Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 8 juni 2012

Computerleed......

Afgelopen maandagavond zat manlief relaxt achter de PC om het nieuws van de dag door te kijken, en opeens was het: Plop......er verscheen een scherm met het logo van de Buma Stemra en van de Politie, wij hadden ons schuldig gemaakt aan het illegaal downloaden van software, daar staat minimaal drie jaar gevangenisstraf op, ( Brrrrr) maar het was af te kopen met 100 euro boete, met de bijbehorende code, enigzins verdwaasd wat hem nu was overkomen riep manlief de hulptroepen achter de lapjes vandaan....nou ja....hulptroepen...ehhhhh
Met gezwinde spoed werd de politie Rotterdam Rijnmond gebeld met de vraag waarom we als eerbare burgers vals beschuldigd werden van een feit waarvan we niet eens wisten dat het bestond! En tja, toen begon de ellende........het bleek om een virus te gaan en we moesten aangifte doen van fraude ivm computerinbreuk, schrale troost was dat we niet de enigen waren.....
enfin, de volgende morgen achter de PC van zoonlief gekropen en gaan googelen, nou,geloof mij maar als ik zeg dat je beter zelf een virus kan hebben dan een in de PC, dan kun je tenminste gewoon naar de dokter en daar ben je als het goed is voor verzekerd.....want wat je dan allemaal te horen krijgt als leek.......
Een aantal computernerds gebeld, de een beloofde nog meer dan de andere, het ging tot aan ruim 400 euro toe.........iedereen wist de oplossing en kwam graag langs..........kommer en kwel werd over mijn verhitte hoofd heen gestort........Opnieuw alles installeren, computer dagen kwijt, alle bestanden weg en geinfecteerd, het was om van te griezelen......
Er gloorde hoop op het andere eiland, het landelijke en groene Goeree Overflakkee, waar ze er nog niet van  doordrongen zijn dat je mensen moet belazeren ehh, onwetend moet houden,om rijk te worden, D&J computerservice, (klik) een klein bedrijfje waar we de PC heen konden brengen, ze hadden ervaring met dit virus en voor het luttele bedrag van 25 euro ( ! ) ( wij hebben uiteraard meer betaald als dank) konden wij onze " steun en toeverlaat in bange dagen" brengen, hij heeft wel drie dagen op de IC aan de zuurstof gelegen, maar goed.....het werkt weer.....Pfffttt.....
Wat een stresstoestand was me dat weer! Alle hulde voor de Carlos en Arne van de PC,s, ze breiden het weer aan elkaar en op mijn laptoppie, die ook nog ergens onderin een kast lag te verstoffen omdat ik er geen mailadressen op had staan, ( dat kan ik niet zelf.....) hebben ze de mailadressen gezet, dus nu hebben we niet een maar wel drie PC,s voor ooit.
Voordeel was wel dat ik tijd te over had voor de " lappies" , dat scheelt echt een heleboel, paar dagen PC loos......Maar fijn is het zeker niet, wat ben je dan in alles afhankelijk van zo,n ding, internetbankieren, tel. nrs. opzoeken, je contacten, wij hebben alleen een PC en verder geen ingewikkelde telefoons, tablets, I pads etc. Mijn emails zijn wel verloren gegaan, dus terug mailen kan weer vanaf nu, maar eerder gestuurde mails zullen helaas niet beantwoord worden.
Dit logje is vanaf de laptop, ook weer wennen allemaal......maandag hoop ik weer achter de aangesloten PC te kunnen werken, enne......geluk bij een ongeluk, ik weet niet hoe het bij jullie is, maarre, bovenstaand bericht geeft toch wel moed! Kregen we net met de post, zouden we dan toch eindelijk dat Bounty eiland in de stille zuidzee kunnen kopen........ik ga het waarachtig geloven.....wordt vervolgt.....goed weekend allemaal!


32 opmerkingen:

 1. Gellukig, je bent toch niet helemaal van BlogLand verdwenen hierdoor. Klinkt wel vervelend allemaal, maar fijn dat er hulp is. Alleen...op dat Bounty eiland is het natuurlijk maar afwachten of daar internet is, en, nog belangrijker: een quiltwinkel! Succes ermee en een fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat akelig he zo'n virus. Wij hebben het 2 weken geleden gehad. Heb toen maar een nieuwe laptop gekocht.Er was toen ook al ons spaargeld van de rekening gehaalt,maar dat hebben we gelukkig weer terug. Als je dan geen pc meer heb merk je pas hoevaak je heb gebruikt he. Gelukkig is alles weer goed gekomen bij jullie.

  groetjes en een fijn weekend !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schrik wat een schrik, gelukkig is het goed afgelopen! Je hebt mooie blokjes kunnen maken, zo zie je maar weer elk nadeel heeft een voordeel;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nu die miljoenen moet je dan met ons delen want ze zijn hier dus ook gevallen! Grijns, maar we kunnen altijd het eiland delen toch?
  Wat een ellende dat je zo iets binnen hebt gekregen, gelukkig zijn wij er tot nu toe aan ontsnapt! Fijn dat je zo'n goed adresje hebt gevonden, nu je prachtige blokken zijn wel een heel mooie troost! Fijn weekend,
  lida

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bizar wat mensen anderen aan kunnen doen. Gelukkig is alles weer goed gekomen en kan je uitzien naar de hoofdprijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ook wij hebben geluk.....wij hebben de prijs ook (de tompoezen dan he? nou ja gratis.....voor het maandelijkse bedrag van 10,75 euro....wat een winstpakker!)

  Groetjes en een fijn weekend,
  Annie L.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeetje Jeannet, dat was wel een heftig virus. Wat een gedoe heb er dan mee. Dat miljoenenberichtje kwam dus wel mooi op tijd... LOL, nu kun je aansluitend gaan relaxen en dromen. Ik heb deze week een soort gedeeltelijke crash gehad. Ben sommige dingen kwijt en andere niet. Geen idee wat het is geweest maar ik heb het gelukkig zelf kunnen oplossen.
  Fijn week end!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Afkloppen maar wta virussen betreft is het hier maar zelden raad. De laatste is van een paar jaar terug. Als je via google gaat zoeken dan kom je er vaak snel achter hoe je hem zelf heel goed verwijderd krijgt :-)
  Ik zal mijn mailtje wat ik je gisteren stuurde (of was het eergisteren) dan maar even opnieuw sturen want ik denk dat je die dan niet gelezen hebt hahaha ...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Techniek/vooruitgang is (soms) leuk maar als andere er dan mee gaan rotzooien..... Gelukkig dat je niet de eerste de beste PC bedrijf hebt ingeschakeld maar bij zo een 'lief/eerlijk' bedrijfje bent terecht gekomen. Hulde aan D&J !!!
  De blokjes die je 'noodgedwongen' moest maken: MOOI !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha zou je wel willen en dan zonder PC's zeker :)
  Gelukkig kun je weer keuvelen in blogland.
  Fijn weekend.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Getsie, je bent toch bang om je PC
  uberhaupt nog aan te zetten, als je
  dit leest! En wat zou ik het ook echt
  missen, dat ding... Gelukkig heb ik
  ook de Dr.Phil van computerland in
  huis, want mijn DS weet alles altijd
  weer goed te krijgen (tot nu toe dan,
  he, want zo'n enge melding hebben wij
  nog nooit gehad...afkloppen!) Ik hoop,
  dat dat doorgaat, van dat paradijse-
  lijke eiland, dan weet ik tenminste
  waar ik heenga met vakantie.
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Niets zo erg als een virus op de pc. Ik ben blij voor je dat alles het weer doet !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een geluk dat alles weer in orde gekomen is. En dat er ook nog eerlijke mensen zijn.
  Je hebt weer mooie blokken erbij gemaakt, en wat zul je veel lappies kunnen kopen van dat geld...lol.
  Groetjes, cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gelukkig is het allemaal weer goedgekomen voor een prikkie. Kun je weer lekker bloggen.
  En die hoofdprijs........ Helaas we moeten delen want ook wij kregen dit vandaag op de mat 
  Goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Meid meid wat een stress voor jullie. Wat goed dat je door bent gaan vragen hoor!!!
  Enne dat Bounty eiland???? Jij wil niet van je eigen eiland af.....zeker weten:-)
  Groetjes Ansje

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Meid meid wat een stress voor jullie. Wat goed dat je door bent gaan vragen hoor!!!
  Enne dat Bounty eiland???? Jij wil niet van je eigen eiland af.....zeker weten:-)
  Groetjes Ansje

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een gedoe met die computers, he? Gelukkig is nu alles weer goed enheb je leuke blokjes gemaakt!

  Groetjes Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 18. hee heb jij ook zoveel gewonnen? Bij ons lag 'ie ook in de bus en dochterlief dacht dus echt dat ze prijs had, ze was helemaal blij, heel even maar......

  O, mam, met de lootjes van de korfbalclub won ik ook niets, dus deze ook vast niet....

  heerlijk, die logica.

  Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ongelooflijk hoe mensen dit op hun geweten kunnen hebben. De ellende die dit geeft! En dan ben jij waarschijnlijk nog maar de speld in de hooiberg. Gelukkig is het opgelost en wie weet.......blijven duimen maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jeetje wat een ellende allemaal!
  Wat is toch de lol van die virusmakers?
  En dan weer die oplichters die je veel geld willen betalen voor reparatie.
  Eigenlijk dacht ik dat als je een virusvanger op de p.c. hebt dat je niks kan overkomen.....
  Fijn dat het toch weer lukt om te bloggen.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat eng dat zoiets zomaar kan gebeuren, ik ben altijd zo'n Piets Precies wat computeren betreft en maak dan ook nooit mails open van onbekende, of de bank, en ik heb bij Ziggo een internetbeveiliging, kost wel 3,95 p.m. maar hij doet het ontzettend goed.
  Maar je hebt nu toch maar weer mooi 3 computers die het doen, dus echt mopperen hoeft niet meer en je hebt veel met lapjes kunnen spelen, wat wil een mens nog meer ;-))

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi Jeannet,

  Computers zijn mooie dingen maaaar, ze moeten niets gaan mankeren. Dan zijn we hopeloos verlegen. Wat betreft dat eiland: Dat hebben wij al gekocht. (ha, ha)

  Groetjes vanaf mijn eigen eiland,
  Annet

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Helaas had ik bijna net zoiets met de computer. Sinds dinsdag geen computer en nu is hij weer klaar ook voor 25 euro.
  Bij mij was de hele harde schijf leeg ook een virus die gekke dingen deed. Mailadressen kwijt en helaas ook veel leuke borduur en quiltpatronen maar ja dat komt wel weer.
  Groetjes ELza.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een griezelverhaal, gelukkig is het uiteindelijk goed opgelost....
  Ik duim voor je voor dat Bounty-eiland.....

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een geluk dat Cecile & Antoine konden helpen ;)
  Groetjes Berbel

  BeantwoordenVerwijderen
 26. O wat een narigheid allemaal, gelukkig is het allemaal weer opgelost. En ja die hoofdprijs ik zit ook al te dromen hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. O wat erg, we zijn nergens meer zeker, gelukkig dat je meteen de politie gebeld heb en meteen wist wat er aan de hand was, maar je hebt wel meteen problemen met je computer
  Eng hoor allemaal, dat ze ook zo je huiskamer binnen kunnen komen, je hoeft niet eens meer de deur open te laten staan
  Fijn weekeinden groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ja, die pc's kunnen heel wat ellende geven. Gelukkig is mijn buurman de computerwinkel! ;-) Makkelijker kan je het toch niet hebben. Ik hoef maar Help! te roepen. Het weet is pet om van buiten te genieten maar gelukkig kan quilten altijd doorgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ah jakkes, een virus!!! Gelukkig zijn er nog eerlijke en betrouwbare "dokters" in computerland.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 30. OOOO jeeee, vorige wek vrijdag een virus en is opgelost enne woensdag de tweede inderdaad ook van buma-stemra en het brutale vignet van de politie! Gister nagekeken en meegenomen mijn lappie en vandaag terug gebracht brbrbr wat een brutaliteit hè en last kostte 70 euries maar ja hij doet het weer.......
  Gelijk is er een goede scanner opgeplaatst en nu maar hopen......

  marijanne

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Oh Oh wat een ellende als je computer dit overkomt. Gelukkig is alles voor jullie nu weer in orde. Geluk bij een ongeluk is dat je weer mooie blokjes hebt gemaakt!
  Fijn weekend, groetjes Meta

  BeantwoordenVerwijderen
 32. O ja, wat scheelt dat een tijd, geen PC, dat heb ik ook gemerkt. Het blijft moeilijk een goed evenwicht te vinden hè?

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet