Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 7 mei 2012

Oost west, thuis best.....

Wat staan daar een paar oude schoenen te drogen hoor ik jullie denken, en nog geen eens rode ook.....nou meisjes ( en de enkele heer) dit zijn mijn totaal verregende schoenen, sokken en handschoenen......we zijn een weekendje naar Brabant geweest......wat een kou, wat een regen en wat een ellende! tot op het bot verkleumd en doornat geregend.En dat, terwijl ik mezelf 15 jaar geleden, bij het behalen van mijn rijbewijs, plechtig had belooft om nooit, en dan ook echt NOOIT meer met regen op een fiets te gaan zitten.......dus dan kunnen jullie je wel voorstellen hoe ik mij voelde......
Meer foto,s heb ik niet gemaakt want op mijn toestel zitten geen ruitenwissers dus dat ging niet........We zijn met zwager en schoonzus nog uit eten geweest s,avonds. Schoonzus was zich er niet van bewust dat ik zo kon mopperen.....een wonder dat ze nog mee ging uit eten eerlijk gezegd, maar ja, dat zal de Brabantse gemoedelijkheid wel zijn tegenover de westerse opvliegendheid......
Brabant is het land van de asperges.....dus als ik dan toch toevallig daar ben, tja.......Mmmmmm.....Dat behoeft geen nadere uitleg!Werd het toch nog een beetje gezellig.
In 21 jaar was het niet zo koud geweest, goed, ik had twee jassen bij me, en gelukkig twee paar schoenen, maar niet meer dan twee, en we zijn dan ook de zondagmiddag met gezwinde spoed huiswaarts gekeerd naar "heerlijk huis aan de kust" ( en de kas) alwaar de zon ons al tegemoet scheen op de Haringvlietdam. Het kan verkeren.......En thuis is waar dit boek wachtte.
Wat een vreselijk leuk boek is dit. Ik weet niet of de schrijfster een vriendin is van Kathleen Tracy, maar het is werkelijk in dezelfde leuke en duidelijke stijl geschreven, en de voorbeelden van kleine quiltjes die er in staan......ze smaken wel net zo lekker als de asperges al lijken ze er niet op....
Dit vond ik ook zo,n mooie....pinwheels, nog nooit gemaakt, maar ziet er zo verleidelijk uit.De meeste quiltjes zijn niet groter dan 85 cm in het vierkant, dus net een leuk maatje.
En dan deze als laatste, hoewel het boek vol verleidingen staat. Ik heb het boekje gekocht bij de voor velen bekende Bookdeposito, en geen idee of het ook ergens in Nederland te koop is.
Toen we afgelopen vrijdag vertrokken, overigens ook al weer met regen.....zijn we eerst nog langs Tilburg gereden, ZIJ was er niet, stond op de beurs in Veldhoven, ze had wel bijkans alles meegenomen uit het ieniemini winkeltje, maar mannetje had ze thuis gelaten, weliswaar zonder kassa, pinautomaat en rekenmachine.........gelukkig had ze nog wel een snijmes voor hem laten liggen.....en eerlijk is eerlijk.....hij was er nog bedreven mee ook....
Nu heb ik de kast weer volledig gevuld met stof waar eerder lege vakken waren ontstaan, tijd voor een nieuw project, de raderen draaien.......er is al een idee, maar eerst de sterretjes van Kathleen, ik heb er nog één bij gemaakt thuis. Trouwens een hele makkelijke manier om die sterpunten te maken, dat leg ik nog wel eens uit.
En speciaal om de vraag van Floor te beantwoorden....ja hoor, de Mrs. Vigor vordert gestadig en a.s. vrijdag zal ik er een update van op de blog zetten. Zoonlief heeft de hele week nog vakantie, en voor iedereen met een puber heb ik me toch een leuke link! (klik) Op onze camping is het helemaal ledig ondanks dat we het nu aanbieden incl. zwembad, maar misschien moet ik op de website zetten: Bij aankomst gratis een kop erwtensoep met spek! Fijne week nog allemaal, ik ga nog eens een houtblok op de kachel gooien, gelukkig zijn er stofjes.....letterlijk en figuurlijk overigens.....

36 opmerkingen:

 1. Wat zonde van jullie verregende weekend! Maar wat heerlijk dat er thuis dan zo'n boek en stofjes of je wachten. Wat hebben we toch een heerlijke hobby. Mooie trouwens heb je trouwens gescoord. Ik herken er een paar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niets is erger dan het koud te hebben. Bij ons was het koud, maar niet al te veel regen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook aan (of liever gezegd op) het water was het snerpend koud :( Helaas! Maar ja, we blijven optimistisch: we krijgen (verdienen) een bloedstollend mooie zomer!! Je hebt weer heerlijk gescoord met je lapjes en boek! Top!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat jammer van jullie weekendje. Hier was het koud zaterdag maar gelukkig droog en gisteren viel het erg mee en scheen zelfs de zon.
  Gelukkig dat haar man thuis was en je nog kon helpen aan een paar lapjes troost. Het boek lijkt me erg mooi!
  Fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey jeannet ,wat vreselijk jammer van het weer en dat je zo verzopen bent (maar ergens kon ik er wel om lachen,dat kan je tenminste weer !)dikke knuffel

  groetjes
  Geke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eind goed al goed. Dapper dat je bent gegaan...... Fietsen in de stromende regen.......bleh! Mooi boek, zelf heb ik Linda koenig gekocht, allemaal scrappy quilts. Fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, wat jammer nou, al die regen en kou... gelukkig dat bij thuiskomst dat prachtige boek op je lag te wachten!! En leuk, die link!! Als ik het zo lees, dan geloof ik dat we het zo slecht nog niet doen, ha ha!! Groetjes en geniet ze bij de houtkachel!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In de vakantie vind ik regen zo deprimerend maar als ik thuis ben kan ik oer genoeglijk naar de regen luisteren en bij een mooi muziekje op de bank leuke dingen doen of in een boek duiken.
  Maar......

  dit is echt voor jou geschreven (en een beetje voor mij)

  Als de regen grijs is
  en de huizen grijs
  en de lucht grijs
  wanneer bijna alles grijs is
  dan voel ik mezelf ook grijs
  en dan trek ik m'n
  rode jurk (schoenen) aan.

  geschr. door Djoekie Postma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh hemeltje,.. Het is ook wel erg vervelend om het koud en nat te hebben,..

  Je boek is Jammie!!
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jammer dat zo'n weekendje dan een beetje verregend.....Maar asperges maken weer veel goed; mmmmm ik ben er ook dol op!
  groetjes Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hier, in de middle of niks, was het afgelopen weekend prachtig weer. Wel koud, maar droog en met de zon. Jammer dat jullie zoveel regen hadden, maar.....na regen komt zonneschijn:)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat jammer Jeannet, ik vind regen ook zo vreselijk, wij hadden het vorig jaar in Drente, bijna 2 weken, bah.
  Gelukkig lag er wat moois voor je klaar bij thuiskomst, dan vergeet je alles weer.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zon en zomerkleertjes. Daar wordt hier ook naar uitgekeken. En we hebben weer hetzelfde boek gekocht. ( LOL )

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jammer dat je weekend weg geregend is, maar ik zie wel lekkere dingen voorbij komen, en je zal toch wel heerlijk genoten hebben
  En wat een vreugde toen je thuis kwam, en dit boek in de bus vond, en die lapjes ook heel mooi
  Groetjes Joke en een fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ja het was een koud weekend. Zelf ben ik zaterdag in Veldhoven geweest dus toen heb ik er niet veel van gemerkt, maar gisteren was een binnen-zit-dag. Die kop erwtensoep zal het doen ! En de pubersite is voor mij niet meer nodig. Hadden ze die vroeger maar gehad. Mooie stofjes heb je weer geskoord. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mopperdemopper....ja, dat weer dat weet wat... het is maar goed dat we lapjes hebben anders zou je er chagrijnig van worden! Jammer dat je weekendje weg zo is verregend maar wel weer mooie stofjes en boek gescoord dat verzacht de pijn vast weer. Fijne week met zoonlief!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jammer dat je weekend zo verregend is en ja, het was koud dit weekend. Niet leuk. Leuk boek met mooie quiltprojecten, maar stof kopen? Zou je niet shoppen in je eigen kast? Of is alles al opgemaakt? Je hebt trouwens wel mooie stofjes gekocht. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gelukkig toch nog een beetje genoten,
  zie ik aan de heerlijke asperges, ben
  ik ook zo dol op. En wat een prachtig
  boek, helemaal leuk! Net als de fraaie
  lappies trouwens...
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Tja regen hoort nu eenmaal bij Nederland :-)
  Je hebt wel weer een mooi boek en zeker ook mooie stofjes gekocht (die regel winkelen in eigen kast was snel van de baan of niet?).
  Ik ben nu al benieuwd naar je uitleg van de sterpunten.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat spijtig voor je dat je daagjes uit in de regen terecht zijn gekomen. Wat heerlik dat je dan kan verheugen op wat je thuis hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Great new projects...love your selection of fabrics!

  :) Carolyn

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat naar dat je zo'n verregend weekeinde hebt gehad. De asperges zien er heerlijk uit. Het boek lijkt me geweldig ga er ook eens naar op zoek. Je hebt ook weer prachtige aankopen gedaan en je sterretje het is een schatje.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een leuk boek heb je daar weer Jeannet! Misschien wel een goed idee om dat voor moederdag te vragen. ;-))
  En ik ben natuurlijk weer enorm benieuwd naar jouw handige manier voor het maken van de sterpunten... ik hou je in de gaten dus!
  Wat jammer dat jullie weekend letterlijk zo'n beetje in het water gevallen is joh. Hoewel zo'n etentje natuurlijk leuk en lekker is onder alle weersomstandigheden hé?
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een pech dat je in Brabant was, wij hadden hier in Groningen een droog en vaak heel zonnig weekend.....Prachtig boek, ben benieuwd hoeveel quiltjes je daar uit gaat maken

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ja dan is oost west thuis het best!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. jammer van het weer zeg. Maar wat heerlijk dat er dan thuis zo'n boek op je wacht.
  Bedankt voor de puberlink..... heel leerzaam. ....
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat jammer van het weer. je hebt wel gave stofjes gescoord!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Tja, je trof het niet wat betreft het weer.
  Meestal is het andersom en is het in het Zuiden beter weer, in ieder geval dan bij ons in Flevoland.
  Mooie lapjes.
  Gr.Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Oooo ik dacht dat de camping dicht was vanwege je knie! We gaan nu naar Oudenhoorn. Toch een beetje in de buurt. En hopelijk is het dan mooi weer om te fietsen. Anders halen we de boeken en natuurlijk het quiltwerk tevoorschijn. Groetjes, EllyvD

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hallo Jeannet.
  Zonde van die schoenen en het zijn nog wel Wolkies zo te zien,echt jammer.
  O ja, hoe gaat het met je knie.
  Groetjes uit een regenachtig Brabant, Hanny.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. He, wat jammer zeg, dat jullie uitje zo in het water gevallen is. Ik kan mij indenken dat je even flink gemopperd hebt, zou ik ook doen. Je nieuwe boek ziet er super uit, ik zal eens op onderzoek uitgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ik zie dat jij ook weer de voorraad hebt aangevuld. Leuk boek wat je hebt gekocht. Ik ben weg van driehoekjes en ook een mooie maat voor quiltjes. Veel plezier ermee.
  Groetjes Willie

  BeantwoordenVerwijderen
 33. P.S. toch is het Brabantse land ook wel eens droog.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Regen in het weekend? Gelukkig was het in Utrecht mooi weer, maar wel fris.
  Begrijp ik dat goed, ben je dat hele eind op de fiets gegaan?
  Jeetje wat een eind lijkt me dat.
  Gelukkig was thuis de kachel en dat prachtige boek.
  Heerlijk genieten en weer bedenken wat je allemaal zou willen maken.
  Die lapjes zijn ook prachtig, daar krijg je zin van.
  Ben heel benieuwd naar jouw Mrs. Vigor.Het is een prachtig patroon, dus mooi wordt hij altijd, maar de stofjes tellen natuurlijk ook en dat zit bij jou wel goed.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Net nog even naar je oudere berichten. Op 13 april liet je inderdaad dat middenstuk zien van Mrs. Vigor dat je af had.
  Heel mooi ziet het er uit. Ben benieuwd hoe je verder bent gegaan.
  Heb het bericht nu apart opgeslagen, want je legt goed uit hoe het moet met het aan elkaar naaien van de delen.
  Heb ik wel wat aan als ik ga beginnen met naaien.
  Ben nu nog in de knip- en snijfase, maar ook dat is al een feestje met die mooie stofjes.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wat een prachtig boek en heerlijk eten, laten we het maar niet meer over de kou hebben, sterkte en ga lekker in je warme kasje zitten.
  Groetjes ELza.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet