Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 21 september 2012

Boekenblog en zo meer

Al op een paar blogs tegengekomen, het waanzinnig leuke boek over het eigenwijze aapje Jacobus. Annemieke heeft hem voor mij gebreid, al een jaar geleden, ik heb niets met apen, maar toen ik Jacobus zag smolt ik meteen weg.......
Wat een ongelofelijke leukerd! Daar hoef je helemaal geen kinderen voor te hebben om daar spontaan * Flieft* op te worden! Nee, sterker nog, daar wordt je zelf weer een beetje kind van.
Hij is ontworpen door Anita Wildschut en dat vind ik me toch een uniek en briljant mens, ongelofelijk, zoals zij haar tegenslag over haar gebroken enkels om heeft weten te zetten in iets positiefs zoals bv Jacobus, en daarna nog veel meer gebreide beesten, en dat terwijl ze helemaal niets met breien had! Ik sta er steeds weer van te kijken. Dan ben je een voorbeeld voor een ander, in elk geval voor mij.En nu dus ook nog een boek!
Een heus prentenboek over Jacobus en zijn vriendjes, compleet met een patroon er in van Suusje de muis. Ook voor dit boek hoef je helemaal geen kleinkinderen te hebben, dat is gewoon zo,n boek dat je zelf wilt HEBBEN.....althans, zo ging het bij mij.
Zoveel aapjes heb ik niet hoor.....bij mij woont er slechts één Jacobus, en ik geloof niet dat er een Jacoba komt, want zelf kan ik niet zo goed breien en naar wat ik van Annemieke heb begrepen is het best nog een heel klusje, oftewel, een hele bevalling......Deze foto komt met permissie van de blog van Anita.En over boeken gesproken....
Ik heb het tweede deel van Scraps & Shirttails  van Bonnie Hunter gekocht, ik vond het eerste deel al meer dan de moeite waard, allemaal quilts van scraps en ruitjes overhemden etc, maar dit boek overtreft het bijna.Helemaal mijn stijltje.
Laat ik nou nog een hele stapel van die ninepatches hebben liggen in precies de maat waarvan de quilt in het boek staat.......hoeveel mazzel kun je hebben? De middenblokjes heb ik dus al, even over nadenken, zou zo maar kunnen dat dit vervolgt gaat worden......nog wel even over nadenken...ook vanwege die stapel Ufo,s
En het werd een boekenblogje........dus bij deze....ik had dit boek een tijdje geleden gekocht,een mooi boek, héél erg mooi boek zelfs, veel inspiratie, maar voor mij te kleine stukjes, de titel zegt het al...small pieces...dusse....vandaag verkocht aan Judith! Goed weekend allemaal! Enne, nog wat leuks, er is een geweldige give away op de blog van Marcha.....niet allemaal tegelijk natuurlijk, dat verkleint mijn kans!

27 opmerkingen:

  1. Leuk blogje over de boeken.Trouwens hele mooie boeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. och wat een gezellige apenboel...Jacobus ligt daar maar heerlijk te relaxen tegen de boom....
    de boeken met scrapquilts zijn mooi....( ik heb ze ook dus ...)
    wat een bof dat je al blokkies had liggen...heb je zo weer een affo!!..;0)
    Fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hij is leuk he Jacobus en het boek. Je zou het zo kopen voor als je ooit oma wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Reacties
    1. Ik heb het boek nog hoor Judith,dus mocht je het nog willen....

      Verwijderen
  5. En ik dus ook te laat. Maar ik moest even de wc schoonmaken. Tja waar leg je je prioriteiten hè?
    Jammer maar het boek komt vanzelf. Jacobus is echt schitterend.

    groetjes

    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wietske, het boek van de scrappies is er nog, misverstand met een reactie

      Verwijderen
  6. Jacobus is leuk en mooie boeken heb je.
    Goed weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooi dat boek over Jacobus. Ik hou wel van al die kleine stukjes. Ik keek het boek gisteren bij iemand in en het is prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. jacobus is inderdaad een schatje,... sta altijd weer versteld van Anita hoe ze zit allemaal voor elkaar krijgt,..

    BeantwoordenVerwijderen
  9. oooh wat ben ik blij, ik zit te stuiteren achter mijn pc. Ik ehb het pakket gewonnen dank je wel

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een lieverd is die Jacobus toch. Ik zou toch maar eens proberen met het breien Jeannet, hoe kom je anders door al je wolboel heen? haha. Ik vind het echt wel iets voor jou om ook eens een mooi boek te gaan maken met blok patronen. Met een leuk verhaaltje erbij echt een Jeannet quilt boek. En wie wil dat niet op de plank en op schoot hebben. Fijn weekend Ria V.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou Ria, dat is wel iets om over na te denken!Vooral dat verhaaltje er bij.

      Verwijderen
  11. Spinnen en niet breien. Dat kan toch niet.
    Maar eerlijk gezegd.......... Jacobus heb ik ook kant en klaar gekocht maar nu ik het boek heb moet ik toch het muisje proberen te breien anders kan ik niet voorlezen.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Jacobus vind ik erg leuk, maar ik kan absoluut niet breien dus het blijft bij kijken voor mij
    en mooie boeken heb je gekocht en mazzel inderdaad dat je die ninepatches al hebt liggen, dat scheelt hoop werk.
    groetjes
    Bernadette

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Leuk logje heb je gemaakt. Jacobus is een schatje.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik heb hier 2 Jacobussen, 1 gekocht en 1 zelfgemaakt en alle kleinkinderen hebben er 1, een zelfs 2 ;-)) en de twee jongste hebben ook nog een beer van haar.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Jacobus is leuk he. Als je er nog een wilt, ik ken iemand die ze aan de lopende band breit voor het goede doel......

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Oh wat grappig. Ik had het boek scraps&skirttails in een van de nieuwsbrieven van een quiltwinkel gezien en het boek trok ook direct mijn aandacht. Ik heb het te leen aangevraagd bij het quiltersgilde. Ik wil een boek altijd eerst inkijken voor ik het koop en dan is dat een goede manier. Hoop dat ik er net zoveel plezier aan beleeft als jij zodat ik hem ook ga kopen.en beter nog al die restjes op ga gebruiken. Want zeg nou zelf. Welke quiltster heeft er nou geen restjes? En Ja Jacobus is bijna te lief op waar te zijn.
    prettig week-end

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Liebe Jeannet,
    Deinen Blog besuche ich nun schon eine ganze Weile.
    Du machst sehr viele schöne Sachen, vor allem Deine Quilts, die finde ich wundervoll.
    Dein gestricktes Äffchen ist ja total niedlich. Ich habe selbst vor einiger Zeit etwas Ähnliches gemacht. Und zwar gehäkelte Kätzchen. Die sind genauso drollig.
    LG Heike

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik ben ook flieft op die aap. Wat een liefje zeg!!
    Moet het oudste dochter maar niet laten zien, want ze heeft nog allemaal wol liggen om beren te breien.
    Groetjes Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
  19. heb al een klein stukje gewijd aan mijn gewonnen give away op mijn blog, heb wel je foto's geleend van de give away. als het pakket binnen is plaats ik eiegen foto's........

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wel spinnen en niet van breien houden.... wat doe je dan met de wol?
    Misschien een makkelijke rechte trui of zo?
    Jacobus..... tja daar worstel ik dus al weken mee.
    Weet dat je ze kant en klaar kan kopen, maar ik wilde mijn eigen aapje, dus toch maar de stoute schoenen aangetrokken en de rondbreinaald uit het vet gehaald.
    Het is echt moeilijk om te doen (vind ik), maar die van jou is ook een beeldje geworden.
    Lekker van genieten zou ik zeggen.
    Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ho Ho Floor....ik wil wel graag leren breien! Ik doe mijn uiterste best, alleen kan ik het (nog) niet zo goed, maar daar komt verandering in hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Leuk hoor Jacobus! En als oma moet ik eigenlijk Muis en Jacobus breien. Ik heb ook geen idee of ik het kan!
    Het is een ieder geval een leukerd!

    Fijn weekend, Evelyne

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat is Jacobus toch leuk. En wat een leuk boek lijkt me dat. Het boek van Bonnie Hunter lijkt me ook helemaal geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Hoi Jeannet,
    Wat leuk om het door mij gebreide aapje weer te zien! Wat een luiwammes!
    We genieten nu nog ff van het mooie weer. Heerlijk in de tuin.... mijn lieve oude schoonmoeder vereren met een bezoekje..... en natuurlijk nog heel hartelijk dank voor de fles Landwinkel advokaat.... ik vind het HEERLIJK....
    Lieve groet Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.