Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 20 juli 2012

Van alles en nog wat

Van alles en nog wat passeert de revue, de dagen vliegen voorbij , al weer twee weken geleden dat zoonlief vakantie kreeg, het lijkt wel gisteren.....Tijdens de zeldzame zonnige en droge, vooral die combi, momenten laten we alles vallen en doen we maar wat leuks.
Zoals een middagje Zierikzee, met uitzicht over het pittoreske haventje met uitzicht op de molen.
En dan die mooie straatnaambordjes van weleer.
Foto van mama en zoonlief, kan nog net zo als je 13 bent, of nou ja....zo lijkt het in elk geval denk ik dan maar...
En wat heb ik daar rechts een leuke tas naast me staan? juist ja, DE tas van hip Nederland, stond laatst in een blaadje van de TNT, voor maar liefst 125 euro! ik bellen en mailen, want hij was wel errug leuk...nou, jullie geloven het niet, nergens meer te koop he, en dan ook echt nérgens!
Heel de Amsterdamse grachtengordel had de tas al gespot, enfin, ik vond hem zo leuk, dat ik deze ergens op "het net" heb gekocht, veel leuker nog dan de andere, en niet onbelangrijk, voor minder dan de helft!Ik ben er helemaal "heppie" mee.Verder heb ik dit heerlijke boek gekocht voor de donkere dagen straks.
Heel erg leuk en heel erg country, wolletjes gecombineerd met stoffen, veel applicatie, Mmmmm. En dat geld ook voor deze "home made " koekies van zoonlief.
Af en toe aanschouwt er een sterretje het levenslicht.
De tuin slokt ook veel tijd op, met al die regen groeit het als kool, ongelofelijk! Op dat zelfde "net" kwam ik ook nog deze stofjes en patronen tegen voor een "prikkie".
En zo verglijden de dagen in een ijltempo voort, gezellig logeerbezoek van een studievriendin, dat is natuurlijk "Zitten bij aan Zee" met uitzicht op het nieuwe stukje Nederland van 300 voetbalvelden groot, net geopend door de koningin.
Het leven is soms zo slecht nog niet..........en dan de hoopgevende berichten over de ZOMER die dan nu echt in aantocht zou zijn....we geloven het haast niet meer, we hopen het natuurlijk wel....op mijn weerspreukenkalender staat: droog weer op "pisgriet" ( dat is vandaag) dan regent het 30 dagen niet! Maar voor morgen staat er: regen op St. Margriet, dan zes weken "natte tied" Afwachten dus even...Iedereen een prettig weekend!


27 opmerkingen:

  1. Ha ik ben de eerste goedemorgen!
    Wat een beauty van een tas, ik heb op Marktplaats gekeken naar zakken om zelf iets te gaan maken omdat ik kant en klaar zo duur vond...
    Mooie sfeerplaatjes van Zierikzee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. prachtige tas heb je,jouw zoon wist dat je het op je blog zet,foei mama,mijn kinderen willen ook niet op de foto,geniet nog van alles wat nog op je pad kom,we kunnen ons niet eeuwig ergeren over het weer ,het kom zo als het kom,maar ja klein beetje zon mag wel toch? veel liefs irena

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat weer een heerlijk verslagje en wat een leuke foto van jou en je zoon. Mocht je trouwens meer leuke spullen zoeken met het stofje van de post moet je maar eens kijken bij Door Jolanda. Zij naait zelf en verkoopt het via haar web site. Ik heb er al een paar keer iets gekocht. Ze heeft hele leuke spullen.
    Mooie ster heb je gemaakt, leuke kleurencombinatie.
    Fijn weekend en geniet van de zon. Eindelijk buiten borduren volgende week.

    Groetjes

    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat leuk, die foto van jou en je zoon!! Heerlijk zulke onbekommerde zomerdagen, al lijkt het weer dan niet echt mee te werken tot nu toe..! Het lijkt me gaaf om dit soort tassen zelf te kunnen maken, dat zou ik nou wel eens willen leren. Ze zijn echt hardstikke leuk! Hier ook genoeg te doen in de moestuin, heb jij ook zo veel fruitoogst? Groetjes Lupineke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. een heerlijk logje en een kei leuke tas. Je ziet hem trouwens denken..... 'Ja ja'.Relaxen is het woord deze vakantie zou trouwens even je e-mailadres uit je FB button halen ivm spam. Er zijn machines die scannen op e-mailadressen en laten dan de hele troep los.
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die tas, helemaal te gek !
    Goed weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja met die weerspreuken kan je altijd alle kanten op :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hartstikke leuke tas Jeannet.
    Zo heb ik van een originele postzak een zitzak gemaakt voor kleinzoon Teun.
    Een grote zak piepschuimkorrels er in en hup je hebt een zitzak.
    Ben benieuwd of de spreuk(en) uitkomen. Het is hier nog droog.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. en nou maar hopen dat het droog blijft vandaag, want anders hebben we weer een regenvakantie de komende week, als we de spreukenkalender moeten geloven.

    Leuk dat jouw zoon nog op de foto wil, ik hoop dat de mijne van de week ook nog een keer wil. Net zo oud als jouw knul.....

    Leuke lapjes heb je gevonden, dat wordt weer heerlijk patchen.
    veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Supergave tas! Dat gezicht van je zoon is goud waard. Echt een blik van " nou, nog één keer dan, omdat ze het zó graag wil....." LOL Het is een hartstikke leuke foto!
    Mooi boek heb je gekocht.
    Het hele logje heb ik met veel plezier gelezen.

    Alvast een fijn weekend!
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oh nee toch!! Het regent hier momenteel....
    Wat een gave tas zeg!!
    Groetjes Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
  12. hoi jeannet.

    heb weer genoten van je foto,s
    en die mooie tas en je boek heerlijk hoor,
    fijn weekend gewenst ,
    gr sieneke

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Leuke tas, maar wat een geld, boek is ook geweldig.
    Gezellig met zoon op de foto, en wat kan hij goed bakken.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Prachtige tas Jeannet! Leuke foto's van Zierikzee en je zoon; het is werkelijk een plaatje en je hoort hem denken "Oké Mam, omdat jij het zo graag wilt" Haha maar toch het is je gelukt! Weer een mooi sterretje erbij en hopelijk houden we het droog vandaag want die pissende grieten mogen van mij ook wel op vakantie, het mag nu wel eens zomer worden.....

    BeantwoordenVerwijderen
  15. wat heb je weer een leuke aankopen gedaan, je moet maar boffen.

    komende week zul je maar druk zijn met het eropuit trekken met zoon met het komende mooie weer!!! we twijfelen niet, het ís gewoon zo.

    over 2 dagen heb ik ook een 13-jarige zoon, kijken of hij nog met mij op de foto wil...

    BeantwoordenVerwijderen
  16. prachtige en practische tas ! Mooie foto met zoonlief! Je patchworksterretjes zijn mooi van kleur.
    Wat het weer betreft : hier hebben we zopas een ware wolkbreuk met donder en bliksem erbovenop en hopelijk kunnen de riolen het hier slikken.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. correctie : nu hebben we er nog een fikse hagelbui erbovenop. De engelen zijn aan het ruziemaken met de weergoden...

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Leuke tas heb je gekocht en dat boek lijkt me ook superleuk !
    Hopenlijk blijf thet vandaag dan droog zodat het mooie weer ons landje kan binne stromen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Laten we hopen dat die zomer er echt aankomt en er dan ook volop van genieten, lekker lezen en steekjes zetten op een stoeltje in de tuin, de geur van de bloemen ruiken, wandelen in de duinen of op het strand en vooral genieten van onze lapjes, jij hebt er weer een heel stel beeldschone gescoord! En dat boek, jammie!!
    Knuffel
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Leuk begin, leuke foto's, erg leuke tas...maar die spreuken....daar hebben we ook niks aan hé! We doen graag van alle twee een beetje...droog overdag, nat in de hele vroege ochtend uren. Fijn weekend.

    Groetjes,
    Marga♥

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Toffe tas en leuk dat je hem nog vond. Heerlijk zo van alles en nog wat te lezen op je blog en de koekjes van je zoonlief vind ik echt super!
    Vrolijke groetjes Renée

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een mooi boek lijkt me dat, ik zou geen boeken meer kopen voorlopig, maar.... Gezellig zo samen met je zoon, hij heeft nog lekkere koekjes gebakken ook.
    Jij ook een prettig weekend, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Leuke foto van jullie tweeën. Mooie tas, mooie ster en boek. Wat voor soort koekjes zijn dat? Ze zien er heerlijk uit. Volgens mij was dat een echte leuke dag voor jullie.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Hoi Jeannet,

    Gezellig logje.... met zoonlief. Die kan toch even leuk bakken. Als ze net zo lekker smaken als ze eruit zien dan zit het wel snor. Mooie tas zeg Waw..... past wel bij jou. Succes met je spinclubje. Ik las het ook in het krantje. Komende week heb ik al plannetjes maar wellicht wordt het de week erna, dat jullie bij mij komen?
    Liefs Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Gelukkig was het hier vandaag droog, dus dat houden we nu 30 dagen.
    Wat een enige tas heb je gescoord!
    En dat boek, dat lijkt me ook heerlijk om direct iets leuks uit te gaan maken.
    De tuin..... ja het is erg, het groeit en groeit, ik doe niet anders dan snoeien.
    Maar volgende week wordt het zitten en genieten!
    GRoetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Het ziet eruit als een heerlijke en gezellige vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Gave tas Jeannet.
    Zierikzee is leuk he. Ik kom daar zo graag. Fijne vakantie nog. Maar dat lukt met jullie wel.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.