoi Jeannet,

  De Picnic is super mooi geworden. Inderdaad een uitstapje loont zich soms heel onverwacht. Ik weet dat het moeilijk is, want ik moet mij er ook altijd inhouden. Ben vaak geneigd steeds in dezelfde kleuren te zoeken.
  En die zegeltjes, ja, dat komt mij ook bekend voor. Op die manier heb je een leuk bedragje bij beurzen en zo bij elkaar. Ben nu aan het sparen voor de volgende "quiltuitspatting".

  Groetjes Marjolein uit Zoetermeer

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Erg mooi Jeannet. En nu maar snel mooi weer en dan naar buiten met je mooie quilt. Veel plezier ermee. Staat er al weer wat nieuws in de stijgers?

  Groetjes Ria V.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hallo Jeannet,

  Hij is prachtig geworden, er straalt gewoon warmte van af!
  Past mooi bij je leuke nieuwe-ouwe-tafeltje.

  Groet,
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ik kan alleen maar zeggen P*R*A*C*H*T*I*G !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hij is in 1 woord: GEWËLDIG!!!
  Prachtig kleurgebruik...
  Heel veel gezellige picknikjes gewenst met deze mooie quilt!
  groetjes en goed weekend, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Je kunt oprecht trots zijn op zo'n prachtige quilt en by the way wat een ongelooflijk lief swrviesje met die Polka Dots. Ik ben er helemaal weg van! Ik heb maar 1 kopje"

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Het is een prachtige quilt geworden Jeannet en wat heb hem weer snel gemaakt!

  Groetjes, Annie.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. The Ohio Star quilt is wonderful. I was born in Ohio so this block pattern is dear to my heart. The quilt looks antique. Well done!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ik vind het een schoonheid Jeannet!!! Groetjes Ansje

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Ohio Stars is een plaatje geworden. Vind deze echt te gek gewoon. De rand is inderdaad heel erg leuk. Weet niet wat het is maar deze stofjes dit patroon, ik ben er helemaal verliefd op. Fijn weekend en bedankt dat je deze gemaakt hebt.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 40. In één woord schitterend! Het zal een feest zijn om hier op te picknicen.
  En als jij je quilts wilt laten doorquilten.....is dat jou beslissing hoor.
  groetjes van ons allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Hé Jeannet,

  Zit hier met een bakje op het toetsenbord, meid wat een beauty! Zet de salade en het stokbrood maar klaar, je krijgt vast veel picknickers!

  Quiltgroetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Super mooi, Jeannet, prachtige stofjes heb je gekozen zodat de kleuren echt een geheel vormen. Ik ben er weg van!
  Koffietasjes zijn ook mijn dada, in Nederland koop ik die Benzlau.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Ik vind hem prachtig mooi geworden, die kleuren en dan die rode banen ertussen helemaal geweldig. Ik ben AH zegeltjes aan het sparen voor een quiltring op standaard dus zo sparen we allemaal voor iets anders leuk he.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Schitterend is het geworden, wat mooi!!! En ook zo prachtig doorgequilt! Groetjes en fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Dus we moeten naar de Plus om geld te verdienen voor onze lapjes?
  Maar de quilt is echt schitterend geworden! Zelfs de achterkant is erg mooi.
  Hij is ook zo mooi doorgequilt met die golven. Zo krijg je het toch niet makkelijk met de hand denk ik.
  Dat boek lijkt me ook wel wat.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Die ziet er prachtig uit Jeannet! Laat het heerlijke lenteweer maar komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 47. wat gaat een quilt maken bij jou toch snel, zo zie ik dat je begonnen bent en nu is'tie alweer af. Wat een plaatje om te zien!!! en zegeltjes sparen om een affo door te laten quilten, hmm een prima idee, ik spaar zegeltjes van de supercoop maar eens kijken wat ik daar mee ga doen.
  fijn weekend, groetjes janet

  BeantwoordenVerwijderen
 48. * MOOI * niet zomaar mooi, maar onzettend mooi, juist door je kleurgebruik.
  Ik benijd je want je hebt best snel deze quilt gemaakt hoor!
  Ik ga nog maar een poosje zwoegen op mijn sampler :-( ;-)

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Hallo Jeannet,
  Je hebt hier een prachtige verzameling quilts.
  Kleurig, maar in perfecte combinaties, heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Your quilt is awesome,congratulations!

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Wat is je Ohio quilt mooi geworden. Prachtig. Zelf heb ik het boek ook en er staan nog meer mooie patronen in. Het lijkt mij ook leuk de verschillende blokken met elkaar te combineren. Dus wie weet.

  Groeten Annet

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Wat is dit een schitterend geheel geworden Jeannet!!!! Echt héél mooi zo in die kleurtjes en de bruine rand past er echt perfect bij. Zo goed als jij dat weer bij elkaar hebt weten te zoeken... compliment hoor!
  Ik heb inmiddels een paar beurs geprikte vingers en dan weet jij vast wel hoe dat komt. ;-)))
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Hoe is het mogelijk dat je deze ook alweer af hebt. Werk jij op beide machines tegelijk? De quilt is schitterend mooi geworden. Je kleuren zijn weer perfect gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Wat heb je dit snel gedaan! Prachtige quilt geworden!!
  fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Prachtig
  Wat heb je deze snel gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Wat een super mooie quilt is het geworden en wat een vrolijke kleuren.Daar heb ik maar één woord voor WAUW.

  Vrolijke groetjes Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Prachtig Jeannet. Ik ben onder de indruk. Lapjes aan elkaar naaien is één ding, maar zulke mooie combinaties van stoffen en kleuren is toch iets anders.
  Wat zul je veel toeschouwers krijgen tijdens je picknick;)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Congratulations for your new finished Quilt! I like it very much! Colors and fabrics and the combination os both.
  Best regards.

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Ik vind je quilt echt heel mooi geworden. De kleuren spreken me erg aan. complimenten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Een beetje een late reactie, maar wat is 'ie prachtig geworden. Wat een vrolijkheid, en de halve blokken aan de rand staan erg leuk. Dat wordt heerlijk picknicken straks.

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Dat boek ligt hier ook en mijn handen jeuken. Maar ik ben nog op een missie, eerst een heleboel andere dingen afmaken ;-). Dat boek loopt niet weg.
  Je quilt is schitterend, ik hou van deze kleuren, niet te lief, ook niet heel fel. De halve blokken vind ik erg leuk, maar de quilt wat speelser!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet