Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 17 september 2012

Vorderingen Vintage quilt

Waar een regenachtige zomer al niet goed voor is.........steekjes prikken, in de bloemetjes en de bomen  bijvoorbeeld. Het was een heel dilemma na al jullie reacties over de bloempot wel of niet draaien.....maar ik doe toch maar mijn eigen eigenzinnige zin, en ik laat hem zitten......als de bloemen er uit vallen raap ik ze wel weer op.....Ik werk gestadig verder aan de vintage quilt.Eerst de vier  levensbomen op de hoeken gemaakt.
Als je ze alle vier bij elkaar ziet is dat al een quiltje op zich, mooi zo he? Was een erg leuk werkje met een strak resultaat met die handige driehoekjesmethode, tutorial staat links van mijn blog.
Daarna ben ik begonnen aan de tien "hemden", zo noem ik ze maar, want het zijn wel net hemden als je ze zo ziet. Grappig vind ik wel dat je zoiets kan maken door te spelen met hoe je de blokjes en de kleuren neerlegt.Ik vond de hemden een beetje kaal en heb er hartjes op geappliqueerd.
Ik heb ze even opgehangen in de tuin. moet natuurlijk geen "muffe"hemden in de quilt.Zou best wel een leuk alternatief zijn voor de vlaggetjes van textiel die je overal ziet. En gewoon een ninepatch met twee driehoekjes die je dan op een bepaalde manier aan elkaar naait.
Wat ik ookl heel erg leuk vond waren de sterblokken, dat is wel één van mijn favoriete blokken, met sterpunten, ze zijn groot, 9 inch ( 22 cm) in het vierkant, dus geen gepriegel met milimetertjes die je mist zoals bij miniquiltjes, een mm meer of minder maakt in dit geval niet uit.
Iets kan ook wel eens tegenvallen, en dat vond ik bij de ster rechtsonder, te weinig contrast tav de andere sterren, en dan denk je eerst, ( en daarna nog tien keer....) mwah.....valt eigenlijk best wel mee, wat het niet gaat doen natuurlijk.....je blijft je er aan storen, dus toch maar een andere ster bij gemaakt.
En die ene ster ?  Die komt straks wel weer van pas bij de achterkant, bij het maken van een label bijvoorbeeld. Restte nog de zandlopertjes, 34 in totaal in twee verschillende kleurstellingen. Maar o jee.....die vond ik te flets bij elkaar.....veel te weinig contrast,dus toch maar de helft over gedaan met een sprekende rode er tussen.
Toen had ik de zandlopers goed en wel aan de quilt gezet, tevreden kijkend van een afstandje mail ik een foto naar een vriendin...zie zelf nog helemaal niets........mailtje terug van de genadeloze...quiltvriendin...(((( die meteen vraagt of dat zo hoort.....eh...wat bedoel je?.......))))...tja....
Maar goed, daar had ik laatst die 36 tornmesjes voor gekocht,en dan is er toch eindelijk dit adembenemende resultaat, ik moet zeggen dat ik het altijd wel een paar dagen moet laten liggen voordat ik er ten volle van kan genieten, dan "zie" ik er weer van alles aan, te druk, te bont, niet netjes, maar na die paar dagen ben ik er gelukkig meestal tevreden over.
Even nog een stukje foto in het groot.
Blij dat ik die roze zandlopers heb vervangen voor de rode.En zo zien jullie maar dat het bij mij ook niet allemaal van een leien dakje gaat, soms ben je gewoon een beetje " bedrijfsblind"....? Op naar de volgende rand, de quilt meet nu 130 x 140 en wordt uiteindelijk na de laatste rand 185 x 170 Ik wil hem dit jaar nog wel af hebben. Fijne week allemaal weer! ( O ja...Jitske Quiltpoes heeft nog niet gereageerd op de give away, blijf ik straks nog met die vingerhoedjes zitten......als ik vrijdag niets gehoord heb trek ik een andere gelukkige)

54 opmerkingen:

  1. Ohhhhh wat is dit ontzettend mooi, die kleuren, de details, in 1 woord SCHITTEREND!!!!!!!!
    tjonge jonge, jij kunt het hoor...

    ik ga er vandaag nog een keer van genieten, en nog een keer.....

    groetjes

    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  2. So far, so good. Het ziet er prachtig uit! Veel plezier met de volgende rand.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow, wat is ie mooi !! Ik vind de kleurencombinatie echt helemaal geweldig !

    Op naar de volgende rand !!

    Groetjes,
    Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hij is wel heel mooi geworden.Daar mag je trots op zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. He, dat is weer heerlijk bij het ontbijt (lees shake, want we doen weer een dieet..) lezen. Wordt een quilt om bij te kwijlen. Hoog tijd dat ik mijn laatste UFO ga afmaken, kan ik volgend jaar weer wat andere 'snoepies' maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Quiltsters zijn soms net mensen ;-))
    Wat ben je lekker druk en wat is het allemaal mooi aan het worden!

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat ziet erg heeeel mooi uit zeg! En de combinatie van kleuren zijn prachtig.
    Ik ben nog niet zo lang in het land van de quilters en vraag me af hoe je nou aan zo'n patroon komt. Of bedenk je zelf wat je mooi vindt en voeg je die blokken bij elkaar? Succes verder en ik vind het heerlijk om je blog te lezen!
    Groetjes en een fijne quiltdag!
    Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit is een patroon wat ik besteld heb in Australië Marieke, het wordt ook uitgegeven als BOM bij Petra Prins.

      Verwijderen
  8. Het ziet er tot nu toe práchtig uit!
    Mooie warme, en toch vrolijke, kleuren.

    Groetjes, Ellie

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi jeannet

    Ziet er goed uit.....waar kan ik die methode van de driehoekjes vinden? Er staat een hele lijst....welke is het?

    Groet lydia

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lydia, ik heb de tutorial even naar boven gesleept en hij staat nu naast het logje, tutorial perfecte puntjes, succes er mee!

      Verwijderen
  10. Oh Jeannet,
    wat is dit allemaal mooi!! Dat wil ik ook kunnen/leren. Zal ik mijn ramen maar vuil laten en lekker de hele tijd naar jou quilts gaan kijken en genieten?
    Groetjes Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wordt weer een beauty Jeannet. Leuk de hartjes op de hemden.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. De passie voor het quilten spat weer van elke foto af! Wat maak je toch VEEL en MOOIE dingen! Prachtige top weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. hoi jeannet,
    wat een mooie quilt wordt het,de kleuren vind ik heel erg mooi. Ik ben benieuwd hoe de volgende rand eruit gaat zien.
    En tja ik geloof dat we allemaal wel iets aan ons werk zien wat andere mensen als je het niet zegt nooit zien.
    fijne dag
    groetjes ada

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Prachtig wordt het. Moet ik een fout zien in die hoek????? Ik zie het niet hoor....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op foto acht van boven af geteld zie je dat de zandlopertjes zowel horizontaal als verticaal staan met het rode stofje, dus verkeerd aan gezet ((((*U*.....

      Verwijderen
  15. Het wordt weer prachtig. Ben benieuwd naar de laatste rand.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Dat zoet er heel mooi uit! Zo'n mooie warme kleuren...super! Succes met het vervolg.
    Groeten, Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik vind het een prachtige quilt geworden. Iedere verandering is echt een verbetering geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik moet altijd even wennen aan zulke quilts maar na een paar keer kijken ga ik ze toch mooi vinden.... zo ook deze weer :o)
    Groetjes Roos

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat heb je een werk gedaan met al die blokjes en wat ziet die er prachtig uit !! Ik vind het zo knap dat je al die blokken op de machine kunt maken, ik ilde dat mij dat lukte. Van de week geprobeerd een blok te patchen met de hand maar helaas na 2 naadjes begon mijn elleboog al te zeuren. En op de machine krijg ik nooit de kruispunten netjes als ik blokken tegen elkaar moet naaien.... zucht...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou ja Carin....ik doe ook wel veel met de hand in deze quilt, zeker de ronde lijnen, en zo af en toe.....voel ik ook mijn schouder wel, maar dat heb ik meer bij het met de hand doorquilten. ( handig he dat beantwoorden...)

      Verwijderen
  20. Nou ondanks al je treubels vind ik hem schitterend hoor, hele mooie kleuren en stofjes. Ik hoop voor je dat je hem afkrijgt dit jaar.
    Groetjes Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Tja, voor die driehoekjes draai jij je hand niet meer voor om. Zo netjes als je ze nu maakt. Wordt wel weer een mooie quilt hoor.

    Groetjes,
    Marga♥

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Prachtige top en quilt ze, het weer is er perfect voor! Knuffel
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Prachtige top is dit geworden. Mooie kleuren bij elkaar. Ik denk dat ik je uitleg over de driehoekjes maken maar even goed ga doorlezen, want bij mij gaat dat niet altijd goed.
    Fijne dag, groetjes Renske

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Het wordt een prachtige quilt in verrukkelijke kleuren! Dat wordt nog hard doorwerken, want het is
    al weer bijna einde september, en dan nog quilten...
    maar mooi wordt hij zeker, ook al wordt het 2013 (en
    dat is ook nog snel, toch?) Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wauw wat wordt dit weer een mooie.
    Super dank je ik geniet er weer van.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Schitterend, Jeannet, maar dat kan ook bijna niet anders met jouw stoffen!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Hij wordt echt heel mooi!
    Kun je de quilt zó maken dat hij dwars komt? Dan ben je van het "probleem" met de bloemenvazen af ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Prachtig, Jeannet, mooie stoffen weer, zoals altijd!
    Groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Prachtig Jeannet, echt weer een quilt van jou in deze mooie kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Ik vind hem hartstikke mooi, Jeannet! Iedereen is wel eens onzeker over een quilt, komt goed!

    Groetjes Debby

    BeantwoordenVerwijderen
  31. O wat wordt hij mooi, de eerste blokken die je laat zien vind ik helemal geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Wat een schitterende quilt! En natuurlijk zie je zelf de kleinste dingetjes......maar het blijft handwerk en de anderen zien het waarschijnlijk niet eens. Nogmaals hij is SCHITTEREND
    groetjes van ons allemaal

    BeantwoordenVerwijderen
  33. wow, dat wordt mooi zeg. leuk al die verschillende onderdelen.
    op naar de volgende rand.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Wordt echt een beeld van een quilt!
    Gelukkig ben ik niet de enige waar het wel eens niet goed gaat.
    Maar uithalen is zooooo vervelend!
    Maar het is de moeite waard uiteindelijk, dat zie je.
    Nou ik nog..... :-)
    Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Hij wordt prachtig Jeannet! Leuk die hartjes erop! Ik ga de applicatie veranderen, want ik heb al moeite om alle applicaties bij Phebe af te krijgen... Dit jaar nog af, gaat vast lukken, daarvoor gaan we een goede tijd tegemoet. Fijne avond nog, groetjes Nardy

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Wat een toffe quilt, vind hem echt geweldig!

    Vrolijke groetjes Renée

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Oh Jeannet wat istie weer mooi! Wat ga je trouwens weer snel. Turbo aan en wat hulp van de beesies?

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Prachtig is de top...maar ook de blokken van de levensboom is een quilt opzichzelf waard!

    BeantwoordenVerwijderen
  39. ik vind de levensboom blokken zo mooi........prachtig... en ik ga weer duimen voor vrijdag........

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Wat ia het toch weer een plaatje!
    Leuk ook om een van mijn favorietste lapjes in je quilt voorbij te zien komen. De bloemetjes van foto twee ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Prachtig Jeannet, dit ziet er super mooi uit ! ! !

    Groetjes Hennie.

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Wat word het weer een super mooie quilt Jeannet.
    Quilt groetjes Anja.

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Dit is weer zo'n super mooie top geworden!! Ik vind je kleurtjes ontzettend mooi en warm aan doen...

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Wat is dit weer mooi!!!! Die kleurtjes vind ik weer super!
    Dat bedrijfsblind zijn ken ik hoor... vanavond nog. Ik heb inmiddels 6 blokken in elkaar gezet voor een nieuwe quilt, maar heb nu al een uur zitten twijfelen over de stofjes. Wel die blauwtjes erbij? Of toch maar niet? Misschien beter iets geels erin stoppen... dat maakt het wat vrolijker. Of springt dat er nou weer teveel uit? Grrrrrrrrrr.... uiteindelijk maar op een stapel gegooid. Waarschijnlijk blijven er van de 6 maar 3 over die mogen meedoen. :-(
    Jammer dat jij niet hier op de hoek woont... kon je me even een handje helpen. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  45. wauw, echt mooi wordt deze quilt! Super!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.