Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

vrijdag 7 september 2012

Voornse fietstocht

De afgelopen week hebben " Me, Myself en I "  het met elkaar moeten doen, en ik moet zeggen, dat beviel weer uitstekend! Het was in alle opzichten een heerlijke week, en wat worden we verwend met het weer! Wat een lekker nazomerweertje, hoe goed kun je het hebben? Afgelopen dinsdag ben ik samen met mijzelf dus door het Voorns duin gefietst, kijk even mee.
Overal hing de hop al in de bomen, voor dat soort momenten heb ik gelukkig altijd standaard een snoeischaartje in de fietstas, dus......nu hangen ze ook thuis aan de lamp in de eetkamer.
De adembenemende verstilling en de geur van de naderende herfst was overal merkbaar in het landschap, of de natuur nog even haar adem in houd...voor straks.....als het kleurenfestijn echt losbarst.
Wie nou denkt dat alleen mensen op vakantie gaan, hebben het toch mis, wij hebben deze week op Voorne vakantiegangers uit Drenthe voor een week, ze logeren in begrazen het duingebied.Het was wat voor ze, van de grote stille heide op naar de blanke top der duinen, vandaag gaan ze weer huiswaarts heb ik me laten vertellen.
Onderweg passeer je prachtige vennetjes waar het heerlijk toeven is, gewoon op je rug in het zand liggen en kijken naar de hemel en overdenken hoe goed het leven (ook) kan zijn.
Vanuit mijn oogharen liggend bij het vennetje zag ik deze prachtige kolossen liggen op het pad, en dat was boffen, want zo vaak zie je ze ook niet in zo,n groot gebied.Nou ben ik helemaal niet bang uitgevallen wat betreft dieren,
Maar de orthopeed had het nog zo gezegd.....er is iets wat u zeker niet meer kan na de prothese, en dat is rennen......dus ik heb hem maar het voordeel van de twijfel gegeven en ben er met gepaste afstand omheen gegaan.
Het was echt een weergaloos mooie tocht, het leek wel vakantie in eigen omgeving, ik zag o.a. heel veel van deze schitterende teunisbloemen die pas echt mooi worden als het schemer is. Ik heb geen zonnebloem of lavendel velden gezien, zelfs niet de Sacre Coueur, of Rome en Napels, of de Zwitserese Alpen,en dus ook niet in de file gestaan, niet op de luchthaven rondgehangen, geen stress van het inpakken.....niets van dit alles......,en ik weet niet of dat voor mij opweegt tegen mijn eigenste, heerlijke, Hollandse....
Onderweg ga ik nog even langs het groentekarretje waar ik vaak verse groenten en fruit haal, daar heb ik lekker ouderwetse Hollandse druiven en een oogmeloentje gehaald voor mijn kwetsbare oude moedertje van 85.Je doet het geld in gepast in een kistje, en klaar is kees, het enige verschil met "vroeger" is dat het kistje tegenwoordig vastgetimmerd zit......
En afgelopen woensdag ben ik, na een BEE bij een vriendin,al weer op de fiets natuurlijk, even naar het Quiltgebeuren  in Brielle geweest voor de nieuwste quiltmania, ( en die is me weer leuheuk!!!!) Ik kom er niet zo vaak meer, want " been wil er niet zo heen" vanwege de voor mij wat moeilijke trap, fietsen is toch echt een significant verschil met (trap)lopen.
En jullie weten het....ik ga nooit, echt nooit...een quiltwinkel uit zonder een lapje......Ik hoor dat wel eens mensen zeggen, dat ze sterk zijn geweest en niets hebben gekocht, het zal best wel, tis aan mij helaas niet besteed. En hiermee is dan meteen de vraag beantwoord van veel mensen  die o.a. naar aanleiding van mijn sterrenquiltje vroegen waar ik nou toch al die mooie stofjes koop....overal dus, waar de gelegenheid zich maar voor doet!Morgen is er de landelijke open monumentendag, geniet er van! Fijn weekend weer allemaal.

34 opmerkingen:

 1. Weer een gezellig verhaal bij jou, ben even met je meegefietst want jij en gij alleen is ook maar alleen en ik heb genoten! Wat hebben we toch een mooi land! De mania had ik daar ook al op de kop getikt, maar de stofjes zijn weer helemaal Jeanette! Prachtig! Nu weer de gewone dingen van elke dag en dan genieten van steekjes in het zonnetje! Fijne dag
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach wat mooi toch allemaal weer. Het is toch echt genieten hoor met die mooie foto's van jou.
  Geniet van het weekend, doen wij het ook.

  groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een fiets tocht,geweldig,ik was laatst in Twente met mijn vriendin,ook zo veel gefietst is toch genoot,bij ons in Limburg heb je berg tochten,groetjes irena

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hallo jeannet,heerlijk om s'morgens vroeg te lezen,te kijken en te genieten van jouw blog.het verschil tussen fietsen en traplopen komt me bekend voor en dat zorgt ervoor dat sommige adresjes op de "zwarte"lijst bij mij staan....helaas maar niets aan te doen.geniet vandaag van het mooie weer(gelukkig heb je de muts nog niet nodig)groetjes hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. schitterende tocht en bedankt dat je die hebt willen delen. Je ruikt en ziet de herfst al komen.
  Inderdaad wat is ons kikkerlandje mooi.

  Vrolijke groetjes Renee

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie foto's.
  Ik koop ook altijd wat hoor. Dat voorkomt dat ik later spijt krijg.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je bent weer een geweldige ambassadeur voor het Zuid-hollands landschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. traplope is ook niet mijn specialiteit, maar ik was nog niet in de nieuwe winkel. Ik hoop niet dat die nu een trap heeft.....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Teunisbloem....Prachtig!!!! De Mania zorgt voor een paranoia op lapjes :) Ze zijn weer mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijne fietstocht en ja hoor de quiltmania is weer super! vlug iets uit maken, want de herfst komt eraan! Fijne dag Jeannet !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat is Nederland toch mooi en wat heb je ons weer gezellig mee genomen op je fietstochtje.

  En ja een lapje gaat er altijd wel in.......

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lekker even meegefietst,fijn dat je zo geniet van je mooie Zuid Holland.fijn weekend Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat weer een heerlijk verhaal Jeannet, leuk om te lezen en prachtige foto's!
  Maare...ik las ook een stukje op je blog over winkelen in eigen kast? Vroeg me af mag je dan evengoed stofjes kopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. 'k Heb weer genoten van je mooie verhaal en foto's, je beschrijft het tocht zo mooi!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een prachtige tocht & foto's! Ziet er heeeeeel relaxed en vreedzaam uit, zalig.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat fijn om zo met je mee te gaan, dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk dat je ons even op je fietstocht meenam, mooi hoor.
  Enne, ja wat lapjes betreft, als je je voorneemt niets te kopen en de lapjes lachen je toch toe, why not!
  Toch heerlijk te kunnen winkelen in eigen kast....maar dan moet je ze wel eerst aangeschaft hebben!
  Groetjes Sylvia.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Juist Sylvia.....Jij begrijpt het gelukkig helemaal (lol) de kast moet natuurlijk wel gevuld blijven wil ik er uit kunnen winkelen....

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heerlijk vakantieverhaal. En die lapjes, natuurlijk kan je geen winkel in zonder lapjes. Ik bedoel uit zonder lapjes. Snap ik helemaal ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een heerlijk tochtje, fijn dat ik weer even van Nederland kon genieten,
  groetjes Berbel

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik kan ook heerlijk genieten van deze
  zalige nazomerse dagen, dan achter de
  kinderwagen van Floor. Heerlijk weer,
  maar toch al de "kruidige" herfstgeur
  in de lucht. Wat een mooie lapjes zijn
  er weer aan de verzameling toegevoegd;
  en het is toch heerlijk, lapjes verza-
  melen, soms voor noodzaak, maar soms
  gewoon voor de "heb" alleen maar om
  van te genieten.
  Fijn weekend en groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Quiltmania is inderdaad leuk deze keer en wat een mooie lapjes heb je weer gescoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een mooie fietstocht en wat een mooie lapjes heb je gekocht.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ha Jeannet,

  leuk verslag van je fietstocht door de duinen.... ik ben er donderdagavond nog heengefietst om de kudde op de foto te zetten!
  Mooi weekend en groetjes Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 25. ik geniet ook erg van de aanstaande herfst, zeker nu het weer gewoon prima is! de quiltmania heb ik vanmorgen ook gescoord, hij ligt heel hard te roepen, maar ik ga eerst nog ramen zemen. moeilijk moeilijk

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Leuk om ons weer mee te nemen op je fietstocht !!

  Ik had gisteren ook de nieuwe quiltmania gekocht maar aan gezien de boekwinkel geen leuke lapjes heeft, heb ik dus alleen het tijdschrift :-)
  Jij hebt weer hele mooie gekocht .... dat winkelen in eigen kast heb je niet lang volgehouden of wel hahahahaha .....

  BeantwoordenVerwijderen
 27. dankjewel dat ik mee mocht fietsen. Wat is Nederland dan toch prachtig he. Je hoeft helemaal niet ver de deur uit om iets moois te zien. Je moet het alleen willen zien.
  En wat een mooie lapjes heb je gekocht.
  Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Jeetje, ik heb weer veel te lang zitten lezen. Was een tijdje niet hier geweest. Je hebt een heerlijke zomer achter de rug. Vaak is vakantie in eigen streek helemaal niet gek. Als je maar ziet wat er te genieten valt.
  Helaas heb ik je verjaardag gemist. Alsnog van harte en alle goeds in dit nieuwe levensjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een heerlijk tochtje was dat! Daar hoef je toch niet voor op vakantie, net wat je schrijft!
  Die grote runderen.... daar zou ik ook een stuk voor omlopen hoor, zijn misschien heel lief, maar ze vast veel sterker dan ik.
  Morgen lekker naar Deventer, misschien ook wel lapjes scoren. Petra Prins staat er ook tenslotte...
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Heerlijk verhaal en het is net of ik er bij ben. Prachtig die bijna herfstplekken. En ja wat een heerlijke zon in deze tijd, groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Jemig Jeannet,
  Wat heb jij je van de week heerlijk vermaakt.
  Ik moest wel ffies hardop lachen om die hop.
  Wat ben jij errruuuugggg hahaha.
  Wat een bofkont om zo op de fiets op "vakantie" te kunnen gaan en dan sávonds in je eigen bedje te belanden.
  Heerlijk zoals jij altijd verteld, het voelt alsof ik een stukje achterop mee ben gereisd.
  Knuffels Chrissie

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Tuurlijk moet je een lapje meenemen, stel je voor dat je nu net mis grijpt. Kunnen we echt niet hebben. heerlijk de fietsroute, dank je wel voor het mee liften en genieten.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 33. [url=http://clarithromycin.webs.com]buy clarithromycin online no prescription
  [/url]

  BeantwoordenVerwijderen
 34. [url=http://www.freewebs.com/duloxetine-online/]buy cymbalta
  [/url] xeristar a cosa serve
  medicine - duzela 20
  duloxetine delayed release

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet