Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 15 oktober 2012

Herfstwandeling

Op van die mooie zonnige nazomerdagen waar je s,morgens je shawl en je winterjas en je handschoenen best kan gebruiken, maar waar je s,middags als de zon wat meer kracht heeft gewoon met een vestje kan volstaan, en zeker in de duinen, wij zeggen hier altijd; dat scheelt een jas met de polder. Wandeling(etje) bewust TJE, want met de mislukte knie kan ik echt niet meer dan drie km lopen, en dan ben ik ook nog blij met de bankjes die ik tegenkom.........maar dat mag de pret niet drukken, want zelfs op drie km zie je heel veel, het is maar waar je oog voor hebt. Kijk mee en geniet!
We zijn onderweg best veel paddenstoelen tegengekomen.
 Van die echte, tot de verbeelding sprekende,met een grote hoed en een steel.Of deze, zo,n verfrommeld tafereeltje.
En dit vind ik altijd weer een bijzondere, voor de kenners, de groene knolammaniet, en hij is bijzonder omdat hij bijzonder giftig is, dat leerden we vroeger op de paddenstoelencursus als eerste, amaNIET....Niet plukken dus, laten staan!
Dit vind ik ook altijd van die leukertjes, allemaal van die kleine bolletjes op een hoop bij elkaar.
We zagen natuurlijk niet alleen paddenstoelen  we hebben hier in het Voornes duin een bijzondere bewoner van bomen, en dat is de maretak, of de mistletoe  Die is hier ooit door een natuurvorser uitgezet, en hij gedijd uitstekend, zelfs in grote hoge populieren.
Oh, wat zou ik hem graag in een boompje hebben in mijn tuin, ieder jaar weer probeer ik het, zaadje onder een boombaststukje te kleven, maar het heeft me tot op heden nog nooit zo,n mooie bol opgeleverd.
Ik zal ze moeten blijven kopen bij het tuincentrum, want het past wel heel erg bij mijn kerstgevoel.We passeerden vennetjes waar de runderen en paarden drinken.
Hier bij ons is de herfst niet zo kleurrijk, dat zie je ook wel aan de foto,s,die kleur heb je meer in die prachtige loofbossen ( sjaloers....) Hier is het altijd een beetje grauw, wel mooi, maar niet zo sprankelend.Zelfs de paddenstoelen passen zich qua kleur aan.
En deze kom je dus ook bij ons helaas, helaas, zelden tegen, ik zie ze eerlijk gezegd nooit, deze foto komt van de Veluwe, bij Elspeet, waar ze in grote getale aanwezig waren, en ik vind  ze zooooo mooi........
Zo kom ik natuurlijk niet echt aan quilten toe, maar dat komt goed, als straks de regen weer tegen de ramen klettert prik ik de steekjes weer weg, voorlopig nog even genieten van deze heerlijke nazomerdagen. Al ben ik natuurlijk wel tijdens de buien met een Ufo bezig.....
Fijne week allemaal weer, hier is de herfstvakantie nog niet begonnen, dus nog één week iedere dag om half zeven uit de veren......,zoonlief vind dat zijn moeder maar een "donkerbruin"leven heeft zo bij de kachel en maar kunnen doen waar je zin in hebt....Ehhh...heeft tie het over een ander......Pubers he....die krijgen een beetje een tunnelvisie, die weten nog niet dat je later je schooltijd als één van de leukste tijden hebt ervaren als je iedere morgen in de file naar je werk staat en klaar moet staan voor je baas.....Misschien maar goed ook, als een mens alles van tevoren wist.......dan waren er dingen die vast anders zouden zijn gelopen.

27 opmerkingen:

  1. Heerlijk, prachtige natuur hè?
    Genieten hoor momenteel. Mooie foto's heb je weer.

    groetjes

    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En wat had je dan allemaal zo anders gedaan vraag ik mij af. Niet dat mijn leven louter glorieus was, maar anders..... Nee zeker niet. Dan had je een camping op de Veluwe gehad, en dan misschien gedroomd over de kust en dan mag ik ook nu de file in! Fijne dag, groetjes aan jullie zoon

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie foto's!!!!
    nog een weekje en dan de vakantie, voor mij nog 2 weken. Dat doet toch altijd deugd om iets langer te kunnen slapen hè.
    Grtjs, Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze wandelingen zijn altijd verrijkend hé. Prachtige quilt toon je ons! Proficiat Jeannet. Ja de herfst is begonnen, al vind ik het vroeg, maar de natuur gaat zijn eigen weg, wij doen dit ik ook met onze lapjes. fijne steekjes week verder en tot later ,groetjes uit het Brugse Carine-patchworkstar

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk Jeannet zo'n wandeling(etje) en schitterende foto's laat je zien. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk Jeannet zo'n wandeling,je doet het toch maar.
    Tja als een mens alles van te voren wist ?Ach zolang er nog dingen zijn waar we van kunnen genieten hebben we weinig te klagen .
    3 km wandelen klinkt mij als een enorm eind
    groetjes
    Geke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En zo is het maar net Geke, het is maar net aan wie je je spiegelt, wat zegt de desiderata ( effe googelen, erg mooi gedicht!) daar ook al weer over? Er zullen altijd grotere en kleinere mensen zijn dan uzelf....

      Verwijderen
  7. Die heerlijke wandeling heeft mooie plaatjes opgeleverd. Het schijnt mooi weer te blijven komende week. Twee keer in de week een wandeling van 3 km zijn er toch zes in de week 😉
    Fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een mooie wandeling, ik heb er van genoten.
    Ik kreeg gisteren van mijn jongste dochter een prachtige foto op faceboek van de rode paddestoel, het leek wel nep, zo mooi, en ze heeft hem inderdaad op de Veluwe genomen want daar is ze op vakantie.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik geniet van je mooie foto's. Wij hadden zondag de jassen al aan om te gaan wandelen, maar het regende helaas te hard.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooie foto's. Gelukkig dat je toch weer wat kan lopen. Het is toch weer meer dan je eerder gedacht hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Nice picture from your autumn trip.
    And I particulary love the last one with the owl.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Geweldige foto's. Vooral de paddenstoelen. Nee absoluut niet geschikt voor padden, maar voor kabouters. En weet je wat ik dacht toen ik die foto's zag. Kabouterdorp en kabouterflat. En in gedachten zag ik ze al daar wonen. Je hebt natuurlijk ook kaboutervilla's met rode daken en witte stippen. Volgens mij wonen er ontzettend veel kabouters in Nederland. Jammer alleen dat wij ze niet zien. Maar ja, we zijn niet allemaal een Rien Poortvliet.

    Groetjes Marjolein uit Zoetermeer

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dank je voor de wandeling en dat mèt hernia :) Wat zoonlief betreft dat is een slimmerik en als ik dat combineer met zijn smile op de maaimachine....... dat wordt géén file.......
    groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  14. bedankt voor de leuke herstwandeling! Zelf heb ik nog nooit een rode paddestoel met witte stippen in het echie gezien. 't Zijn net suikerstipjes. En ja 'que sera sera, whatever will bee, will bee.. Het beste is om iedere dag van de dag te genieten zoals je nu bezig bent en af en toe te glimlachen bij de reacties van je puber. Als ik er nu aan denk, hoe naïef ik soms was..

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Een heerlijke wandeling, al is het dan maar enkele kilometers. Prachtig gezicht die mitsletoe in de boom, hopelijk groeit het ook eens bij jou thuis in een boom.
    Ik zal je verklappen waar je een paddenstoelendorp kunt vinden, net een sprookje, maar niet verder vertellen.
    http://woltroll.blogspot.nl/2012/10/sprookje.html
    Fijne week, groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik kan ook altijd zo genieten van een herfstwandeling, want ik ben een echt "herfstmens".
    Die verfrommelde paddenstoelen kwam ik gisteren in
    de tuin tegen, gelukkig buiten bereik van Lotus,
    want ik heb geen idee of ze giftig zijn. Heerlijk,
    die opmerkingen van pubers. Bij mij zijn ze dus net
    puber-af en inderdaad, ze verlangen terug naar hun
    schooltijd, hoefden ze veel minder vroeg uit bed...
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een mooie foto's van je herfstwandeling. Hier zien we ook veel verschillende, waaronder de rode met witte stipjes. Wist je dat, als je heel goed kijkt, je daar soms kaboutertjes bij ziet staan :-)
    Succes met je UFO, ziet er al leuk uit !!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. prachtige paddenstoelen! zaterdag heb ik juist veel vliegenzwammen gezien (en over geblogd).
    genieten, die herfst :-)!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Prachtige foto's heb je genomen en die parasolzwam....heerlijk.

    Vrolijke groetjes Renee

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Heerlijk zo'n ochtendwandelingtje. Doe ik ook heel graag, komen m'n voeten op gang en ik zie iedere ochtend de kleine verschillen in de wisselingen van het seizoen. Prachtig. Die groen Amaniet ken ik niet, wel de rode vliegenzwammen, die groeit hier in een heksenkring !! groeten van liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Dank je wel voor je prachtige wandeling! Prachtige paddenstoelen!!!
    Groetjes,
    Ineke Hulzebos

    BeantwoordenVerwijderen
  22. What a lovely place to walk! Thanks for sharing the wonderful photos with us.
    Enjoy your day,
    Judy

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Heerlijk zo'n herfstwandeling. Heb ik twee dagen geleden ook gedaan en foto's gemaakt! Ga ze ook mijn blog zetten. Heel andere omgeving. Een kloof in de bergen in Griekenland.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat is het prachtig momenteel he, met al die bladeren en paddestoelen. Ik heb dan ook geen hekel aan de herfst (zolang ik maar niet hoef te fietsen in de regen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.