Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 21 mei 2012

Meimaand feestmaand!

Nederland viert feest,Het waren de afsluit woorden van mijn vorige logje.Nee, geen Koninginnedag, dat is al geweest, er is een ander feest te vieren.Het feest van de lente en het fluitenkruid en de bloesembomen, kijken feesten jullie ook even mee?
Overal waar je kijkt staat het witte kant met de zo bijzondere geur langs de sloten en bermen, iedere dag als ik zoonlief naar school breng verwonder ik me er weer over zóveel bloemetjes bij elkaar....
Ook de schapen onderweg feesten mee.....
Ik heb het fluitenkruid in de tuin staan, vroeger zou ik het een ramp gevonden hebben en het meteen hebben weg gehaald, het zullen de jaren wel zijn, want nu ben ik er blij mee, ik geniet er zelfs van.
Wat is het leven ( in elk geval voor mij) een stuk relaxter als je ook het onkruid in je tuin kan zien als mooi en gewoon bossen kan plukken voor op de vaas.Soms vind ik het gewoon jammer om er van te knippen....
Het vormt altijd zo,n mooie achtergrond voor mijn oude wasrek met een quilt er overheen.( kan die gelijk luchten, het is onze wintersprei)
Niet alleen het fluitenkruid bloeit uitbundig, ook de meidoorn is nu op zijn mooist, en wat hebben we er veel van staan langs de Voornse kuststrook.
Achter elke bocht is er opnieuw zo,n mooi uitzicht.Dit heet de schapendijk in Rockanje, schapen zie ik er eerlijk gezegd nooit, meidoorns des te meer.
Zelfs de wolken feesten en dansen mee vóór of achter een strakblauwe lucht. zooooo mooi....
Het is een feestje waar we allemaal aan mee kunnen doen, je krijgt er geen uitnodiging voor, je hoeft alleen maar de deur uit te lopen en naar buiten te gaan, het moet wel gek lopen als je dan niet heel snel iets van dit feestgevoel mee krijgt.
De appelboom doet zijn vreselijke best om een enorme hoeveelheid bloesempjes te produceren, als ik s,morgens uit mijn raam kijk naar beneden, na eerst geluisterd te hebben in bed naar het concert van de vogels s,morgens vroeg om half 5, ( ook zo bijzonder, nooit geoefend met elkaar, geen programma, gratis, en zo zuiver en mooi, nergens één valse noot....en alleen in Mei) zie ik duizenden bloemetjes in een tere roze witte tint, als dat allemaal appeltjes worden straks....
Ik kwam dit artikel tegen in het AD, het past helemaal bij dit feestje.Op het Meimaandfeestje is alles helemaal gratis en voor niets, voor iedereen die in Nederland woont en in het zadel of met de wandelschoenen aan om zich heen kijkt.
Kijk rond en verwonder je, over de nog steeds prachtige schoonheid van ons weliswaar veel te volle, maar toch nog o zo mooie landje, ik wens iedereen zijn eigen feestje toe in deze maand, het duurt nog een paar weken, dan is het over, niet dat er dan niets meer te feesten is, maar dat prille groen in zoveel schakeringen, dat intense geel en blauw, die overweldigende veelheid bloemen en bloesem, geuren en dat geweldige vogelgezang s,morgens,dat is toch echt aan de meimaand toebedacht!Vooruit, nog één foto.....
En dan stort ik me weer in het feestgedruis.........Mijn gevleugelde spreuk is al jaren; Het leven is een feest maar je moet zelf de slingers ophangen. Dat heeft deze maand de natuur al voor me gedaan.Iedereen nog een hele fijne (feest) week!

42 opmerkingen:

 1. Jeannet,ik beleef het ook helemaal mee.Het koude en natte weer heeft toch maar voor die fluitekruidpracht gezorgd, maakt het ergeren aan de koude een beetje goed. gezellige dag en zoek je vast een soepkom uit voor de singertjesdag, geen steelpan hoor ,een bescheiden kommetje, Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's Jeannet, wij genieten hier ook enorm van, fietsend door de natuur met die pracht aan fluitenkruid en een heerlijk zonnetje.
  Fijne week, groetjes Meta

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het is prachtig buiten!!! en na de regenbui van gisteren ruikt het heerlijk!!!
  de vogels ...de bloemen...de mooie luchten...tja alles is even mooi!!
  Je foto's zijn weer prachtig...
  een hele fijne dag....en blijf genieten!!..;0)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmmmmmm.....dat was weer een wekelijkse portie natuur. Schitterend!! Laat dat mooie weer maar komen!
  Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja zo mooi is de lente... dank je wel voor je mooie verslag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk Jeannet, ik heb weer genoten van je verhaal en mooie foto's.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank je voor dit prachtige fotoverslag!
  Hier kan ik ook van genieten, het is inderdaad een feest om een eind te gaan fietsen of wandelen, dan ruik je de natuur!!
  Tegenover ons huis staat een
  boomgaard van koningszuur-appels,die in 1918 gepoot is, dus die is 94 jaar oud, de bomen zijn wel wat aftans geworden, maar ze bloeien dat het een lieve lust is!
  Daar geniet ik ook weer van, want er zitten ook héél veel soorten vogels te broeden in die oude bomen, zelfs een buizerd zit er net boven de stam te broeden!
  Het is daar in die boomgaard een werkelijk een drukte van belang
  van het af en aan vliegen van de vogels!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat heerlijk al dat onkruid, ik ben er dol op! Laat maar lekker groeien en bloeien denk ik altijd. Prachtige foto's heb je gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik geniet van je foto's. Heerlijk !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ook ik ben helemaal fan van de Meimaand....Heerlijk al die bloemen, alles is zo prachtig groen, het ruikt zo lekker en je hoort overal de vogels vrolijk fluiten.....Echt genieten ! Mooie foto's ! Groetjes, Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh wat wonen wij toch in een prachtig landje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben helemaal van het voorjaar en vier dan ook gezellig met jou mee, straks is het voor mij weer veel te warm en zit ik liever binnen.
  Ik heb dan ook volop genoten want alles wat jij ons liet zien.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Eigenlijk reageer ik nooit, maar je behoort tot mijn vaste maandagochtendritueel. Tussen huishouden door even koffie en je logje. Vandaag toch maar eens laten weten hoe ik iedere keer weer geniet van je foto's en schrijfsels. Ook ik ik vind meimaand /bloeimaand elk jaar weer een feest. Hartelijke groet Rita

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een heerlijk logje !! Inderdaad is mei in de natuur erg bijzonder hoewel wij elke maand wel feest vieren want elke maand heeft zijn schoonheid in de natuur. Bij ons in ded tuin staat de meidoorn ook te bloeien en het is en genot om er naar te kijken.

  PS. Zo'n breirol is echt erg leuk om te maken en haast net zo verslavend als quilten... nog een patroontje.. nog eentje dan... ach een maar kan geen kwaad ...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Erg mooie foto's Jeannet. Ze geven je een vroilijk gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ha Jeannet, Wat verwoord je het weer mooi! Ook ik geniet van die plaatjes. We stappen zo op de fiets en gaan ons te goed doen aan het zien van het fluitenkruid/koolzaad en boterbloemen en wat al niet meer. Heerlijk!!
  Geniet van de dag!
  Groetjes Ansje

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Prachtige foto's en een heerlijk verhaal. Ik geniet van je feestje!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Prachtige foto's en je woont toch maar in een mooie omgeving. Geniet van de mooie en zonnige dagen die deze week komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dank voor het gevoel en de inspiratie die je hier in meegeeft. En de goede spreuk!
  Groetjes
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een heerlijke, mooie meegeniet-
  foto's, Jeannet! Hier in de Hoeksche
  Waard staat het ook vol met fluite-
  kruid aan de dijken. Helaas niet in
  mijn tuin, daar groeit wat anders
  tussen onze steentjes, en daar geniet
  ik dus niet zo van (onkruid, dat met
  al die regen enorm hard omhoog gescho-
  ten is...) Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Heerlijk hè, hier langs de rijksweg is een pad, het lijkt wel een bruidslaantje zo hoog staat het daar te bloeien en dan omzoomt het de sportvelden van de school en steekt prachtig af tegen de donkere boomstammen en daarboven het frisse groen van nieuwe blaadjes! Iedere wandeling weer is het genieten! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ja, heerlijk he? Hele mooie foto's. Al die regen is echt wel ergens goed voor geweest, vorig jaar heeft bijna niets gebloeid in mijn (toen 1 jaar oude) tuin en alles stond er armoedig bij. Dit jaar is nu al zo anders, alle hortensia's in knop, wilde wingerd maakt vrolijk grote bladeren, fantastisch. Genieten nu maar met z'n allen!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een schitterende foto's! Deze natuur, daar kun je toch niet anders van doen dan genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Jeannet, je stukje is mij uit het hart gegrepen! Ik heb het fluitenkuid ook in grote bossen op de tafels staan. Alleen jammer van de enorme bende die het geeft. Maar goed, dat nemen we graag op de koop toe. Voor mijn gevoel is de zomer nu begonnen met al die bloeiende bomen,boterbloemen,pinksterbloemen, bloeiend zuring, madeliefjes, paardebloemen en zelfs het gras bloeit. En bij mij in de tuin mag dat ook allemaal. Heerlijk. Ik geniet met je mee hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat ziet Nederland er toch mooi uit
  Heerlijk Nederlands logje
  Fijne dag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een prachtige foto's en dan te bedenken dat zo weinig mensen hier van kunnen genieten en maar ver weg gaan. Niet wetende dat we zoveel moois in ons eigenland hebben..... (of word ik nu ook ouder hihihi)
  Bedankt voor de mooie platjes hoor!
  groetjes van ons allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Prachtige lentefoto's Jeannet. Dat kant langs de weg is werkelijk prachtig. Ook hier op de tuintafel een bos al heeft de onweersbui van gisteren hetmooie er een beetje afgehaald. Het is nu puur GENIETEN buiten. En dan doen we dan ook maar metvolle teugen.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Hoi Jeannet,
  Heb mij toch nog opgegeven voor de featherweight dag van Bep, ik zie wel hoe het gaat, maar dat wilde ik toch niet missen. N.a.v. jouw leuke speldenkussentje heb ik zelf een kruissteek patroontje ontworpen van de featherweight, staat op mijn blog, maar ik neem het ook mee voor iedereen. Het wordt vast een gezellige dat met al die Featherweight girls. Ik neem mijn witje mee. groetjes Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 29. genoten van je verhaal vandaag! wij feesten mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Mooie foto's Jeannetta, het voorjaar komt zo door je scherm naar binnen. Ik geniet hiervan.
  Enne, de Quiltmania ligt bij de Bruna inmiddels. Ik heb hem afgelopen zaterdag gekocht. Smullen!
  Groet Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een mooie plaatjes laat je zien, ben zelf van het weekeinde ook einden wezen fietsen en heb hier ook heel veel fluitekruid en nog veel meer moois in de natuur gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Dit is toch het opperste geluk? dat ervoer ik vanavond toen ik mijn kleindochter van 1,5 jaar jong de straat op een neer wandelde, terwijl zij welhaast ieder bloepje met een prikvinger aan wilde raken. De wandeling duurde dus lang, grinnik.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Dank je wel voor al deze mooie foto's! Nederland is een prachtig land! En iedereen geniet van deze prachtige foto's, dat weet ik zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ja wat staat er veel fluitekruid hé? Het lijkt wel meer dan anders... ik kom het gewoon overal tegen. Misschien heeft dat met het vruchtbare weer van de laatste tijd te maken. Het is in ieder geval zéker genieten!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. It;s beautiful! You gave wonderful rest to my eyes! Thanks!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Dank je Jeannet, ik was deze maand nog niet in de stemming om de slingers op te hangen maar ik ben blij dat jij dat nu voor mij hebt gedaan.
  Groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Wat is Nederland toch prachtig. Geniet van het zonnetje

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Dank je het was weer lekker toeven in jouw 'tuintje'.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Wat een mooie foto's van een prachtige natuur!
  Toevallig - nou ja niet toevallig, het is tenslotte de mooiste maand van het jaar - schreef ik er zondag ook over in mijn logje.
  Het fluitekruid en niet te vergeten dat het hier overal botergeel is van de boterbloemen.
  Als je dit kan zien (want niet iedereen heeft er oog voor) ben je een gelukkig mens en kan je genieten van al het moois dicht bij huis. Heerlijk toch?
  Geniet er nog maar lekker van en bedankt dat je het liet zien.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Mooi hè dat fluitekruid ook ik ben er gek op. Het is net Brussels kant, prachtig gewoon en net als jij heb ik ook buiten naar binnen gehaald. Het is genieten in hoofdletters. Ik las bij bep dat je een quilts uit de koffer show gaat doen. Leuk hoor, een vriendinvan mij komt ook op de featherdag, het wordt vast knoert gezellig! Succes met de voorbereidingen, fijne avond nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Oh Jeannet what beautiful photos, the weather looks lovely ... here is cold and nearly winter!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet