Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 14 september 2012

Bedankt iedereen!

Ik wist wel dat velen van jullie van vingerhoedjes hielden, maar dat er ook zoveel hartverwarmende en aardige reacties zouden komen over mijn blog had ik in mijn stoutste dromen niet kunnen denken.Dat er zoveel mensen meegenieten van mijn eenvoudige leventje en de stukjes op de fiets is toch wel heel verrassend!Want ik heb geen groots, meeslepend leven, integendeel,ik kan (en wil) gewoon genieten van de kleine dingen om me heen, en meestal lukt dat uitstekend, en soms wat minder.
Een blog schrijf je omdat het leuk is om iets te delen met elkaar, en om iets te laten zien aan een ander. Ik schrijf het echter in eerste instantie vooral voor mezelf en mijn gezin, om er aan het eind van het jaar een boek van uit te draaien, en dan is het zo leuk als je al die fietstochten en die uitjes en die dingen die je het hele jaar door met elkaar beleeft hebt terug te lezen.
Inmiddels blog ik in augustus al vier jaar, 6 augustus 2008 was mijn eerste korte blogje, nu vier jaar verder twee keer per week lief en leed gedeeld op een blog, het voelt als heel bijzonder.Natuurlijk zijn er mensen die er niets aan vinden, en dat is ook prima, dat voel ik zelf ook zo bij sommige blogs en mensen.Ik vond deze rake tekst van mijn favoriete schrijver Paulo Coelho ergens op " het WWW", en zo is het ook, niet iedereen kan je vriend zijn, dan is er iets mis, daarvoor zijn mensen te verschillend van elkaar, ook al deel je een hobby.
Het lijkt soms alsof iedereen die quilt, ook blogt, maar eigenlijk is het maar een hele kleine wereld in blogland, er zijn zoveel meer quiltsters die helemaal niet bloggen of facebooken of pinteresten. Die zijn op de achtergrond met hun hobby bezig en maken de prachtigste dingen, dat zie ik ook terug in de vele mailtjes en foto,s die ik krijg.(vooral blijven doen! daar geniet ik juist zo van)
Het dingen delen met elkaar heeft onbetwist een meerwaarde voor wie er voor open staat, maar je moet ook je grenzen er in bewaken. Ik las er de afgelopen week een column over in de Libelle. (pagina 39, nr. 37) sociale media moeten een aanvulling zijn op je leven, en niet je sociale leven vervangen. De tijd die je achter je PC of je smartphone zit kan je ook aan je echte levende vrienden besteden.Dat was iets om nog eens over na te denken.
Maar eerlijk is eerlijk.....als ik geen PC had gehad en niet op het Prikbord meelas, had ik bv ook deze prachtige muts niet gehad.........en had ik bijvoorbeeld Hanneke nooit gekend, en hadden we niet samen vreselijk kunnen lachen ( en huilen....) om onze knie perikelen. En zo zijn er de afgelopen jaren zo veel dingen en mensen en contacten geweest die veel goeds hebben gebracht, en ook dingen die achteraf erg tegenvielen, dat hoort ook bij het (virtuele) leven.Het is nooit zwart of wit, het gaat om de middenweg vinden, en die ligt voor iedereen anders........
Ik wilde wel dat ik tien van die pakketjes weg te geven had, tis er helaas maar eentje, en de winnaar is.....
Omdat het zoveel reacties waren heb ik nog twee troostprijsjes uit te delen, stofpakketjes uit mijn eigen voorraad, de echte " Jeannet stofjes" zoals ik dan altijd hoor,en die zijn gewonnen door  Inez en Renee,ik hoop dat jullie er blij mee zijn!
Geven jullie wel even je adres door en het komt er aan.Volgende keer weer wat moois over quilten....inspiration........enne...... ik hoop nog heel lang te blijven bloggen en dat mijn werkelijk geïnteresseerde lezers nog maar lang mogen meegenieten! Fijn weekend allemaal. Het wordt "alweer mooi weer !"

38 opmerkingen:

 1. Mooi blogje weer, leuk dat je extra pakketjes hebt gemaakt. Hier is t druk, 4 dagen werken en elke week een trouwgesprek en huwelijk zorgen voor volle weken. Nog even en dan is t trouwseizoen voorbij en kunnen we weer bloggen en patchen! Fijn weekend, tot maandag

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Uit het hart gegrepen!!!!!!!!!

  Meiden die een prijsje hebben gefeliciteerd en doe er iets leuks mee.

  Groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooooooh wat een leuk begin van de dag, mijn broer is vandaag jarig en ik krijg een cadeau :-))
  Dank je wel Jeannet, ik stuur je zo mijn adres.

  Groetjes van een blije Ines.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan Ines, geniet er van, het is je van harte gegund, je bent altijd zo,n lieverd vind ik, zo,n lieve Granny...Gefeliciteerd met je broer!

   Verwijderen
 4. I enjoy your blog so much because you keep it real! Keep up the good work.:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik lees je blog heel graag. Het is juist het 'gewone'wat het leven zo goed maakt. Ga vooral door met bloggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een beauty van een muts. Jij kan er tegen van de winter.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als ik 's morgens beneden kom nog in de pon, ik skype niet met camera tenslotte haha. Is het eerste wat ik doe met m'n kopje thee. Kijken in m'n mailbox en dan klik ik Jeannet aan. Ik zeg dit niet om te slijmen maar 't is gewoon zo. Een leuk gezellig verhaaltje op de vroege morgen op de fiets daar kikker ik helemaal van op, en je stimuleert mij altijd enorm. Laatst ontdekt dat we beide trouwe Maasstad gangers zijn. Leven en laten nietwaar. Groetjes en een fijne dag. Niet iedereen kan winnen, maar mijn dag kan ook niet meer stuk hoor. Ik vind het ook wel een goeie dat niet iedereen je vriend kan zijn later meer.

  Lieve groetjes Ria V.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ga vooral zo door!! Ik geniet altijd van je blogs,.. juist dat proberen te genieten van alledaagse dingen is prachtig!! En daar komt dan nog bij dat ik kwijl van de prachtige quilts die je maakt,....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik blog nog niet zo lang als jij, maar het heeft me
  in die korte tijd al heel veel mooie, waardevolle
  contacten opgeleverd. Alleen, ik hou het wel bij
  bloggen, en ga niet "faceboeken" of zo, want daar-
  voor is de tijd, die ik aan mijn echte vrienden,
  familie, en natuurlijk onze heerlijke hobby, kan
  besteden, me veel te dierbaar, en een dag heeft maar
  24 uur, helaas. Maar die muts, wat is die leuk... ik
  zag hem onlangs als muts voor een klein kindje en
  ik ga eens snel zoeken of ik ergens dat patroon kan vinden.
  Fijn weekend en groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal gelijk Ageeth, van het faceboeken ben ik ook afgestapt! Misschien kun je de muts proberen bij Finlandia in Bergen? Die hebben wel veel van dit soort dingen.

   Verwijderen
 10. hallo jeannet even snel op de valreep gedaan meisje was weer leuk om te lezen en wat een reacties op de give away en dat allemaal om de stofjes die jij lelijk vond,maar ik moet eerlijk bekennen de q.j.stofjes heen ook mijn voorkeur.nog een leuke fietsroute:rijd richting het noorden,gewoon aldoor rechtuit,fiets de boot op rijd weer rechtdoor voor de vuurtoren rechts geef een gil en de deur gaat open enz.enz.tot over een paar dagen.je redt het wel zo zonder t.v. groetjes hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Jeannet, ik vind het altijd heerlijk jouw verhalen te lezen, zo uit jezelf en puur, geweldig. En zo is het ook, je kan het niet iedereen naar het zin maken, maar dat je jezelf blijft is het allerbelangrijkste. Mijn opa zei altijd, doe maar gewoon dan doe je gek genoeg. Nou fijne dag, ik ga het laatste biesje aan mijn quilt zetten! Groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Jeannet, wat een heerlijk verhaaltje heb je weer geschreven. Zelf blog ik nu een jaar, had het niet zo op computers en showen van je spullen. Maar dat is nu helemaal anders geworden. Door het lezen van blogs van anderen ga je zelf ook anders schrijven/denken/doen. Het is zo harstikke leuk en dan de reaktie die je van "onbekende" krijgt. Langzaam aan voelt het als vriendinnen. Kan zo genieten van al het moois wat iedereen maakt en allemaal op onze eigen manier.
  Ga zo door groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Als eerste Jitske gefeliciteerd met dat grandiose quiltpakketje en beide andere dames met de troostprijs (net zo mooi bofkonten !).
  Van mij mag je nog HEEL LANG door blijven gaan met bloggen want ik geniet altijd van je schrijfsels, of het nu gata over quilten, over je fietsavondturen of wat dan ook .... ze blijven leuk om te lezen.
  Ik ben het helemaal met Paulo eens, met de een kun je het beter vinden dan de andere. En libelle heeft ook gelijk ... kijk alleen eens naar al die mensen als je in het dorp of stad bent... bijna iedereen loopt niet te praten met elkaar, nee ... de meeste staren naar hun telefoon en zijn daarmee bezig. Internet is inderdaad leuk maar wel gewoon voor als je thuis bent en je eventjes dingen wilt bezoeken of opzoeken maar om ook nog eens buitenshuis constant ermee bezig te zijn ? Mmmm... misschien een leuk idee om hier vandaag eens een blogje over te schrijven hahaha ...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuke stofjes lagen bij dat artikel. Vooral de kerst stofjes zijn leuk. Dat kan ook niet anders met een kerstverslaafde!
  Ik lees ook trouw je blog elke maandag en vrijdag. Vind de stofjes meestal prachtig. En als ik dan kijk naar mijn eigen bescheiden voorraad, dan ziet die er toch heel anders uit qua kleur e.d. Gek is dat toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Jeannet, dat heb je weer mooi geschreven. Ik lees je verhalen altijd graag en vind dat je nu ook weer goed schrijft hoe het is. Zelf ben ik helaas een hele slechte schrijver en heb het idee dat ik altijd hetzelfde schrijf:-) Daarom geniet ik altijd erg van jou blog en die van Goof jullie zijn levenschrijvers vind ik en hopelijk gaan jullie er nog lang mee door.
  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. gefeliciteerd dames met jullie prachtigeprijzen....... en Jeannet ik ben blij dat je blogt.......

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik kom hier altijd heel graag langs,geniet van je verhalen en je werken.Maar niet altijd schrijf ik een reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een heerlijk blogje weer! Het internet brengt ook zoveel moois, ik geniet van het bloggen en het lezen. Er onstaan prachtige vriendschappen die onze toch al zo mooie hobby nog specialer maakt. Natturlijk gaat er niet boven een gezellige bee, of ontmoeting in real life. Maar ik zou dit toch zo ook niet willen missen!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ja Jeannet, ook ik geniet heerlijk van je blogje en als dat fotootje van jou links boven zie, krijg ik al helemaal een ontspannen gevoel.
  Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ja zo is het helemaal goed beschreven, door het virtuele contact wordt ik wel geïnspireerd maar ik zou mijn sociale contacten in het "echie" niet willen missen! Maar we genieten nu van een heel bijzondere tijd, want hoeveel mensen zaten vroeger te zwoegen in hun eentje en er was nooit iemand met raad of advies of met complimentjes en juist deze dingen maken het bloggen zo leuk! Jij bent vaak een inspiratie voor mij, dus hierbij een keer een welgemeend: Dank je wel!
  Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dag Jeannet,
  Zo is het maar net, de waarheid als een koe. Ik zou inmiddels de blog-perikelen niet meer willen missen. Heel bijzonder om zelfs in het buitenland, voor mij veel in Noorwegen, Zweden en Finland blogvriendinnen te hebben en me via Goole vertalen ook nog eens lekker verstaanbaar te kunnen maken. Eigenlijk leven we in een hartstikke bijzondere tijd. Wanneer je maar het goede van internet weet te waarderen en dat doen we, toch?!
  Wens je een fijn weekend lieve groet ook voor man en kind, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een raak stukje Jeannet, blogen doe je vooral voor jezelf en om dingen die je leuk of interessant vindt te delen met wie zich het lezen wil. Lief en leed, observaties en de kleine vreugden uit het leven. Dat gaat je altijd erg goed af. Jij kunt heel goed observeren en beschrijven wat je ziet en dat maakt dat ik je blog graag lees!
  Ga vooral zo door! De winnaressen gefeliciteerd!
  Fijn weekend, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Fijn zo doorgaan en een gezellig weekend, de winnaars gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Het zijn de kleine dingen die het doen.
  En zo is het maar net.
  Mooi stukje van je.
  Hoop nog vaak over je wel en wee te kunnen lezen.
  Winnaressen gefeliciteerd. Geniet er maar van.
  Groet Janny S.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Eenvoudig leven zonder uitzonderlijke dingen, is toch eigenlijk al bijzonder genoeg!
  Je bent rijk als je kunt genieten van thuis bezig zijn met je hobby, je gezin en een leuk fietstochtje in de natuur.
  En natuurlijk van een dagje zon!
  Geniet dus maar lekker door, ik doe met je mee.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Tof om te lezen dat ik je mooie stofjes heb gewonnen. Bedankt Jeannet en ik zal en zeker iets speciaals mee doen.
  Leuk stuk heb je geschreven over je "blog jaren" op het web, daar zitten heel wat uren in en zeker zo leuk als je dat in een toekomstig boek kan terug lezen. Ik volg je blogjes graag....ze lezen zo heerlijk weg.
  Bedankt voor je mooie lapjes en je leuke blogjes die ik zeker zal blijven volgen.

  Vrolijke groetjes Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Zo verrassend is het toch eigenlijk niet Jeannet... het is juist omdat je over de 'gewone' dagelijkse dingen schrijft wat voor velen heel herkenbaar is. En jij hebt nou eenmaal een erg leuke manier om deze dingen te beschrijven! Dat maakt dat al die 'gewone' dingen ineens een stuk leuker blijken te zijn. :-)))
  "Gewoon doorgaan" dus maar... blijven wij lekker doorlezen hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Dat je al vier jaar blogt !! Maar je hebt ook in de vijfhonderd volgers, en vermoedelijk nog meer meelezers. Je bent gewoon een beroemdheid en dat komt omdat je de juiste dingen schrijft op een hele leuke manier. Maar ik ben het helemaal met je en met Libelle eens, een goed gesprek kan internet contact niet vervangen. Het is soms te gek dat iedereen zit te internetten, chatten, sms-en,etc.
  was weer een leuk stukje, goed weekend groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Gefeliciteerd met je vier jarig blogjubileum, en wat is sleur ik vind het heerlijk om eens even met een lekker bakkie hier en daar bij te lezen wat iedereen maakt of aan het maken is en even bij te lezen. En zeker is internet niet te vergelijken met echte personen en gesprekken maar wel een erg leuke aanvulling op de dagelijkse dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Leuk logje schrijf je met een waarheid als een koe!
  De gebreide muts vind ik helemaal te gek! En het stofje met de sneeuwman is ook erg leuk!
  Fijn weekend, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Heerlijk om al je verhalen te lezen en je mooie werk te bewonderen! Ik hoop dat je nog lang door zult gaan! Veel plezier en een lieve groet!

  Carla.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hai Jeannet, wat een lieve, mooie en rake tekst heb je 'geblogd'. Zo is het maar net, je moet doen wat goed voelt en het is zo leuk om ook via deze manier mensen te 'ontmoeten'. Doe wat je leuk vind en probeer het 'echte' leven niet uit het oog te verliezen. Maar zo af en toe een blogje lezen, daarvan wordt ik toch wel heel blij!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Je mijmeringen zijn to the point. Ook dankjewel voor jou, voor je mooie schrijfsels. Ik lees ze graag maar laat niet zo vaak een reactie na.
  Nu vind ik dat niet zo mooi van mezelf...

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Voor de dames die gewonnen hebben van harte gefeliciteerd. dat er maar mooie dingen van gemaakt mogen worden.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 35. piep genoten van je blogje, zoals telkens, ik hou zo van al die dagdagelijkse dingen en zo virtuele vrienden delen in deze pc wereld, en ja per toeval hebben we dan dezelfde hobby,
  maar je spreuk vond ik ook zo waar.....en de mensen waar je je echt zo goed bij voelt dat zijn de dierbare schatten ....

  doe zo,voort meid,

  proficiát aan de winnaars

  knuf mieke

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet