Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 25 mei 2012

Singerdag en pincushion

De dag der dagen komt in zicht, 3 juni a.s. hebben we een meeting ontmoeting bij Bep op haar gezellige stekje met allemaal "Singer meisjes". ( Gert, heb jij er nog geen? )  Ik verheug me er erg op, als grote fan van dit machientje lijkt het me heel leuk om andere fans te ontmoeten. Het lijkt een ware hype te worden in Quiltend Nederland, HET singertje, ik zie ze overal verschijnen op blogs, zelfs een bekende verstokte handquiltster schijnt er voor gevallen te zijn....... Ik heb Bep beloofd dat ik een mand vol met quilts mee zal brengen om aan jullie te laten zien. Het zal vast een happening worden met een vervolg. Tot over een week!
Dit patroontje was ik meteen weg van toen ik het bij haar op de blog zag!Ik had het blogje pas per ongeluk te vroeg gepost, dus sommigen hebben het al gezien, ook bij haar was het te zien, daar komt ook het patroontje vandaan.Hoeveel speldenkussentjes kun je hebben als quiltster?
Maar dit is wel een hele speciale.Wat een idee, je moet er maar weer opkomen! Een speldenkussentje met een omslag waar je je naalden op kunt prikken, want inderdaad, we weten het allemaal wel, naalden kruipen IN het kussen en ben je altijd kwijt.
Ik wist niet hoe gauw ik de stofjes moest opzoeken, had er gelijk een ideetje bij, deze stof is zo vreselijk leuk, allemaal van die lieve printjes, en dat is dan wel meteen de reden dat ik er geen bloem op heb geappliceerd, zonde van het lieve printje.
En zo ziet het er dan van binnen uit, met de omslag voor de naalden, de spelden horen natuurlijk aan de andere kant, of beter gezegd, IN de andere kant.
Het was voor mij best nog even puzzelen hoe het nou eigenlijk precies in elkaar zat en ik heb het gedeeltelijk met de hand gemaakt, de stofjes maken het kussen, dit oud rode Jan Patek ruitstofje vind ik ook zo super!
En dan had ik weer wat geks van de week, of nou ja, wat is gek? niets menselijks is ons vreemd....Ik had ineens een opruimwoede, komt niet heel erg vaak voor, hoewel ik een enorme bewaarzucht heb.....dus eens in het jaar moet HET gebeuren, en dan gooi ik in de vaart der volkeren van alles weg waar ik later.....juist ja....jullie voelen hem al......
Deze loodzware koffer had ik ook meegegeven voor de rommelmarkt, tenslotte heb ik al twee naaimachines, wat voegt een derde nog toe aan het geluk in mijn leven ?Maar dan komt het....s,nachts....altijd s,nachts als je naar het toilet bent geweest, dan komen al die gedachten en overpeinzingen, althans bij mij.......oude naaimachine van mijn moeder, loodzwaar, maar ook: oerdegelijk, kan er zware stoffen mee naaien, dat gaat niet met de Pfaf en de singer, toch een beetje zonde, enfin, voordat ik het wist lag ik te malen in bed.......
Van slapen kwam niet veel meer, wat een SPIJT........en manlief maar rustig ronken naast me, van geen kwaad bewust...dus, ik heb de volgende morgen meteen in alle vroegte de rommelmarktcommissie gebeld met kloppend hart, en ja hoor....hij was er nog, er was nog geen verkoop geweest, en ik kon hem weer ophalen.....Pffftttttt, ik heb het altijd wel geweten, al dat ge-opruim is niets voor mij..........Duurt gelukkig nog een jaar voor het weer zover is....je zou er grijze haren van krijgen.....
Maar dat laatste schijnt ook al niet meer erg te zijn! Gelukkig maar, want ik kreeg toch echt het idee dat ik niet alleen bijkans de enige ben zonder mobieltje...maar ook zonder geverfd haar! Dat kom je nauwelijks meer tegen, bijna iedereen verft zich suf.....Zijn er onder jullie quiltsters die hun haar ook niet verven? Enige tegendraadsheid is mij niet vreemd, en nu is het dus zomaar weer HIP! ( Gert wist het al in 1964.....klik) maar ik ben wel een beetje jaloers op deze mooie grijze coupes van de foto.....Fijne Pinksteren allemaal, vier het fluitenkruidfeestje nog even mee, bij ons is het topdrukte op de camping, was het maar altijd Pinksteren.....als de zon schijnt tenminste.
Nee, heláás, vol, ehh VOL, nee, er is geen plaats meer, nee, ook niet in de eigen tuin, google earth? ehhh, dat is de wei van de buurman....De camping is VOL, want tja..... we hebben echt maar tien plaatsen voor passanten.Enne...mocht je je vervelen....crisisuitje, helemaal gratis....waar vind je dat nog tegenwoordig, op de Bos en Burchtfair in Oostvoorne, LEUK!!

35 opmerkingen:

 1. Het is werkelijk een dotje geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal super schattig. Ik heb dit patroontje ook bij Ellen gekocht, dus hier gaat tie ook nog een xtje gemaakt worden.
  Leuk trouwens die kleine houten klosjes aan het einde van de lintjes!

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het is een lieverdje, helemaal gelijk.......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi!!! Wat een pracht-kussen, en ook
  zo praktisch. Ben weg van de stofjes!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk kussen,nog mooiere stofjes! Wat een giller dat je de rommelmarkt-verzamelaars weer gebeld hebt! Nog leuker dat ie terug is! Nu gewoon maar eens turven hoe vaak je de machien gebruikt! Fijn weekend en geniet van de camping drukte.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Jeannet, OOOOOOOO zo herkenbaar van die opruimwoede en later weer spijt!! Goed dat je hem weer teruggehaald hebt hoor!!
  Groetjes Ansje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. gisteren ben ik ook aan het speldenkussen begonnen,erg leuk en handig,ja zo machientje kreeg je nou niet meer,fijn zonnig weekend,irena

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een prachtig kussentje en ja ik ben ook zo hip dat ik mijn haar niet verf..........

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier nog iemand die zijn haren niet verft en haar eerste grijze haren inmiddels ziet verschijnen. Laat maar komen ...
  Je speldenkussen is erg leuk geworden. Ik heb het patroon ook maar ik moet het nog maken.

  Hihihi ... iets weggeven en weer terug halen. Ook ik ben iemand die niet makkelijk iets weg kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oeps vergeet ik te vragen ... al met je breipennen bezig ?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een schattig kussentje! Ook mooie stofjes gekozen.
  Heel veel plezier bij Bep en geniet van het mooie weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Héééééééééééééé, nooit meer doen hè? Die husq is een van de meest betrouwbare machines die ooit gemaakt werden in een tijd waarin men producten kocht die een mensenleven meegingen , en nog langer. En zeg nou zelf, heerlijk om naar te kijken toch?Groetjes uit Parijs van Will, ook een FWfan, en de groeten aan Joes

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh wat een mazzel met je naaimachine. Je moet inderdaad zou een degelijke naaimachine nooit wegdoen, want zo worden ze echt niet meer gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jeetje Jeannet, je hebt poepiemazzel dat de machine er nog was. Dat zou mij ook gebeuren hoor, eerst "lekker" opruimen en dan spijt krijgen.
  Daar krijg je toch grijze haren van.....
  Ik ben al dertig jaar grijs en heb veel geverfd maar ik heb de moed allang opgegeven. Je kunt wel aan de gang blijven.
  Ik kijk ook erg uit naar de Singerdag bij Bep. Ik heb nog geen programma gekregen dus ik ben zeer benieuwd.

  groet Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een schattig kussentje, ik kwam hem vanmorgen al surfend ergens anders ook tegen maar kon hem niet meer vinden..... gelukkig heb ik jou nog :-)
  Fijn pinksterweekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel leuk je speldenkussentje.
  Geniet van dit mooie weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hoi Jeannet, oh wat een geluk dat de naaimachine er nog was, nooit meer weg doen zou ik zeggen! Prachtig speldenkussentje, nee daar heb je er nooit genoeg van! Oh en grijze haren, af en toe komt er een te voorschijn en soms denk ik, zal ik verven, maar ik doe het toch niet, maar met donkerbruin haar vallen ze extra op, ha ha ik heb wel een pincet in de buurt. Fijne dag, groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heel leuk kussentje, slim bedacht he, zo'n patroontje.
  Ik heb er iedere keer toch nog buikpijn van dat ik 3 juni niet naar de Singer dag ga, maar ja hij is al even vol. De reden dat ik niet ging was de verjaardag van mijn zus en die gaat nu op vakantie met haar verjaardag;( Hoe vind je die?!
  Goed dat je je machine terug hebt, kan me voorstellen dat je er niet van kon slapen.
  Verf ook (nog) niet;)
  Groetjes
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Alles aan dat schattige speldenkussen is mooi! En over een mobieltje hoef ik niet lang na te denken, we hebben hier geen bereik! En haar verven? Alle Franse dames verven hun grijs wordende haren steevast rood, in alle gradaties, soms heel griezelig. Daar ben ik maar niet in meegegaan, dus ..... ik ben aardig hip aan het worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heel leuk om te zien wat jij ervan gemaakt hebt. Het is een snoepje geworden leuke stofjes gebruikt.
  Gelukkig heb je het machientje weer.
  Kan haast niet wachten tot volgende week.

  groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik schreef het al eerder :)), maar het
  is een mooi, en vooral ook heel prak-
  tisch speldenkussen geworden! En die
  grijze haren, ja, die zou ik ook heb-
  ben, maar hier worden ze dus inderdaad
  geverfd, maar ik overweeg wel eens om
  ermee te stoppen, misschien krijgen
  mijn kinders dan meer "eerbied" voor
  me! Fijn weekend en groetjes van
  Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Leuk blog heb je weer gemaakt. Komt vast door het prachtige weer dat je VOL moet verkopen en uhhh wat die grijze haren betreft. Ik wou dat ik ze had. Heb mijn kapster gevraagd of ze me grijs wil verven, maar dat doet ze niet! Wahhhhhhhh.....

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Nou Jeannet.....je zult het niet geloven maar ik heb wel eens een lamp teruggekocht die van mezelf was op de rommelmarkt hier.....te gek voor woorden....het was maar een klein bedrag wat hij op de rommelmarkt kostte maar ik had er zo`n spijt van en de lamp was de dag ervoor al opgehaald.....dus ik stond vooraan het hek voordat de markt openging....en was als een kind zo blij hem weer bemachtigd te hebben....ik heb hem nog trouwens......leuk het speldenkussen.....patroon ligt hier te wachten op de winter.....en grijs....ja...mijn favoriete kleur haar is het niet dus ook hier komt de andere kleur uit een potje.....Fijne Pinksterdagen.....vol is vol...maar je zult geen kind aan je gasten hebben met dit weer denk ik maar....veel plezier....groetjes Francien.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat schattig en handig spelden en naalden kussentje. Geweldig idee. Enne.....ik ben ook een paar jaar 'grijs' geweest, nou ja, gemeleerd is een beter woord. Een poosje geleden was ik mijn saaie hoofd zat en ging de verfkwast er weer in. Tot ik het weer zat ben waarschijnlijk.... fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een lieverd is de speldenkussentje.
  Ik verf ook mijn haar niet en ben het ook niet van plan omdat te doen. Waarom ook eigenlijk, mooi grijs is toch niet lelijk?
  Fijn weekend.
  Groetjes, Renske

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Gaaf kussentje en leuk met die klosjes! Geniet maar van dat machientje en gooi volgende keer alleen dingen weg die je echt kan missen! Knuf
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Haha...je bent er eentje, bij mij komen zulke gedachten ook altijd s nachts, dat was dan even mazzel hebben.
  Je spelden kussen is super leuk geworden Jeannet !
  En die grijze haren, ja bij mij beginnen ze nu ook zichtbaar te worden hoewel andere beweren dat ze nog niet te zien zijn, ja ja van een afstandje dan wel.
  Maar ik heb besloten om mijn haren niet te verven, ik zie me al zitten iedere zes weken bij de kapper, nee daar heb ik geen zin in ik vind knippen meer dan genoeg.
  Laat mij maar lekker grijs worden.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een prachtig verhaal heb je er weer van gemaakt en zo'n Singertje daar ga ik nu ook voor sparen want de handen worden soms erg eigenwijs bij het patchen dus wie weet over een poosje doe ik gezellig met jullie mee. Fijne Pinksterdagen en heerlijk grijs blijven, ik zie ze hier en daar ook doorkomen bij mij en heb me voorgenomen ze gewoon te laten komen eens kijken hoe lang ik dit ga volhouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. 'k Heb het patroon van het speldenkussentje ook liggen.Het roept steeds--maak mij ,maak mij!
  Maar eerst het andere af en dan...
  Hier ook geen mobiel--ze bellen nog maar een keer--en ook grijs haar.Heb het wel eens geverfd,maar dan in de eigen haarkleur.
  Zonnige Pinksterdagen.
  Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Helaas heb ik tot nu toe nog geen Featherweight, hoewel ik er er wel heel graag 1 zou willen. Als ik er 1 zou hebben, dan wil ik 'm wel graag op een mooie plek in huis neer kunnen zetten, zodat het meteen een mooi kijkobject is. Alleen deze ruimte heb ik op dit moment helaas niet... De dag bij Bep lijkt mij dan ook erg gezellig, maar zonder Singer uiteraard geen toegang :-) Veel plezier alvast! En je speldenkussen is super schattig geworden, wat een leuk idee om er zo'n dekseltje op te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat geweldig dat je je naaimachine gewoon terug hebt gekregen en dat speldenkussen is helemaal een dotje, mooie stofjes.
  Ik heb wel een mobiel maar verven doe ik ook niet, nou ben ik nog wel niet echt grijs maar de eerste witte krullende haren zitten er toch al in. Bij de kapper vroegen ze ooit of ze er dan geen high-lights in mochten doen, waarom, die komen vanzelf wel.
  Groetjes en een fijn weekend, Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ik dacht dat ik de enige was zonder mobiele telefoon maar nu heb ik een maatje gevonden ......

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Schat van een speldenkussen en ja ik laat mijn haar mooi grijs worden, geen gedoe met verf.
  En fijn dat jullie de camping vol hebben, gezellig het is ook geweldig weer. Groetjes Elza.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Twee jaar geleden in New York liepen mijn zusters en ik te kijk met onze witte koppen. Dit jaar in Lissabon was dat weer het geval. ( Psst, in de winter help ik de natuur een handje met een beetje bleek want het kan dan zo melkboerenhondenhaar worden zonder zon.)

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet