Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 22 juni 2012

Wandeling Quakjeswater

Even weer wat anders dan quilten, hoewel het me altijd wel opvalt dat veel quilters ook dol op de natuur zijn.Ik neem jullie vanmorgen mee naar één van de mooiste natuurgebieden van Zuid West Europa, en dat is niet omdat het bij mij om de hoek is, nee, dit is wetenschappelijk vastgesteld, het Quakjeswater.Het is er in mei en juni erg mooi vanwege de enorme hoeveelheid gele lissen die in het gebied groeien en bloeien
En natuurlijk de lepelaarskolonie die je vanuit een uitkijkpunt heel goed kunt volgen. Het is de tweede grote kolonie die broed in Nederland, wij zien ze met regelmaat overvliegen met hun platte snavels.
Van de winter heb ik hier ook eens een aantal foto,s van laten zien (klik) en toen waren het vooral Japanse kleuren, dat is nu zo anders, het is een weergaloos mooi gebied waar twee derde van alle wilde planten in Nederland te vinden zijn, dus ook diverse orchideeën.
Prachtige doorkijkjes en vergezichten,en overal die gele lissen....
Het was gewoon op een doordeweekse dag, zoonlief had onverwachts vrij, en het was er zo heerlijk rustig....zo stilletjes....we kwamen niemand tegen.
Het is een adembenemend stukje natuur met een enorme diversiteit in landschappen.
Overal zie  je weer een ander verrassend uitzicht en een ander soort landschap en om ieder hoekje leek het weer wel anders, Ook veel akeleien gezien in het wild
Dit vind ik ook zo,n mooi plekje, die grote imposante eikenboom die ik nog zo goed herken vanuit mijn jeugd.
En zo ver als je kon kijken steeds die prachtige gele lissen.
Het was een feestje om daar weer te kunnen lopen, 3 km, en het ging helemaal goed, gelukkig zijn er bankjes onderweg, steeds even zitten, ogen dicht, genieten van de zang van de vogels en in het bijzonder de nachtegaal met zijn rollende geluid, zien doe je hem niet, maar horen.......
Hoe vaak zou deze boom door menigeen gefotografeerd zijn? Het doet me denken aan mijn studententijd, toen we in demonstraties meeliepen met spandoeken met de tekst, "make peace, no war". Wat meer in de natuur vertoeven, en luisteren, simpelweg luisteren naar het ruisen van de wind en het geluid van de vogels, de geuren van de seizoenen, zonder waardeoordeel, het doet een mens beslist goed.Iedereen weer een fijn weekend! Ik ga morgen, zaterdag, naar de spetterende summersale en het tienjarig bestaan van de Ufo,s in Zuidland. Wie weet kom ik nog iemand tegen!

26 opmerkingen:

 1. Jij woont echt op een heerlijk plekje en dit net om de hoek als wandelgebied, dat benijd ik jou dus echt! Maar wat een hoop lissen bloeien daar, ik was al blij met de enkele die hier langs de kant van de sloot de grasmaaier hadden overleefd!
  Bedankt voor het meegenieten! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, ik herken het. Alleen waren er toen nog geen lepelaars en lissen. Te vroeg in het jaar.
  Mooi gebied is het toch.
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk om van die kleine dingen te kunnen genieten. Leuk dat je ons er ook van laat meegenieten. Fijne dag groetjes ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk dat het te belopen was, heel bijzonder zo'n gebiedje bij je om de hoek.gezellig weekend, Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi!!...wat zijn er toch bijzondere plekjes in ons mooie landje....en om er dan lekker van te kunnen genieten!!...
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat is nederland toch mooi als je het wilt zien!!
  Als kind kwam ik hier ook al met mijn ouders! Leuk om weer te zien,
  Groetjes Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig Jeannet! Je woont in een mooi gebied.
  Dank dat we mochten meegenieten van de mooie foto's en alvast een goed weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk dat je ons vandaag laat meegenieten van deze prachtige wandeling! Wat een mooi gebied moet dit zijn, beslist de moeite waard om ook eens heen te gaan zie ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hebben wij maar mooi mee gewandeld met jou, fijn ook dat ditbeter gaat. Humm die boom is ongetwijfeld vaak gekiekt, en wellicht zelfs lovers geïnspireerd! Ik raak van het pad af....... Heb ineens andere beelden, jij ook een fijn weekend. Volgens mij heb je de tekst wat aangepast, maar wat meerverdraagzaamheid kan inderdaad geen kwaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige natuur, heerlijk! Wij wonen dichtbij het bos, de Holterberg, weer heel anders maar ook prachtig! Oh en wat een prachtige taart heb je laten maken (vorig blogje), dat was een gezellige dag zo te zien! Fijn weekend, groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat wonen we toch in een mooi landje.
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtig! Dat klopt bij mij wel, kan heel erg genieten van de natuur en nu van jouw prachtige foto's! Kunnen zo op een kaart.
  Groeten, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nou Jeannet, ik ben er even stil van. Wat een prachtige plek. Ik heb genoten van je foto's.
  Fijn weekend, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtig Jeannet, moest eerlijk gezegd wel lachen toen ik de naam van het gebied zag... vreemde naam! En weet je wat zo heerlijk is? Dit moois mogen wij iedere dag weer gratis bekijken, met wisselende kleuren en onder wisselende omstandigheden, dat is toch geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een droomplekjes en wat moet dat toch heerlijk wonen zijn.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ja hoor! Ik ken het ook! Ben er ook altijd graag geweest; voor nu is het net een stukje te ver om er 'even' heen te gaan.

  Een mooi weekend Jeannet! Geniet maar van al het moois en de drukte op de camping!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Prachtig natuurgebied! Leuk dat je ons mee op reis nam:)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat heerlijk zo'n mooie plek dicht bij huis. Mooi om dat weer door te geven aan je zoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat is het daar toch prachtig!! Zo heerlijk om af en toe (liefst zo vaak mogelijk natuurlijk) de rust van de natuur op te zoeken hé? Zo mooi ook die eikenboom die er in jouw jeugd al stond en wie weet hoeveel jaar hij daar nog zal staan.
  Kan me voorstellen dat jullie genoten hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ha Jeannet,

  Heerlijk om zo maar te genieten van al het moois in onze omgeving! Je moet er alleen wel oog voor hebben... Het waait nu trouwens aardig door, heb zojuist het gras gemaaid...is dat weer netjes. Maandag hopen we op vakantie te gaan naar Normandië en Bretagne... met een busreis. Lijkt me leuk, ook een stukje cultuur en daagje Parijs.
  Groetjes Crea Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat is het daar bij jou prachtig! Fijn dat je er ook zo van kan genieten, ook dat is een kunst.
  Even onthaasten, zouden meer mensen moeten doen.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een prachtige plaatjes Jeannet en dan te bedenken dat we daar zo dicht bij wonen! Fijne dag morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Prachtige plek, en prachtige foto's. Echt genieten als je daar zo rustig rondloopt. Bij Ufo's zul je veel iemanden tegen komen, maar mij niet. geniet ervan en goed weekend, groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Bedankt voor de heerlijke wandeling !!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Geweldige oude beroepen,manden vlechten zou ik ook nog zien zitten als hobby!
  Maar we zullen het voorlopig maar met beren maken poppen breien en patchwork houden!
  Mss dat er ergens wel een pakje tijd te koop is......laat maar weten op www.bloggen.be/quiltfrouke.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet