Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 27 april 2012

Phebepret en schapenleed.....

Ik werk altijd aan een aantal quilts tegelijk, soms heb ik hier opeens de "vat"op en dan ligt het weer een tijdje stil tot zich weer zo,n "quiltvlaag "aandient. Dat is vast een herkenbaar fenomeen in quiltland.Dit was mijn uitdaging voor het komende jaar, (Ehhh...jaren...)de Phebe. Dit is de originele quilt waar Di Ford het patroon op gebaseerd heeft.
Ik heb in de bekende bak een hele collectie stoffige stofjes vergaard, dat werkt prima zo, deze sfeer wil ik krijgen in de quilt.Eigenlijk kunnen alle kleuren er in, mits ze maar (voor mij dan) voldoende afgezwakt en stoffig zijn.
Meestal begint iedereen in het midden van de quilt, ik eigenlijk ook, maar dat heb ik nu niet gedaan, ik ben begonnen met wat voor veel mensen een megaklus leek, de Ohiostars, en laat ik daar nou dol op zijn.....
Dat bedoel ik nou met "in de flow zitten"ik ben echt dol op die sterretjes, kan er niet genoeg van krijgen, ik geniet van het samenstellen van de stofjes,en nog één...het groeit maar aan, ik tel ze niet eens, eentje meer of minder maakt me niets uit!
En dit is de vaas van het middenblok, ik heb de vaas omgeregen en opgespeld en de stelen van de bloemen gemaakt met zo,n handig baismakertje, ideaal!
Waar ik een ietsje minder "dollig" op ben, dat is het middenblok, de applicaties....het appliqueren....ik bezit dan ook geen appliquatiediploma van de grote Mevr. Storm......en dat merk je dan toch, je mist iets ( nou ja...missen...) Het schaapje hangt er een ietwat ielig bij aan het randje....Grrrrrr.....Maar gelukkig zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden en je hebt ook schapen en schapen, in heel veel soorten en maten, kijken jullie  ook maar even mee...dit zijn bijvoorbeeld de kleine Quessantschaapjes met hun warrige lange haar...
En hier liggen ook nog een stel van die mooie ronde Tesselse meisjes.
Nog zo,n voorbeeld van een mooie ronde Tesselaar
En dan zijn er nog de onvervalste Drentse heideschapen die zij ook heeft met hun lange vachten, dus jullie zien het, keuze te over en geen schaap is gelijk!
Na nog eens goed gekeken te hebben heb ik me voorgenomen om dus gewoon van die mooie ronde Tesselaars te maken! dat gaat helemaal goed komen!!De volgende keer grazen er schapen in mijn groene weitje, ik weet het zeker! Morgen ga ik naar Bep voor de lezing van Ann Moonen a.s.zondag, ik maak er met vriendin maar gelijk een leuk weekendje van! (als quiltende plattelander wil ik tenslotte toch ook op de hoogte blijven van de nieuwe plannen en kleurige stoffen van Petra Prins.....) Hem komen we in elk geval tegen, gezellie!!( ik word vast vrolijk uit gezwaaid door de twee thuisblijvers..... kunnen ze eindelijk weer eens ongegeneerd hamburgers eten......)

37 opmerkingen:

 1. Dat gaat vast goed komen met de applicaties en anders wordt het een mooie sterrenquilt ( LOL )
  En dat wordt ideeen opdoen het weekend.
  Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad al die sterren daar zag ik dus tegen op, mij iets teveel van het goede! Had ik maar geweten dat jij die graag maakte dan had ik ze aan jou uitbesteed! LOL! Gave stofjes en heerlijk als je er zo uit kunt kiezen! Veel plezier met de steekjes en de schaapjes, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een wollige schaapjes, lekker om te spinnen. Ehhh, de wol van de schaapjes bedoel ik :-)
  En je Phebe quilt? Prachtig. Staat bij mij ook heel siekem ergens op een verlanglijstje om te maken. Net als Dear Jane. Maar bij jou meekijken vind ik ook al heel erg leuk.

  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtproject Jeannet en wat ben je heerlijk bezig. Je sterren zijn prachtig en wat leuk dat je er zo van geniet. Het straalt van je blogje af. En het middenblok volgt vanzelf. Wat een heerlijke schapen, die hebben heel wat truien aan... Groet, Wieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat je zondag bij bep bent. Lz'tje en ik zullen daar ook zijn! Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Komt goed met die applicaties. Je moet er niet te krampachtig mee omgaan. Niet iedereen zit straks met een loep boven je werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gaat vast wel lukken Jeannet, die schaapjes worden helemaal mooi! Veel plezier komende dagen, dat wordt genieten.
  groetjes Meta

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn gebruik maken van die quiltvlaag, dat werkt het prettigst en aan de sterren ligt het niet, die zien er al goed uit. Veel plezier dit weekend. Een lezing van An Moonen is erg leuk en interessant.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Met zo'n applicatie moet je ook weer niet te netjes zijn hoor. Het gaat er maar om dat je van een afstandje ziet wat het plaatje voorstelt.
  Mijn schaapjes hebben geen oortjes, maar wel pootjes. De pootjes heb ik met flizofix erop geplakt en vervolgens met kleine festonsteekjes vastgenaaid.
  Veel plezier dit weekend.
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat goed dat je begonnen bent met Phebe!
  Wat heb je al mooie sterren, ik vind je stofkeuze ook geweldig. Ach het middenstuk moet je ook maar zien als een grote oefening, straks appliceer je als de beste!l

  BeantwoordenVerwijderen
 11. prachtig Ohio stars,ik vond het leuk werkje groet irena

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Van die quiltvlagen heb ik ook (geen) last van Jeannet. Heerlijk vind ik 't om verschillende werkjes onder handen te hebben. De Phebe gaat helemaal goed komen bij je. En het appliqueren zal steeds beter gaan, let maar op. Je gaat 't nog leuk vinden ook.
  Veel plezier bij Bep, de lezing van Ann is zeer interessant.

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een heerlijk blogje, inspiratie en natuur
  Groetjes Joke en alvast een fijn weekeinden

  BeantwoordenVerwijderen
 14. slim om eerst de vele sterren te maken.
  Je hebt er weer een gezellig verhaal van gemaakt.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De sterren vind ik ook leuk om te maken! Ik ga het weekend weg en heb zojuist voor 6 sterren stof gesneden, dat blikje kan mooi mee in de tas. En oh, het appliceren, ik moet nog een paar randen en heb me voorgenomen dat nooit weer te doen. Maar, mooi wordt ze!! Je hebt mooie stofjes uitgekozen voor jouw Phebe! Fijn weekend en succes met de schaapjes. Groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat is toch ook het leukst, Jeannet,
  er een eigen draai aan geven, ook bij
  de Phebe! De stofjes liggen hier nu ook gereed (voorgewassen en getest) en
  deze week gaat de schaar erin. En met
  die eigen draai gaat het ook helemaal
  goed komen. Ik heb er zin in!
  Fijn weekend (ik ga behangen, dus jouw
  weekend wordt vele malen leuker...)
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Veel plezier met je Phebe !!! En met het appliceren komt het vast goed.
  En uiteraard veel plezier met je weekend bij Bep. Heb gehoord dat de lezingen van Ann Moonen prachtig moeten zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Je hebt een grote keus aan stoffige lapjes, maar ja die quilt zal ook veel stofjes nodig hebben. Wij hebben ook 2 Texelse schapen rond lopen, zij hebben 1 nadeel, je kunt de wol niet vilten.... en dat zou wel leuk geweest zijn. Veel plezier in Zutphen, groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Och, ik ben er van overtuigd dat je in schapen appliqueren ook nog wel een ohiostar wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een mooie sterretjes Jeannet, en jouw kennende komt het echt wel goed met die schaapjes appliquatie! Geniet van je weekendje weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wonderful pictures of the sheep....babies are adorable!

  Your fabrics are lovely and will make delightful Ohio Stars...one of my very favorite blocks.

  Great post :)

  Hugs, Carolyn

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat leuk, dat je met verschillende quilt tegelijk bezig bent, ik moet er zelf niet aan denken, maar dat komt waarschijnlijk omdat quilten nog relatief nieuw voor me is... Je stars worden prachtig, ik vind vooral je stofjes en kleurencombinaties erg mooi!! Succes met de schaapjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Mooie sterren Jeannet! Heel veel plezier bij Bep, maar dat gaat vast en zeker wel lukken. Ik weet zeker dat je met een berg inspiratie terugkomt....Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Succes met je Phebe en heel veel plezier in het Gelderse bij Bep.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Heel veel plezier bij Bep, jammer genoeg kan ik niet, dit weekend! En lekker genieten in de winkel van Petra Prins, heerlijk...
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een prachtige stofjes heb je verzameld. Wordt vast een prachtige quilt met mooie schaapjes.
  Grappig dat jij het stoffige kleuren noemt. Ik zeg altijd vuile kleuren, maar stoffig klinkt eigenlijk leuker. Maar mooi zijn ze!
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 27. mooie sterren! En Ann Moonen, helemaal leuk. Ze is afgelopen woensdag bij ons op de quiltclub geweest. Ze vertelt gezellig. Als je haar boek hebt, moet je het meenemen, dan signeert ze het voor je. En anders kun je het vast daar ook aanschaffen, zeker de moeite waard. Ze had prachtige oude quilts bij zich..... veel pleizer in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik vind je phebe schitterend! En dat schaapje....komt vast goed.
  Leuk dat je morgen naar zutphen gaat. Misschien zie we elkaar want ik heb er morgen een workshop.... appliceren haha Dus als je schaapje al helemaal niet zou lukken.....doe ik het voor je!
  groetjes van ons allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 29. laat de sterren maar schitteren Jeannet, dat geappliceer is ook niet mijn ding. Veel plezier bij Bep. En als je 'hem en haar' ziet, doe ze de groeten van mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ziet er leuk uit , mooie kleuren. Veel plezier morgen bij Bep. groetjes ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hopelijk gaat het een super gezellig weekend worden, maar dat gaat vást goedkomen!!
  Je sterretjes zien er erg mooi uit... zoals gewoonlijk weer hele mooie kleurcombinaties Jeannet.
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Sterrenmadam, goed gewerkt! En die schaapjes, hoe country kun je werken, gewoon doen joh.
  Veel plezier in de Achterhoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Die sterren zien er alvast goed uit, Jeannet en met die schapen gaat het vast helemaal goed komen!
  Veel plezier bij Bep. Ik was zo lang niet in blogland dat ik de aankondiging helemaal gemist heb (wat overigens niets veranderd had aan het feit dat ik niet kom omdat ik in Cyprus ben :) ). Hoop de komende tijd weer wat meer tijd vrij te maken voor mijn en andere blogs, maar het komt bij mij altijd in 'golven' (het werk, bedoel ik).

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat wordt je phebe al mooi, mooie stoffen heb je uitgekozen en de blokken zien er ook geweldig uit die je al hebt gemaakt. Veel plezier dit weekeinde.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Je sterren zijn prachtig en jouw schaap wordt ook prachtig!! Ik weet het zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Oooh, wat een heerlijk blogje! Heb weer genoten, niet in het minst door de schapen natuurlijk....
  Heerlijk lijkt me dat om zo maar al die sterretjes af te kunnen draaien. Die kan ik gewoon niet goed krijgen op de machine. Ik moet maar eens les bij jou nemen....!
  groetjes
  Jane

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet