Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 4 mei 2012

Meivakantieweekje

We hebben tot nu toe een gevarieerd vakantieweekje gehad, manlief had ook vrij genomen, dus dat was gezellig. Allereerst scoorde ik maandag op de koninginnenmarkt deze schaartjes, helemaal bij mee! het onderste schaartje was één euro, dat had ik al eerder op het oog bij haar, de andere twee zijn druivenkrentschaartjes, ook voor een euro allebei, dat was puur nostalgie voor mij want ik herinner me nog als de dag van gisteren dat mijn moeder vroeger altijd druiven krentte in onze twee kassen, zittend op een hoge trap met een zakdoek op haar hoofd.....dat waren me nog eens tijden...
Dan was ik helemaal geïnspireerd door haar uit Hal voor wat betreft de kas......ik heb mijn mannetje eens lief aangekeken.....zoonlief had de tegels er zo heen gereden met de zitmaaier, dat was hélemaal geen straf voor hem....,en voilla! Terras in de kas!
De kas hebben we al jaren, en is eigenlijk best groot, paar tomaten en komkommers, wat sla en bloemkool en dat is genoeg, je eet ook geen drie komkommers per dag op, en het is er in het voorjaar altijd zo heerlijk warm met de eerste zonnestralen s,morgens en een kopje thee.
Ik had er altijd al wel een stoeltje in staan, maar nu is het helemaal deftig betegeld door manlief, kweektafeltje er bij voor het kopje koffie, weten jullie nog dat ik laatst zei dat ik er wel zou willen eten van de verse sla met olijfolie? Dat zou nu helemaal mogelijk zijn, wel in mijn eentje overigens, want manlief eet nog steeds het liefst "gewoon aan de eetkamertafel"
In de nacht van woensdag naar donderdag heeft het me hier toch geregend en geonweerd....niet mooi meer, dat heb ik van mijn leven nog niet zo erg meegemaakt, het huis dreunde op zijn grondvesten en de bui bleef maar terug komen, dat heb je als je aan zee woont, dan komt de bui niet over het water heen en draait dan steeds terug, tot wel vier keer toe, en maar hozen........meer dan 50 mm water in één nacht! het laat zich raden hoe de camping er bij stond.........camping met voetenbad........"nie fijn"
Ik heb niet veel met de stofjes gedaan, het tuinseizoen is weer begonnen, veel in de tuin en de kas gedaan zoals gezegd, en de hele tafel lag vol met van alles waar ik niet wist waar ik er mee heen moest, ook nooit zo inspirerend, ik hou van kale lege tafels waar je zo aan kan gaan zitten als de inspiratie op komt, helaas is dat hier zelden, of er een bom ontploft is....
Maar goed, als er dan uit die chaos weer zoiets moois komt is het helemaal goed, Kathleen heeft voor Mei bedacht om dit quiltje met elkaar te maken, als fan van kleine poppenquiltjes vind ik dit het wel heel erg leuk, prima geschikt voor scrapjes, maar ik weet niet of jullie dat ook hebben, als ik nieuwe stofjes heb dan wil ik er subiet in knippen en is het net alsof er geen andere stofjes meer bij passen..... Dit rode stofje ben ik weg van, oud, zacht rood van kleur, zo mooi......
Natuurlijk is er ook nog gefietst door het prachtige polderlandschap, het is momenteel zo ongelofelijk mooi buiten, met die zon en die regen zie je alles groener worden. Dit is mijn favoriete landschap, koeien in de verte, strakblauwe lucht, Mmmmmm, genieten.
En dit een impressie van die fietstocht, geel koolzaad wat overal bloeit, schaapjes in de wei, verstild oud boerderijtje ( gelukkig zijn er nog steeds mensen die het oude wel waarderen....) Dit is toch op en top Holland?
Straks gaan we nog een weekendje de Brabantse lucht opsnuiven in Diessen. Bert en Loes zijn voor een weekend tot  "campingbeheerders" verordonneerd en zorgen voor de beesten en de moestuin en de kas en de kampeerders. Maar hopen op mooi weer, kunnen we daar ook nog lekker fietsen. Iedereen een fijn weekend!

31 opmerkingen:

 1. Het voorjaar komt gewoon mijn computer binnen. Mooie foto's ! (nu snel naar Amsterdam)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee ik wil nooit direct knippen in nieuwe stofjes want ik ben veel te bang dat ik ze verknip. :) Een schattig quiltje. Veel plezier in Diessen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een fantastische foto's,veel plezier in het brabantse ,je komt vast terug met een boel mooie foto's
  groetjes
  Geke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb weer genoten van je blog. Zo'n kas wil ik ook wel op de 11e. Heel fijn weekend en geniet er van.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk in het vroege voorjaar in je kasje al het licht in je opnemen.
  Dat weer viel hier gelukkig mee. Wat is ons landje ondanks dat het niet zo groot is soms zo mooi hé.
  Fijn weekend

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk, zo'n plekje in de kas! En
  wat je volle tafel betreft: bij crea-
  tieve mensen ligt er geen troep, het
  ligt slechts vol met ideeen! Mooi
  logje en laten we hopen, dat het nu
  eens een keer echt voorjaar wordt!
  Veel plezier dit weekend in het Bra-
  bantse! Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt er weer een fijn plekje om te zitten bij. Leuk quiltje is het geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb er een kop koffie bij genomen, zo gezellig was het weer bij jou.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is toch wel droevig hier met dat voorjaar. Het wil maar niet vlotten. En volgens de berichten kunnen we het weekend de slaapsokken weer aantrekken.
  Och wat ben ik blij dat ik niet alleen altijd een volle tafel heb. Wel leuk vol hoor.
  Succes met je kas.
  Fijn weekend,
  Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijk plekje heb je zo in je kas. Man met gouden handjes! Moet je zuinig op zijn. Fijn weekend gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ohh, die kas... Mag ik even heel jaloers op je worden :)! In mijn moestuin staat een heel oud houten kasje, waar ik niet rechtop in kan staan, je snapt dus dat ik dringend op zoek ben naar een andere... Liefst tweedehands, want nieuw kosten ze nogal wat! Mocht iemand nog een tip voor me hebben ;)! Prachtige foto's heb je weer gemaakt buiten, echt lente, heerlijk!! Genieten jullie maar lekker van je weekendje weg, veel plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Onze tuin is helaas te klein voor zo'n prachtige kas, maar ik heb wel een stukje van de tuin omgetoverd tot moestuin. De sla steekt zijn koppie al boven de grond, nu de rest nog LOL
  Je blok is ook weer prachtig en dat zal een mooi quiltje worden. Wordt toch eens tijd dat ook ik een mini quiltje ga maken. Onweer hadden we hier ook maar niet zo zwaar als bij jullie.
  Hoe gaat het met je knie nu je zoveel tijd moet steken in de camping en tuin?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat kun je toch heerlijk schrijven. Het wordt zeer gewaardeerd. Groetjes......

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Jeannet, wat een gezellig verhaaltje weer. En die kas goed bedacht hoor. Ik zie je er zo inzitten.
  Even een vraagje woon jij vlak bij Heenvliet daar moet ik zaterdag 19 mei naar toe?.........
  Groetjes :
  Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Inderdaad Jeannet, Hollandser kan het niet. Wat hebben we toch een prachtig landje. Fijn weekend, geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het is super mooi bij jullie in het polderland maar helaas de Veluwe......! Je heb toch zo'n gezellig blog en ik lees met plezier je verhaaltjes.

  Fijn weekend en vrolijke groetjes Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heerlijk meegenoten van je vrije weekje, die kas ziet er heerlijk uit! Nu maar hopen dat eindelijk dat zonnetje eens voor langer tijd gaat doorbreken en je ervan kan genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. oeps wat een zwembad had je op je camping......
  bedankt voor je reactie op het prikbord. Ik heb je linkje van kathleen doorgeklikt en heb heerlijk rondgeneusd. Ik denk dat ik een van haar boeken op mijn lijstje zet. Bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ehh gessie wat een kliederboel Jeannet.
  Wat heerlijk lijkt het me om in die plensbui op jou stoeltje in de kas te mogen zitten.
  Dat gekletter tegen die ruiten, heerlijk!!!
  Wat een zalige plek.
  Hopelijk komt het zonnetje nu snel, wie heeft er geen zin in.
  Liefs en fijn weekend Chrissie

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Tsjonge, daar zit je straks Koninklijk in dat prachtige kasje, achter het glas(je)!!! hahaha
  Groetjes en fijn weekend, geniet van je vrije dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een mooie kas hebben jullie.
  Heerlijk om te quilten als het regent, of koud is.
  En natuurlijk lekkere tomaatjes eten en bietjes zag ik ook.
  Op de foto van je tafel met lapjes zag ik over de stoel de Mrs. Vigor quilt liggen.
  Heb je die wel eens op je blog laten zien? Kan me niet herinneren.
  Misschien nog een foto?
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 23. In nieuwe lapjes knippen ??????????
  Ben ik veuls te zuinig voor. Er wordt eerst maanden alleen maar geaaid.
  Is stom hoor. Meteen gebruiken is veel leuker.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat is het toch fijn om zo 's ochtends vroeg je blog te kunnen lezen. Daar knapt een mens van op! Ik ben stiekem wel een beetje jaloers op je kas. Maar ja, wij hebben alleen maar een terras & geen tuin. Dus het blijft voorlopig even bij dromen.

  groetjes,
  Ieke

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een mooie schaartjes en wat een heerlijke kas hebben jullie zo gekregen, ik zou het ook wel weten heerlijk genieten bij het eerste zonnetje. Wat een regen hebben jullie gehad zeg hier was het redelijk rustig, Leuke poppenquilt ben je aan het maken wat een mooie kleuren gebruik je weer, uik zit er ook over te denken om er een paar te maken vind ze zo leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ondanks die hevige regen- en onweersbui heb je toch nog een mooie week gehad. Fijn die mooie plek in de kas, alleen valt het dan weer tegen als je je koppie buiten de deur steekt, brrr. Ja wat is het nu mooi in de natuur, de collage is prachtig. Je bent natuurlijk al in het Brabantse aangekomen, veel plezier daar!
  Lieve groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Erg leuk je kas, zo zie je maar weer hoe je geinpireerd kunt worden door anderen! Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ooh wat woon je toch mooi zeg.
  En die kas helemaal mijn ding, lekker zelf groente kweken.
  Het is weer gezellig hier.
  Quilt groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Oooooh wat heerlijk die kas! Ik zie je al helemaal zitten met je bakje sla en olijfolie, genietend van het zonnetje!
  Helemaal top!
  Groetjes, Hubertine

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een mooi plekje heb je daar gemaakt in de kas Jeannet... dat wordt genieten!!
  Knippen in nieuwe lapjes vind ik nou juist altijd zo zonde! Eerst maar eens een poosje van genieten. :-)
  Je foto's zijn prachtig. Ik hou altijd zo van die gele bloempjes in de wei en dan maakt het niet uit of het koolzaad, paardenbloemen of boterbloempjes zijn. In de tuin wil ik vreemd genoeg juist weer géén gele bloemen hahaha.
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een heerlijk verhaal weer met mooie plaatjes erbij! Jammer van het slechte weer, maar groen is zo mooi nu, al die schakeringen,. straks is het één groen geheel in juni en juli en is het nieuwe, betoverende er weer een beetje af...
  Ik hoop dat je nog lekker aan het genieten bent van je weekeindje weg!
  Enne wat een mooi drents heideschaap zie ik daar op je foto's!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet