Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 26 maart 2012

Tuinhuistijd!

Het was het weekend van het "tuinhuis", of nou ja, tuinhuis, dat staat er wel weer erg chique, het is eigenlijk gewoon een houten blokhut van 4 x 3 meter die ik ingericht heb als een soort tweede huisje, eigenlijk een klein minivakantiehuisje in eigen tuin. Met een camping kun je natuurlijk niet zo makkelijk weg in de mooiste tijd van het jaar, en dan is dit een leuke compensatie.
Het is altijd een klus om het weer spinnen(poep)vrij te maken na de winter, maar als het dan eenmaal zo ver is, dan zijn de druiven zoet, het heerlijke gevoel om in een fris wit/blauw huisje te stappen, niets te hoeven, want dat hoef ik daar niet, en alleen de vogels te horen zingen......Het is een feestje alleen met mezelf, en soms met J&J,die komen lunchen en eten.
Het was het eerste weekend druk op de camping, iedereen heeft de hele winter in de stad gebivakkeerd en is blij dat ze nu weer buiten in het groen kunnen vertoeven.
Wel altijd even wennen dat je weer andere mensen tegen kunt komen op het terrein.Of je nou een ree ziet lopen, of een kampeerder, toch een significant verschil....enne...we horen ineens van die grastrimmers...Ieeeiieeeee, zoiets....zijn we eerlijk gezegd ook niet zo gewend....
Maar hier zie ik nooit iemand, ik bescherm mijn plekje met veel verve, dit stuk van de tuin is alleen van ons en daar komen we nooit iemand tegen, ja, een fazant of een haas, de verrekijker staat dan ook altijd paraat. Dierbare dingen krijgen er ook een plekje.
Als je hier bent heb je niet het idee dat er ergens, achter, in de verte,nog heel veel mensen recreëren. 
Hier heerst alleen maar serene stilte, dat staat ook op deze kaart, Ssssttt.....beleefd verzocht...niet zingen, ( dat geld overigens niet voor de vogels) die zijn gevrijwaard van dit verzoek.
Beetje rommelen en steeds de dingen weer anders neerzetten, geïnspireerd door Jeanne d. Arc.Ik heb altijd de neiging om teveel neer te zetten, maar less is more......Deze collage kan toch zo in het blad met mijn eigen spullen?
Dit is echt mijn plekje in de zomer waar ik helemaal NIETS doe en hoef, even opladen en bijkomen van de hectiek van het leven, want die hebben wij ook wel hoor, voor anderen lijkt het bij ons altijd een oase van rust, ( het Gooise vrouwenleventje....) maar ook hier gaat het leven niet voorbij aan de schaduwzijde, zelfs niet als de zon uitbundig schijnt. Geniet er allemaal maar van, want voor je het weet trekken er donkere wolken over die ze niet hadden voorspeld......Je kijkt als buitenstaander altijd tegen de dingen aan, en vaak niet er achter......Niet dat dit er ook niet is,gelukkig wel!Maar het is het niet "alleen maar".Fijne week allemaal weer!

51 opmerkingen:

 1. 'Het leven is een feestje maar je moet zelf de slingers ophangen' Dat lijkt me op dit blogbericht van toepassing. Wat een heerlijke plek voor jezelf Jeanet. En om er nog maar eens een cliche tegenaan te gooien 'elk huisje heeft z'n kruisje' Het zou wonderlijk zijn als het in iemands leven alleen maar rozengeur en manenschijn zou zijn. Ik wens jou ook een fijne week toe! Groetjes
  Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedemorgen Jeannet,
  Je foto collage kan zeker in zo'n mooi woonblad! Grappig is dat, he, als je en zoekt is er zoveel moois om je heen!
  Ik heb ook zo'n huisje, in de achtertuin, zo'n 5 mtr van de keukendeur weg, maar je bent er helemaal weg!
  Fijne zonnige week toegewenst!
  Nicoline
  gbostens@yahoo.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meisje,

  Geniet van die kleine momenten in je lieve tuinhuisje!

  Liefs, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijk bericht om de maandag mee te starten. Je tuinhuisje ziet er superlief uit, en helemaal jouw stijl. Het zou zeker niet misstaan in de Jeanne d'Arc ^_^ Geniet er vooral lekker van, het leven is te kort om dat niet te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele mooie foto's van je tuinhuisje.
  Ik denk dat iedereen wel te maken heeft of krijgt met donkere wolken. Het is een keuze dat niet op je blog te zetten. Zelf doe ik dat ook zelden. Dat wil niet zeggen dat de zon altijd schijnt, ook bij mij niet.
  Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. prachtig plek,zo iets wil ik ook ,en zo als je zeg geniet ervan,mijn man is ziek en zo zijn opeens zwarte wolken,maar we genieten ook een beetje,groet irena,en de JDA heb ik ook heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo'n tuinhuisje zou iedereen wel willen hebben, ik tenminste wel. Mooie foto's, en je hebt gelijk, er is overal wel iets wat niet lekker loopt, en wie zegt dat het niet zo is, die liegt. Groetjes, Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je rusthuisje heb je maar weer mooi op de kiek gezet, geniet maar lekker van je mijmermomentjes,die zijn alleen van jouw,ze geven ook de kracht om een breuk in de wolken te maken, gezellige dag, Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geniet maar lekker weer van je tuinhuisje! Het is weer de tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk om te lezen van je gezellige tuinhuisje. Ziet er inderdaad prachtig uit, kan zo in Landleven, tuinblad of Seasons. Je hebt een goede hand om het gezellig te maken. En bewust leven, genieten van wat er is, dat is ook een kunst, soms lukt dat beter... geniet van de mooie dingen, groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat het leven ook brengt, hopelijk zijn er altijd mensen om je heen waar je zowel droefheid en geluk mee kunt delen..! Ontlopen kun je donkere wolken nooit, ze horen er bij, maar een luisterend woord en een arm om je heen schelen alles... Ik wens je heel veel zonnestraaltjes toe en geniet maar heerlijk van je schattige huisje! Liefs!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijn dat we even mee mogen genieten. Heerlijke plek en het tegenovergestelde van je huis. Leuk om te zien hoe je die twee verschillende sferen hebt gecreëerd.
  Fijne week, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je huis ook een heerlijke plek hoor ;)!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat heb je toch een zalig tuinhuisje om je in terug te trekken.
  Was maar waar dat de zon altijd scheen en er nooit meer donkere wolken voorbij kwamen, maar iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken, het maakt je ook tot wie je bent.

  Groetjes en blijf genieten
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jeannet na regen komt zonneschijn! Geniet nou maar lekker in je tuinhuis. Fijn dag, knuffel van een meisje uit 't Gooi (lol)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooie plaatjes en een mooi verhaal . ja , de donkere wolken horen erbij, soms ben ik er heel bang voor en dat kan je ook beletten te genieten. 'Men lijdt het meest door het lijden dat men vreest'. Nou dat is wel op mij van toepassing. !!!!! Al moet ik zeggen dat het met de jaren wel beter gaat. Om ons heen zijn veel mensen ernstig ziek en dat maakt je meer bewust van de eindigheid van het leven maar ook van het feit dat 'bij de dag leven' en genieten o zo belangrijk is. Het kan zo maar over zijn. Ik ga zo lekker in de tuin werken en op het terras koffie drinken met de hond aan mijn voeten......Als dat geen geluk is.....

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heerlijk, zo'n huisje. Wat ziet het er gezellig uit voor je persoonlijke genietmomenten......

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat fijn om zo'n plekje te hebben om je terug te trekken. Ik ben zelf een kampeerder en zie hoe druk de beheerders van een camping het hebben. Daarom ben ik liever gast.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dacht even dat je plaatjes uit het tijdschrift liet zien maar het is je eigen plekje. Ze zouden inderdaad zo in het tijdschrift kunnen. Lekker hoor zo'n eigen plekje om te terug te trekken !

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jeannet wat ziet het er gezellig uit, met al die spulletjes wordt echt je eigen plekje, en die klompjes he, die vind ik helemaal leuk.
  Geniet maar fijn van de momenten dat je even tijd hebt, zodat je de dingen die komen beter aankunt.
  Groetjes ada

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ja hoor, iedereen krijgt vroeg of laat te maken met zaken die minder fijn zijn of zelfs ronduit heel verdrietig! Daar komt niemand onderuit. Gelukkig staan daar ook weer mooie en fijne dingen tegenover en juist omdat er ook minder fijne dingen zijn, kunnen we van de fijne dingen zo genieten.
  Dit huisje van jou is één van die fijne dingen... heb het met eigen ogen gezien. Het is een heerlijk plekje!!! Geniet er maar lekker van.
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Heerlijk plekje! En inderdaad die collage kan zo in het mooiste blad.
  Weet je, ik denk altijd: "het hoeft niet groots en duur of chique te zijn, het mooie zit hem vaak in het kleine, als je het maar wil zien." Daarom vind ik die spreuk van jou over kleine dingen en later terug kijken ook zo treffend.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Heerlijk zo'n plekje waar je ook 'achter-de-wolken' kunt verwerken in alle rust. Geniet van je prachtige tuinhuisje!!
  groetjes janet

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hallo Jeannet,


  Mijn begin van de week is weer goed met jou foto's&'overdenking'.
  Geniet van al het goede!

  Groet,
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat is het toch een heerlijk plekje en wat een heerlijk blad heb je erbij om ervan te genieten! Geniet maar van jouw zomerse holletje en je steekjes, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Fijn plekje heb je daar Jeannet. Wat prettig om je je daar terug te trekken en wat te kunnen mijmeren. Geniet ervan. We weten toch dat het niet alleen maar rozegeur en maneschijn kan zijn. Lieve groet Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 27. piep

  wat een veilig coconnetje heb je daar meid, genieten

  knuf mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat ziet het er reuze gezellig uit!!..wat zal je daar heerlijk kunnen zitten..handwerken...
  lekker bakkie erbij met een overheerlijk taartje..( en eh nee ik heb het eerlijk gedeeld!!..en LEKKER dat het was!!..;0)..)
  Geniet nog maar lekker..fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Jeannet, ik hoop, dat je de komende
  moeilijke tijd veel rust kunt vinden
  in dit heerlijke plekje-voor-jezelf,
  waar je je gedachten op een rijtje
  kunt zetten en wat steekjes kunt weg-
  prikken. Het ziet er sprookjesachtig
  mooi uit, heerlijk (en wat een schat-
  tige klompjes)! En als je een schouder
  of luisterend oor nodig hebt, die kun
  je hier vinden, dat weet je...
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hoi Jeannet, nog even een berichtje:
  ik heb je een mailtje gestuurd, maar
  mijn mail kan even niet worden ver-
  zonden. Zodra het weer kan, komt hij
  eraan. Groetjes Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Donkere wolken verschijnen bij ons allemaal weleens het is alleen de kunst je leven zo in te richten dat je daarachter de zon weer ziet of laat schijnen. Ieder doet dat op zijn eigen wijze, als we het maar doen! Prachtig tuinhuisje trouwens. Als ik je binnenkort kom bezoeken, zal,ik heeeeel zachtjes zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hoi Jeannet,
  Je hebt een prachtig plekje voor jezelf gecreeerd.
  Geniet er maar van, maar op de een of andere manier heb ik het gevoel dat je dat op dit moment niet goed kunt.
  Vandaag heb ik een logje geschreven met heel leuk nieuws maar daarachter gaan ook heel veel zorgen ( donkere wolken) schuil.

  Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ach,... Het is overal toch wel eens eventjes donker?! Gelukkig komen er ook weer betere tijden die je weer doen opladen om er straks weer tegen te kunnen als de donkere wolkjes weer komen,... Het leven is een feestje met zo nu en dan minder feestelijke dingentjes,...

  BeantwoordenVerwijderen
 34. wat een prachtig plekje, geniet er maar heerlijk van. En zo leuk ingericht. Ik vind de vogeltjes het leukste......

  BeantwoordenVerwijderen
 35. je schrijft ware woorden.

  geniet van je eigen plekje, het ziet er weer super uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Oh Jeannet, wat een heerlijk tuinhuisje heb jij, zo lekker knus en gezellig. En zo fijn dat je je dan even helemaal kan terugtrekken. Weg uit de hectiek,kan me voorstellen dat je dan geniet!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Wat een gezellige foto's weer Jeannet.
  Geniet maar lekker van je privé stekkie.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Wat een prachtig tuinhuisje heb je!
  Vraag me af of je daar niet heerlijk kunt zitten met je lapjes en dan lekker wat zitten quilten.
  Maar zo te lezen doe je dat niet, alleen maar genieten van de rust.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Je hebt een superlief huisje en geniet maar lekker van je rustig plekje in deze drukke tijd.
  veel liefs van ons allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Wat een heerlijk plekje lijkt me dat, lekker even weg van alles tot rust komen genieten van alles om je heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Ik heb het plekje eens mogen bewonderen en ja.. ik geloof echt dat je hier lekker tot rust kunt komen. Geniet!

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Een heerlijk plekje waar het goed toeven is. Hier kun je je even terugtrekken en energie opdoen in zware tijden.
  groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Een plekje om jaloers op te worden. Koester dit mooie bezit en vertel ons ervan en laat er steeds maar weer mooie plaatjes van zien, dan is het net of we even gezellig bij jou zijn aangeschoven in dat mooie tuinhuisje!

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Wat een gezellige plek is dat geworden zeg. Heerlijk en groot gelijk kan je je even verstoppen! Blad natuurlijk helemaal top! Geniet er maar van deze heerlijke dagen groet carina

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Wat een GAAF tuinhuisje heb jij, heerlijk om je even in terug te trekken. Geweldig hij kan zo in zo'n woonblad.

  Groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Wat een heerlijk plekje heb je! Ze kunnen hier zo een reportage maken voor de jeanne d'arc.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Dag Jeannet,
  Dat tuinhuis van jou is geweldig. Lekker knus zo'n eigen hoekje. Wat me verwonderde was dat er bij jou al kampeerders rondhangen. Wij mochten altijd pas op 1 april op de camping in Rockanje. Ook op het Gors in Ooostvoorne meen ik. Hier in de Hoeksche Waard zie ik in 't Volgerland ook nog geen kampeerders. We mochten wel in maart een dagje 'luchten' herinner ik mij. Maar misschien is dat allemaal al wel veranderd met de jaren.
  Heb nog even een mailtje naar je mailadres gestuurd.
  lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Over feesten en slingers gesproken. Jij kunt er ook wat van! Heerlijk om zo'n tuinhuis te hebben. Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Hoi Jeannet,
  Techniek laat me in de steek. Kan geen mails verzenden, maar wel ontvangen. Gekker moet het niet worden.
  Doe het nu maar even zo: Kom jij zaterdag nog deze kant op voor het Larsson beeldje? Weet namelijk niet hoe laat jij hier bent en of ik thuis ben. Het is dan geen nood want dan zet ik hem in de brievenbus'. Ik heb zo'n ijzeren met een klep en het beeldje zit in een doosje. Zou dus moeten lukken. Maar het zou zo maar kunnen dat ik wel thuis ben. Hoor graag even van je. Groetjes, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 50. hoi jeanette;
  Ik heb maar een simpele kleine digitale camera;
  een Olympus model no C-765
  ultra zoom -10x zoom
  4.0 megapixel
  Hij is al 7 jaar oud denk ik....
  meestal doe ik t gewoon op de automaat ,soms handmatig.
  Ben er erg blij mee .
  groetjes Fleur

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet