Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 3 augustus 2012

Sterretjes "updeet"

Al is het wel een druk leven in de zomer met de camping en de tuin, toch zien er wel regelmatig sterretjes het levenslicht.
Ik kon het niet laten om eerst eens even een stukje resultaat te zien.Dit is het middenstuk van het quiltje.
Ik had nog een heel oud stukje chintz liggen met bloemen er op, daar heb ik een randje omheen genaaid en toen de steretjes. Het is nog een heel gepuzzel om dit helemaal exact op de puntjes te krijgen en ik merk dat er toch ook wel veel mensen zijn die qua quilten de puntjes erg op de i zetten....Ik kijk zelf eigenlijk meer naar het totaal plaatje, of dat klopt.De sfeer van een quilt moet me aanspreken.
Dat vind ik zelf bij dit quiltje met zoveel naden best moeilijk.Mijn hele tafel ligt vol met allerhande combi,s die dan eerst getekend en geknipt moeten worden.
De combi,s maken is het leukste werk........ik moet eerlijk zeggen, het tekenen en knippen een ietsje minder, niet in de laatste plaats omdat ik elk stofje ook eerst strijk, aan bobbelige lapjes aan elkaar naaien is niet zo "mijn ding"
Dan gaan ze allemaal gesorteerd keurig in een klein gripzakje, georganiseerd als ik altijd ben....en vervolgens gaan ze in dit schattige tasje wat ik van haar heb gehad, hoe zou ze toch zo mijn smaak weten.......
Vervolgens worden er overal sterretjes gemaakt, jullie kennen het allemaal wel.Nou vond ik het bij dit quiltje zo leuk om veel met zwart te werken, maar dat heb ik dus nauwelijks, het is een kleur waar ik gewoon niet zo van hou, niet in kleding, of in mijn huis ( letterlijk en figuurlijk.....) en dus ook niet in quiltstofjes, maar bij dit quiltje geeft het wel een heel leuk oud antiek effect.
Enfin, op het prikbord een oproepje gedaan en een paar bevriende quiltsters aangeschreven voor een deal, dat is dus helemaal gelukt, dit viel er in de brievenbus dinsdag, het leek wel alsof ik jarig was!
Heerlijk als mensen zo met je meedenken! Dit is het resultaat, een heerlijk samengesteld zwart snoepdoosje,het lijken wel dropjes.....hier kan ik wel even mee vooruit zou ik denken...ik zou haast nog van zwart gaan houden.....nee, ik weet het eigenlijk wel zeker...
Ik hoor ook vaak zeggen dat de kleur paars niet mag ontbreken in antieke quilts.
En als jullie nou denken dat ik die wijsheid van mezelf heb, nou nee,
Dat komt uit dit foldertje wat ooit eens is uitgegeven door Windham Fabrics, en daar staan tips en trucks in om die oude antiekerige uitstraling te krijgen.Ik geloof dat ik voor het quiltje wat ik in gedachten heb iets van 74 sterretjes moet maken, ik heb er nu zo,n 25 genaaid en evenzoveel geknipt. Dan is het een quiltje van ong. 80 cm in het vierkant,dus ik ben nog wel even van de straat met dit enorm leuke project.
En wat doe je als je dertien jaar bent en geld nodig hebt om Kameleon boeken te kopen? juist ja; andere dingen verkopen waar je te groot voor bent geworden! ( en aan mama vragen of ze het ook op haar blog wil zetten want marktplaats is toch nog wel een beetje eng....)  Dus, Opa,s en Oma,s en mensen met kleine kinderen, sla je slag op Jorrits leefblog!  Het wordt vast een gezellige week hier want er komt een quiltster vakantie houden in onze vakantiewoning!

25 opmerkingen:

  1. dat zal weer een mooie quilt worden,vind de stofjes ook zo mooi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk project is het zeker en het geheel tot nu toe ziet er schitterend uit en mooie kleuren, super.
    Trouwens jij ziet ook vroeg het daglicht...ook een ochtend mens?
    Vrolijke groetjes Renee

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk, helemaal mijn ding deze quilt. Is echt genieten hoor. En ik houd wel van zwart, het geeft net even een speciaal tintje aan het geheel.

