Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

woensdag 8 augustus 2012

Hopeloze zomer......

Ik kan jullie niet met vertellen hoe meer dan genoeg ik heb van deze verregende zomer, en van de vorige, en die van het jaar daarvoor.........En dan lees je ook nog zoiets in de krant......
Het is weer een hopeloze dag vandaag, regen, en regen, en nog eens regen..........en als je een camping hebt regent het altijd.....aanmeldingen als de zeldzame zon schijnt, en afmeldingen als....juist ja.....als het REGENT! ( Ik moet het toch nog even nuanceren.....mannetje zegt altijd, er is geen dag zo kwaad, of de zon schijnt vroeg of laat....en dat was het ....laat....7 uur s,avonds......)
Daar kwam het zonnetje! in de pedalen, en huppekee......naar AAN ZEE! (klik)
En toen we daar eenmaal zaten was de miezerdag weer wel voor een deel vergeten......het was er weer heerlijk, het mooie uitzicht over de duinen op zee, geen foto van, dat mogen jullie zelf ooit nog eens gaan zien, absolute aanrader!!
Enne......toen kreeg ik vanmiddag deze kaart in mijn virtuele brievenbus.....eye catcher!22 opmerkingen:

 1. Ai toch, wat kan ik me goed voorstellen hoe Teleurstellend is dit voor jullie.
  Hier in brabant is het trouwens droog de hele dag, maar ik denk aan je, meer kan ik niet voor je doen. Ik liep vanmorgen ook even in de stad en verbaasde me over hoe alle zomerkleding afgeprijsd is. Ook de winkeliers zullen hier wel erg moe van worden.


  Sterkte maar.

  groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja dat is erg balen!!!...hier is het mooi weer..we kunnen lekker buiten aan de koffie..;0)
  ik duim voor je dat het weer gauw beter wordt...
  toch een fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel toevallig zat ik vanmorgen toen ik naar mijn werk reed dat we toch wel 'blij' mogen zijn dat er zoveel regen is gevallen en waarschijnlijk nog gaat vallen vergeleken met de droogte van Amerika (en andere landen waar het kurkdroog is). Maar ik kan me voorstellen dat je het zat bent. Het is tegenwoordig of heet of kleddernat. Een tussenweg is er amper. Sterkte met je weerdip.
  Groetjes, Renske

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is voor campingbazen, terrashouders etc. een moeilijke tijd. Zul je zien als de scholen beginnen is het weer mooi weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En koud dat ik het heb...vooral binnen, met quilten...brr, kan daar ook niks positiefs in ontdekken...:)))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja verschrikkelijk en dan durven de heren en dames van de weerberichten nog te zeggen dat het wel meevalt en dat we in Juli gemidde;d maar drie uur minder zon hebben gehad dan vorig jaar.
  Houdt de moed erin zullen we maar zeggen.
  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zou je toch maar niet eerder deze kant op komen Jeannet, dan pas als je man met pensioen gaat?
  Heel vaak trekt de regen hier voorbij.
  Er is vast wel een camping over te nemen hier in de buurt.
  Tis maar een ideetje hoor.....!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Och meid.. wat vervelend al sde mensne af bellen!! Het is hier warm en zonnig dus verbaas ben ik wle wat over dit berichtje,.. Ik ben gewaarschuwd,.. het zal ook hier wel heen komen,..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja het begint knap vervelend te worden op deze manier zomeren!
  Komen net ook weer uit een plensbui, hoop de laatste voor de komende 3 dagen!
  DD en kleindochter komen net terug uit Cyprus, 40 gr is ook niet alles!?Maar dat is dan wel weer het andere uiterste.
  Hoop op zon voor de komende dagen vooral voor jullie gasten, gr.Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij hadden gisteren veel regen, vandaag is het tot nu toe droog.
  Duimen voor beter weer !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hier in Twente hebben we tot nu toe een droge dag. We hebben veel vaker geluk. Ik vind het heel erg voor alle vakantiegangers dat hun vakantie zo in het water valt. Ik erger me al vaak dat als ik wil gaan wandelen het begint te regenen, maar als je dan na 3 weken weer moet gaan werken . . . Héél sneu!
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik begrijp wat je bedoeld, op onze camping in Frankrijk klaagden de eigenaars ook. Jaren geleden tijdens de olie-ramp was het zelfs beter. Toch wel erg voor alle camping uitbaters. Ik hoop voor jou dat er snel verandering komt in het weer en dat je toch nog enkele goede weken kunt hebben.
  Groetjes,
  Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 13. o wat balen zeg bij jullie. hier vanmiddag een klein buitje in zuid holland, meer niet. hopelijk blijft dat nog even..... want ik moet nog even een stukse fietsen.

  hoop voor je dat het toch nog beter wordt. Enne kamperen met de regen, heeft ook zijn charmes, lekker hobbyen. Jammer dat je dan zoveel afmeldingen hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jammer dat de weersomstandigheden niet zo goed uitpakken voor jullie activiteiten. Wij, als boeren, zouden een paar droge dagen ook wel fijn vinden. De voorraad voer voor onze koeien is ook nog niet op peil. Maar de zomer is nog niet voorbij. Wie weet komt er een hele mooie nazomer. En 2 dagen geleden schreef je nog zo'n gezellig blogje over die mooie fietstocht. Kop op Jeannet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Iedereen is het zat maar we kunnen er niet iets aan doen gelukkig want dan kwam er weer ruzie van.
  Het is hier vandaag waar ik woon heel mooi weer geworden.
  Wie weet schijnt nu bij jullie ook de zon. Sterkte ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Tja en hier in Eindhoven was het vandaag wel een beetje fris, maar toch de hele dag droog en dat vinden we dan al heel wat.
  Ik heb met je te doen en met al die mensen die nu vakantie hebben. In het zuiden beginnen de scholen volgende week weer en dan wordt wel mooi weer voorspeld, dus dat is dan weer balen voor hier. En zo is het altijd wat, dan hier, dan daar.........

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ooit wordt het droog en is de regen gewoon op; dat blijf ik mezelf voorhouden. Of het helpt???

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dat is wel heel vervelend als er mensen afbellen, het is een lastige tijd als je campinghouder bent, want ja de laatste paar jaren is het vaak regen in de zomer. Ik hoop voor je dat het weer iets beter wordt en dat je nog ff wat zonnestraaltjes kunt meepikken!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ja is niet leuk zo'n zomer,maar geniet van elke zonnige dag die er komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. We hebben hier heerlijk zonnig weer.
  Mij hoor je vandaag dan ook echt niks nadelig over het weer zeggen.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Vanaf de Veluwe, valt hier nog wel mee.Regen in de bossen is niet zo erg, genoeg plekjes om te schuilen en kop op .....achter de regen schijnt toch de....!

  Vrolijke groetjes Renee

  BeantwoordenVerwijderen
 22. What happened to the list of blogs on your right side. I enjoyed checking them out evderytime I read a post of yours?

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet