Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 13 april 2012

Mrs. Vigor

Tussen de bedrijven door werk ik ook nog zo af en toe aan de Mrs. Vigor. Weten jullie nog welke quilt dat was? Even ter opfrissing van de grijze cellen......Stond in de quiltmania van Nov/dec vorig jaar, nummer 86  Ik was er meteen helemaal weg van, de kleurstelling, de grootte en het hele patroon.
Ik heb eerst een combinatie van verschillende stoffen bij elkaar gezocht, de battle Hymne natuurlijk, die was er perfect voor, ik wil wel dezelfde uitstraling krijgen met mijn eigen stoffen.
Ik ben begonnen met het middenstuk van de bloem, ik heb nog niet zo veel met ronde vormen gewerkt en het leek me best ingewikkeld, maar dat viel reuze mee, de stukken zijn groot en dus goed hanteerbaar. Waar ik me wel op verkeek waren de midden punten, die moeten echt in een bepaalde volgorde, anders komt er niets van terecht, en dat was bij mij wel het geval, de tornmesjes kwamen weer uitermate goed van pas..........Maar daar ben ik zeker niet de enige in las ik van de week bij Haar.....
Toen moesten de bloemblaadjes er aan gemaakt worden, dat heeft ook weer even gelegen, je naait ze AAN de ronding en OP de ondergrond.
Maar als dat dan allemaal weer lukt geeft dat de burger (mij) weer moed en krijg je vanzelf zin om weer verder te gaan. Dat werd de rand van driehoekjes.
Ook voor de rand geld, je naait hem AAN de ronding en appliqueert hem OP de ondergrond, en laat die hele rand nou zomaar perfect passen! Dat vind ik echt heel bijzonder, natuurlijk doe ik mijn best om zo precies mogelijk te werken, maar goed, dat pakt wel eens anders uit in de praktijk. En ik mag er niet aan denken als ik 64 driehoekjes van verschillend formaat en ook nog met een holle en bolle kant aan elkaar hebt gezet en het past niet!Nou, het zit ook wel eens mee,dus verder maar.
Je appliqueert de hele ronding weer op een ondergrond, die stof erachter knip je overigens later weg, anders wordt de quilt te zwaar met al die lagen. De vier hoekblokken appliqueer je ook in de hoeken en dan komt er nog een randje omheen wat het helemaal afmaakt voor de volgende rand.Het is wel een "grote stappen gauw thuis" quilt, je hebt hem zo af, dat vind ik persoonlijk ietsje minder. ( en dan doe ik nog alles met de hand....)
Zo ziet hij middenstuk er dan nu uit, ongeveer 82 cm in het vierkant. De totale quilt meet 165 in het vierkant. Misschien dat ik er nog een rand omheen zet, ik vind de dancing dollies erg leuk, die dametjes die elkaars hand vast houden, die hele quilt spreekt me minder aan vanwege de hexagonnen overal er op, maar die rand intrigeert me al een hele tijd. Het patroon daarvan staat in dit geweldige boek.......
Dat heb ik laatst gekocht na mijn mega sale uit eigen kast, zo vond ik het voor mezelf verantwoord om zo,n duur boek te kopen, want het is wel enigszins prijzig, hoewel je alles kan relativeren, als je de prachtige kleurenfoto,s ziet, en vooral ook de patronen die er in staan, alleen één patroon is soms al over de honderd euro, en hier staan er wel tientallen in.Ik ga verder aan de volgende rand ( en nog aan van alles anders wat afgemaakt moet worden, er nadert een heuse affo.......) Goed weekend iedereen!

56 opmerkingen:

  1. Wat zal het leuk zijn aan deze quilt te werken. Ik vind hem prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, wat een beauty al Jeannet! De mijne ligt nog steeds als patroon mooi te wezen naast de stoffen. Maar wie weet...... Ik krijg hier in elk geval weer inspiratie van!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke quilt zeg, bij het zien krijg je zo zin om te beginnen patchen. Spijtig ik kan niet ik zit op mijn werk :-(.

    Groetjes,
    Mireille

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtig Jeannet en je uitleg is weer smakelijk.
    Je kunt de quilt ook met de hand maken doe je er wat langer over.
    En het patroon van de dancing dollie's uit het prachtige boek lijken mij er helemaal bij passen.
    Trouwens ik heb geen verdere inspiratie meer nodig,de quilts uit het boek leveren mij de inspiratie voor altijd, een gezellig weekend maar weer, Bep

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw, wat ontzettend mooi!
    En dat boek, dat is toch helemaal het einde, en zo kom je er ook nog eens mooi aan. Je hebt helemaal gelijk dat je het zo financieert.

    Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Super, super, super mooi!! Je stoffen zijn ook erg mooi bij elkaar gezocht, allemaal gewinkeld uit eigen kast?
    Succes met de rand...dancing dollies? Gewoon doen, erg leuk!!

    Groetjes
    Tertia

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hi Jeanet, wat grappig, ik ben de 'werkweek' begonnen met jou blog en een kopje koffie en zo sluit ik hem ook af. Lekker nog in pyama, het weekend is begonnen, ontbijtje met man en dochter en dan toch even de blogjes langs. Wederom met een kopje koffie. Erg mooi hoor je quilt en KNAP!!! ERRUG KNAP dat het allemaal IN EEN KEER PAST!! Chapeau! Well done. En hier de Dancing Dollies langs, gewoon doen, ik vind het een geniaal idee! Veel plezier dit weekend met dubben, we lezen het hopelijk maandag wel weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat ziet er schitterend uit! Leuk idee om de dollies er in te verwerken, ben benieuwd. Fijn weekend knuffel Else

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh, wat verschrikkelijk mooi. Wat een precies werkje. Je vertelt er ook beeldend bij, ik zie het gewoon voor me!!

    groet, Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Prachtig ziet het eruit ! Mooie stoffen gebruik je en om daar als laatste een rand dollies omheen te zetten lijkt me super.
    Groetjes, Anita.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dit is er weer één met een heel hoog WAUW gehalte.......prachtige stofjes.

    Heleni

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat ontzettend mooi, zit vol bewondering te kijken. En die dansende damentjes vind ik ook heel leuk dus die combi lijkt mij ook heel mooi. Succes ermee en fijn weekend.groetjes ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een prachtige quilt en wat heb je mooie stoffen uitgezocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat is het een schitterend middenstuk geworden. Je boek is trouwens om te kwijlen zo mooi.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mooie quilt zeg prachtige kleuren helemaal top die top! Ik zie haar graag in het eggie.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. ook ik ben er mee bezig geweest en heb het middenstuk af maar vind de mijne niet mooi nu zie ik dat je dus de driehoekjes aan de ronding heb genaaid maar hoe doe je dat.Ik kan inde beschrijving niet de afmeting van de ronding vinden

    gr

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een mooie verzameling stofjes gebruik je voor deze quilt. Ik heb om Mrs. Vigor heengedraaid, maar het patroon weggelegd wegens gebrek aan tijd. Daarom is het heel leuk om bij jou te zien hoe hij wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Dit is inderdaad een prachtige quilt en je bent al lekker een eind gevorderd. De Dollies lijken me er heel leuk bij. En ik hoef het eigenlijk niet meer te zeggen maar je stofkeuze is reuze!
    Goed weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Oooo, wat word hij weer mooi Jeannet, práchtige kleuren heb je gebruikt.

    groetjes, Wilma.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Prachtig is ie al,en wat een mooie stofjes gebruik je.
    Succes verder.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Joh, ik zit vol bewondering en studie te kijken naar je vorderingen met deze prachtige quilt.. wow, wat mooi!! De stofjes zijn ook werkelijk prachtig, en wat leuk dat we zo stap voor stap mee kunnen kijken!!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een mooie top is het aan het wor-
    den, Jeannet; prachtige kleurstelling
    en ook heeeeel mooi gemaakt!!! Je
    stofjes zijn verrukkelijk, en dat
    boek... daarvoor moet ik nog even
    sparen, maar het staat hoog op mijn
    lijst van verlangens, na de foto's,
    die jij me laatst stuurde.
    Prettig weekend en groetjes van
    Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat fijn dat je ons meeneemt in de stappen die je zet om deze quilt te maken. Ik leer er veel van en geniet van al het moois dat je maakt. gr. Carin

    BeantwoordenVerwijderen
  24. wel heel apart hoor,mooie kleuren heb je gebruikt groet irena

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Hoi Jeannet, whoow hij wordt super zeg ook de stofjes vind ik super mooi. Ja misschien kunnen we samen een keer iets regelen met die burn quilt, daar sta ik helemaal voor open:-)
    Groetjes Anneke en fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat geef je weer een aanstekelijke beschrijving van het maakproces. Denk dat ik ook maar stofjes bij elkaar ga zoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Hoi Jeannet,
    Wat issie mooi! Ik vond het toch zo'n mooie quilt, was helaas al uitverkocht bij PP. Het boek is erg aantrekkelijk, heb al geinformeerd op verschillende plekken...
    Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat een mooi patroon is dat en je gaat zo snel!
    Super!

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Voor jou misschien wel makkelijk maar zo ziet het er niet uit hoor! In ieder geval wel heel mooi, zowel het patroon, kleuren als stofjes! Leuk dat je er een eigen twist aan gaat geven met de rand.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Oh, ik vind dit ook zo'n leuke quilt. Mooie stofjes gebruik je!
    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Ja hij was al leuk in het boek maar met je eigen stofjes is hij weer top!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Wat een prachtige quilt wordt het en ben heel benieuwd naar jouw uitvoering van de meisjes! Fijn weekend,
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  33. wauw ... deze wordt schitterend !!

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Heel mooi tot nu toe.
    Ben benieuwd naar de rest. Succes.

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Wat is dit deel al prachtig!
    Heb er al verschillende in wording gezien, met verschillende stoffen, maar steeds weer mooi!
    Het is ook zo'n mooi patroon. Mijn lapjes liggen al een tijdje klaar, ik heb er ook zin in, maar nog even wachten.
    Gelukkig is dit deel goed gelukt, want in de volgende Quiltmania stond een rectificatie over die cirkel, die moest eigenlijk niet geknipt worden, maar alles op de vierkante lap.
    Maar het is zo ook goed gegaan gelukkig.
    Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  36. die quilt staat ook nog op mijn verlanglijstje! je maakt er een mooie versie van!

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Wat wordt jouw Vigor een plaatje, echt heel toevallig had ik hem deze week ook vast en zat te denken zal ik eraan beginnen en zie hier jij bent er ook mee bezig. Mooi boek is dit hoor heb hem ook gezien.

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Oooh wat een mooie quilt is dit zeg.
    En de stoffen zijn ook zo mooi die je gebruikt, mooie kleuren.
    Quilt groetjes Anja.

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Ook dit wordt weer een beauty Jeannet. Mooi al die kleuren bij elkaar. Ik ben ook heel huiverig voor ronde vormen maar als ik dit zie ..... Onlangs heb ik bij Bep het boek bekeken. Inderdaad prijzig maar er staan zoveel mooie quilts in. Een naslagwerk waar je nooit genoeg van krijgt. Fijn weekend, groet Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Jeannet wat is dit weer mooi! Je stofkeuze was weer precies goed. Ben je nu ook over je puntjesvrees heen?

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Ik heb de top net gisteren afgekregen en vandaag kunnen showen op de regiodag in Hoorn. Het is en blijft een beauty.

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Hij wordt echt beeldig! Mooie stoffenkeuze, zeg! En lucky you dat je dat mooie boek al hebt, toen ik keek was het uitverkocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Ja ja ja Jeannet...hartstikke mooi en wat een mooie "stoffige"stofjes heb je gebruikt.....lijkt me best wel een moeilijk patroon met al die puntjes en rondingen weer...maar jij kan het...het wordt weer een toppertje....groetjes Francien.

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Buongiorno Jeannet...sono Anna dall'italia. Mi sono innamorata di Mrs Vigor's Quilt come posso trovare il modello per realizzarlo? Mi farebbe piacere se potesse aiutarmi.
    Grazie a presto Anna

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Prachtig Jeannet! Ik heb het boek bij Bep door zitten bladeren.... zó mooi! Je stofjes zijn helemaal TOP.
    Fijne zondag, groetjes Meta

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Soms mag het ook wel eens heerlijk mee zitten. Word wel weer een leukertje. Ben heel benieuwd hoe de dansende dametjes er bij jouw uitgaan zien!

    Groetjes,
    Marga♥

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Ik ben helemaal verliefd op deze quilt! Maar ik kan toch niet aan 10 werkstukken tegelijk werken hé :) Oh, had ik maar meer tijd!!!!
    Fijne zondag nog

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Hai Jeannet, wat een plaatje gaat het worden zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  49. O, dat is een mooie! En dan al dat rond werk. Ik ben lapjes aan het sprokkelen voor de 'camelot' waar ik in juni mee ga beginnen. Samen met 3 andere quiltdames. Naar dat wordt voor mij nagelbijten. Ben zo slecht in rondwerken!

    BeantwoordenVerwijderen
  50. Hi Jeannet,
    your works are so fantastic, I love your fabric choises. Your latests quilt is gorgeous, congratulations!
    I can imagine that you are happy with this great book.
    Liebe Grüße
    Bente

    BeantwoordenVerwijderen
  51. Je possède ce magazine et je ne m'étais pas arrêtée devant ce modèle mais de voir l'avancée de ton travail a changé mon regard, je m'y mettrais bien.
    Bravo.

    BeantwoordenVerwijderen
  52. І ѵisited many ωeb pages however the audіο fеature fοr audіo ѕongѕ existіng at
    this ωеb page is tгuly marvelous.
    Also visit my weblog :: Chemietoilette

    BeantwoordenVerwijderen
  53. Hiya very nice web site!! Man .. Excellent .. Amazing .

    . I will bookmark your site and take the feeds additionally?
    I'm satisfied to search out so many useful information right here within the put up, we want develop more strategies in this regard, thank you for sharing. . . . . .

    my web blog - bathroom sinks

    BeantwoordenVerwijderen
  54. One can take aԁvantаge of the beѕt sourсе
    of pгotein combіned with a cοffeе bean.
    I have dοne foгever. Асcordіng to the ѕuρer busу day on bіllboards and the locοmotion system tenԁ to grow tallеr 4
    idiotѕ faѕt naturally. Aѕ named, this
    aѕ eating oг the future. Thе protеin shakes,
    which acts to blοck dіetary fat.

    Ϻу ωeb blog ... http://growtallertv.com

    BeantwoordenVerwijderen
  55. And aboνe all еlsе, you muѕt
    think abοut. Gгeen tea iѕ considеred ideаl
    for pushing yourѕelf with fοod - or 'grazing' as
    it mіght make it a product off the сhаrts
    sаy we aгe doing it.

    my weblog; site

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.