Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 1 oktober 2012

De draaiende wieletjes

Afgelopen zondag hadden we weer een heel gezellige meeting van onze nieuw opgezette spingroep Voorne Putten, en de wieletjes draaien heerlijk in het rond! Leuk en inspirerend om te zien waar iedereen mee bezig is, en al de tips die je krijgt....haarelastiekjes aan je breiwerk voor het tellen....komt het toch nog goed met mijn shawl want die had inmiddels al averij opgelopen.....
Ik heb laatst twee van deze prachtige strengen geverfde wol gekocht, wol met zijde, geverfd door iemand anders, om ze te verspinnen, maar tis eigenlijk zonde....het is zo al zo mooi........het lijkt zo wel een kunstwerkje. Ik heb ze binnen opgerold in een mooie schaal liggen, dat is weer eens wat anders dan een bloemetje....
Van de week heb ik me toch een leuk koopje gedaan op Marktplaats! Gelukkig kijk ik er echt zelden op, want als ik er op kijk zie ik altijd wel iets wat helemaal in mijn huis zou passen......jullie kennen vast wel die harmonicanaaiboxen van vroeger.
Nou, dit is ook zo,n naaibox, maar dan net ietsje anders, er zit een hele berg ruimte in.
Ik ben er helemaal wijs mee! Hij moet nog wel hier en daar wat worden opgeknapt en in de boenwas gezet en gepolijst, maar dan heb je ook wat leuks, vooral; wat handigs. De Mevr. waar ik hem van kocht deed hem weg vanwege ruimtebrek...oeps......beetje confronterend......had heb ik daar inmiddels ook niet een beetje last van......??
En dan deze stoffen....ik heb laatst een beetje zitten mijmeren wat Facebook voor mij persoonlijk voor meerwaarde had, en ik kwam tot de conclusie dat dat niet veel was, eigenlijk niks.....dus ik doe er nauwelijks meer iets mee, maaaaar, ik kijk nog wel af en toe.....en tja, toen werd Faceboek toch ineens Feestboek! want bij de FQ shop werden deze , toch al niet dure, stoffen in een FB actie met 40 % korting aangeboden!De prijs werd daarmee incl. verzending €3.90 per halve yard!! Daar kon ik ze echt niet voor laten liggen. 
Een slimme meid, is vast op volgend jaar voorbereid....met deze zakagenda van de quiltmania,er staan zulke mooie sfeervolle foto,s in. Nou is de quiltmania van alle quilttijdschriften wel mijn favoriete tijdschrift, en niet in de laatste plaats door het Nederlands.
Ik ben ook weer eens in mijn kast gedoken en heb gekeken naar gestrande projecten die toch nog wel de moeite waard zijn, en dat is o.a. deze. De tumbling blocks, met veel verve aan begonnen, en ook met veel verve weer gestopt,waarom? geen idee, want ze zijn super! Helemaal herfst, ik heb er al ruim 100 klaar, helemaal met de hand,alleen nog wel aan elkaar zetten........zondagmorgenwerkje??
Oktober, de maand van Pink Ribbon, soberder dan vorige jaren na alle kritiek van de glamoureuze uitstraling, terecht, denk ik, want het ging er een beetje op lijken of het gewoon gezellig was om borstkanker te hebben (gehad) en dat lijkt me toch wat bezijden de waarheid........Ik koop elk jaar wel het tijdschrift wat ook nu weer de moeite waard is.
En als laatste een sneakpeak....ik ben me aan wat leuks bezig.... geïnspireerd door het mooie naturel linnen wat ik zag bij haar.......Iedereen weer een fijne week!

25 opmerkingen:


  1. Oh de naaikast is gaaf!! Die past helemaal in jouw serre. Ik ben ook al lang op zoek om mijn rommeltjes van beneden in op te ruimen maar heb nog niets gezien. Ik al eens een paar marktplaatsuurtjes vrijmaken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie kleurtjes! Wol en lapjes!! Had dat ook met het 'smoelenboek', vandaar dat ik het al 2 keer heb uitgezet(zonder te verwijderen). Maar nu, ook door mijn tabletje en slimme telefoon, doe ik er meer mee. O, en die FQS is zo'n heerlijke winkel!! Bestel er al jaren (ook bij andere winkels), maar nu ben ik van de zomer tot 2x door de post extra belast. Beide keren rond de 18 euro, en dat vond ik wel heeeel zonde. Niet van FQS, hoor! Maar durf nu niet zo goed meer....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Toffe naaidoos en als je er eentje hebt volgen er meer....teminste dat is bij mij zo....heerlijk dat verzamelen....toch? Je snorrende wieltjes ochtend lijkt me wel heel gaaf en de streng wol is een plaatje.
    Vind je lapjes verzamelen ook net zo leuk als het quilten? Zou wel een leuke vraag zijn op het blog.......hoe ziet jullie lapjes kast er uit.

    Fijne week en vrolijke groetjes Renee

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je hebt eenaantal mooie aankopen gedaan waar je vast veel plezier aan zult beleven. Fijne dag. Hierschijnt de zon maar ik heb begrepen dat het bij jullie meerquiltweer is.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gezellig lijkt me dat met zijn allen spinnen. Jammer dat een mens niet alles kan. Mooie naaibox en leuke aankopen !

