Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 18 mei 2012

Prutsen met lapjes

Jaaaa, zullen jullie denken als je dat leest, prutsen met lapjes....dat doen we allemaal, daar zijn we allemaal druk mee, en het heeft nog een naam ook...Quilten! Niets nieuws onder de zon.
Nee, eigenlijk niet, dat is helemaal waar, maar ik ben met allerlei restjes oeverloos en vooral een beetje doelloos lapjes aan elkaar aan het naaien. Om te beginnen bij deze lapjes, allemaal resten van de Mid9t Century quilt, daar had ik er toen een ruime honderd teveel van gesneden......tja, en wat doe je daar dan mee? Blokjes maken maar, van 4 x 4 inch...voor ooit...iets.....
En dat geld ook voor deze lapjes, héél veel vierkantjes gesneden van 1.5 inch, met de hoop dat de enorme lapjesdoos leger werd, nee dus.......stapeltje groeit en groeit, wat wil ik er mee? eerlijk gezegd nog géén idee......
Met een paar lapjes eromheen worden de vierkantjes van 3 x 3 inch misschien blokken van 8 x 8 inch, maar wat ik er mee wil....dat bedoel ik nou, nog steeds geen idee.....
En sterretjes heb ik gemaakt, twaalf sterretjes waar ik al eerder over schreef, 4 x 4 inch,die zijn klaar, en gelukkig wist ik wel wat ik daar mee wilde....
De top van het quiltje is klaar, ver voordat de maand mei is afgelopen dus Tracy kan tevreden zijn ( en ik ook...) Nou ja, ik ben er niet zo tevreden over, soms zit het mee en soms zit het tegen, hierbij zat het tegen, vraag me niet waarom, dat heb je soms zo, ligt het aan mij? ligt het aan de "honger" van Pfaffie ( die mijn stof steeds weer opvrat.....) Ik weet het niet, feit is wel dat ik er hoofdpijn van kreeg.....
Uiteindelijk is het wel een beetje goed gekomen, een beetje quiltster laat zich natuurlijk niet kennen, enig doorzettingsvermogen is ons niet vreemd, toch ? De puntjes zijn niet helemaal mooi geworden en het lijkt een ietsje scheef te trekken, het is zo, ik doe het er mee.Het leven is ook niet perfect.
Ik moet gewoon beginnen aan mijn volgende rand van de Mrs. Vigor inplaats van doelloos lapjes aan elkaar te gaan zitten naaien waarvan ik niet weet wat ik er mee moet! Verder zit ik hier ook nog wel redelijk vaak, zeker met dat koude weer is het hier heerlijk voor de oude (reumatische) botten...
Het groeit er gestadig, of dat nou komt omdat ik de planten de grond uit kijk en ze extra vertroetel, of dat ik tegen ze praat,ze luisteren namelijk altijd zo geduldig zonder me steeds te onderbreken, zo heerlijk soms..... ik weet het niet, leuk is het wel en hopelijk straks ook nog lekker! Kijk de mini komkommertjes maar eens hun best doen.Ik kan er haast in bijten vanuit mijn stoel!
En eindelijk schijnt de zon,dat hebben we toch wel verdiend na al die kou en regen? Wij hebben Brabantse familie over, helemaal gezellig, en niet in de laatste plaats door de overheerlijke asperges en de rijstevlaai die ze meebrengen.
 Iedereen een fijn weekend! Nederland viert feest buiten, in de bermen en de bomen en overal, geniet er van !voor je het weet is het weer over.35 opmerkingen:

 1. Het zijn best leuke blokjes geworden en een quilt van restjes is nooit weg.......toch?

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schattige blokjes en wat heb je weer veeeeeeel gemaakt, je bent echt een hele snelle quilter en dat ondank een eetend pfafje knap hoor !!! heel veel lapjesplezier

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zou het wel weten hoor, hou nou eenmaal heel erg van scrap-quilts. Die zijn vaak heel simpel met mooi quilt werk.
  Dat je Pfaffie de lapjes lekker vind is vervelend, een steekplaat met één rond klein gaatje (de rechtstiksteekplaat) helpt daar heel goed tegen. Veel plezier in je kas.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nu wat een heerlijk gepruts met je lapjes, schitterend, Dit is een echte straf hè
  Geniet van de asperges.
  fijne dag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heerlijk zo met lappies te stoeien!!...en wat heb je er weer een leuk quiltje van gemaakt...
  Pfaffie is natuurlijk aan het warm draaien..voor "Pfaffiesdag"in Hall..;0)
  Fijne dag...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. blijf jij maar lekker prutsen met lappies. Dat gaat je goed af en levert ook nog eens mooie dingen op! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt enorm je best gedaan Jeannet en het eindresultaat is toch heel leuk geworden.
  Nee live is not perfect en wat geweldig dat je de quilt dan zo voor leif neemt,.
  Ze is het waard hoor.
  Ik kan me je stekkie in je kasje helemaal inbeelden, wat een gigantische plek om je koppie "leeg" te maken en je lievelingsding te doen nl handwerken.
  Ja de zomer komt in zicht en die asperges hmmmmmmmmmmmmmmm.
  Genieten meissie, knuffels Chrissie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk die asperges,Ik ben er dol op en in deze buurt staat ook een aspergekweker, dus we eten ze nog weleens. Gezellig restjeslapje Jeannet, blijven de leukste quiltjes en 3 juni schiet ook al op, het progamma word gemaakt,groetjes Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Weet je Jeannet ik vind je restjesquilt een dotje om te zien. Ooit ben ik ook zover. Geniet van alles wat moederdertje Aarde ons schenkt. Fijne dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Eigenlijke vindik dat het leukste zo maar in het wilde weg wat lapjes aan elkaar zetten en dat wordt uiteindelijke toch iets erg leuks! Oei wat tof zon kas lijkt me helemaal geweldig. Jammie die komkommertjes! Een fijne dag groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oooh die asperges, ik lust er wel pap van.
  Nou, je overblijfselen worden goed besteedt Jeannet. Je maakt er weer iets moois van. Schitterend al die verschillende kleuren door elkaar.

  Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat heb je vandaag weer een heerlijk blogje voor ons geschreven. Heb genoten van je verhaal over je kleine lapjes, heel herkenbaar ook dat het niet perfect is en hoeft te zijn. De laatste zin spreekt me heel erg aan: het is feest buiten! Wat is nederland mooi met zijn fluitekruid, als randjes kant langs de wegen, de vogels die jubelen, de geuren.. Jij ook een fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat heb je weer een mooi quiltje gemaakt. Oeverloos zomaar wat lapjes aan elkaar zetten kan ik niet, ik moet van tevoren weten wat het gaat worden.
  Je komkommer doet het goed. Hier doen de courgettes en paprika en de rest het ook uitstekend !
  Fijne tijd met je Brabants bezoek !!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh wat een heerlijke lapjes!! Ga maar lekekr verder want het is GENIETEN!!
  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Laatst een hele doos restjes ingepakt voor quilters in Hongarije. Het werd me allemaal wat teveel en daar zijn ze er weer blij mee.
  Niet dat er nu niets meer over is hoor.( LOL )

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hartstikke leuk geworden, Jeannet! Jouw stoffen zijn ook allemaal even prachtig en lenen zich echt voor zo'n quilt.
  Ooohhh jammie, asperges!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Al dat "gepruts" heeft toch maar weer
  een dot van een quiltje opgeleverd!
  En die andere blokjes zullen vast ook
  een geweldige bestemming krijgen, dat
  weet ik zeker! Ik vind het mooi ge-
  worden. En wat heerlijk, zo'n plekje
  in de kas, tussen de groenten, daar
  kan ik alleen maar van dromen...
  Fijn weekend en groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Super al die restjes blokjes,die komen ooit wel in een quilt terecht.
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Met al dat gepruts wordt het toch iets moois.
  Leuk die sterren.
  En de asperges, mmmmm heerlijk,
  Sterkte met de hoofdpijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Met die blokjes kun je van alles doen hoor. Leuk toch voor poppenquiltjes. En de verwerking in een groter blok is helemaal een super idee.
  Wat zal je genieten van de kas met dit snertweer.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Oh my Jeannet...love your scrappy quilt! Your fabrics are always wonderful. Hope that "Peter Rabbit" doesn't get in your garden...cause the asparagus looks very inviting! Great post.

  Hugs, Carolyn

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Je laat een leuk quiltje zien.
  Doelloos lapjes aan elkaar naaien, doe ik nooit.
  Dan laat ik ze liever nog een jaar liggen, of langer. Totdat ik weet wat ik er mee wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik zie er helemaal niks van dat het scheef is hoor Jeannet. Het is gewoon weer een enig quiltje geworden! En die kleurtjes... super!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Nou wij zien hier niks scheef hoor!! Alleen een superleuk quiltje!
  Oooo heerlijk asperges! Geniet er maarlekker van hoor.
  groetjes van ons allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hoezo oeverloos en doelloos. Dit is nu echt quilten.Van restjes iets maken. Het ziet er erg goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wow, wat leuk, zomaar wat lapjes aan elkaar naaien, ziet er erg mooi uit!!! Gewoon lekker doorgaan. En je kas met terras moet echt super heerlijk zijn, zou ik ook best wel even willen komen om daar gezellig tussen je groente en plantjes te zitten, ik kan soms "praten als Brugman"zoals ze dat hier zeggen *Ü*
  Groetjes, Ineke Hulzebos

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een mooie blokken heb je zo even in elkaar gezet en de top is geweldig mooi geworden. Het lijkt me heerlijk zo'n terras in de kas altijd genieten van buiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Heerlijk al die mooie civel war blokje te zien....brengt mij telkens weer even in Virginia...en denk aan de bezoekjes die ik bracht aan Appomatix, de plek waar de vrede wer getekend tussen het noorden en het zuiden! Bedankt en succes met hopelijk toch een leuk lapje als resultaat...wie weet voor een give away, als je der zelf niet naar kunt kijken....FIjn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een heerlijke foto, die eerste met al die lapjes. Je komkommer doet het ook al goed. Ik heb vandaag de mijne in de kas gezet, dus ik ben benieuwd wanneer we de eerste kunnen eten.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 30. De lapjes en blokjes en restjes worden zo heel mooi aan elkaar.
  En je komkommer wanneer kan je die eten???
  Ik zal morgen naar je zwaaien als ik in de buurt ben !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat grappig dat je "zomaar" lapjes aan elkaar naait, maar ik kan me voorstellen dat die kant en klaar gesneden lapjes een bestemming willen hebben.
  Het kleine quilttopje is schattig geworden, wat een leuke stofjes!
  Die komkommers, dat groeit lekker in de kas!
  Maar het wordt warmer, kunnen we eindelijk buiten zitten.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 32. I like your fabrics choice! Always!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat heerlijk dat je zomaar met die lapjes aan de slag gaat, zonder patroon het allemaal op je af laat komen....en het wordt weer een schattig quiltje net als altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Nee, lekker doorzetten, dat herkennen wij wel hoor! Enne,... jouw komkommertjes doen al meer dan de mijne! haha

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Tracy kan zeker tevreden zijn, het is een schatje!

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet