Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 20 augustus 2012

Zomaar van alles wat

We wilden zon, en we kregen zon.....We hebben het eerste en enige en mooiste zomerweekend achter de rug van 2012 en dat hebben we geweten op de camping........wat was het druk aan de kust, en wat was het heerlijk rustig onder de perenboom....En wat hebben er volgens mij veel quiltsters heel veel steekjes gezet dit weekend, incl. ondergetekende, en het wordt weer leuk........surprise voor over een poosje......
Wij bezochten in deze vakantie af en toe een marktje in de buurt, altijd leuk! De schoonheid zien van het alledaagse, twee stukjes hout uit de tuin bij elkaar is haast een kunstwerkje.
Voor slechts één euro vijftig mocht ik me de gelukkige bezitster noemen van dit werkelijk schattige vaasje! Dol ben ik op dat kleine spul, leuk met lavendel, sneeuwklokjes......bedenk het maar.
Bij dezelfde kraam en voor hetzelfde bedrag kwam ik dit blauwe vaasje tegen, helemaal goed voor de verzameling die ik weer op andere marktjes vond......En weer ergens anders zag ik deze leuke kleine handgemaakte (oude ? ) kinderklompjes staan......ook mee naar huis natuurlijk....
Want net DEZE had ik nog niet ( wel vier andere paren kinderklompjes.....) En toen ik dacht dat we nu wel alles gezien hadden stond er een vrouw met een zakje schelpen, voor vijftig eurocent! ja, echt, vijftig eurocent! Ze had ze zelf geraapt in Schotland op vakantie, hoe je zoiets weg kunt doen is mij een raadsel, maar goed, ik weet er wel raad mee hoor.
En af en toe een fietstochtje in de buurt, naar die heerlijke Turkse winkel in Hellevoetsluis waar ze de lekkerste verse groenten hebben en de meest bijzondere vruchten. Zulke bijzondere groente en fruitwinkeltjes zijn zeldzaam op het platteland.
Behalve over marktjes lopen en geld uitgeven wordt er natuurlijk ook nog gewerkt op het landgoed....want niets gaat vanzelf in het leven....
Verder wil ik jullie een blik gunnen op mijn kolossale kamerlinde. Kennen jullie hem ook? Jaren geleden had ik ze al, maar het was een moeilijke plant, hij werd snel geel, liet zijn bladeren vallen etc, en nu, ik zag hem bij intratuin en dacht; YES! Want ik vind hem mooi........nog steeds, en hij doet het me goed in de serre, veel licht, geen zon.
Toegegeven, er hangt een klein enigszins naar geel neigend blaadje onderaan.....dus ik heb hem getopt en gestekt, in een grotere pot geplant, voeding gegeven....dus.......we zijn weer helemaal blij met elkaar.Blij werd ik ook van dit artikel in de happinezz.
Heerlijk, dat geeft me altijd weer zoveel inspiratie. En héél blij ben ik met mijn "kniemaatje" Hanneke......ze heeft geen blog, ze moet er niet aan denken, maar breien dat ze ( onder andere)kan.....fenomenaal.....zij is aan de brei voor mij...kunnen jullie het raden waar ze mee bezig is?? ja....tis echt waar.......(klik)
En zo rijgen de weken zich aaneen, dit is dan toch echt de aller, allerlaatste vakantieweek van zoonlief en dan begint het harde leven weer. Ik verheug me op de nazomer en de herfst,laat mij maar nasudderen tussen de pompoenen, de appeltjes en de peertjes, s,morgens die oranje gloed over de velden, en af en toe s,avonds de kachel aan, Mmmmmm

21 opmerkingen:

  1. Ook ik ben veel en veel beter tussen de pompoenen dan in de hitte van het afgelopen weekend. Afgrijselijk vond ik het. Ook ik heb steekjes gezet, gisteren weer verder met Jules! Fijne week

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk, die variatie in foto's daar kan ik van genieten.

    Succes nog met de laatste vakantiedagen!.

    groetjes

    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Alles en iedereen weer in 't gewone doen, ook heerlijk.
    Wat leuk al die kleine vaasjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je blog is weer heel gezellig om te lezen, jammer genoeg heb ik weinig gedaan deze week, ik stort altijd in van de warmte, migraine hoort daar ook bij.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hier worden de boeken gekaft... ook hier is de aller- allerlaatste week ingegaan. Gisteren heb ik zitten borduren en dacht dat ik wel zo ongeveer de enige in Nederland zou zijn. Maar dat er mensen hebben zitten quilten had ik niet gedacht!!

    Leuk je zomervondsten. Maar ik wacht ook op de herfst.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Voor mij is dit ook niet HET weer. Maar ja anderen genieten weer zal ik maar zeggen.
    Je hebt leuke vaasjes gevonden.
    Groeten van Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja de muts! Ik hoop dat je niet te vaak hoeft te passen met dit weer. Leuke aankopen zijn dat voor kleine prijsjes. Je kamerlinde doet het daar idd goed. Jaren geleden had ik er één, maar die groeide te goed en werd te groot voor ons huisje.
    Fijne week,

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuke foto's en nog even niet hoor de kachel aan maar inderdaad het gaat wel snel nu.
    Je merkt het al in de tuin en het licht moet veel vroeger aan.
    Suddes met de allerlaatste vakantieweek van jullie zoon.
    Groetjes ELza.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Jeannet!
    Ik wil jou zeker zien posten met die muts!
    Vakantie is altijd leuk voor de kinderen maar ik heb dan altijd het dubbele gevoel van "dit is niet het echte leven" ;-) ... dus lekker gewoon terug naar de routine (die wel vaak mag onderbroken worden ;-)!
    Groetjes,
    Ann

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat eerste vaasje kan je gebruiken om al je kleine schaartjes in te zetten. Ik heb er ook één van glas gekocht nadat ik dit idee zag op een blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Lieve vaasjes, ik ben er ook dol op!
    En dat breien..., met deze temperatuur?? Ik heb er ook last van (van dat breien dan..) en het mag echt wel iets minder warm worden voor al onze activiteiten..

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Omdat ik vandaag extra vroeg op moest is mijn hele dagroutine in de soep gelopen. Ik lees dus nu je blogje pas. Je schrijft net zoals je foto's zijn. Lief, kalm en echt.
    Heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mooi zo'n kamerlinde hé? Wij hebben ook al een paar keer geprobeerd om er eentje in leven te houden, maar nee... helaas voelen ze zich hier niet thuis.
    Die hitte vond ik eigenlijk best lekker... nu heb ik tenminste het idee dat het toch wel echt zomer geweest is. ;-) Nu maar hopen op een mooie nazomer en herfst want daar kan ik ook zo van genieten.
    groetjes, Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een schattige vaasjes zijn dat. Heerlijk om dat te verzamelen.
    Zo'n kamerlinde.... die had ik vroeger ook(oma spreekt)in de kamer. Inderdaad snel geel.
    Mooie tekst over die quilt.
    En dat mutsje... heel leuk als het straks winter is. Nu heb je dat nog niet nodig, maar hij is ook nog niet af.
    Groetjes en nog even volhouden hoor, het wordt snel herfst,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat maak je toch mooie foto's! Enne als ik helemaal op mijn nieuwe stekkie zit....moet je maar eens op de koffie komen. Kun je direct die aardig oude man ontmoeten van dat garenrekje hihi
    groetjes van ons allemaal

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Jaaahh.. daar ben ik weer! ;o) Fijn om weer terug te zijn. En ook heerlijk om weer bij je mee te kunnen en mogen lezen Jeannet. En ik héb me toch wat ik petto! Ben er zelf helemaal stil van. Moet nog wel even wat werk verrichten, maar als het strakjes klaar is... ;o)

    (P.S. Zaterdag oogstdag in Tinte!)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Zelf draag ik nooit mutsen maar ik vind het een leuk patroon. Heb nog wat anders van haar liggen. Hier is het toch al weken mooi weer maar dit weekend was het me toch iets te warm. Zelfs te warm om te breien!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Dag Jeannet,
    Het was natuurlijk ook superdruk bij jullie op de camping. maar dat zakt natuurlijk direct in, wanneer de vakanties voorbij zijn. Gelukkig hebben we nog een beetje mooi weer gekregen in augustus. had even het gevoel alsof we zo de herfst in rommelde. Ook weer leuk, maar niet als er een zomer voor wordt overgeslagen. Ik geniet heerlijk van mij vrijheid. Beetje lezen, schrijven, schilderen, viool spelen. En niet te vergeten al mijn uitjes en korte vakanties. Ik kan het wel hebben zo. Nu wel weer even aan het werk, want er moeten binnen onze uitverij wat boeken verschijnen, maar als dat werk weer achter de rug is, is het weer 'leef het leven'. Kan er net genoeg van krijgen. Vanmiddag weer mijn eerste vergadering na de vakantie van de Raad van Toezicht bibliotheken Hoeksche Waard. Maar daarna gaan we met z'n allen eten in Willemstad. Rij lekker met één van de bestuursleden mee, dus ik geen Bob. Lekker ijskoud wit wijntje op het terras aan de haven van Willemstad is niet te versmaden. Zo zie je, zelfs vergaderen wordt zo nu en dan beloond. Bobo's zijn nog steeds de ergste verbrassers. Nee, hoor het is het enige uitje dat we ons als bestuur veroorloven en dan nog alleen als we afscheid nemen van een bestuurslid.
    Geniet van het mooie weer!
    Lieve groet, Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Pfffff, niet nagelezen en dus stampvol schrijffouten zag ik. Lees er maar een beetje overheen. Beloof beterschap in deze.
    groetjes,
    Marja

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Oh la la, jij krijgt die leuke Butterfly muts!!
    Toch heerlijk zomers allemaal, al die zonaanbidders, etc. Ook gezellige drukte op je camping neem ik aan.
    Hellevoetsluis kende ik niet en moet zeker terug komen en meer tijd daar besteden. Zoveel historie en zoveel leuks te zien!
    Jeetje, dat je steekjes zat te maken onder de perenboom zondag ... ik viel net als de mussen van het dak ... ;-)) ... en in slaap!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.