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die kleuren zijn echt een plaatje!!!
    Je naaibox is schitterend en de lapjes ook, moet er toch ook maar eens gaan neuzen.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een mooie naaibox, Jeannet en tja ruimtegebrek hebben we allemaal denk ik, maar het is ook leuk om eens iets te wisselen, ik kan alleen niets weg doen.
    Wat een mooie stofjes, samen met je mooie wol een feestje om te zien.
    Fijne dag ada

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een mooie naaibox heb je daar op de kop getikt zeg, ik ga ook eens op marktplaats kijken want wil zo'n ding al jaren maar dacht niet dat die er nog zouden zijn
    mooie stofjes ook, hoe kom je aan die winkel??
    mooie quiolt die tumling blocks, toevallig van de week tegen mijn dochter gezxegd dat ik die ook nog ooit een wil maken
    en ben erg beneiuwd naar eindresultaat van je naturel linnen, begin ziet er leuk uit
    groetjes
    Bernadette

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een prachtige naaidoos! Daar máák je toch gewoon ruimte voor?
    Dit tumbleblocks doen me denken aan een gezellig weekendje weg.... ;)
    En ik ben héél benieuwd wat je gaat maken met dat prachtige linnen en het rood!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Zo'n naaidoos, ja die hadden we vroeger thuis ook naast de rookstoel, naast het ronde tafeltje. Geweldig om je dagelijkse spullen in op te ruimen.
    Wat een geweldig linnen bij Goed Idee en ik ben heel benieuwd wat je voor leuks voor Kerst gaat maken. groeten van liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een schitterende wol met zijde. Die kleurtjes, geweldig. T'is een echt kunstwerk.
    Wacht nog maar een paar weekjes met spinnen.
    Groet Hanny.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Je hebt zeker een hele mooie naaidoos gevonden. En wat een mooie lapjes, mooie wol, mooie werkjes, .....
    Volgens mij verveel jij je ook nooit...

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat laat je weer een heerlijk edingen zien op deze mooie zonnige 1 oktoberdag !!
    leuke naaibox heb je gescoord op marktplaats en ik ben benieuwd naar je nieuwe project met het mooie linnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Leuke sneakpeak......ik heb precies dezelfde lnnen mangeldoek liggen, ben benieuwd wat voor creatie dat gaat worden!!

    Groetjes, Mariëtte

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat was het weer een gezellig logje bij jou en wat een prachtige wol in die schaal! Ik heb ook zo'n doek liggen, maar laat hem voorlopig nog heel, weet dankzij jouw reactie bij "haar"weel wat je plannetje is! Succes ermee! Knuffel
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een prachtige streng wol! Dat ligt daar prima op die schaal, net een stilleven.
    De naaibox is lekker groot en super om veel spulletjes in te doen.
    Neem wel plek in ja...
    Ik zit elke dag op Marktplaats, koop bijna alles daar, vooral veel boeken.
    Ook een naaibox, maar wel kleiner dan die van jou. Gebruik heb in mijn quiltkamer.
    Je hebt mooie stofjes gescoord en lekker goedkoop.
    Die agenda van Q.M., zag ik natuurlijk ook in de Q.M. staan.
    Prachtige opslag, maar ja, hoe is de rest, dat kan je niet zien als je hem besteld.
    Maar jij gaat volgend jaar genieten elke week bij een mooie foto.
    Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Meid wat laat je weer veel moois zien. Prachtig die geverfde wol, schiterende stofjes en een super naaibox. Jouw week kan niet meet stuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Jeannet, ik lees alles met een sneltreinvaart, kijk vlug foto's, kijk wél rustig naar BZV (hihi...) en gun mezelf geen tijd om te reageren of te mailen. Druk met van alles, vooral het afgelopen weekend. Nu ga ik weer even in de ruststand, lekker onderuit gezakt op de bank.

    Doeiiiii, tot later,
    Inge

    Hoe vind je Aart de psychopaat (zo werd hij genoemd in de krant)? Griezeldegriezeldegriezel......ieck, echt niet mijn type!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat leuk zo'n mooie naaibox, ooit had ik ook zo iets tot íe van ellende uit elkaar viel. Grappig dat je er op marktplaats nog één hebt gevonden. En je hebt al weer lekker je slag geslagen met die mooie stofjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Beter laat dan nooit (maar ik heb een lief excuus):
    wat leuk, die spinnenwielen. Ik ben helemaal "aan de
    brei" momenteel, dat kan ik heel handig doen terwijl
    ik een boefje in de gaten hou, dus dat wolletje in
    die schaal ziet er heel aantrekkelijk uit! Net als
    die mooie naaikist, wat een prachtexemplaar! En die
    onderste foto maakt ook erg nieuwsgierig (ik vind
    het linnen prachtig...)
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voel je ook vooral niet verplicht hoor Ageeth, je hoeft ook niet overal op te reageren, dat verwacht ik ook niet, niet van jou en niet van anderen, ik reageer ook niet overal op, en jou reden is wel heel erg leuk...(((((!!

      Verwijderen
  21. Wat een gezellige posting heb je weer gemaakt Jeannet. Leuk om te lezen dat jullie spinbijeenkomst geslaagd was. En wat een prachtige kleurige wol is dat, in dat mooie schaaltje. Goed idee. Hopelijk maak je de tumbling blocks af, want het is een erg leuk patroon/effect.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. wat een prachtig kastje, ooh wat zul je daar een plezier aan hebben......

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een prachtige aankoop heb je gedaan en dat stoffen dat is zeker een koopje en ze zijn zo mooi. De tumbling blocks vind ik prachtig.wat een mooi spingaren heb je prachtige kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat een heerlijk vol en lang verhaal weer Jeannet!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.