Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 10 september 2012

Monumentendag en een Give Away!

Wie het afgelopen weekend niet heeft genoten van het weer, geniet er nooit meer van. Wat een heerlijke toegift van de zomer, onze camping zat in een mum van tijd helemaal vol.
Het was open Monumentendag zaterdag, jaren geleden dat het zulk mooi weer was,en mannie en ik hebben (weer) heerlijk gefietst, saampjes, dat kwam nooit zo vaak voor, saampjes,maar als je zoon dus op het VO zit dan kan dat zomaar weer gaan verkeren.........
De stenen Baak in Oostvoorne, een hele oude vuurtoren uit de tijd van de Vikingen toen de Brielse maas nog in open verbinding stond met zee.
Via pittoreske dorpjes met van die schattige geveltjes, wat zijn die toch altijd mooi en sfeervol, wat hou ik daar toch van, ZIJ herkent vast dit straatje.........
In de Hoecksack in Heenvliet hebben we achter in de schitterende tuin geluncht, het was een openbaring, wat kunnen dingen dan toch verrassend zijn, ik dacht dat het een simpel dorpskroegje was, en dan kom je zowaar voor culinaire hoogstandjes te staan zoals waanzinnig lekkere pompoensoep, zuurdesembrood met tapenade etc, en alles vers gemaakt, een aanrader en wij gaan er vast nog eens dineren!
Ons doel was de Ruine in Heenvliet, het is er altijd zo mooi, zo sereen in die bijzondere tuin, en het rustige herfstweer werkte perfect mee in deze sfeer. Een Ruine uit 1249, ongelofelijk dat mensen dat toen al konden maken, met de methoden en kennis die ze ter beschikking hadden.Helaas is het kasteel in 1529 door de watergeuzen uit Brielle verwoest omdat ze bang waren dat de Spanjaarden er in zouden trekken.
Heel imponerend om daar zo rond te lopen, op zo,n groot landgoed en te filosoferen over hoe het toen was, er was nog een oude kerker, rond, donker, met een grote dikke zware ketting, om te griezelen.......het was toch vroeger ook maar een heel harde wereld.
Deze eend liep er ook, nostalgie voor ons, Kaapse eenden, we hebben er tientallen gehad, wat waren ze leuk en gezellig, wat lagen ze een berg eieren en wat konden ze goed broeden.....en niet te vergeten waarom we ze opgeruimd hebben....wat konden ze goed ( en veel...!) poepen op het terras en op de keukenvloer......
We passeerden vanzelf weer mooie monumentale boerderijen.
Met nog veel mooiere gevelversieringen...
Het was weer een heerlijk daagje zo saampjes, 48 km gefietst, het is net alsof je van deze late herfstzonnetjes nog intenser geniet dan van de zomer, dan verwacht je het, en het komt niet, en dat is een teleurstelling,en nu ervaar je het als een toegift. Dan heb ik ook nog iets leuks voor jullie. Ruimte in je kasten schept ook ruimte in je hoofd. Al opruimend kwam ik van de week dit complete pakketje tegen,ooit, in een grijs verleden eens gekocht, en het ligt maar te verstoffen, ik kom er niet toe om het te maken en eigenlijk ben ik ook niet zo van kant en klare pakketjes, dus.....
Ik weet dat er veel onder jullie zijn die DOL zijn op de vingerhoedjes maar niet meteen aan een grote quilt willen beginnen, en dan is dit een leuk maatje om het eens te proberen!Past in een poppenbedje.Het is het originele patroon en ook de bijbehorende stofjes.
En om nu ook eens iets te doen voor mijn trouwe volgers, waarmee ik met een groot aantal ook een leuke persoonlijke " quiltband" heb opgebouwd in al deze jaren, zijn de regels als volgt. Iedereen die mijn blog volgt en mee wil doen ( of gaat volgen, geen verplichting!) doet met TWEE lootjes mee! a.s. vrijdag trek ik de winnaar.Succes er mee,  iedereen een fijne week!

145 opmerkingen:

  1. Wat lief van je om zomaar een verloting te houden. Ik volg je blog nu al een tijdje (stil), maar geniet keer op keer van je verhalen. Zeker die over jullie stukje Nederland. Waar ik helaas niet al te vaak kom.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk die prachtige foto's iedere keer, inderdaad van een 'ver' heel mooi stukje Nederland. En je give away? heel lief, ik doe mee.

    Fijne week.

    ps; we kunnen al zeggen dat het spinweekend volgende maand is, yeah.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie foto's. Ik moest zaterdag werken, maar heb 's avonds en gisteren ook genoten van het weer.
    Mooie lapjes, maar ik vind het eerlijker als ik niet meedoe. Ik zit er zo dicht op...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie tocht weer, zeg, fantastische foto's, je 'hoort' de stilte bijna. Inderdaad, zulk mooi weer, daar moet je meteen gebruik van maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige foto's heb je weer gemaakt. Schitterende omgeving woon jij toch.
    En ik wil heel graag meedoen, ben gek op kant en klare pakketjes......

    groetjes

    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Yes! Ik herken het. Na 34 jaar daar wonen kan het bijna niet anders. Leuk tocht hebben jullie gemaakt. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk even weg in de oudheid.
    Het pakketje laat ik mij voorbij gaan, daar zal vast een echte liefhebster blij mee geraken.
    Vandaag nog een geweldige zomerdag, het blijft nog even genieten.We gaan ervoor. Bep

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuke give away. Ik wil er graag aan meedoen want op een rommelmarkt heb ik een heel leuk oud poppenwagentje gekocht waar ik nog een quiltje voor moet maken.
    Mariette

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heerlijk tochtje weer zo over Voorne. Herkbare plekjes!!!
    aaaaaaaaarrrccccccch met dat pakketje heb ik al eens in mijn handen gestaan en weer weggelegd hahaha Leuk (hand)werkje lijkt me.
    Ik loot dus graag mee!
    Groetjes Ansje

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Beste Jeannet,

    Ik waag graag een kansje voor mijn dochter van 10, die tegenwoordig ook zin heeft in kleine quiltwerkjes. Zij is heel leuk aan het naaien en heel trots op haar werk!
    hartelijke groeten van Christine S.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Moet toch eens wat meer in ons kikkerlandje gaan rondneuzen. Wat een prachtige omgeving heb je op de kiek gezet, dank.

    Vrolijke groetjes Renee

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Prachtige foto's van een mooi stukje Nederland. Ik doe graag mee met de verloting.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi,

    Ook ik wil graag meedoen met de verloting, ik geniet altijd weer van je blog.
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  14. ik loot graag mee, wat een super quiltje om mee te nemen op vakantie....

    BeantwoordenVerwijderen
  15. hoi, hoi. ook ik zo graag mee doen,mooie lapjes zeg,
    gr sieneke

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Mmmmm wat is nederland toch mooi.

    Heb me voorgenomen om me in de mediteraanse stand te zetten, meer genieten en meer tijd vrij maken om mijn hobby's uit te oefenen, als de italianen het kunnen kunnen wij het ook.

    Ik doe graag mee met de verloting.

    Groetjes,

    Annia

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hai Jeannet,

    Heb zelf geen blog, maar start altijd met jouw blog om te lezen en te genieten van je verhaaltjes en prachtige quilts (wat ´n produktie trouwens!). En ja zou het heel leuk vinden om de mooie stofjes te winnen. Uit ervaring ben ik echter geen winner met give away´s maar probeer het toch maar.
    Fijne dag, groetjes Maureen

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat geniet ik elke keer toch weer van je verhalen en bijhorende foto's, die huisjes en steegjes zijn zo gezellig, je waant je ergens ver weg in een exotisch land.
    Een klein klosjesquiltje is bij mij een Wimmetje, ik ding dus graag mee met de give away.
    Groetjes, Marte

    BeantwoordenVerwijderen
  19. hallo jeannet,weer genoten van jouw belevenissen en zelfs voor mij hier in dat verre verre oosten waren er herkenninspunten,heenvliet,geervliet daar ben ik ooit geweest toen ik logeerde in hellevoetsluis....de goede oude tijd(helaas kreeg ik zaterdag een kaart dat de ''oom''in hellevoet was overleden).mooie foto's heb je weer gemaakt,alleen ij het woord mannie krijg ik toch wel de krieels,vind dat niets voor jou!zo'n stoere meid....
    tot slot de give a way schattig pakketje ik kan me voorstellen dat het niet jouw ding is,je maakt zelf veel mooiere kleurencombinaties en ik neem aan dat daarom deze lapjes ook niet helemaal jouw smaak zijn,ach ja soms koop je iets waar je later spijt van hebt.geniet nog maar lekker van deze wellicht laatste mooie dag groetjes en ik wacht met spanning af wie de gelukkige is,groetjes hanneke

    BeantwoordenVerwijderen
  20. prachtige foto's weer. ook je quilts zijn altijd weer stimulerend voor me.
    Ik loot graag mee.
    Groetjes, GeaZ

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Mooie foto's en vooral een fijne blog.
    Ben al een tijdje volger en werk ook aan een nieuwe blog.
    Grt quiltfrouke

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hoi Jeannet,
    Ik lees trouw 2 x per week je schitterende blog. Wat kan Nederland toch mooi zijn hé.
    En wat de verloting betreft... Ik doe graag mee.

    Groetjes,
    Gerrie

    BeantwoordenVerwijderen
  23. prachtige foto's weer enne mag ik meeloten voor het pakketje ?Ben nog maar een beginner op quiltgebied maar dit moet vast lukken.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Heb weer genoten van jouw berichtje
    en doe graag mee aan jouw give away.
    Groetjes Marja Voortman.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Hi Jeannet! I am a happy follower of your Blog. Even we don't speak the same language, smile! Love to see what you are up to and just enjoy always those great and lovely pictures!
    Be blessed
    Martina from Switzerland

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Ohhhhh... Ik vind het prachtig, ik doe mee!!!

    Anita

    BeantwoordenVerwijderen

  27. Al jaren volg ik je blog, ik geniet er altijd weer van, dank je wel! Het pakketje is erg leuk, maar dat is niet zo moeilijk, want ik houd van dezelfde stijl als jij.
    Dus ik doe graag mee.

    Groetjes en een fijne dag vandaag (het zou nog mooi weer worden
    : -) ),
    Annie.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Hoi Jeannet

    Leuk zo al die plekjes van dichtbij te bekijken. Prachtige fots's. Mooie lapjes, dus ook maar een gokje wagen.

    Nu maar hopen op een mooie herfst.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat kun je toch prachtig over die omgeving van jullie vertellen - heb zo'n zin om dat eens te bezoeken.
    Mooie stoffen - wil wel meedoen voor een quiltvriendin die bezig is aan een vingerhoedjes-quilt.
    Groetjes en een fijne dag,
    Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  30. A lovely pattern and fabrics. Thanks for the chance to win.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Schitterende foto's Jeannet! Het is toch echt wel heel mooi bij jou in de buurt.
    En gezellig, een Give Away, is toch een leuk pakketje. Ben benieuwd wie de gelukkige gaat worden.

    PS: ik zit nog een beetje na te genieten van "onze boeren", wat was het leuk hè!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Hoi Hoi.
    Hier in brabant was het ook schitterend weer en hebben net zo genoten als jullie.
    Als volger van maandagmorgen praatje wil ik ook een kansje wagen.
    Groetjes.
    truus v d nobelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Wat heb je weer genoten Jeannet wie niet trouwens. En wat heb je mooie stofjes zeg. Ik wil graag een kansje wagen. Fijne week geniet nog van de zon, hier schijnt hij alweer hoor.

    Groetjes Ria V.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. wat hebben we weer kunnen genieten van het mooie weer. Maar we denken ook al aan de gezellige avonden achter de kachel. Ik wil mijn kans wagen.
    vele quiltgroetjes Ria T (Vlaanderen)

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Wat een prachtige foto's en wat was het genieten dit afgelopen weekend, de lapjes zijn lief hoor ik wil natuurlijk altijd wel meedoen.
    Groetjes en een gezellige week.

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Lees graag je fietsverhalen over de natuur, dieren, huizen,de stilte, de blauwe lucht, bloemen, water,weven, wol verven, patchwork,.. Misschien moeten we ook eens een mobilhome huren en eens langskomen. Ben blij dat je met je nieuwe knie nu zo kan genieten en ik doe graag mee met je give-away. Misschien is dat een eerste stap om mini-quiltjes te gaan maken ipv die grote.. die nooit een affo worden.
    Nog een mooie zonnige dag voor beiden!

    BeantwoordenVerwijderen
  37. In het weekend had ik late diensten maar overdag heb ik toch nog lekker van het zonnetje kunnen genieten.. en nu maar hopen op een mooie na-zomer.
    Groetjes Roos

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Wat een mooie foto's van je fietstocht! Ik kan me voorstellen dat je genoten hebt. Ik ben wel al bezig met een grote vingerhoedjesquilt (al ligt die nu weer even stil), maar toch wil ik graag meedoen met je give-away. Dit quiltje zou een fantastisch kadootje zijn voor mijn 4-jarige nichtje.
    groetjes,
    Ieke

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Hallo Jeannet,
    Heb weer genoten van je "fietsverhaal"en mooi foto's, het was inderdaad een heerlijk weekend. Ik zou ook graag een kansje wagen voor je give-away, het zijn helemaal mijn kleurtjes.

    groetjes Els Pelt
    P.E.Pelt@hetnet.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Wat is Nederlanfd ook mooi :o))
    heerlijk om er zo saampjes op uit te kunnen :o)

    Oeps ... je stofjes in het Vingerhoedjes pakketje ...:o)))
    kan ik niet weerstaan hoor ;o)
    (ook lieve blauwtjes voor de huisjes ( of is dat niet de bedoeling :o)
    en een klein Vingerhoedjes quiltje is ook erg lief inderdaad ... Doe dus ook graag mee met je leuke verloting !

    Groetjes,
    Simone

    BeantwoordenVerwijderen
  41. helaas konden wij door alle drukte pas vanaf zondag vijf uur gaan genieten van het mooie weer, we hebben tot 's avonds 11 uur gevaren, prachtige steerenhemel en een lege Kaag... Graag doe ik mee met je verloting, win nooit wat maar vind het toch leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Wat een prachtige fietstocht hebben jullie gemaakt. Ook wij hebben heel erg genoten van het heerlijke weer. Het kan dus best in Nederland! Gezellig dat je een giveaway houdt, je begrijpt dat ik graag meedoe. Want ja,lapjes hè.....
    Groetjes, Els

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Ik wil heel graag meeloten voor die mooie stofjes!
    Succes met je blog.
    Groeten, Hanq.

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Wat een heerlijke fietstocht! Wat een prachtige foto's, dat was echt genieten! Leuke give-away, ik doe graag mee! Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Wat lijkt het me daar mooi bij die ruïne. Dat zou ik ook wel eens willen zien. Jullie kunnen er trouwens wel wat van zeg... 48 km!!!
    Je give-away is leuk, maar ik laat mijn kans voorbijgaan hoor... heb het al zó druk met van alles en dat moet allemaal toch echt eerst af. :-)
    groetjes, Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Wat een reacties heb je al. Ik doe niet mee hoor.
    Het wordt bij mij ook tijd voor een grote schoonmaak.
    Maar in wel dorp kan ik dat mooie straatje vinden ?

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Wat een prachtige tocht heb je weer gemaakt, en bedankt dat we hiervan mee mochten genieten. Leuk pakketje met erg mooie stoffen.

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Hoi Jeannet,

    Iedere maandag en vrijdag volg ik je blog. Geen volger, daar doe ik niet aan. Maar goed. Dat pakketje wil ik wel graag winnen. Gisteren net de poppenwagen van mijn jongste dochter (inmiddels 35) opgezocht. Hij is bestemd voor een achternichtje. En dat poppenquiltje zou er echt leuk bij staan.

    Groetjes Marjolein uit Zoetermeer

    Ps. Ik geniet ook van je fietsverhalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  49. O schitterende foto's! Ben ook gek op zulke pandjes en uitzichten! Helaas kan ik al lange tijd niet meer fietsen, anders wist ik het wel! Dus ik geniet dubbel van je foto's! En wat leuk een give-away! Ik doe graag mee want ik vind het bijzonder leuke lapjes! En volgen doe ik je al heel lang! Groetjes en een fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
  50. Wauw, Wat een mooie lapjes zitten in deze give-away.
    Ik zou me hier heel graag voor willen opgeven en kan er wel iets moois van maken. Ben benieuwd wie de winnaar is.
    Groetjes Liesbeth A.

    BeantwoordenVerwijderen
  51. Ik ben met een groter formaat bezig, maar mijn kleindochter van 11 zou er erg blij mee zijn.
    Wat is het trouwens altijd genieten op jou blog en wat maak je toch mooie sfeervolle foto's.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  52. Wat een leuk formaatje om te ruiken aan de vingerhoedjes. Prachtige foto's en verhalen op je blog
    Doe graag mee. WEns jou ook een fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  53. wat een prachtige dagen waren het; al hebben we de open monumentendagen helemaal gemist door alle klussen en klusjes in en om het huis... maar die zijn voor een groot deel weer gedaan, ook fijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  54. Ik ben juist een groot fan van kant-en-klaar pakketjes want dan zitter er stofjes in die je zelf misschien nooit zou kiezen, maar de sfeer ervan voelt wel goed aan.
    Dus je snapt wel dat ik graag mee doe.

    BeantwoordenVerwijderen
  55. Het was inderdaad weer een heerlijk weekend. Je blog is weer mijn maandagochtend taaartje bij de koffie. Met de verloting wil ik graag meedoen. Ik ben wel even toe aan iets kleins. Lieve groet Rita F

    BeantwoordenVerwijderen
  56. Mooie foto's die mooie verhalen vertellen en illustreren! Ik heb vroeger ook eens een spincursus gevolgd,héél ontspannend werken is dat. Maar het spinnewiel staat al tientallen jaren ongebruikt op zolder, in de hoop ooit nog eens gebruikt te worden. Wie weet deze winter....zeg ik weer voor het zoveelste jaar...
    Met de give-away doe ik graag mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  57. De aanhouder wint je blog blijft spannend iedere keer weer de mooie foto s van de quilts en de natuur ,ik geniet iedere keer hoop ik je mooie lapjes te winnen maar weet uit ervaring geen geluk te hebben,ach geluk zit in een klein hoekje .
    gr Therese.

    BeantwoordenVerwijderen
  58. Het is elke keer weer genieten van je blog. m.vr.gr. Ria de leeuw

    BeantwoordenVerwijderen
  59. he dag jeanette,
    had het al eens geprobeerd maar het lukte niet. Wat woon jij toch mooi. Ik krijg weer zin in een vakantie bij jullie.
    Ja en ook ik ben in de ban van de vingerhoedjes... dus ik doe graag mee.
    groetjes Gratienne

    BeantwoordenVerwijderen
  60. Hoi Jeannet,

    Wat mooi die ruine. En een mooie tocht gemaakt.

    Ik geniet meestal in stilte van je verhalen. Ben niet zo'n commentaarleveraar.

    Maar ik doe wel graag mee met je verloting.

    Groetjes Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  61. Iedere maandag en vrijdag volg ik je blog.Gezellig,Fijn,Leuk,Mooi om je te volgen.Ik hoop dat je dit nog heellang gaat volhouden.Met de give-away doe ik graag mee.Groetjes Marjo

    BeantwoordenVerwijderen
  62. Je verslag van de fietstocht door het prachtige landschap is al geweldig en nu heb je ook nog zo'n leuke give away. Ik doe graag mee, want stofjes en vingerhoedjes vind ik prachtig. Wie weet een begin op quiltgebied voor mij. Gelukkig volg ik niet alleen mijn man maar ook jou, dus dubbel kans ;) Ik duim!
    Fijne week, groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  63. IK ben GEK op giveaways dus natuurlijk doe ik mee en ik ben ook nog volger dus twee kansen. Jippie en nu nog winnen.......

    BeantwoordenVerwijderen
  64. Wat een heerlijke fietstocht hebben jullie gehad samen, en dan ook nog in zo'n mooie omgeving, echt een cadeautje. En deze leuke giveaway is ook een cadeautje, natuurlijk doe ik graag mee. Ik volg je uiteraard, alleen dan niet door officieel "Volger" te zijn, maar je staat prominent in mijn Google Reader ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  65. Hoi, het was fantastisch afgelopen weekend!
    Mijn man en ik zijn, ook saampjes, onze Vintage tent (een 25 jaar oude De Waard) gaan uitproberen. Met dit weer uitstekend bevallen!! Een paar lapjes en stitchery mee heb ik mij ook heerlijk vermaakt.
    Ik ding graag mee naar de vingerhoedlapjes;-)

    Ga zo door met je blog, ik blijf volgen!

    Groetjes, Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  66. Leuk om te lezen (en zien) dat er zulke mooie plekjes in Nederland zijn. Moeten we trots op zijn en van genieten .
    Super mooie lapjes.
    Zou ik lekker kunnen verwerken met mijn Singertje!

    Groetjes Tiny Kromhout

    BeantwoordenVerwijderen
  67. Dat is weer fijn mee genieten met jou fietstocht. Gave give away, ik doe heel graag mee want ik vind het een heel mooi pakketje.
    Groetjes Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  68. Weet je echt zeker dat je dat quiltje niet gaat maken met die stofjes? Want ze zijn juist enig !!
    Mijn beren zagen het en riepen meteen ...AANMELDEN voor die give away want wij willen nu eindelijk ook wel eens een dekentje hihihi... Dus, ik doe heel graag mee met de give away in naam van mijn beren.

    BeantwoordenVerwijderen
  69. Oeps vergeet te melden dat je weer prachtige foto's hebt gemaakt en ons weer laat genieten van al dat moois.

    BeantwoordenVerwijderen
  70. Hoi Jeannet, ik volg 2xpw je blog,heel inspirerend! Ik do graag mee met de leuke give-away!

    Yvonne Bijl
    Krimpen aan den IJssel

    BeantwoordenVerwijderen
  71. Prachtige foto's bij een prachtige
    fietstocht in prachtig weer, heerlijk!
    Wij hebben er ook nog even van genoten
    en dan te voet in Dordrecht, met een
    heerlijk ijsje. Ook bomvol oude his-
    torie, daar, maar ja hoor, weer het
    fototoestel vergeten... Een mooie give-away, maar ik hem hem/haar al
    gemaakt, dus hoef ik niet mee te doen,
    maar degene, die wint, wacht een heer-
    lijk werkje!
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  72. maandagmorgen koffie en de blog van Jeannet kan niet missen .
    ik geniet er van en ja ik doe graag mee.
    groet Ineke D

    BeantwoordenVerwijderen
  73. Ha Jeanet als trouwe volgster van je blog wil ,k ook is mee doen geniet elke week wel 2x van je mooie verhalen en quilts zelf hen ik geen blog fijne zomerse dagen nog gewenst vr groet Henny

    BeantwoordenVerwijderen
  74. Dat zijn weer gezellige foto's. Grappig die ruïne, hier in de omgeving hebben wij ook een ruïne (van Brederode). Of het ook zo oud is weet ik trouwens niet, maar het is altijd leuk om te zien hoe zo'n oud gebouw (weliswaar niet helemaal heel meer) in elkaar zit. Je woont in een mooie omgeving. Want de fietstocht die je laatst gemaakt had, was ook al mooi (met mooie foto's).

    BeantwoordenVerwijderen
  75. Wauw, wat een mooie give away. Ik hoop dat ik een kansje maak!!!
    Die monumentendagfoto's zien er ook prachtig uit. Vooral hier vanuit Italië een beetje meegenieten van de schoonheid van Nederland.
    Groetjes Babette.

    BeantwoordenVerwijderen
  76. Prachtige foto`s,maar ook prachtige stofjes,doe graag mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  77. Dag Jeannet, ik volg elke dag je blog, en elke keer dat er iets op staat, dan kan mijn dag niet meer stuk! Voor mij is dat al voldeoende, ook al ik de give away niet win!
    Tot de volgende keer! Josine

    BeantwoordenVerwijderen
  78. Wat een leuke dag moet dit zijn geweest! Jullie hebben vast heerlijk genoten! Graag doe ik ook mee aan de give away..... Enne, je hebt een leuke blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  79. Dag Jeannet,

    Leuk om je verhalen op je blog te volgen met de prachtige foto's.
    Graag doe ik mee aan de give-away.
    En nu genieten van al die reacties.
    Gezellige dag,
    Carla

    BeantwoordenVerwijderen
  80. Dag Jeannet

    Ook ik doe graag mee met je give away.

    Leuke gezellige blog heb je.

    Groeten Lia F.

    BeantwoordenVerwijderen
  81. Wat was het heerlijk he! Zo'n zalig weekend!
    Tuurlijk doe ik mee, leuk voor het poppenbedje op de speelzaal! Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  82. O, wat mooi! Zowel de fietsfoto's als het vingerhoedpakketje!Ik wil heel graag meedoen aan je give away.
    Heerlijk overzichtelijk zo'n klein quiltje ook. De winnaar heeft geluk dat het niet helemaal jouw kleuren zijn!
    Hartelijke groet,
    Els Godfroij.

    BeantwoordenVerwijderen
  83. Elke maandag en vrijdag lees ik jou blog. Ik weet niet of ik me als volger had aangemeld, maar dat heb ik vandaag dan zeker gedaan! Wil graag een kans maken op zo'n mooi pakketje. Aangezien ik nog niet zo'n ervaren quiltster ben, zijn kant en klaar pakketjes altijd prettig. Dan mis je tenminste niets. En bovendien is het een enig quiltje. Heb bij de handwerkbeurs in Zwolle een enorme vingerhoedjes quilt gezien, maar dit is een betere maat!!! (Inderdaad ook erg geschikt als berendekentje!)

    BeantwoordenVerwijderen
  84. Hallo Jeannet,

    Ik kom regelmatig op je blog kijken en geniet dan van al het moois wat je maakt,beleeft en verteld.Zo nu ook weer vandaag.Je adres om een keertje bij jullie te kamperen zit in mijn tas.Graag zou ik jullie omgeving eens beter willen kennen.Ben er nog nl nooit geweest en fietsend is dat zeker de moeite waard denk ik.Zou leuk zijn mijn man is een vervend fietser en ik een quilter.Samen met een leuk kampeeradres moet het toch een keer van gaan komen .Dus wie weet?
    Ook zou ik het leuk vinden om mee te doen aan de give away.Leuke lapjes en een leuk klein werkje.En wie weet zie je hem dan nog een keer live terug .

    Groetjes Corry

    BeantwoordenVerwijderen
  85. Toch even proberen of het lukt met een reactie moet toch kunnen volgens mij leuke blog heb je trouwens!

    Groetjes Carla

    BeantwoordenVerwijderen
  86. Wat een hoop reacties!!! Je bent lekker populair. Waren weer mooie foto's en een heerlijk verhaal. Ik doe graag mee met je give away. Mooie dag nog. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  87. Weer prachtige foto's. We genieten weer mee!
    Ik ben niet zo van de vingerhoedjes dus daar kan je beter iemand anders blij mee maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  88. Hoi, ik volg je blog al een tijdje, en nu een leuke give away. Ik ben namelijk met sterretjes bezig, misschien een leuke aanvulling. en verder wens ik je veel plezier met je leuke blog. En diegene die wint veel plezier met de lapjes, misschien ben ik er ook een keer bij, wie weet. En geniet van deze mooie zonnige dagen.
    Heerlijk. gr. truus.

    BeantwoordenVerwijderen
  89. Wat is het toch mooi in jullie omgeving. Ik lees je blog al geruime tijd maar ben nu toch maar volger geworden.
    Ik doe ook graag mee met de give away

    groetjes Connie Aben

    BeantwoordenVerwijderen
  90. het was zaterdag inderdaad schitterd weer en wat een mooi fietstochtje hebben jullie gemaakt, ik ben er jaloers op (kan helaas niet meer fietsen)
    Wel ben ik erg nieuwsgierig waar dat straatje is, dus misschien wil je dat even via een berichtje laten weten of in je volgende blogberichtje zetten aub.
    Dat miuniquiltje is erg leuk en het patroontje zou ik graag hebben, de lapjes gun ik ook iemand anders
    groetjes
    Bernadette

    BeantwoordenVerwijderen
  91. Het is iedere keer weer een plezier om te lezen over jullie fietstochten of quilt ideetjes. Ik wil graag meedoen aan de give away want de stofjes vind ik erg leuk. Het patroontje heb ik niet zo nodig dus die gun ik graag iemand anders.
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  92. Jeannet, ik wil ook een kansje gaan...zulke mooie stofjes !!!!en wat heb je weer een mooie uitstap gemaakt.

    Groetjes Rita M

    BeantwoordenVerwijderen
  93. Hallo Jeannet,
    Ik heb nog nooit met een give away meegedaan dus ik waag ook eens een kansje.
    Je hebt in ieder geval een heel gezellig weblog waar een mens steeds weer inspiratie uithaalt omdat er zoveel moois te bewonderen en gezelligs te lezen is.

    Groetjes, Jacinta

    BeantwoordenVerwijderen
  94. Hè dat was weer een heerlijk fietstochtje! En weer leuke mooie foto's! Maar ja wat wil je met zo'n lekker zonnetje.....

    BeantwoordenVerwijderen
  95. Heb genoten van het verhaal van je fietstocht. En hoewel ik er zelf niet eens zo ver vandaan woon, ben ik op deze plekken nog niet geweest. Dus een mogelijke aanrader. Wil graag meeloten voor de give away.
    Joke Louw

    BeantwoordenVerwijderen
  96. Had het laatst nog gevraagd of ze dit pakketje hadden maar nee het was op. Gossie als het toch eens waar zou zijn dat ik het hier bij jou kan winnen.........in ieder geval dank je wel voor de kans.

    groetjes,
    Marga♥

    BeantwoordenVerwijderen
  97. Nou Jeannet, zo te zien is er veel belangstelling voor je give away. Het is ook wel een super give away. Wil graag een kansje wagen. Zoals je weet volg ik je wel maar anoniem, heb zelf geen blog.
    Groeten, Marly

    BeantwoordenVerwijderen
  98. Hallo Jeannet, ook ik wil een gokje wagen. Volg je al jaren en vind vooral je foto´s bij jullie fiets tochtjes erg mooi.....misschien kom ik ooit eens bij jullie logeren (kamperen) om zelf de route te fietsen.

    Grtjs Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  99. Hallo Jeannet,
    Heerlijk om op maandag en vrijdag jouw blog te lezen en met je op reis te gaan door jouw provincie.Wij zijn ook helemaal van het fietsen en genieten in eigen land en uiteraard van het quilten.Graag doe ik mee om een kansje te wagen voor het pakketje.
    Hopelijk ga je nog heel lang door met je gezellige weblog.
    Hartelijke groeten van Gerda Hijink

    BeantwoordenVerwijderen
  100. Hallo Jeannet,

    Volg je blog en vind het erg leuk.
    Genit altijd van je verhalen.
    Ik heb zelf geen blog.
    Doe graag mee aan de give-away.
    Groetjes
    Marjo O

    BeantwoordenVerwijderen
  101. Hallo
    ik ben volger geworden van je blog waar jij heerlijke verhalen kunt vertellen over van alles en nog wat en die verloting een poppenquiltje zou op dit moment heel erg leuk zijn heb nl een kleindochter gekregen en ja de poppenwagen moet er ook komen
    groetjes Jitske

    BeantwoordenVerwijderen
  102. Ik lees elke week je gezellige blog met mooie projecten en stofjes.
    Ik heb me nu als volger aangemeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  103. Ja, het was heerlijk fietsweer afgelopen weekend. Eigenlijk iets te warm voor de monumenten, maar dan is zo'n ruïne perfekt, lekker luchtig :-) Het vingerhoeden setje is schattig en ik zou daarom graag mee willen loten.
    Groetjes, Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
  104. 10 sept
    give away op jouw blog-
    10 sept mijn verjaardag.
    graag zou ik meedoen aan de give away.
    en je blog blijf ik lezen, je foto's en teksten werken alstijd inspirerend.
    gr Erika S

    BeantwoordenVerwijderen
  105. Voor mij is het nog steeds welles-nietes om aan de vingerhoedjes te beginnen. Dit is een superverleiding.
    Wie weet.
    Groetjes,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  106. Ik vind het heerlijk om je blog te volgen. Altijd prachtige foto's, mooie kleurcombinaties, en altijd wel een leuke anekdote. Ik wil wel meedoen aan je give away

    BeantwoordenVerwijderen
  107. hallo Jeannet,
    Ik ben een stille volgster van je blog,en geniet ervan.
    Graag doe ik mee met deze mooie give away.
    Groetjes Ulie

    BeantwoordenVerwijderen
  108. Nou daar zeg ik geen nee tegen.
    Weet niet wat volgen precies inhoud maar ik kijk wel vaak op je blog. (is dat volgen ?)
    Prachtige stofjes, ik zou ze delen met m'n dochter die ook quilt.
    Wie weet.
    Ik duim.
    Groet Janny Schoneveld

    BeantwoordenVerwijderen
  109. Ik ben een volger van je blog, altijd gezellig om te lezen wat je nu weer schrijft. De lapjes zijn ook leuk.....

    BeantwoordenVerwijderen
  110. Hoi Jeannet,
    Ik vind het een lief quiltje. Win bijna nooi iets, maar je weet maar nooit! ;-) Dus ja, ik doe graag mee aan je giveaway.
    Groetjes,
    Ann

    P.S.: Ik zou ook dringend n's wat moeten opruimen in m'n hobby (en andere) kasten! Probleem is dat ik niet graag iets weg smijt/doe!

    BeantwoordenVerwijderen
  111. Ik reageer even op je prachtige beschrijving van de fietstocht. Heerlijk om te lezen dat jullie weer even met z'n 2-en verkeerden.Prachtige tijd is dat als de kinderen zelfstandiger worden en je weer naar een tweeschap toegroeit.
    Enne ik doe niet mee met deze give-away, aan mij niet besteed. groeten van liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  112. Heerlijk weer om even je berichtje te lezen. Ook ik ben een stille volger en kijk elke dag even o er een nieuw berichtje geplaatst is.
    Ik ding graag mee naar je give away.
    Heb net het boek van Kathleen Tracy gekocht met popppenquiltjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  113. Wat een prachtig verhaal met foto's, daar moeten we ook maar eens een rondje fietsen.
    Verder doe ik natuurlijk.graag mee aan je give away

    Groetjes Zonja

    BeantwoordenVerwijderen
  114. Hallo Jeannet! Ik wil ook graag meedoen! Mooie blog, mooie foto's!
    Hartelijk groet en liefs, Ellie

    BeantwoordenVerwijderen
  115. Dat is leuk! Eerst een gezellig verhaal over jullie fietstocht met prachtige plaatjes en als toetje een give away. Ik doe er graag aan mee. Spannend!
    Groetjes Janien

    BeantwoordenVerwijderen
  116. Hoi Jeannet, ik ben al een tijdje een (stille) volger die af en toe een reactie achterlaat :-) Ik lees je blog wel altijd en vind je verhalen altijd erg leuk om te lezen. Ik doe graag mee aan de give away, want ook de vingerhoedjes lijken mij erg leuk en dan is een klein quiltje leuk om mee te beginnen!

    Groetjes, Debbie

    BeantwoordenVerwijderen
  117. Hallo Jeannet

    Nooit geschoten is altijd mis!!! Dus ik probeer het gewoon, ik geniet altijd van je blog, dezelfde interesses en smaak!

    Succes met alles!!
    Groet Mineke

    BeantwoordenVerwijderen
  118. Ben begonnen met een vingerhoedjesquilt, waarschijnlijk zal het pakketje daar dan in mee doen :D.
    Je blog is gezellig :) ik geniet er regelmatig van.

    BeantwoordenVerwijderen
  119. Leuk Jeannet dat je samen zo'n heerlijke dag hebt gehad. Mooie foto's van bijzondere plaatsen, die ik helemaal niet ken. Ik ga zo op Google maps even kijken!
    Ik doe niet mee aan de give away, dat is aan mij niet besteed!

    BeantwoordenVerwijderen
  120. Dag Jeannet,

    Leuk, een give-away!! Ik wil graag meedoen. Net als zovelen ben ik een trouwe lezer van jouw blog en kijk ik iedere maandag en vrijdag uit naar jouw berichtje! Hopelijk blijf je hier nog lang mee doorgaan.

    Groeten, Mariëtte

    BeantwoordenVerwijderen
  121. Hallo Jeannet,
    ik doe graag mee met je give-away!
    Groetjes, Francis

    BeantwoordenVerwijderen
  122. Jemig Jeannet wat een rij lezers. Je hebt ons weer even van je mooie omgeving laten genieten.
    Leuke give away. Ik die niet mee want ben zelf nog steeds aan het opruimen.

    BeantwoordenVerwijderen
  123. Hoi Jeannet,

    Wat heb je een prachtige uitstap gemaakt. Ook volg ik regelmatig je blog. Daar ik een beginnende patchworkster ben . Graag wil ik deelnemen aan je give away. Want, zo een klein projectje, lijkt mij een leuke uitdaging. Dus bij deze.
    Groetjes cindy

    BeantwoordenVerwijderen
  124. Graag doe ik ook mee met je verloting. Ik ben al een tijd errst een stille en toen een "echte" volger
    Groetjes van Erica uit de Beemster

    BeantwoordenVerwijderen
  125. Hoi Jeannet,

    Wat leuk...een give-away. Ik zou graag meedoen ! Ik ben net gegrepen door het vingerhoedjesvirus dus deze stofjes zouden heel erg van pas komen (al maak ik hem in het blauw...ik kan natuurlijk altijd nog switchen...)

    Groetjes,
    Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  126. Hallo Jeannet,ook ik doe graag mee met je give-away,
    groetjes, Tiny

    BeantwoordenVerwijderen
  127. Wat heb je een leuke fietstocht gehad en wat een mooie plekjes heb je bezocht. Van die knusse straatjes houd ik ook wel.

    mag ik meedoen in de verloting? er zijn al wel heel veel reacties, dus mijn winkans is klein, maar och, toch maar proberen....

    Groetjes,
    Rian

    BeantwoordenVerwijderen
  128. Ik zie het al, jullie hebben ook heerlijk genoten van het weekend!
    Die monumenten, dat is ook altijd prachtig.
    Ik zie nu wat je bedoeld toen je schreef dat je ook van die stoffige lapjes had. Die van jou zijn zeker inmiddels echt stoffig geworden. Maar nog steeds erg mooi.
    Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  129. Al is de kans heel klein met zoveel reacties, ik ding graag mee. En dank voor het delen van zulke mooie monumenten uit je omgeving.

    BeantwoordenVerwijderen
  130. Ik volg je blog al een tijdje en geniet van alle gezellige verhalen en de leuke dingen die je maakt en laat zien. Graag doe ik mee met deze give-away, want de vingerhoedjes staan al een poosje op mijn wensenlijstje om eens te maken.
    Groetjes Anja.

    BeantwoordenVerwijderen
  131. Wat een leuke give away Jeannet; ook ik doe graag mee! Fijne avond nog, groetjes Nardy

    BeantwoordenVerwijderen
  132. het zijn heel leuke stofjes en ik zou ook graag meedoen met de verloting; een heel gezellige blog trouwens,

    groetjes,
    lieve

    BeantwoordenVerwijderen
  133. Ik wil eigenlijk alleen reageren op het "toristische" stukje. Ik blijf me iedere keer weer verbazen hoe mooi Nederland eigenlijk is. Terwijl ik dit stukje nederland eigenlijk zou moeten kennen, ik ben nl in Brielle geboren. Ik ben op mijn 2e jaar verhuisd naar de Krimpernaard, wat ook een heel mooi stukje Nederland is, ik woon daar nu nog steeds.
    dank je voor het dlen met ons.
    groetjes Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  134. G Day !! Jeannet, What wonderful Photos on your weekend .Wish I was there. Thank you for shareing them and the yummy lunch menu the ducks and churches, beautiful walks and cycling.
    Lovely fabrics.

    BeantwoordenVerwijderen
  135. Ik ben zelf helemaal niet van die stukken fietsen, 48 km ik moet er niet aan denken maar als ik dan die verhaaltjes van jou lees dan denk ik jeetje wat leuk dat wil ik ook, er is zo veel moois te zien in eigen land, helaas woon ik in de Randstad, maar misschien de volgende keer als ik met het schip in Zeeland ben toch maar een stukje fietsen. Doe graag mee met je verloting, heerlijke lapjes weer.
    Anne Cevat (anne@pjcevat.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
  136. Wat hebben jullie genoten en wat een prachtig land wonen we toch in, genieten hoor die foto's, dank je wel !!
    Wil heel graag meedoen zulke mooie lapjes ze stralen je toe enne volger was ik al ;-)
    Groetjes, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  137. Mooie foto's.
    Oude geveltjes, wat zijn ze leuk.
    Bedankt dat we even mochten meegenieten.

    Graag wil ik ook meedingen naar de give-away.
    grtjs Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  138. Wij hebben ook van het heerlijke weer genoten, prachtige plaatjes laat je zien van de omgeving.
    Wat geef je prachtige stofjes weg,
    Groetjes Hennie.

    BeantwoordenVerwijderen
  139. Hallo Jeannet,

    Ontzettend leuk om je blog te lezen ik doe dit nu al geruime tijd met veel plezier!
    Ik waag maar eens een gokje wie weet!
    Fijne dag en lieve groet,

    Carla Beemsterboer.

    BeantwoordenVerwijderen
  140. Hallo Jeannet,

    Ontzettend leuk om je blog te lezen ik doe dit nu al geruime tijd met veel plezier!
    Ik waag maar eens een gokje wie weet!
    Fijne dag en lieve groet,

    Carla Beemsterboer.

    BeantwoordenVerwijderen
  141. Nee dit berichtje is niet voor de give away want dat heb ik al een keer gepost LOL maar kwam even checken of het bij jou werkte (met antwoorden onder elke reactie) en het werkt zie ik hihihi ...

    BeantwoordenVerwijderen
  142. Een Give away heeft altijd het effect van lang scrollen voor een berichtje. Mooie kleurtjes Jeannet. Je hebt ons weer heerlijk mee op sleeptouw genomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  143. Leuk blog heb je! ik doe graag mee met de loting.
    groetjes,Karine

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.