Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 24 september 2012

Nazomerlogje

De heerlijke herfst komt er weer aan! Ik ben er minstens zo blij mee als met de komst van de lente. De appeltjes die sappig en glanzend aan de bomen hangen, Mmmmm, het oude verhaal, draadjesvlees met zoete appeltjes op zondag, we zijn er nog niet aan toe, we eten nog iedere zondag sperciebonen, wel met dat draadjesvlees.....
En dan deze foto...mooi van lelijkheid....turkse muts, loop ik normaliter voorbij, ik zoek altijd in alles net het bijzondere, het niet alledaagse, en toen kwam ik deze tegen ergens, niemand wilde hem.....nou, ik dus wel, ik vind hem geweldig!! Hij kan zo op een ansichtkaart.
En over het niet alledaagse gesproken.......ik ben aan een nieuwe bril toe.....het lezen werd toch wat minder......nou ben ik al sinds jaar en dag fan van het merk Theo, Belgische lezers hebben er misschien van gehoord, eigenzinnig merk, apart, altijd met een kwinkslag. Ik heb een paar monturen mee naar huis op zicht, één is van Paul Frank en de andere van Theo. Het zijn twee compleet verschillende, even nadenken, hoewel ik het eigenlijk al wel weet........jullie ook?
Het is niks als je er een andere hobby op na houd...het gaat wel van de quilttijd af...nah jah.....agge maar leut hét, toch? Ik heb van de resterende handgesponnen wol nog een shawltje gebreid, nu met blokjes, vijf steken recht en vijf steken averecht.
Een nieuw project staat al op de pennen, ik zie altijd bij Wieke van die geweldige shawls, adembenemend....zo mooi kan ik het niet, maar goed, je kan niet alles hebben, ik ga dus gewoon deze ribbelshawl breien van Noro wol, dat had natuurlijk van handgesponnen wol gemoeten....((((, maar goed, deze had ik nog liggen in de kast.Ik vind het al een hele prestatie dat het me tot zo ver gelukt is met die dunnen wol! Hier vind je het gratis patroon.
Waar ik ook altijd weer helemaal weg van ben zijn rozenbottels, in alle vormen en soorten zijn ze me meer dan welkom, in de vaas, paar takjes, of in een grote krans bijvoorbeeld, is dit geen beauty?, 
Daar moet ik nog voor gaan oogsten, maar dat komt helemaal goed met die schaar in mijn fietstas.....
Van de week was ik in Brielle, allemaal van die schattige winkeltjes, de een nog niet gezelliger dan de andere, ( hoewel ook hier helaas de leegstand en het vertrek vanwege " het WWW" zijn opmars heeft....geeft altijd een dubbel gevoel...) Kwam ik deze kandelaar tegen, gemaakt van een oude beddenpoot in india, het verhaal toch alleen al? En de mooie herfstkleur. De potjes op de voorgrond stippenpotjes ook uit India.
Hoewel het natuurlijk nog lang geen kerst is, stel je voor zeg, ik moet er niet aan denken, eerst die heerlijke herfst ten volle beleven....maar goed, in de winkels denken ze er al wel aan, en ik zag ergens op het WWW dit leuke panel liggen van Anni Downs.
Die ga ik los knippen om er bv allemaal kleine kerstkaarten/quiltjes van te maken, leuk aan zo,n klein hangertje, dus gelijk maar de bijpassende stofjes er bij besteld voor leuke randjes.
En dan vond ik laatst dit vaasje....het lijkt wel speciaal voor de crisis, crisisvaasje.......één enkele bloem kan al volstaan.....of een paar takjes lavendel uit eigen tuin....
Iedereen weer een inspirerende quiltweek, we gaan de goede tijd weer tegemoet qua quilten. De herfst is officieel begonnen, de houtkachel is weer aangegaan het weekend, werkje op de pennen, stukje appeltaart er bij, Mmmmm, ik ben helemaal klaar voor de herfst! ( hier nog een leuke link naar de column van simply life)

32 opmerkingen:

  1. Heerlijk blogje weer om van te genieten. Maarre even over die bril.
    Ik heb ook 2 theo's en ik ben er hartstikke blij mee. Hier in den Bosch kun je ze ook overal krijgen hoor. zal ik zeggen welke ik het mooiste vind? de linker........ Lekker duidelijk, daar houd ik wel van.

    groetjes

    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk om de week weer met zo'n gezellig blogje van jou te starten. En je bril? Tja, ik heb het een beetje gehad met al die donkere grote monturen, iedereen verstopt zijn gezichtje zo naar mijn idee. Wél heel hip. Doe wat mij betreft die Theo maar :-)
    Ik heb ook snel even gekeken naar de sjaal, ben dit weekend begonnen met spinnen voor ..... een sjaal haha. Komt bij mij van de week nog wel op het blog.
    Fijne week.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel mooi je sjaals en je nieuwe aanwinsten!

    En over die brillen...doe eens gek en doe ze lekker allebei ;-)

    Heb je mijn nieuwe quiltpatroontjes al gezien?

    Liefs, Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is weer rondom genieten bij jou, wat heb je er weer een gezellig blogje van gemaakt.
    Knap hoor dat je zo'n grote sjaal gaat breien, ik heb er geen geduld voor.
    Dat vaasje zou hier ook heel goed staan ;-))

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie sjaal ben je begonnen en Noro wol is heerlijk om mee te breien.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk die herfst!!! En die brillen.......wat zouden we moeten zonder?!?!?!?!
    En nu met je breiwerk, bij de houtkachel, wat willen we nog meer?
    (iemand die de was, boodschappen en de strijk doet?)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Herfst.....de katten klimmen vaak op schootje of gaan in je stoel bij de openhaard liggen. Stoofpeertjes op het petroleumstelletje, je sloffen weer aan, de kikkers die hun winterplekjes zoeken en quilten....heel veel quilten.

    Vrolijke groetjes Renee

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat ben je lekker met van alles bezig. Ik zou ook voor zo'n pompoen kunnen gaan hoor.
    Ik heb zelf recent nog een bril met donker montuur opgehad en vond mezelf helemaal bril. Niet gedaan dus. Het is zo persoonlijk een bril, die keuze moet je eigenlijk zelf maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Die pompoen is geweldig met die wratten erop. Ik zou hem ook niet kunnen laten liggen hoor. Trouwens je andere vondsten zijn ook erg leuk, dat blauwe vaasje, mmmmmmmmmm om te zoenen. Wb de bril, ik geloof dat donkere brillen in is, maar ik vind het zo somber , er is een Engelse zanger die altijd van die grote donkere brillen heeft, ik kan zo gauw niet op zijn naam komen. Ik heb zelf al de vierde rode bril op mijn neus, ben erg voor rood dus mijn advies...De rechtse, al vind ik die onderkant zonder rood weer minder. veel sterkte met kiezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Echt een leuk herfstblogje. Mooie kleuren heeft de herfst. Wil je gelijk een nieuwe quilt in die kleuren gaan maken. Een bril uitzoeken is zo persoonlijk. Ik geef dus lekker geen advies.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Weinig quilterigs deze keer, maar wat een sfeer laat je weer zien! Heerlijk meegenieten! Straks even een schaar in mijn zak steken als ik Tara uitlaat, moet ook nodig bottels knippen!
    Je breisels zien er weer gaaf uit en die gesp erin gebreid vind ik echt gaaf! Geniet van je kacheltje, groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  12. nou Jeannet bril? moet je net anders kiezen als anders, knallen,leuk hoor iets nemen waar niemand het verwacht,allebei zijn wel mijn smaak ,verder krans erg mooi,maar wel veel werk,quilt stof heb ik ook in mijn handen gevoel,wist geen project te verzinnen,jouw idee erg leuk ,groet irena

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Die Turkse muts was ook voor mij geweest hoor!! als ik hem tegen was gekomen.
    Wat zijn die stofjes van Anni Downs toch geweldig he!! Ik heb er ook al een paar van gekocht. Kon ze niet laten liggen.
    Wat gaaf dat je je brilmontuur mee naar huis mag nemen. Ik heb een keer thuis rondgeroepen dat ik geen rechtmodel had gekocht, want die vond ik zo lelijk. Je snapt wel dat toen ik mijn bril op kon halen ik dus een recht model had. Hij stond me harstikke leuk hoor!! Maar ja ik had zoveel monturen op mijn neus gehad dat ik gewoon niet meer wist wat ik gekocht had. hahaha...
    Groetjes Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Heel mooie foto's,en wat een mooie krans.Succes met de sjaal.Succes met de keuze van je bril.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Het was weer een zeer inspirerend en gezellig blogje. Ik heb genoten. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een mooi breiwerk ... het begin is er.... Succes Jeannet!!

    Lieve groet Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Heerlijk dat de herfst is begonnen. Van de week een heleboel stoofpeertjes geplukt ( voordat de vogels dat voor mij doen.
    groetjes Franny

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Heerlijk appeltaart, leuk die "muts", leuke sjaal, knap dat jij dat doet op een rondbreinaald.
    natuurlijk de rode bril, zo'n kerstkaart wil ik ook wel (zal ik zorgen dat de bewaarquilt ervoor af is ;O)}. Tja, die krans is ook zeker niet verkeerd, succes met de snoeischaar.

    Groetjes,
    Marga♥

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Mooi breiwerk!! Het is weer een heerlijk blogverhaal wat je schrijft,..

    En eerlijk gezegd,... Ik houd zo van de herfst!! Heerlijk laat maar komen,...
    ;O)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ha Jeanette; ha,ha; ik fiets of wandel soms ook met schaar in mn zak ; en kom ik dan mooie rozenbottels tegen in t park of polder; dan knip ik ze ook af!
    Ik lees al dat je weer zat te doen krijgt in de herfst!
    groetjes Fleur

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Ik zie, dat je ook steeds meer naar de breipennen
    grijpt; dat is hier de laatste tijd ook vaak het
    geval. Komt vast door die naderende herfst, al is
    het nu ook perfect quiltweer! De Turkse muts is juist een plaatje, prachtig met die knoestjes erop.
    En de bril? Persoonlijk zou ik voor de rechtse gaan,
    die linkse is een beetje "streng".
    Fijn herfstweekje gewenst met veel brei- en quilt-
    plezier! Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Heerlijk herfstblogje, ik krijg er bijna zin in.... Die turkse muts en bottelkrans zijn geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Heerlijk herfstlogje, wat een leuke aanwinsten en een prachtige sjaal!
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Oh heerlijk ik ben ook van de hefst. We hebben al lekker stamp op. Je sjaal is gaaf en wie zei ook weer dat ze niet kon breien....... Ja en dan de bril........ ik denk dat je kiest voor Theo in het rood.........
    Groetjes en geniet bij je kacheltje in je domein..
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat heb jij altijd een hoop te vertellen Jeannet!
    Gezellig hoor, dat we dat allemaal mogen meebeleven.
    Mooi die rozenbotteltakjes, heerlijk die herfst, ben er ook gek op.
    Vooral als de zon schijnt natuurlijk.
    Die pompoen... hoort die nou zo, of heeft hij last van een schimmel?
    Ziet er wel heel apart uit zo.
    Ben benieuwd welke bril jij hebt gekozen.
    Ik vind zelf die Theo bril het mooist.
    Je breiwwerk ziet er prima uit hoor! Je kan al bijna aan een aapje beginnen haha.
    Ach je hebt al zo'n liefje, dus dat hoeft niet meer.
    Geniet maar lekker van de herfst en van je appeltjes.
    Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat een heerlijke log heb je weer geschreven. Mooi breiwerk heb je op de pen en gewoon doen wat je leuk vind. Gave bril zie ik. En benieuwd welke je gekozen hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Gevarieerd logje heb je geschreven. Leuk.
    En die krans is echt geweldig! Vroeger maakte ik regelmatig kransen. Jammergenoeg kom ik er nu niet meer zo toe.
    Fijne week.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. O jawel hoor. Theo. Zowel DH als ik hebben een Theo. Sterker nog, ik heb er een die op de rechter lijkt. Type Roesti. Hij is wat vierkanter zou ik zo zeggen, maar wel dezelfde roodbruine kleur.Ik heb bij het uitzoeken ook brillen zoals de linker opgezet, maar wat viel dat tegen. Deze jaren zeventig type staat mij dus totaal niet.
    Na nog de nodige andere geprobeerd te hebben werd het toch een Theo.En wat hebben ze leuke modellen.
    Succes bij het verdere besluit.

    Groetjes Marjolein uit Zoetermeer

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Heerlijk logje weer Jeannet! Leuk die krans en die shawl en die muts natuurlijk ook!
    Misschien kan je allebei die brillen nemen, één voor de lente en één voor de herfst!
    fijne avond, groetjes Meta

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Zo! Helemaal aan de brei! Pas maar op want sjaaals breien is heeeeel verslavend.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. je pakje is goed aangekomen, dank je wel, ik ben er erg blij mee. Op mijn blog heb ik een andere foto gezet. Ik ben beniuwd naar je sjaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. En welke bril wordt het? je sjaal is wel erg leuk aan het worden ...
    verder heb je weer mooie aankopen gedaan, ook die kerststofjes zijn enig.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.