    Groetjes

    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  4. mooi,en ja om iets te quilten daar neem je de tijd voor,zo is het.groetjes irena

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Your stars look very nice with the centerpiece fabric!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een heerlijk project. Die folder van Windham lijkt mij heel handig! Zeker niet meer te verkrijgen?
    Ik heb wel eens eerder met zwart gewerkt, en het geeft best mooi effect. Ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. jeanetten je sterren quiltje wordt gaaf! zoveel combi's , je kent er wat van hoor !

    ja dat id zeker waar, in antieke quilt komt er bijna altijd een beetje paars in terug indiversiteiten. je geschenkje vind ik ook mooi en handig en ezoals ik ben, hou ik van praktische en mooie bruikbare spulletjes, ga vlug aaan de slag . Jeanette , ik hou je de gaten hoe je werkje evolueert, nog een mooie en zonnige steekjesdag hé , groetjes uit Brugge Carine

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik zie het het wordt weer helemaal een Jeannet quilt met prachtige kleuren.
    Ben nu al benieuwd hoe hij er straks uitziet !
    Quilt groetjes Anja.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hallo Jeannet dit project is je helmaal op het lijf gesneden de sterretjes zijn prachtig.Groetjes en een fijn weekend Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Het wordt vast en zeker weer een prachtige quilt, die oude antiekerige kleuren vind ik ook zo mooi!!!
    Een hele goede kleurensmaak heb je Jeannet!

    Groetjes Betsie!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat zal die mooi worden als hij af is.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Leuk die sterretjes! En wat een ondernemende zoon, ik hoop dat het hem gaat lukken....

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Tja dat ken ik, graag een glad stofje om te naaien. Ze zien er heel leuk uit de sterretjes.

    Groetjes,

    Marga♥

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat laat je een prachtige sterren zien !

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wow, wat een super, supergaaf project!! Zó leuk al die sterren. Wat ben jij trouwens goed georganiseerd bezig, poeh hé. Al die keurige zakjes en dat snoepdoosje met die zwarte lapjes. Ooohhh, ik ben echt helemaal NIET JALOERS, zucht.... wel dus. Ik wil dit ook! Niks van aantrekken hè, van dit laatste zinnetje, want ik ben een hebberd, wil gewoon altijd alles LOL

    Doei,
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Je sterren zijn super Jeannet. Ik heb ook nog een aantal losse sterren liggen, ooit wil ik hier ook nog eens iets mee gaan doen. Leuk om te zien dat jij ook zo lekker georganieerd te werk gaat: ik heb ook honderden van die ziplock zakjes in huis, en gebruik ze ook om mijn geknipte stukjes in te bewaren. En ik heb ook een grote "hekel" aan het tekenen. Zo ben ik nu weer bezig om aan mijn Wedding Ring quilt te werken, alleen vind ik het uittekenen altijd zo'n gedoe ^_^ Veel plezier met je sterren, en je prachtige zwartjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Leuk je sterretjes.En wat een mooie stofjes gebruik je ervoor.Das ook wel mijn ding.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Mooie stofjes gebruik je voor je sterretjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Prachtig project met sterretjes!
    Liefs, Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Volgens mij heb jij helemaal geen tips meer nodig om quilts een antieke uitstraling te geven, ik vind jouw stofkeuze altijd zo goed!
    Zwart.... ben er ook niet zo van, maar misschien is het best mooi in een antieke quilt, ben benieuwd hoe dat gaat worden.
    Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een mooie sterretjes! En natuurlijk moet er in iedere antiekerige quilt paars....dat is toch een schitterende kleur???
    Handig tasje hé??
    Veel plezier volgende week....zal zeker heel gezellig worden een quiltster in je huisje....begin bijna jalours te worden hihi.
    Groetjes van ons allemaal

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Mooie sterretjes goed voorwerk zeg. Je kan lekker aan de slag. En wat een heerlijke post! Groetjes carina

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Veel plezier met de quiltende bezoekster, dat worden vast samen wat steekjes maken. Mooie sterretjes hoor. Fijne zondag.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Hoi Jeannet,
    Wat een heerlijk logje heb je weer geschreven! Heel herkenbaar voor mij: ook bij mij gaat het meer om de sfeer van een quilt en ook ik heb pas onlangs mijn eerste zwarte lapje gekocht (terwijl ik toch een behoorlijke verzameling aan lapjes heb)! Geniet van het maken van de combi's van de sterretjes, het is een heerlijk werkje om te doen ;-)
    Groetjes, Maartje.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat een prachtige sterretjes zijn dit geworden en wat moet je er nog veel maar dan wordt het wel erg mooi. Gaaf al die zwarte lapjes geweldig dat dit zo kan he? De paarse stoffen vind ik geweldig mooi, nooit gedacht want ik heb niets met paars. En succes met de verkoop helaas heb ik geen kleinkinderen

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.