Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 9 april 2012

Paasimpressie

Maandag is mijn vaste logjesdag, ook al valt dat vandaag op de tweede paasdag.Ik hoor van veel mensen dat ze de maandag en de vrijdagochtend openen met mijn blog en een kopje koffie, grappig idee eigenlijk dat er zoveel mensen meelezen met ( een deel van) het wel en wee van mijn bestaan.Vaak zijn de dagen rondom Pasen en kerst "stressie" in verband met de noodzakelijke boodschappen.....maar ik laat me niet meer gek maken......eerst eens even gratis kleurplaat van de Lidl gezentangeld.....en geloof me, dat is de ultieme ontressmethode, aan te raden......
Deze kleurige houten haan komt bij de wereldwinkel vandaan.
De haas vertegenwoordigt een hele symboliek met pasen. Haas en de maan horen in de mytologie al eeuwen bij elkaar. De haas geld als het heilige dier van de grote godin Ostara. Op de Chinese kalender begint de lente bij het maanddier de Haas.Hieronder zie je een tiental hazen bij elkaar in de ochtendnevel op buurmans wei, een mooier begin van de morgen is haast niet denkbaar. Wat zijn het toch mooie dieren.
De haas beschikt over het vermogen zich voor een ander op te offeren, het is een bekend verschijnsel dat wanneer de ene haas achterna gezeten wordt, een ander haas zijn (slachtoffer) rol over neemt, dat is uniek in de dierenwereld, grappig weetje he? En de haas is natuurlijk ook het symbool van de vruchtbaarheid.
Paars is de kleur van de lente, en deze primulaatjes, die we hier overigens "boertjes"noemen, misschien omdat ze van oorsprong vaak op en rond boerenerven voor kwamen (?) symboliseren voor mij altijd de lente.
Pasen is ook een prachtig natuurlijk en sober bloemstuk met tulpen, van mijn moeder gehad.
En met Pasen hoort een ei er bij, het symbool van het nieuwe leven, de vruchtbaarheid. De harde buitenkant, de schaal, met daarbinnen de kiem waaruit het nieuwe leven geboren kan worden.Wel bijzonder dat onze kippen altijd rond Pasen ophouden met eieren leggen....of ze het voorvoelen dat we ze dan extra lekker vinden....
En dan deze eitjes....dat zullen de borduursters onder jullie toch wel mooi vinden? Dit heeft mijn moeder voor me geborduurd, jaren geleden, steekje voor steekje, wat een werk, zo fijntjes.....het lag al heel lang onderin een la, inlijsten is zoooo duur, toen kwam ik opeens op het idee om er dit mee te doen, niet mijn eigen idee, maar je ziet wel eens wat op andersvrouws blogs.....Ik heb het witte linnen bewerkt met een senseo padje.....mijn moeder moest wel even twee keer kijken naar die rare bruine vlekken.....we verschillen een ietwat van smaak wat dat betreft......zal de leeftijd wel zijn.....
Pasen is het ook het heerlijke sfeervolle magazine van Jeannet ,d Arc.
En dit schattige speldenkussentje viel vorige week zomaar bij me in de brievenbus! Wat een leuke verrassing, van Hanneke, mijn kniemaatje via blogland. Zo mooi en fijntjes gemaakt, daar ga ik geen spelden in prikken hoor, dat krijgt een mooi plaatsje ergens in huis. Dat zijn toch de "krenten des levens" in de pap?
Deze houten kipjes heb ik ook al zeker ruim twaalf jaar, toen ik ze kocht zag je zoiets nog nergens,zie je, dat is nou mijn probleem.....waarom ik zo veel spullen heb....omdat ik alles wat ik heb zo enorm lang bewaar, en het ook nog leuk blijf vinden......zeg nou zelf, zoiets gooi je toch niet weg !?
Het voorjaarshuisje toepasselijk aan een hazenhangertje.
En natuurlijk, hoe kan het anders? chocolade eitjes, gevuld met caramel.....Mmmmmm
Verder staat Pasen voor mij ook synoniem aan een advocaatje met slagroom.
enne....eentje is geentje....offe.....op één been kun je niet lopen, en er zijn gelukkig natuurlijk meerdere paasdagen............zijn jullie er ook zo gek op? Fijne tweede paasdag! ( tis overigens buiten wel kouhoud.....Brrrrr)

37 opmerkingen:

 1. Oh, heerlijk, een advocaatje.
  Groetjes en nog een fijne tweede paasdag, Hanny.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat laat je allemaal mooie dingen zien, jeannet.
  Dat geeft echt een paasgevoel, geniet ervan.

  Fijne 2e Paasdag, groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jehebt gelijk! Op maandag begin ik de week met jou. Vandaag geheel op mijn gemakje met, inderdaad, een bak koffie. Da's nog eens uitbundig Pasen bij jou. Hier geen hazen in de tuin, wel kippen bij de buren. Die in de achtertuin scharrelen, ook gezellig. En hoewel koud wens ik jullie een hele fijne tweede paasdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Jeannet ook ik kom wel meerdere keren per week langs bij jou vind je logjes altijd even leuk en als er niks nieuws opstaat ga ik het rijtje van de andere dames die rechts op je blog staan langs.Complimenten aan je moeder voor de mooie borduurtjes kan me haar reactie goed voorstellen de mijne zou gezegd hebben dat het stofje zo mooi helder was.Groetjes en voor jou en je gezin fijne paasdagen Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi logje.
  Nog een fijne Paasmaandag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat laat je weer leuke dingen zien Jeannet! Dat geeft het echte paasgevoel weer. Fijne 2e paasdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Of ik er gek op ben? Ik lust er wel pap van! En weet je wat nou zo erg is? Gisteravond kwam ik er achter dat ik het vergeten was mee te nemen zaterdag :-( Neem jij er dus nog maar eentje voor mij;-)
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Enig, Jeannet. De foto van allemaall konijnen in het veld is echt enig. Zouden ze alle paaseieren aan het verstoppen zijn? Fijne 2e paasdag! Wieke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie, informatieve post!
  Opnieuw ben ik onder de indruk van alles wat je doet en maakt.
  Wij hadden hier ooit ook een verdwaalde haas in de tuin, wij wisten niet wat we zagen. Vossen zitten hier ook wel, ondanks dat het de bebouwde kom is.
  Nog een Vrolijke Tweede Paasdag!
  Jacoba

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik lees je blogjes graag, dus ga er vooral mee door. Mmm lekker advocaat met slagroom. Hoort voor mij ook bij pasen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Voor jullie ook een fijne tweede Paasdag. Koud buiten betekent warm binnen toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goedemorgen Jeanet,
  bijna dagelijks open ik jou blog, vind je een gezellige verhalenschrijfter. Heerlijk!
  Ga zo naar atelier Bep, ook fijn!
  Geniet van de dag, groetjes,
  Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo Jeannet ik heb een advocaatje van je genomen...ziet er zo lekker uit en als eerste een hele fijne 2e Paasdag gewenst.....beetje somber en nattig maar dat mag de pret niet drukken......wat een prachtige foto`s laat je ons weer zien en wat een gezellig berichtje weer....leuke kippen!! die zentangle is mooi geworden...het blijft ontspannend en leuk om te doen hè?! je eierenquiltje is ook een plaatje.....goeie tip van je ook met het koffiepadje.....en misschien heb je wel gelijk.....mijn Ma was ook zo ....vroeger moest ook het borduurwerk altijd spierwit zijn terwijl ik die antieke samplers altijd zo mooi vond als ze bruinig waren...ook mijn scrapkaarten/albums vond ze maar niks...ze lijken wel kapot zij ze dan.....de nette kaarten vond ze mooier ...maar smaak heeft ook jouw moeder zeker...wat een prachtig bloemstuk met die tulpen...schitterend... geniet ervan....groetjes Francien.
  P.s stuur je even een mailtje over ons kipje..

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hej Jeannet, nu heb ik het al gelezen en nog geen koffie gehad. Ik ga snel een kopje koffie halen met een paaseitje erbij en ga het nog eens bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. prachtig,mooie foto's,fijn paasmaandag groet irena

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat heb je er weer een gezellig blogje van gemaakt, gelardeerd met schitterende foto's en wat je ziet op de laatste is hier gisteren ook naar binnen gegaan.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het is een plakje cake geworden, eitje komt bij het 2e kopje.
  Prachtig die hazen. Ik ben al blij als ik er eens 1 zie. Dat van dat opofferen wist ik niet.
  Van het eier borduurwerkje heb ik het patroon nog bewaard (Ariadne), lijkt me leuk om 'm voor volgend jaar te gaan maken en dan met een stofje afwerken.
  Fijne zondag, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Eigenlijk een goed idee om op twee vaste dagen te bloggen. Alleen heb ik soms heel veel te vertellen en soms niks. Zal er eens over denken.
  Dan borduurwerk met eieren hangt hier ook elk jaar. Lang geleden gemaakt uit een oude ariadne. Door de tijd is hij hier vanzelf mooi gevlekt.
  Fijne tweede paasdag. Lekker prullen zonder zon.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Een geweldige paasimpressie. Van het speldenkussentje en het eitjesquiltje ben ik helemaal weg.
  Ook voor jou een fijne tweede paasdag.
  Groetjes van Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat heb je je in de hazen verdiept Jeannet, leuk hoor, weer wat nieuws geleerd over deze grappige beestjes. Gezellige dingen laat je zien, ik herken dat wel dat je spullen heel lang hebt, ik gooi ook niet graag iets weg en blijf zoiets als die kipjes ook gewoon mooi vinden. Fijne tweede paasdag gewenst, groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dat advocaatje hoef ik niet (brrrr) dus de mijne mag je hebben :-)
  Ik vind je zelfgemaakt haasje geweldig en die geborduurde eitjes van je moeder zijn ook prachtig !!!
  Hier is het trouwens ook koud, echt quiltweer hihihi ...

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een leuke en gezellige log is dit weer. Ik heb er weer veel van geleerd en nee je gooit zeker niet alles zomaar weg ik ben ook zo van het bewaren alhoewel af en toe... Het borduurwerk van je mam vind ik geweldig mooi en je hebt het ook prachtig afgemaakt zo heb je er nog lang heel veel plezier van.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Oh wat een leuk borduurwerk. Je snapt dat is spekkie naar mijn bekkie. Nee wat je leuk vindt zeker niet weggooien maar elk jaar weer gewoon van genieten net zoals van je advocaatje. Hmmm lekker. ...
  Fijne Paasdag
  groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een gezellig Paaslogje heb je ge-
  schreven, vol met dingen, die ik dus
  nog niet wist (dat van die hazen),
  dingen, die ik mooi vind (het huisje,
  de eitjes van je moeder, de Paasdeco-
  raties - helemaal mijn smaak) en de
  dingen, die ik lekker vind (vooral dan
  de chocolade-eitjes, die advocaat lust
  ik niet...)! Geniet nog even lekker
  bij de kachel van de rest van de Pasen
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een heerlijke paasimpressies en symbolen allemaal! Heerlijke indrukken en ideetjes, dat advocaatje met slagroom vind ik echt een traditie waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een enig 'paserig' logje!! Genieten, van al je mooie kipjes, hanen en hazen... en dat borduurwerkje met die eieren, wat mooi gemaakt!! Geniet nog maar lekker even van een dagje 'vrij', ook al is het niet echt zonnig vandaag. Groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een gezelig verhaal weer. En wat een mooie plaatjes. Geniet maar lekker van je advocaatje je heerlijke spulletjes!
  groetjes van ons allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik doe dat eigenlijk ook altijd op maandag en vrijdag. Ik was duidelijk in de war want ik heb gisteren niet gekeken. Ik geniet ook elke keer weer van je verhalen. Mooie foto met die hazen in de wei van de overbuurman. Ik zou zeggen ga zo door met het plaatsen van je blogjes. Fijne week, groet Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Leuk bericht met al die foto's. Vooral het bloemstuk van je moeder vind ik erg mooi. Complimenten!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Leuke dingen laat je weer zien Jeannet, vooral de geborduurde eieren, prachtig! En gisteren heb ik samen met m'n oma een advocaatje gehad. Weet je hoe we dat noemen, een 'vretborrel', lekker hoor! Nou fijne avond nog, groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een leuke wetenswaardigheidjes weer Jeannet. Ik wens je graag een gezellige week toe!

  (P.S. Ligt er al weer ergens een QIPD in het verschiet?)

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Je découvre aujourd'hui ton joli blog et tes superbes réalisations.
  Je reviendrai.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat een leuk idee, om kleurplaten te zentangelen in plaats van inkleuren. Ziet er prima uit! En advocaat vind ik ook wel lekker. Mijn moeder maakte vroeger wel eens een toetje van vanillevla, advocaat en slagroom door elkaar geroerd: heerlijk ^_^

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hè....... ben weer helemaal in paassfeer!! ;o) Gezellig en lekker ziet het er allemaal weer uit.
  Zit op het werk en mail je vanavond.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Hmm zo'n advocaatje ziet er erg lekker uit!!!
  Wat een schitterende foto van de haasjes bij de buurman.....daar zou ik uren naar kunnen kijken!
  Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Hoi Jeannet,
  'k Heb enorm genoten van bovenstaande post! Wat heb je mooie decospulletjes voor Pasen!
  En ja, stiekum ben ik ook op die mooie quilt uit de Quiltmania verliefd! Maar wat betreft quilten ben ik nog groen achter de oren, dus daar wacht ik nog maar effe wijselijk mee ;-)!
  'k Wens je alvast een fijne week toe!
  Groetjes,
  Ann

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet