Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 26 oktober 2012

De week van de P,eeeesssss

De herfstvakantie is al weer bijna ten einde, laatste echte dag vandaag,jammer, jammer, jammer, het was heerlijk, we beleefden 22 oktober de warmste dag ooit, ik heb het altijd wel gezegd, doe mij  maar die herfst, dat valt zelden tegen, al wat je krijgt ben je blij mee, en die zomers, ze kunnen ze van mij gestolen krijgen, vol verwachting naar warmte en zon regent het veel te vaak en zit je met de kachel aan.
Ja, zo is het maar net, en bof ik even...want laat ik nou maar liefst TWEE van die mannen in huis hebben!
Want we hadden hier de bekende week van de P,s......en wat voor P,s....dat gaat er hier ambachtelijk aan toe, de Frieslanders uit de eigen tuin worden door grote en de kleine(re) man van de schil ontdaan, en vakkundig door het, speciaal voor dit doel aangeschafte, apparaat gewerkt.Want dat hoort bij mannen he....apparaten, vrouwen denken in oplossingen, mannen in apparaten.
En dan heb je uiteindelijk na noeste arbeid ( dat wel...) dit resultaat, en geloof mij maar als ik zeg dat deze ambachtelijk heerlijke goudgele Patatjes niet tegen wat voor gekochte friet dan ook opkunnen!( en die afwas hebben we gelukkig een soort MIEP voor..........Natuurlijk zijn er deze week nog meer P,s de revue gepasseerd.
De eerlijkheid gebied me te zeggen dat deze niet van mijn eigenste John zijn, maar van Jan.
We eten we ze het liefst, met een dikke klodder roomboter en een laag poedersuiker, tja....., we zijn nog lang niet aan de laatste P toe.....
Dinsdag zijn we wezen fietsen in Haamstede,....en ja....daar staat de pannenkoekenmolen,waar ze de lekkerste pannenkoeken bakken, sommige dingen moeten gewoon nooit veranderen. Op de fietstocht kwamen we Ida tegen, die ook een blog heeft, is me dat toeval of niet? In dat grote Renesse met zoveel terrasjes zaten Ida en haar man zomaar naast ons! Ze herkenden ons aan het blonde haar van zoonlief en aan mijn postzakkentas...Nou ja....toch wel een gek idee, maar het was hartstikke leuk!
Gelukkig mocht mama ook nog een P invullen, een PlaatPizza! vol verse groenten.Het moge wel duidelijk zijn dat wij deze week niet zijn afgevallen.........en ook dat er deze week geen steek geproduceerd is, nou ja, dat laatste is niet helemaal waar,als je deze breisteekjes meetelt. 
Ik brei nog wel iedere avond aan mijn shawl, zit inmiddels al wel op ruim 300 steken,en dank zij de ingenieuze elastiekjes van €1.49 bij het kruitvat heb ik keurig rechte meerderingen in het midden, niks geen gerommel en verspringen meer. En al heb ik dan zelf geen platte steekjes gemaakt, ik vond ze wel ergens.
Dit schattige lapje kwam ik in Burgh tegen in een rommelwinkeltje, is het leuk of niet? Je vind ze maar zelden zomaar ergens tegenwoordig,misschien dat de emotionele waarde van het lapje meer wordt ingezien.Jammer dat er geen jaartal op staat.( ik heb hem op een quiltje geprikt, paste precies.)Het is kouder geworden, maar dat hoort bij de herfst, het voelde eigenlijk ook een beetje raar om te fietsen met korte mouwen, dit heeft ook wat, die prikkelende herfstlucht in je longen en die dwarrelende blaadjes van de bomen. ( of ik dat maandag om kwart over 7 ook nog vind ben ik niet zo zeker van.....)Goed weekend allemaal!

34 opmerkingen:

  1. Ja, ook hier is de herfstvakantie bijna ten einde, maar onze mannen gaan een beetje hun eigen weg. Vandaag wel even naar een museum.
    Goed weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. vandaag voor mij ook weer P's...
    ik ga werken bij Petra Prins Patchwork..in Putphen...( o nee nu sla ik door...ehh Zutphen)...;0)))haha flauw hé..
    Je hebt een heerlijk weekje gehad....
    Fijne laatste vakantiedag !!..;0)))

    BeantwoordenVerwijderen
  3. heerlijk zo'n week met p's. Dar is het toch ook vakantie voor. En heb je ook meteen een vakantiegevoel.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ohhh die spreuk, helemaal het einde! Maar je hebt een heerlijke week gehad en nu bijna weer over tot de orde van de dag. Nog even nagenieten......
    Prachtige foto's weer hoor, geweldig om van te genieten.

    groetjes

    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gave spreuk! Wat een fijne week was dit en wat een leuke P's! Nee je zal misschien niet zijn afgevallen ondanks de fietstocht, maar je hebt duidelijk genoten en je sjaal wordt echt gaaf!
    Knuffel
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een heerlijk herfstweer en jullie hebben zo te lezen geweldig genoten. Ziet er ook allemaal yammie....yammie uit.
    Vrolijke groetjes Renee

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Tja, al die P's horen natuurlijk bij een vakantie.
    Vandaag zeker "penen-en-uien-stamppot" om de herfstvakantie in stijl te houden?
    Je hebt me trouwens wel aan de volgende verslaving geholpen met je sterretjes, hoor. Ben wel over naar ongeveer jouw formaat, de mijne waren echt veel te groot. Vanmorgen voor het werk nog even 6 stuks gemaakt...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De P's zijn hier bij dochterlief ook favoriet. Wij gaan nog een aantal weken door met dat soort eten want koken is er voorlopig niet bij. Een combimagnetron is voorlopig het enige. Maar daar kan je toch ook heel wat uit toveren.Je sjaal schiet al lekker op!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hier zijn ze alweer een week naar school en schieten we alweer razendsnel op Sinterklaas af, pffffffff de tijd vliegt.
    Wat heb je een heerlijke p's gegeten en dan maar niet afvallen, het is al goed dat je niet aankomt in de vakantie.
    Mooi lapje!

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Misschien niet afgevallen maar wel een hele leuke week gehad. Heerlijk zo'n mooie herfstweek.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heerlijk al die P`s van jullie.....! maar O wee de P van pondjes aankomen...!
    Maar ja je mag toch nog wel een beetje genieten zo af en toe!
    Gezegd door iemand die (bijna) altijd op de P van pondjes moet letten.
    Jullie fietsen die pondjes er zo af!
    Prettig weekend, gr.Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Heerlijke P,eeeesssss!
    Leuke spreuk, lijkt me ook leuk voor een stitcherie.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Het was een heerlijk weekje zo te lezen. Als je nou even doorbreit met die fantastische elastiekjes kun je maandag lekker je wolletje aan.
    Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Zo'n "P" weekje is echt niet verkeerd. Hanneke is erg leuk geworden. Je sjaal gaat te gek, dat doe ik je echt niet na.
    Mooie wol en wat je gaat spinnen van de vacht ziet er ook al zo mooi uit.
    Geniet van het weekend.

    Groetjes,
    Marga♥

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mmmm... heerlijk, vooral ook als de mannen meedoen. Mooi letterlapje heb jij gecored! succes met je breiwerk het wordt echt heel mooi

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Zo'n p-week houden wij meestal ook in de vakantie en gisteren hebben wij ook zo'n heerlijke plaatpizza gegeten, die dochter had gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. heerlijk hoor een P-week, alleen hier maar even niet, ja wel P van Ponden die er af moeten, zo niet kilo's maar langzaam vordert dat hier
    nog 16 kilo te gaan.
    moi lapje wat je gevonden hebt, de maker had veel meer geduld dan ik.
    fijn weekend
    groetjes
    Bernadette

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een lekkere dingen laat je zien, ik krijg er helemaal honger van.
    Groetjes Berbel

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Meid ik krijg spontaan honger van jouw berichtje met zoveel lekkers op je blog :-) Ook wij snijden altijd onze eigen aardappels om frietjes te bakken... voor ons geen gekochte !
    En wat lukt je breiwerk nu goed ... zo zie je maar dat je met zoiets simpels je iets tot een goed einde kunt brengen :-)
    En je borduurlapje is een schatje, heerlijk om zoiets zomaar te vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. k heb net een boterham achter mijn kiezen, maar als ik al die p's zie, mjammie. Lekker hoor. Vooral zelfgemaakte friet, dat heb ik nog nooit gedaan. Toch eens proberen. Poffertjes zijn het lekkerst als ze warm uit de pan op een bord gaan, met een dikke klodder boter en suiker, liefst veel suiker. Inderdaad, geen weekje om te lijnen, maar och, je meot tenslotte volgende week ook weer wat te doen hebben.....
    fijn weekend,

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Die patatjes doen mij aan de patat van mijn oma denken, die maakte ze vroeger altijd helemaal zelf,
    wel zonder zo'n apparaat, maar met scherp mes, en
    daarna werden ze in een theedoek gerold. Heerlijke
    herinneringen! Wat wordt het een enige shawl, en het
    wordt er nu ook echt weer voor, dus snel afmaken en
    van gaan genieten!
    Fijn weekend en groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Zo dat is een topweek geweest bij jullie. Ik heb het heel anders gedaan. Heb uren in de keuken gestaan en diverse stoofpotten gemaakt. Stonden in het blaadje van Jumbo. Had beter net als bij jullie kunnen doen. Manlief vond het heerlijk maar de meiden vonden het niet te vret.. Vanavond ook maar een P op tafel zetten denk ik.
    Groetjes Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een topweek bij jullie. Had ik ook veel beter kunnen doen. Heb deze week uren in de keuken gestaan en diverse stoofpotjes gemaakt. Stonden in het blaadje van Jumbo. Manlief vond het heerlijk maar de meiden vonden het niet te vret.. Vanavond maar een P op tafel zetten. Kijken ze weer blij.
    Groetjes Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Dag Jeannet, inmiddels zijn we weer thuis, onderweg reden we langs jullie woonplaats. Ik blijf me nog verwonderen over het feit dat we naast elkaar zaten op dat terras in Renesse. Wat bijzonder was dat. Een blonde jongen, een postzaktas het zal toch niet.....En ja hoor, ze was het! Ontzettend leuk om je in levende lijve te mogen ontmoeten. Nu ik je blogbericht lees hoor ik je stem erbij, grappig he? Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat was echt bijzonder Ida, en ik denk dan; valt mijn blonde zoon dan zo op?????

      Verwijderen
  25. WAt een leuk weekje heb je erop zitten.
    En het P-verhaal,allemaal zo lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Niet afgevallen?.... ik denk haast dat er wel een kilootje aan is gekomen, denk je niet?
    Maar... wel lekker natuurlijk.
    Volgende week weer werken, dan maar weer sla eten.
    Ik heb dat leuke tegeltje niet nodig, ik heb al een man die de aardappels schilt en de afwas doet! O.k. momenteel even niet maar wel weer als hij thuiskomt. Ik droog dan af hoor, doe ook wel wat!
    We hebben namelijk geen Miep in onze keuken.
    Leuk dat geborduurde lapje!
    Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Prachtig... prima... prozaïsch...prettig...hi hi! Heerlijk logje dus!!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat een leuke log heb je er weer van gemaakt met veel p's om van te genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wow, your food pics are making me so hungry!!

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Kijk maar naar je blogbercht van 18 juni 2012, daar staat de foto waar ik je zoon van herkende in combinatie met de postzaktas.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Wat heerlijk een week vol P's! En daar zijn vakanties toch ook voor. Geniet van je laatste dag, morgen is het weer menes,maar heb je wel weer een heel uur extra mogen liggen. Het gaat je vast lukken. Geniet van het zonnetje.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Steekjes begint ook niet met een P Jeannet.....en dit is toch fantastisch ook...heerlijk zulke verschillende dingen doen toch...zo wordt het nooit saai....en het weer liet het nog toe....voor steekjes is het weer gauw genoeg tijd.......en sorry dat ik lang niet gereageerd heb hier maar dat had met oude en nieuwe viervoeters te maken....bedankt voor je lieve reactie bij Meisjes berichtje....groetjes Francien.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Wat een heerlijk logje om te lezen. :) Doet me denken aan onze zaterdagen toen de kinderen in de pubertijd waren. Op zaterdag hadden we dan altijd P-dag, inderdaad, patat, pizza of pannenkoeken. Daar kwamen ze wel voor thuis. :)
    Het merklapje is inderdaad een vondst zeg! Ik vind ze echt nooit meer.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.