Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 26 maart 2012

Tuinhuistijd!

Het was het weekend van het "tuinhuis", of nou ja, tuinhuis, dat staat er wel weer erg chique, het is eigenlijk gewoon een houten blokhut van 4 x 3 meter die ik ingericht heb als een soort tweede huisje, eigenlijk een klein minivakantiehuisje in eigen tuin. Met een camping kun je natuurlijk niet zo makkelijk weg in de mooiste tijd van het jaar, en dan is dit een leuke compensatie.
Het is altijd een klus om het weer spinnen(poep)vrij te maken na de winter, maar als het dan eenmaal zo ver is, dan zijn de druiven zoet, het heerlijke gevoel om in een fris wit/blauw huisje te stappen, niets te hoeven, want dat hoef ik daar niet, en alleen de vogels te horen zingen......Het is een feestje alleen met mezelf, en soms met J&J,die komen lunchen en eten.
Het was het eerste weekend druk op de camping, iedereen heeft de hele winter in de stad gebivakkeerd en is blij dat ze nu weer buiten in het groen kunnen vertoeven.
Wel altijd even wennen dat je weer andere mensen tegen kunt komen op het terrein.Of je nou een ree ziet lopen, of een kampeerder, toch een significant verschil....enne...we horen ineens van die grastrimmers...Ieeeiieeeee, zoiets....zijn we eerlijk gezegd ook niet zo gewend....
Maar hier zie ik nooit iemand, ik bescherm mijn plekje met veel verve, dit stuk van de tuin is alleen van ons en daar komen we nooit iemand tegen, ja, een fazant of een haas, de verrekijker staat dan ook altijd paraat. Dierbare dingen krijgen er ook een plekje.
Als je hier bent heb je niet het idee dat er ergens, achter, in de verte,nog heel veel mensen recreëren. 
Hier heerst alleen maar serene stilte, dat staat ook op deze kaart, Ssssttt.....beleefd verzocht...niet zingen, ( dat geld overigens niet voor de vogels) die zijn gevrijwaard van dit verzoek.
Beetje rommelen en steeds de dingen weer anders neerzetten, geïnspireerd door Jeanne d. Arc.Ik heb altijd de neiging om teveel neer te zetten, maar less is more......Deze collage kan toch zo in het blad met mijn eigen spullen?
Dit is echt mijn plekje in de zomer waar ik helemaal NIETS doe en hoef, even opladen en bijkomen van de hectiek van het leven, want die hebben wij ook wel hoor, voor anderen lijkt het bij ons altijd een oase van rust, ( het Gooise vrouwenleventje....) maar ook hier gaat het leven niet voorbij aan de schaduwzijde, zelfs niet als de zon uitbundig schijnt. Geniet er allemaal maar van, want voor je het weet trekken er donkere wolken over die ze niet hadden voorspeld......Je kijkt als buitenstaander altijd tegen de dingen aan, en vaak niet er achter......Niet dat dit er ook niet is,gelukkig wel!Maar het is het niet "alleen maar".Fijne week allemaal weer!

51 opmerkingen:

  1. 'Het leven is een feestje maar je moet zelf de slingers ophangen' Dat lijkt me op dit blogbericht van toepassing. Wat een heerlijke plek voor jezelf Jeanet. En om er nog maar eens een cliche tegenaan te gooien 'elk huisje heeft z'n kruisje' Het zou wonderlijk zijn als het in iemands leven alleen maar rozengeur en manenschijn zou zijn. Ik wens jou ook een fijne week toe! Groetjes
    Astrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goedemorgen Jeannet,
    Je foto collage kan zeker in zo'n mooi woonblad! Grappig is dat, he, als je en zoekt is er zoveel moois om je heen!
    Ik heb ook zo'n huisje, in de achtertuin, zo'n 5 mtr van de keukendeur weg, maar je bent er helemaal weg!
    Fijne zonnige week toegewenst!
    Nicoline
    gbostens@yahoo.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Meisje,

    Geniet van die kleine momenten in je lieve tuinhuisje!

    Liefs, Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijk bericht om de maandag mee te starten. Je tuinhuisje ziet er superlief uit, en helemaal jouw stijl. Het zou zeker niet misstaan in de Jeanne d'Arc ^_^ Geniet er vooral lekker van, het leven is te kort om dat niet te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hele mooie foto's van je tuinhuisje.
    Ik denk dat iedereen wel te maken heeft of krijgt met donkere wolken. Het is een keuze dat niet op je blog te zetten. Zelf doe ik dat ook zelden. Dat wil niet zeggen dat de zon altijd schijnt, ook bij mij niet.
    Sterkte.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. prachtig plek,zo iets wil ik ook ,en zo als je zeg geniet ervan,mijn man is ziek en zo zijn opeens zwarte wolken,maar we genieten ook een beetje,groet irena,en de JDA heb ik ook heerlijk

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo'n tuinhuisje zou iedereen wel willen hebben, ik tenminste wel. Mooie foto's, en je hebt gelijk, er is overal wel iets wat niet lekker loopt, en wie zegt dat het niet zo is, die liegt. Groetjes, Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je rusthuisje heb je maar weer mooi op de kiek gezet, geniet maar lekker van je mijmermomentjes,die zijn alleen van jouw,ze geven ook de kracht om een breuk in de wolken te maken, gezellige dag, Bep

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Geniet maar lekker weer van je tuinhuisje! Het is weer de tijd!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heerlijk om te lezen van je gezellige tuinhuisje. Ziet er inderdaad prachtig uit, kan zo in Landleven, tuinblad of Seasons. Je hebt een goede hand om het gezellig te maken. En bewust leven, genieten van wat er is, dat is ook een kunst, soms lukt dat beter... geniet van de mooie dingen, groeten van liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat het leven ook brengt, hopelijk zijn er altijd mensen om je heen waar je zowel droefheid en geluk mee kunt delen..! Ontlopen kun je donkere wolken nooit, ze horen er bij, maar een luisterend woord en een arm om je heen schelen alles... Ik wens je heel veel zonnestraaltjes toe en geniet maar heerlijk van je schattige huisje! Liefs!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Fijn dat we even mee mogen genieten. Heerlijke plek en het tegenovergestelde van je huis. Leuk om te zien hoe je die twee verschillende sferen hebt gecreëerd.
    Fijne week, groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Je huis ook een heerlijke plek hoor ;)!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat heb je toch een zalig tuinhuisje om je in terug te trekken.
    Was maar waar dat de zon altijd scheen en er nooit meer donkere wolken voorbij kwamen, maar iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken, het maakt je ook tot wie je bent.

    Groetjes en blijf genieten
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Jeannet na regen komt zonneschijn! Geniet nou maar lekker in je tuinhuis. Fijn dag, knuffel van een meisje uit 't Gooi (lol)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Mooie plaatjes en een mooi verhaal . ja , de donkere wolken horen erbij, soms ben ik er heel bang voor en dat kan je ook beletten te genieten. 'Men lijdt het meest door het lijden dat men vreest'. Nou dat is wel op mij van toepassing. !!!!! Al moet ik zeggen dat het met de jaren wel beter gaat. Om ons heen zijn veel mensen ernstig ziek en dat maakt je meer bewust van de eindigheid van het leven maar ook van het feit dat 'bij de dag leven' en genieten o zo belangrijk is. Het kan zo maar over zijn. Ik ga zo lekker in de tuin werken en op het terras koffie drinken met de hond aan mijn voeten......Als dat geen geluk is.....

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Heerlijk, zo'n huisje. Wat ziet het er gezellig uit voor je persoonlijke genietmomenten......

    groet Heleni

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat fijn om zo'n plekje te hebben om je terug te trekken. Ik ben zelf een kampeerder en zie hoe druk de beheerders van een camping het hebben. Daarom ben ik liever gast.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Dacht even dat je plaatjes uit het tijdschrift liet zien maar het is je eigen plekje. Ze zouden inderdaad zo in het tijdschrift kunnen. Lekker hoor zo'n eigen plekje om te terug te trekken !

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Jeannet wat ziet het er gezellig uit, met al die spulletjes wordt echt je eigen plekje, en die klompjes he, die vind ik helemaal leuk.
    Geniet maar fijn van de momenten dat je even tijd hebt, zodat je de dingen die komen beter aankunt.
    Groetjes ada

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ja hoor, iedereen krijgt vroeg of laat te maken met zaken die minder fijn zijn of zelfs ronduit heel verdrietig! Daar komt niemand onderuit. Gelukkig staan daar ook weer mooie en fijne dingen tegenover en juist omdat er ook minder fijne dingen zijn, kunnen we van de fijne dingen zo genieten.
    Dit huisje van jou is één van die fijne dingen... heb het met eigen ogen gezien. Het is een heerlijk plekje!!! Geniet er maar lekker van.
    groetjes, Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Heerlijk plekje! En inderdaad die collage kan zo in het mooiste blad.
    Weet je, ik denk altijd: "het hoeft niet groots en duur of chique te zijn, het mooie zit hem vaak in het kleine, als je het maar wil zien." Daarom vind ik die spreuk van jou over kleine dingen en later terug kijken ook zo treffend.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Heerlijk zo'n plekje waar je ook 'achter-de-wolken' kunt verwerken in alle rust. Geniet van je prachtige tuinhuisje!!
    groetjes janet

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Hallo Jeannet,


    Mijn begin van de week is weer goed met jou foto's&'overdenking'.
    Geniet van al het goede!

    Groet,
    Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat is het toch een heerlijk plekje en wat een heerlijk blad heb je erbij om ervan te genieten! Geniet maar van jouw zomerse holletje en je steekjes, groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Fijn plekje heb je daar Jeannet. Wat prettig om je je daar terug te trekken en wat te kunnen mijmeren. Geniet ervan. We weten toch dat het niet alleen maar rozegeur en maneschijn kan zijn. Lieve groet Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  27. piep

    wat een veilig coconnetje heb je daar meid, genieten

    knuf mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat ziet het er reuze gezellig uit!!..wat zal je daar heerlijk kunnen zitten..handwerken...
    lekker bakkie erbij met een overheerlijk taartje..( en eh nee ik heb het eerlijk gedeeld!!..en LEKKER dat het was!!..;0)..)
    Geniet nog maar lekker..fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Jeannet, ik hoop, dat je de komende
    moeilijke tijd veel rust kunt vinden
    in dit heerlijke plekje-voor-jezelf,
    waar je je gedachten op een rijtje
    kunt zetten en wat steekjes kunt weg-
    prikken. Het ziet er sprookjesachtig
    mooi uit, heerlijk (en wat een schat-
    tige klompjes)! En als je een schouder
    of luisterend oor nodig hebt, die kun
    je hier vinden, dat weet je...
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Hoi Jeannet, nog even een berichtje:
    ik heb je een mailtje gestuurd, maar
    mijn mail kan even niet worden ver-
    zonden. Zodra het weer kan, komt hij
    eraan. Groetjes Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Donkere wolken verschijnen bij ons allemaal weleens het is alleen de kunst je leven zo in te richten dat je daarachter de zon weer ziet of laat schijnen. Ieder doet dat op zijn eigen wijze, als we het maar doen! Prachtig tuinhuisje trouwens. Als ik je binnenkort kom bezoeken, zal,ik heeeeel zachtjes zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Hoi Jeannet,
    Je hebt een prachtig plekje voor jezelf gecreeerd.
    Geniet er maar van, maar op de een of andere manier heb ik het gevoel dat je dat op dit moment niet goed kunt.
    Vandaag heb ik een logje geschreven met heel leuk nieuws maar daarachter gaan ook heel veel zorgen ( donkere wolken) schuil.

    Groetjes Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Ach,... Het is overal toch wel eens eventjes donker?! Gelukkig komen er ook weer betere tijden die je weer doen opladen om er straks weer tegen te kunnen als de donkere wolkjes weer komen,... Het leven is een feestje met zo nu en dan minder feestelijke dingentjes,...

    BeantwoordenVerwijderen
  34. wat een prachtig plekje, geniet er maar heerlijk van. En zo leuk ingericht. Ik vind de vogeltjes het leukste......

    BeantwoordenVerwijderen
  35. je schrijft ware woorden.

    geniet van je eigen plekje, het ziet er weer super uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Oh Jeannet, wat een heerlijk tuinhuisje heb jij, zo lekker knus en gezellig. En zo fijn dat je je dan even helemaal kan terugtrekken. Weg uit de hectiek,kan me voorstellen dat je dan geniet!

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Wat een gezellige foto's weer Jeannet.
    Geniet maar lekker van je privé stekkie.
    Quilt groetjes Anja.

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Wat een prachtig tuinhuisje heb je!
    Vraag me af of je daar niet heerlijk kunt zitten met je lapjes en dan lekker wat zitten quilten.
    Maar zo te lezen doe je dat niet, alleen maar genieten van de rust.
    Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Je hebt een superlief huisje en geniet maar lekker van je rustig plekje in deze drukke tijd.
    veel liefs van ons allemaal

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Wat een heerlijk plekje lijkt me dat, lekker even weg van alles tot rust komen genieten van alles om je heen.

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Ik heb het plekje eens mogen bewonderen en ja.. ik geloof echt dat je hier lekker tot rust kunt komen. Geniet!

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Een heerlijk plekje waar het goed toeven is. Hier kun je je even terugtrekken en energie opdoen in zware tijden.
    groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Een plekje om jaloers op te worden. Koester dit mooie bezit en vertel ons ervan en laat er steeds maar weer mooie plaatjes van zien, dan is het net of we even gezellig bij jou zijn aangeschoven in dat mooie tuinhuisje!

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Wat een gezellige plek is dat geworden zeg. Heerlijk en groot gelijk kan je je even verstoppen! Blad natuurlijk helemaal top! Geniet er maar van deze heerlijke dagen groet carina

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Wat een GAAF tuinhuisje heb jij, heerlijk om je even in terug te trekken. Geweldig hij kan zo in zo'n woonblad.

    Groetjes Hennie.

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Wat een heerlijk plekje heb je! Ze kunnen hier zo een reportage maken voor de jeanne d'arc.

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Dag Jeannet,
    Dat tuinhuis van jou is geweldig. Lekker knus zo'n eigen hoekje. Wat me verwonderde was dat er bij jou al kampeerders rondhangen. Wij mochten altijd pas op 1 april op de camping in Rockanje. Ook op het Gors in Ooostvoorne meen ik. Hier in de Hoeksche Waard zie ik in 't Volgerland ook nog geen kampeerders. We mochten wel in maart een dagje 'luchten' herinner ik mij. Maar misschien is dat allemaal al wel veranderd met de jaren.
    Heb nog even een mailtje naar je mailadres gestuurd.
    lieve groet, Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Over feesten en slingers gesproken. Jij kunt er ook wat van! Heerlijk om zo'n tuinhuis te hebben. Geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Hoi Jeannet,
    Techniek laat me in de steek. Kan geen mails verzenden, maar wel ontvangen. Gekker moet het niet worden.
    Doe het nu maar even zo: Kom jij zaterdag nog deze kant op voor het Larsson beeldje? Weet namelijk niet hoe laat jij hier bent en of ik thuis ben. Het is dan geen nood want dan zet ik hem in de brievenbus'. Ik heb zo'n ijzeren met een klep en het beeldje zit in een doosje. Zou dus moeten lukken. Maar het zou zo maar kunnen dat ik wel thuis ben. Hoor graag even van je. Groetjes, Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  50. hoi jeanette;
    Ik heb maar een simpele kleine digitale camera;
    een Olympus model no C-765
    ultra zoom -10x zoom
    4.0 megapixel
    Hij is al 7 jaar oud denk ik....
    meestal doe ik t gewoon op de automaat ,soms handmatig.
    Ben er erg blij mee .
    groetjes Fleur

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.