Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 24 augustus 2012

Met de boekenwurm op stap

Gisteren was het nou weer eens zo,m heerlijke perfecte zomerdag, niet te warm, niet te koud, niet te veel wind, lekker zonnig, hoe perfect kan je het hebben? Boekenwurm en ik zijn lekker samen op de fiets naar de bibliotheek in Hellevoetsluis gereden.
Onderweg hebben we genoten van het prachtige landschap en de schitterende Hollandse luchten.Hoewel een strakblauwe hemel ook zijn charme heeft, zie ik toch liever deze inspirerende, steeds wisselende oerhollandse wolkenluchten in al zijn verscheidenheid.
Via het werkelijk geweldige fietspad langs het Quackgors zagen we natuurlijk de koeien, die erg last van de vliegen hadden. De Claartjes drie en Johnna,s vijf zijn vervangen voor de nummers 659 en 587, de moderne tijd he......(daarover straks meer....)
Je zag zo mooi de zon in het Haringvliet schitteren, al zou je er iedere dag fietsen, dan blijft de schoonheid van dit stukje natuur je toch ook iedere dag weer boeien. Zwermen spreeuwen maakten de mooiste vluchten, dat kun je HIER (klik) ook zo mooi zien, beter dan ik het kan fotograferen.
We naderden de vuurtoren, weten jullie dat deze vuurtoren de oudste werkende vuurtoren van Nederland is? Hij is maar liefst 190 jaar oud en doet dus nog steeds dienst. Ik heb er enigszins pikante herinneringen aan....vroeger....errug lang geleden.....stond ik er met mijn toenmalige vriendje s,avonds in het donker achter....
Water en wind, ja, dat is wel een toepasselijke spreuk voor hier, het een is onlosmakelijk verbonden met het ander.
En dan fiets je zo het oude haventje van Hellevoetsluis binnen, heel sfeervol met die huizen zo op de kade. Het statenjacht  (klik) heeft er gelegen met de vestingdagen, ze was er nu helaas niet, ze komt volgende week Hellevoetsluis weer aandoen en dan wil ik haar zeker gaan bekijken.ZIJ is er al mee uit varen geweest, zooooo mooi!
Onderweg naar de bibliotheek, want daar ging de reis natuurlijk heen, kwamen we nog dit scheepje tegen met de toepasselijke tekst die voor zich spreekt......Klinkt niet zo positief om er mee de vaart op te gaan eerlijk gezegd.
En op de terugweg hebben we nog even saampjes op een bankje gezeten en genoten van dit mooie polderdoorkijkje op de koeien.
En over mooie doorkijkjes gesproken...........ik moet toch ook wel even heel erg plattelandsleed met jullie delen.....wij wonen toch zo mooi? Met zo,n prachtig uitzicht over de polder? Waar we de reeen s, en de hazen s,morgens zien lopen ? En de ganzen in vogelvlucht voorbij trekken,namelijk DIT prachtige uitzicht vanaf de keukentafel.....
Nou, daar achter dat hekwerk wil mijn buurman een megagroot landhuis bouwen, zo,n vreselijke notariswoning zonder notaris......met zo,n aangeharkte parktuin die hier helemaal niet past in het open polderlandschap....en een groot elektronisch hekwerk eromheen, beveiligd door een beveiligingsbedrijf....Brrrrrr......daar ga je niet even een kopje suiker lenen....ik weet het, smaken verschillen, en er is erger leed op de wereld, veel erger..........maar wij vinden zo,n buur (t) wel heel erg zuur..........En voor wie zich mijn  gevoel niet helemaal kan voorstellen, luister dan maar eens goed naar de legendarische tekst van Wim Sonneveld, die wist het lang geleden al hoe het werkte in de "moderne tijd"

27 opmerkingen:

 1. Ja, zo'n omgeving in 'jouw' omgeving lijkt me ook niet erg gastvrij. Zo van "ik ben hier! en jij blijft vooral dáár!" Nee, behalve dat het je uitzicht aantast wordt je ook niet vrolijk van zo'n aanblik. Nu maar hopen dat ze dat hek laten begroeien met wat groenigs en reuze vriendelijke buren blijken te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben het helemaal met je eens.
  Wij wonen gelukkig in een dorpje vlakbij Edam.
  Ik vind het erg fijn dat ik bij mijn buurmeisjes en buurjongetjes (ja zo noemen wij elkaar)een kopje suiker kan lenen.
  Wat is Nederland toch prachtig die weilanden met die echte hollandse luchten heerlijk.
  Enne wij hebben hier geen vuurtorens maaruh van die dijkjes waarachter je het zal maar zeggen ook gezellig kunt hebben hihi.
  Fijne dag,
  Marlies.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk verslag. Jammer dat er zo'n groot huis als overbuur komt te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. nederland is heel mooi, zijn er pas nog geweest naar Harlingen en dan de oversteek naar Vlieland en binnen 3 weken naar Zeeland ga graag naar Nederland

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk verslag weer van je,
  enne inderdaad ik kan me heel goed voorstellen dat zoiets niet in landschap past.
  Maar met zo'n hek ?Kan me niet voorstellen dat je daar vrijwillig achter gaat wonen.
  groetjes
  Geke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk logje weer met al die mooie foto's. Jammer voor jullie dat ze daar zo'n groot huis gaan bouwen, het maakt je 'melancholiek' zoals Wim Sonneveld zingt. Ik hoop dat de boekenwurm toch een paar mooie boeken heeft kunnen vinden in de bieb!
  Lieve groet, Meta

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een prachtige plaatjes laat je weer zien....en tja..zo'n huis met een hek...een mooie uitdaging voor wild breien????
  en ach misschien krijg je de buurvrouw wel aan het quilten..komt ze niet voor suiker maar voor lappies..of patroontjes...misschien wel een bee..in het notarishuis....;0))
  fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja, dat noemen ze nou landschap 'verkrachten'. In zo'n mooi gebied zomaar een huis neerzetten. Dat is hier ook al veel gebeurd. Zonde, zonde, zonde.
  Heb je als buurt geen inspraak? Ook al weet je bij voorbaat dat je aan het kortste eind trekt.
  Ach Wim Sonneveld. Mijn jongste heeft een filmpje gemaakt(lang geleden alweer) van mijn ouders die er niet meer zijn), met dit nummer op de achtergrond......ik zit nu met tranen en kippevel.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat woon jij toch mooi en wat zonde dat je straks een ander uitzicht krijgt, maar wie weet zijn het super aardige mensen die ook zo'n uitzicht willen en zien ze jou heel graag op de koffie komen.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goedemorgen Jeannet, ik was benieuwd hoe het met je CS-muts was vergaan; en ik zie dat je hem hebt gevonden en al laat breien. Heerlijk zo'n breivriendin. Wat een plezier zal ze er aan beleven. Klopt het echt dat er voor 2 mutsen wol in het pakket zit? Daar ben ik nou zo benieuwd naar!
  Wat een heerlijk idee om een vakantiegevoel in je eigen omgeving te hebben, door gewoon met boekenwurm op stap te gaan... Heerlijk. Groeten, Wieke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo leuk dat ik nu weet hoe Hellevoetsluis eruit ziet! Echt de moeite waard om terug te komen. En wat een gezellige gemeentesecretaris, hij liet ons zomaar zijn meer dan prachtige werkkamer zien.
  Wat een ramp, die bouwplannen, dat doet geweldig pijn. Helaas is men niet vaak opgewassen tegen de projectontwikkelaars.
  Geniet er nog van zo lang het nog niet is. Met leilinden kun je het huis aan je zicht onttrekken.
  Fijne dag!
  Jacoba

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik neem aan dat het dan al definitief is. Da's wel even slikken. Het kan natuurlijk altijd erger. Zal sowieso, wat er ook komt te staan, wennen zijn als je zo'n mooi vrij uitzicht hebt.
  Het ritje naar de bieb is geweldig.
  Fijn weekend, groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Arme jij.
  Zorg voor een paar luid kraaiende hanen dan willen ze misschien niet meer bouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooi fietstochtje heb je gemaakt. Maar wat jammer voor je uitzicht. Wij kijken ook zo vrij uit. Moet er niet aan denken dat ze er wat bouwen. Snap soms niet dat de welstandkommissie daar toestemming voor geeft. Hier voor Makkum willen ze voor de kust een gigagroot windmolenpark bouwen. Nooit meer de "zon in de zee zien zakken" zonder die stomme masten ervoor.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Tja, jammer van je vrije uitzicht maar wat doe je er tegen? Wederom bedankt voor het toertje computerfietsen. Heb heerlijk genoten.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wie weet komt er wel een heel gezellige quiltster achter dat hek te wonen. Als de koffie klaar staat hangt ze er een quilt aan om je uit te nodigen........

  Wishful thinking @nke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh Jeanette wat vreselijk dat je je uitkijkt moet inruilen voor zo een huis.
  Ik kan me voorstellen dat je daar erg bedroeft door raakt.
  Wat een mooie rondleiding heb je voor ons gemaakt met je foto's en uitleg.
  Daar fietste we gewoon ffies mee naar de bieb met jullie.
  Wie is dat mooie blonde manneke op die foto???
  Knuffels Chrissie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een mooie foto's zeg. Wat ik me eigenlijk afvraag. Vind jouw puber het niet vervelend als zijn moeder iedere keer moet stoppen om een foto te maken?
  Die van mij vindt het maar niets, 'mam, zal ik maar vast door/naar huis rijden?'
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Tja 'vooruitgang' is niet altijd te voorkomen. Ik kan mij goed voorstellen dat de nieuwe buren ook willen genieten van het mooie uitzicht. Wie weet zijn het schatten! Ondertussen is er nog genoeg om langs te fietsen, zo onderweg naar de bieb. Ha jij zoenend achter de vuurtoren en ik met mijn vrijer op de Leusderheide. Net zoals mijn tante van 94 deed met haar vrijer! Leuk, nog even en je eigen zoon staat er!! Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. met mijn boekenwurm heb ik vandeweek ook zo'n heerlijke fietstocht gemaakt, prachtige doorkijkjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat ontzettend jammer van je prachtige uitzicht.
  Misschien kun je nog bezwaar aantekenen?
  Sterkte ermee en nu nog maar fijn genieten van je vergezicht.
  Groet Janny S.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Een heerlijk ritje maar wil jouw boekenwurm wel weten dat jij achter de toren hebt gestaan......

  BeantwoordenVerwijderen
 23. wat een heerlijk momentje met je boekenwurm, wat leent hij zoal?

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Heerlijk om zo met je zoon op stap te gaan in jullie mooie omgeving. Voor je het weet is hij zelf aan de vrijerij.
  Goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Mooie foto's heb je gemaakt tijdens je fietstocht! Nog mooie boeken gevonden?

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Het is inderdaad mooi in Nederland, ik kom er heel graag!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat jammer van jouw mooie uitzicht! Hoop dat de plannen niet doorgaan en het mag dus alleen een rietgedekte oude boerderij worden wat mij betreft! Daar kan ik uren naar kijken! Heerlijke tocht was dat, nu minder weer en dus prima voor de steekjes, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet