Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 29 juni 2012

Vintage sampler

Wow....wat een berichten op mijn laatste berichtje! zo zie je maar weer, zoveel mensen zoveel wensen en zoveel verschillende smaken, Franny, ( geen blog) met haar toepasselijke clubje "smaken verschillen"heeft één pakketje gewonnen, en Liesbeth  van kleurrijk leven het tweede!Ik liet jullie er een tijdje terug al een paar blokjes van zien, de vintage sampler van Margareth Mew. Die stond al lang op mijn "To Do "lijstje.Ik hou van die scrappy stijl waarin alles kan en mag en het altijd goed uitpakt.
Toen ik hem ergens in het echt had gezien was ik meteen helemaal verkocht, en laat ik hem nou tegenkomen in de laatste Quiltmania bij de rubriek huiselijke gezelligheid!
Het middenblok heb ik met de hand gedaan, ik wil hem ipv blauw nu met paars maken, ik heb inmiddels een respectabele verzameling paarse lapjes liggen waar ik nog niet veel mee gedaan heb, spannend weer hoe het uitpakt, want ik geef toe, als je een plan van een patroon of een BOM strak volgt komt het wel zoals je je het had bedacht en gezien.....dat moet ik nu nog maar weer afwachten.......
Eerst maar eens heel veel rechthoekjes snijden van 2.5 inch in het vierkant, er komen 28 ninepatches in de hele quilt op verschillende manieren verwerkt, dat is 252 blokjes.
Uitleggen, bekijken, sorteren, nog weer eens anders leggen, tevreden zijn en dan bij het naaien de volgorde vergeten..... het hoort er allemaal bij.
Uiteindelijk moet je er op vertrouwen dat het gewoon goed komt, dat vind ik ook best moeilijk, is het niet te donker, of te licht, te veel paars, ehhh....paars ? .......de papavers bloeien overal in de tuin, hoe is het met die van jullie? Ik heb vorig jaar heel veel zakjes zaad verstuurd naar die en gene.
Ohhhhh, wat zijn ze M*O*O*I...................
Het is veel makkelijker om in één kleurtint te werken, rood of blauw, dat komt altijd goed uit. Met veel kleuren is dat toch wel anders, hoewel ik me vast ook nog eens ga wagen aan een quilt in één tint, paars misschien.......?
Enfin, het middenstuk is af, ik ga nu de twee bloemenmanden appliqueren.
Ik ben nu aan een aantal projecten bezig,, ik werk aan de Phebe, en dan voornamelijk aan de sterretjes, en aan Suzanna zoals jullie hebben kunnen zien, en de Mrs. Vigor natuurlijk...en verder dan aan deze vintage scrapquilt, maar goed, alles wordt echt afgemaakt, enne, tis altijd....
waar je nu weer eens mee verder gaat, maar ook dat is inherent aan het leven zelf, toch?(hoewel het mij uit dit bovenstaande bordje helemaal niet lastig kiezen lijkt, die eet ik gewoon allemaal één voor één op een achternamiddag op......errug.......) Allemaal een fijn weekend, het lijkt er op dat het toch nog een beetje gaat "zomeren".....gisteren in elk geval, dat was mijn eerste dagje strand dit seizoen met vriendin!
even loungen genieten in een wel héél bijzonder strandpaviljoen, "Restaurant aan zee"  (klik) in Oostvoorne, geheel ecologisch, biologisch, zelfvoorzienend, wind en zonne-energie,kokend op hout, "the place to be" voor jong, oud, hip en blond Nederland! Echt héél bijzonder en een enorme aanrader, je bent er niet de enige, want zoals ik al zei....."The place to be for everyone this summer! "

36 opmerkingen:

  1. Nu dat ligt dus niet aan jou, bij mij komen ook steeds stukjes op wit en dan moet ik de boel bijkleuren!
    Maar nu eerst je nieuwe quilt, die ziet er echt gaaf uit, mooi die middelste blokken, wordt weer een echte Jeannet! Groetjes
    lida

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eye candies overflowing over your blog! Love the colors of your fabrics. Yum, yum!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb al even rondgekeken in Oostvoorne en het was er nog heerlijk rustig ;) maar dat zal dus wel anders worden zodra de vakanties beginnen.
    Leef je lekker uit met het paars, wordt mooi!
    Fijn weekend, groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat leuk deze quilt bij jou ook te zien. Toen ik hem laatst in de quiltmania zag, heb ik mij alsnog ingeschreven voor deze BOM bij PP. Het pakket verwacht ik vandaag. Jouw quilt wordt mooi! Succes met de vaas. Groetjes Nardy

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat is die mooi zeg!!
    Ben nog lang niet zo ver dat ik kan maken wat jullie ervaren quilsters maken maar ik geniet zo van jullie werkstukken.
    Groetjes Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een prachtige quilt en schitterende kleuren.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lovely quilt, Jeannet! A delightful combination of patching and aplique

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Poeh zeg, het wordt een prachtige quilt, vooral met dat paars/lila er in.
    Mooi weekend, gr.Sylvia.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zelf ben ik gek op paars, dus prima keuze. En of er nu wel of geen wit onder je tekst zit dat maakt niet uit. De inhoud van de blog is vermakelijk, leuken vlot om te lezen! Fijn weekend, ik rijd straks naar Zutphen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dit wordt weer helemaal jouw quilt Jeannet. Prachtig patroon met super kleuren. Het paars, zou ík nog eens een nachtje over moeten slapen. Maar bij jou komt 't altijd goed.

    Die witte balken, daar heb ik nu ook al last van.

    groet, Heleni

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dit wordt vast weer een beauty Jeannet. De kleurkeuze is mooi en dat zal het geheel straks ook zijn.
    Ziet er goed uit die lunch mmmm.
    Goed weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dat ziet er weer super mooi uit, echt weer in Jeannetquilt in jou kleurtjes, heerlijk toch.Fijn weekend,
    groetjes Anneke
    p.s. mocht je heel toevallig weer van die zaadjes krijgen dan hou ik me heel erg aanbevolen.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. ik voel het... ik ga voor de bijl, eh, vintage sampler!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hello Jeannet, that is a lovely quilt by Margaret Mew, she is a very nice lady. I attended a class of hers a few years ago and had the most wonderful day. Have you seen her blog 'Quilt Station'?

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hallo Jeannet,
    Ik ben een stille lezer(genieter)
    van je weblog en zag de prachtige quilt waar je nu mee bezig bent.Mag ik vragen waar je het patroon hebt kunnen kopen?Ik zag alleen maar een maandelijkse bom met stoffen.
    Alvast hartelijk dank voor je reactie en veel succes met je blog.
    Groeten van Gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  16. hij wordt alweer heel mooi!! hier probeer ik nog steeds orde in de chaos te krijgen door niet te veel nieuwe dingen in huis te halen, daarom wilde ik bij jou niets winnen :-)
    wij hebben niet zoveel bloemen in onze tuin staan, maar zulke mooie papavers zouden helemaal mogen!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hoi Jeannet, wat een prachtige projecten! En die papavers, geweldig!!
    Alvast een heel fijn weekend en geniet van je quiltigs!!
    Groetjes, Ria.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Quilten din er flott, nydelige farger! Valmuene dine var skjønne, skulle ønske jeg hadde noen i min hage! God helg:)

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hi! Jeannet, A beautiful quilt ,I think your colours are perfect,The purple is pretty fabric.
    The poppies are lovely from your garden .

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hoi Jeannet,

    Wat leuk dat ik de stofjes gewonnen heb! Je quilt wordt mooi ( mooier dan het origineel)
    groetjes en een fijn weekend
    Franny

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Volgens mij hebben we erg dezelfde smaak!
    Ik vind jouw stofjes altijd zo prachtig, ook deze weer!
    En dan die quilt. Weet je, Mrs. Vigor daar moet ik nog aan beginnen, maar in deze Quiltmania heb ik ook alweer een geel plakkertje geplakt op die quilt waar jij nu aan bent begonnen.
    Voor "als ik ooit nog tijd heb"..... Er zitten trouwens veel gele plakkertjes in alle Quiltmania's, want ik heb ze allemaal :-)
    Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  22. O wat wordt deze ook weer erg mooi. Het is een plaatje van een quilt, tis dat ik nog zoveel heb liggen anders wist ik het wel ik denk dat ik het toch maar eens op het machientje ga leren dan kan ik veel meer van die mooie quilts gaan maken net als jij.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat ben je terug bezig met een mooie quilt.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ziet er weer heel mooi uit. De papavers zijn echt een plaatje om te zien. Heerlijk zo'n uitje met vriendin.
    Fijn weekend.

    Groetjes,
    Marga♥

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ah, mooi zeg. Heerlijke kleuren ook, ben jij ook zo gek op paars (erbij)?

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Het ziet er weer erg goed uit. Fijne dag nog! Groetjes Wilma Oud

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Die quilt wordt denk ik erg mooi. En de papavers zien er schitterend uit, erg mooie kleur.
    Groetjes A.Bouwman

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Nu zie ik je papavers en denk ik ineens aan het zaad dat ik vorig jaar van je kreeg....nog geen papaver gezien dus....
    Jammer hoor! want ik vind ze zo mooi!
    Wat ben je weer een mooie top aan het maken, prachtige kleurencombinatie ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Woh, wat wordt dat weer een prachtquilt en je schrijft zo heerlijk aanstekelijk. Jij hebt geen give-away nodig... Groet, Wieke

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Beeldschoon nieuw project. Wil ik ook!!
    En oohhh, wat een coole badge van Facebook. Knap gedaan hoor. Gaaf hè, dat FB gedoe. Ik vind het wel lollig en het gaat allemaal net ff iets sneller dan bloggen, zeker als je maar een klein dingetje kwijt wil. Ik zit meestal 's avonds een poosje op mijn telefoon te fb-en, maar soms ook overdag op de pc. Dat ik er nog tijd voor heb!

    Fijne zondag en succes hè met ALLES!

    Groetjes,
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Wat een prachtig project heb je nu uitgezocht, de stofjes die je kiest vind ik erg mooi! Maar ja, ik vind eigenlijk alle stofjes mooi!
    Fijne zondag, groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Jaha, dat is wel weer een heel mooie...Ik moet deze Quiltmania nog kopen.., of zal ik hem maar laten liggen in de winkel, ik weet bijna zeker dat er ook een plakkertje op komt 'voor ooit'...

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Zo verleidelijk wat je allemaal schrijft. Die quilt, die stoffen, dat restaurant aan zee, om van die bonbons maar niet te spreken. Wat leuk dat ik de stofjes van je mag ontvangen. Zal hijgend en kwijlend voor de brievenbus hangen. (300 meter van ons huis. groeten van liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Tjonge wat een mooie quilt waar je nu weer mee begonnen bent !
    Mooie stofjes en kleuren.
    Quilt groetjes Anja.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.