Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 22 oktober 2012

Herfst(vakantie)

Wat heb ik vanmorgen genoten van het uitslapen, ik geloof wij alle drie.....geen wekker, ( en niet onbelangrijk.....geen gemekker * U * .....) wat een rust en wat kan ik daar van genieten.Sowieso geniet ik  van de herfst, er is geen seizoen waarin ik zoveel van buiten naar binnen haal als nu.
Prachtig toch die gloedvolle kleuren, past helemaal in de stijl van mijn huis, ik heb net zo veel blauw in het interieur, hier is het meer roodtinten, okergeel en groen. Daar past dit laatst gekochte wolletje ook perfect bij.Helemaal herfst.
En dit is ook altijd favoriet, die kleine feloranje pompoentjes die je de laatste jaren steeds vaker ziet bij bloemisten.Allen zo,n bakje is al geweldig om ergens neer te zetten.Mensen vragen vaak, wat doe je met die kleine quiltjes? Nou, dit dus.
Ik heb ook nog ergens deze stofjes gekocht.Jan Patek, ze blijft leuke stofseries ontwerpen.
De stijl van dit boek past naadloos in mijn huis. Zoooo mooi en sfeervol, prachtige foto,s om heerlijk bij weg te dromen en voor zover je geen inspiratie hebt, dat krijg je zeker met dit boek.
Wat ik ook altijd zo leuk vind in de herfst is de tafel in herfsttijl dekken, zeker als we eters krijgen..
Op het WWW scoorde ik twee mooie oude rodeschoollapjes, die spaar ik al jaren, nou ja, sparen, als ze op mijn pad komen dan koop ik ze. Het grappige was, toen ik ruim vier jaar geleden met mijn blog begon was het eerste wat ik aangeboden kreeg van iemand uit Rotterdam zo,n lapje....ik was er helemaal beduusd ( en blij!) van.
Ik heb ze ingelijst in van die sobere strakke lijstje in mijn kamer hangen. Die van mijn moeder is me natuurlijk het dierbaarst. Het leuke is ook om te mijmeren over wie er nou zo,n lapje uit 1914 heeft gemaakt, bijna 100 jaar oud, en wie doet zoiets nou weg !?
Het is wel duidelijk dat DIT mij ook nu weer niet gelukt is.......Ehhh.....helemaal niet nieuwsgierig...maarre....jullie wel?
Verder heb ik een deel van de vacht van Mienke helemaal schoon gemaakt en door de kaard molen gehaald, en dan ziet het er zo uit, klaar om met het spinnen te beginnen!
Op quiltgebied spreek ik mijzelf streng toe om dus een paar ufo,s af te maken.......maar ik ben heel stiekem besmet geraakt door een ander sterretje dan het vorige sterretje.........ook in de herfstkleuren, er zijn er nog maar twee, daar blijft het even bij....hoop ik...toch???
Voorlopig genieten van de herfstvakantie! Héélijk.Als jullie nog inspiratie zoeken, heb ik hier (klik) een erg leuke link gevonden met heel veel mooie gratis te downloaden patronen, je weet niet waar te beginnen.....Op je handen zitten...het is niet mijn schuld he?????? ( nog even over het sterretje, dat maak je zo zelf van paterno. Mijn maat is 1 inch breed en 2 inch lang, zonder naden, even de puntjes verbinden en een (inch) naadje eromheen tekenen, overnemen op paterno, gaatjes op de plaats van de puntjes maken en voilla.....goedkope oplossing, want je gebruikt alleen maar dit ene malletje.)

35 opmerkingen:

  1. Wat een gezellige foto's laat je zien op de vroege morgen !! En die borduurtjes zijn enig. Ik zie dat jij ook al aan de sterrentjes geslagen bent... ik kom ze tegenwoordig op verschillende blogs al tegen... nieuwe trent?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Uitslapen? dat mag dan toch nog langer dan 7 uur?

    Heerlijke foto's heb je gemaakt. geniet van je vrije weekje!

    groetjes

    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat zijn je bloemen prachtig. En je sterretjes en lapjes. Geniet maar lekker van het uitslapen en de vakantie en inderdaad vind ik ook dat je evengoed vroeg op bent (of heb je dit blogje 'voorgeprogrammeerd') ?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk logje Jeanet, ik zit echt te genieten! Die sterretjes, even een vraagje, heb je daar een malletje van? Ik heb net een quiltboek gekocht daar staan ze ook op, en nou ben ik ineens besmet met het sterrenvirus.. ;)! Maar, ik mag van mezelf nog niet gaan beginnen voordat mijn Kaffe Fasset af is! Dus vroeg ik me zomaar af of jij met een gekocht malletje werkt... Fijne (vakantie-)dag, lieve groet Stefanie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. wij waren vanmorgen weer vroeg aan de bak, 0600 uur. Maar we hebben een heerlijke week achter de rug. Geniet van de vakantie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie aankopen heb je gedaan en het ziet er al helemaal HERFST uit bij jou. Gezellig.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dit is nu echt zo een heerlijk vakantie logje, nu geniet volop
    Fijne maandag gr joke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wow, die letterdoekjes zijn helemaal super Jeannet. Dus jij krijgt ze in je schoot geworpen......ik moet er de hele wereld voor afstruinen, haha. Ik geloof dat ik ze zelf maar ga borduren.
    Wat een heerlijk herfstsfeertje heb je thuis.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hier is de herfstvakantie alweer voorbij, maar wij kunnen elke dag uitslapen en dat doen we meestal ook, ook nu ben ik net mijn bed uit *U*
    Ik kan ook zo genieten van de herfst, straks met mijn dochter langs het Aarkanaal om pompoenen te scoren.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat laat je ons weer heerlijk meegenieten van je mooie herfstplaatjes! Geniet lekker van je vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ziet er allemaal heel gezellig uit! Veel vakantie-plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Uitslapen? Zie 7.00 uur onder je berichtje staan. Hoe laat gaat normaal de wekker dan wel? Wat laat je ons weer van mooie dingen genieten.
    Groetjes Marguerite
    Ik heb ook uitgeslapen al was het bij mij dan wel 8.15. Ohh en mijn meiden liggen er nu nog steeds in. Hoe kunnen ze dat?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ehhhhh, nou neuh hoor Marguerite......je kan dat namelijk van tevoren instellen bij Blogger, en dat is me handig....Ik ben nu nog niet aangekleed..half 11..* Shame*

      Verwijderen
  13. Wat een geweldige link. Maar voorlopig laat ik het toch maar even voor wat het is....... Ik heb ook net een bos herfstasters binnen gehaald. het licht s in de herfst ook zo mooi, gisteravond leek alles wel van goud!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Gezellige plaatjes heb je weer gemaakt Jeannet. Geniet van de herfstvakantie, de mijne zit er helaas weer op.
    Groet Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Haha, leuk om te zien dat jij ook, weliswaar nog voorzichtig, besmet raakt met het sterrenvirus. Ik vind het nog steeds erg leuk om voor elk sterretje in mijn voorraad te duiken op zoek naar mooie lappies. Geniet lekker van jullie herfstvakantie , ik werk (helaas...) gewoon door.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een gezellig blogje helemaal in herfststijl. Slaap lekker hele week uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Geniet van je vakantie!! Hier is hij net weer voorbij,...

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Leuk dat je bent begonnen met de sterretjes. Veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Oh wat zijn ze mooi jouw sterretjes! Dat kan toch niet bij alleen 2 exemplaren blijven?! :-)
    Ik zie altijd op tegen de herfst en winter, maar dan bedenk ik me altijd opnieuw want je kan leuk aan de slag met decoraties!
    Groetjes,
    Ann

    BeantwoordenVerwijderen
  20. P.S.: Ik vind je wolletje héééél mooi. Jammer dat er niet zoiets afgewerkt bestaat (ik kan namelijk niet spinnen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Prachtige kleuren en gave foto's, maar vooral het boeket vind ik te gek! Groetjes
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  22. ik kom er steeds meer achter dat ik ook helemaal van de herfst ben. geniet elke dag van buiten, zeker met dit prachtige weer. en die kleuren!!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ik ben al mijn hele leven een herfst-mens en ben dol op die kleuren en nu ik erover nadenk, komen ze
    dus eigenlijk helemaal terug in mijn interieur! Zo
    prachtig, je boeket, en ook de mini-pompoentjes,
    bijna net zo mooi als het wolletje (mmmm....) en de
    fraaie lapjes! En eigenlijk zou ik het letterlapje
    van mijn schoonmoeder (de enige, die ik heb) ook eens een ere-plekje moeten geven(mijn schoonmoeder
    was een schat), nu ligt het maar te liggen in de
    linnenkast, zonde!
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ziet er allemaal erg gezellig uit. En nog bedankt voor de link. Heb al meteen een aantal patronen gedownload, maar of ik er ooit aan toe kom?
    Groetjes Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat maak je toch altijd een leuke boeketjes en sfeerhoekjes in je huis!
    Zeker nu met de herfst.
    Ik heb al die dingen ook in mijn tuin, maar dan kijk ik en denk: heb niets, ga maar bloemen kopen.
    Ik denk dat ik niet op de goede (herfst) manier kijk.... moet ik nog leren.
    Een hele maand niets kopen, of dat lukt?
    Nou.... de supermarkt zal wel niet meetellen denk ik.
    Zal me misschien best eens lukken, maar deze maand niet. Heb van de week mijn eerste laptop gekocht! Die uitgave telt vast voor maanden tegelijk!
    Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Mooie plaatjes.Geniet van je vakantie.Hier is het pas volgende week herfstvakantie maar ik heb geen schoolgaande kinderen meer dus ben ik ook niet meer thuis in die vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Onze eerste vakantiedag is heeeel anders verlopen dan verwacht. Maar wat hebben we uiteindelijk toch heerlijk van het zonnetje genoten!!

    Ben stiekem wel een beetje nieuwsgierig naar het boek. Hoe heet het helemaal officieel?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het heet gewoon Seasons woonboek Monique, niets meer of minder.Tis van dat blad, de Seasons.

      Verwijderen
  28. Haha die jeannet, uitslapen en dan om 7.00u al een berichtje plaatsen, hoelaat sta je normaal dan al wel niet op, vraag ik me nu af.

    Volgens mij zitten we deze week dichtbij je, we hebben een huisje in Renesse en op weg hierheen zag ik de naam van je woonplaats staan. Wat wonen jullie in een prachtige omgeving!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dan zit je zeker dichtbij Ida, en laten wij daar nou vandaag gaan fietsen, ik zal naar je uitkijken!enne...die berichtjes kan je van tevoren plaatsen hoor........

      Verwijderen
  29. Echt herfst bij je thuis en leuke dingen komen er voorbij .....wauw wat een mooie streng wol.
    Fijne herfstvakantie met veel uitslapen.

    Vrolijke groetjes Renee

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat een mooie wolletjes, heerlijk om daar mee te spinnen ze zien er zo zacht uit.
    Dank je wel voor de link.....maar wat een verleiding.
    warme groet Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  31. De herfst vertoond hele mooie kleuren. Maar die regen vindt ik minder. Leuke site met gratis patronen.

    Groeten Annet

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Wat een gezellige blog en fijne sfeerfoto's. Ik heb ervan genoten. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.