Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 5 oktober 2012

Sterretjes

En dan is het toch eindelijk zo ver; de sterretjes zijn een heuse sterquilt  geworden!Ik ben er ergens in Juni mee begonnen, met de MM mallen. setje Q.
Héél veel sterretjes zagen het levenslicht in de maanden die volgden, allemaal met de hand gemaakt, tekenen, knippen, naaien, ! Zo heb je een puzzeltje wat als het goed is moet passen.Deze stof heb ik als achterkant gebruikt.
Het leuke van zo,n scrappyquiltje is natuurlijk het eindeloos combineren van stoffencombinaties, er zitten maar liefst  165 verschillende stofjes in, sommige heb ik meerdere keren gebruikt. Het zijn in totaal 74 sterretjes van 8 cm in het vierkant.De rand die ik er bij heb gezocht vind ik zelf subliem, uit de serie Josephine van Petra Prins.
Ik weet niet of jullie het herkennen, maar ik heb één lievelingsstofje wat ik nagenoeg in elke quilt, bedoeld of onbedoeld, laat terugkomen, voor mij is dit ruitje het ultieme lievelingsstofje wat zelden ontbreekt.Ik koop het al sinds jaar en dag bij haar.Ik zal er nog eens een logje over schrijven.
Dit quiltje is voor het grootste gedeelte met de hand gemaakt, zeker de sterretjes, maar de blokjes heb ik wel met de machine aan elkaar genaaid, en ook de randen. Het was gewoon zwaar van alle stof die je niet ziet, maar die er wel is ivm de naadjes.
En als dan de top klaar is.....dat gevoel....jullie kennen het allemaal vast, als dan die top zo mooi glad over de strijkplank hangt en steeds als ik het kamertje binnenloop dan zie je dit......Dat is echt geweldig, dan weet je weer waarom je zere vingers had en waarom je soms achteruit naait.
Ik heb meteen de top gedubbeld, mooie dunne katoenen vulling er tussen, vooral dun vanwege het toch al niet geringe gewicht vanwege de vele naadjes. En ik had ook meteen zoiets, gelijk doorquilten, anders weet ik het wel....dan komt tie op de " jeweetwelstapel" en dat wilde ik niet!en als ik niet aan het doorquilten was werd er overigens ook grif gebruik van gemaakt....
En toen was er dan toch eindelijk D*I*T.......Affo......klaar..........De kick die dat geeft....niet te beschrijven, dat moet je voelen, gelukkig kennen jullie allemaal dat gevoel ook, dat weet ik wel zeker.....
Ik ben helemaal verlieft op dit quiltje, het is een van mijn mooiste quiltjes geworden,tis niet groot voor mijn doen, 1.10 x 0.90 cm, maar de kleuren en de antiekerige uitstraling, geweldig! En wat zou het mooi passen in een kinderbedje, ik zie het zo voor me, zo,n oud houten kinderledikantje.........ik zal het maar wel heel goed bewaren, voor wie weet....ooit......Ik heb een kaart er van laten maken bij Greetz.
En toen zag de tafel er weer zo uit........heerlijk maagdelijk opgeruimd, ik ben eerst eens een boeket bloemen wezen kopen, en daar wil ik nu nog even van genieten, even laten bezinken, nadenken, orde en ledigheid geeft inspiratie,er is zoveel moois aan de horizon.....dat komt helemaal goed!
Tijd voor nieuwe inspiratie, of nou ja, nieuw....oud en nieuw dan wel, eerst eens wat afmaken, het voorbeeld ligt al klaar op tafel, op de cover van de quiltmania, de Mrs. Vigor.......ja ja, die was er ook nog........Met diezelfde mooie randstof, in het rood.....Mmmmm, wordt vervolgt......Eerst ga ik straks een weekendje weg naar conferentieoord Mennorode in Elspeet, een spinweekend, 130(!) snorrende spinnewielen met dito kwebbelende dames .......dat zal me een spektakel geven! Ik neem mijn oordopjes warmers mee...Iedereen weer een fijn weekend!

78 opmerkingen:

  1. Meis, wat is ie mooi geworden!! Mijn complimenten! Echt schitterend!

    Fijn weekend met de spinnende dames!

    Liefs, Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Top, hij ziet er erg mooi uit !! Ik kan me voorstellen dat het een quilt is die je na aan het hart ligt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hij is prachtig geworden en natuurlijk helemaal die foto met de kat
    Fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze quilt verdient net zoveel sterren als erin zitten! Prachtig!
    Fijn weekend, geniet van alles wat zich daar ontspint :>)
    Groetjes,

    Jeanneke.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat is die mooi geworden!!!!
    een plaatje....wel gek hé dat het nu af is..;0)
    maar gelukkig ga je lekker spinnen dit weekend...geniet er maar lekker van..
    Fijne dagen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtig uitstraling heeft je quilt. En de maat van je quilt is precies groot genoeg om op zo"n regenachtige dag over je benen te hangen. Lekker luieren met een leesboek en iets lekkers in de buurt.
    Fijn weekend, Franny

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo Jeannet,
    Wat is het een prachtig mooie quilt geworden. En wat past die rand prachtig bij de quilt!

    Groetjes,
    Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een super mooie quilt! Je kan met een gerust hart naar Mennorode haha. Want daar krijg je ook zo heel veel inspiratie dat het maar goed is dat je hoofd even wat leger is.
    Ik zie je vast morgen.
    Veel plezier alvast vanavond.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooi, van à tot z hartstikke mooi. Prachtige stoffen en een rand om van te smullen. Er is niets wat ik niet leuk vind, geniet van je weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh wat is die mooi geworden zeg!!! Die rand is echt geweldig eromheen en past er precies bij. Geeft het echt die antieke uitstraling!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zo! Wat is het weer een prachtige quilt geworden!
    Mooie kleuren bij elkaar en wat een werk al die sterren...af en toe ZAG je er vast STERRETJES van! Je kunt er zeker weer trots op zijn hoor!
    grotjes Fleur

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hij is gaaf! War een prachtige quilt is het geworden en al helemaal af! Hier zal jij met veel plezier naar kijken en ik zou er maar een ophangrand achter maken en hem aan de muur hangen en er heerlijk van genieten, dat bedje zie je t.z.t. wel! Knuffel
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een prachtige quilt is het geworden.Daar kun je terecht trots op zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat is die mooi geworden zeg. En wat een leuk idee om er een kaart van te laten maken.
    Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
  15. PRACHTIG!!!!!!!! Geweldige kleuren, heerlijke uitstraling.
    Veel plezier dit weekend met het spinnen. Lekker wat anders om de zinnen te verzetten.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat is je sterrenquilt mooi geworden. Groot is niet altijd mooier, toch? En ook een leuk idee om er een kaart van te maken. Die ga ik onthouden.
    Veel spinplezier!
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat is het een schitterend quiltje geworden Jeannet.
    Groetjes Roos

    BeantwoordenVerwijderen
  18. In een woord schitterend!!!!!

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Prachtig is ie.Hou ook wel van die antiekerige uitstralingen.
    Ben Benieuwd naar je volgende project.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een prachtige sterrenquilt!
    Echt héél mooi!
    Fijn spin weekend.
    Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  21. wat een prachtige sterretjes en een heerlijk weekend weg voor de boeg. Veel plezier. Ik heb van je give away een doorgeef give away gemaakt. Kunnen er meer mensen plezier van hebben. Zie mijn blog. Groetjes Marion

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een plaatje! En die rand, echt subliem! Hier mag terecht heel trots op zijn.
    Groetjes, Els

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat is tie mooi geworden Jeannet. Meer woorden zijn niet nodig. Weekendje heb je verdiend.

    Groetjes en veel plezier Ria V.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. prachtige sterretjes en wie weet zien we elkaar zaterdag in Elspeet.
    groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Heel erg mooi! Kun je met recht trots op zijn, echt super.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat een schitterende quilt, en wat een mooie randen, die smalle is super!
    Veel plezier in het weekend, groetjes, Cisca

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Prachtig Jeannet en wat ga je toch snel! Die randstof staat er erg mooi bij! Heerlijk zo'n opgeruimde tafel, nou ja voor eventjes dan... Fijn weekend, groetjes Nardy

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Soms hé dan kan je zo genieten van je eigen werk, heerlijk is dat gevoel. Dit is er zo'n eentje met een hoog "even aaien,ruiken,voelen,kijken,nog even aaien" gehalte. Mooi is eigenlijk niet toereikend genoeg. Geniet van je "spin" weekend.

    Groetjes,
    Marga♥

    BeantwoordenVerwijderen

  29. oh Jeannet hij is prachtig geworden. J de rand maakt het helemaal af!!! Veel plezier met alle spinners en als jullie lijken op poezen is het heerlijk relaxen.
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Mens, wat ben je toch weer lekker bezig, een lust voor het oog....

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Wat is-ie prachtig geworden Jeanet, echt supermooi! Hier kun je terecht trots op zijn!! Veel plezier met de spinnenwieltjes, geniet er van!!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. DIT is er één met een superhoog WAUW-gehalte Jeannet.
    Geweldig mooi geworden. Zo kleurrijk, daar hou ik erg van. De rand is er voor gemaakt.....
    Veel plezier met het gespin.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Grote complimenten stuur ik jou kant op je quilt is prachtig geworden.Mooie kleuren en de rand maakt het helemaal af.Veel plezier met het spinnen en de groetjes Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Wow, Jeanet wat is die mooi geworden !! Ik zie je nog zo met je eerste blokjes bezig zijn in juni. Een juweeltje is het geworden!
    Een fijn 'spin'weekend.
    Groetjes, Anita.

    BeantwoordenVerwijderen
  35. OH wat is tie mooooooooooi! Je hebt mij geinspireerd en ik ben een aantal weken ook begonnen, heb nu 8 sterretjes klaar..... Dus nog heel wat te gaan. Ik heb het boek van An en keek ook al heel lang naar dit quiltje. Er staat ook een qultje in gemaakt door een zekere Baukje en dat moet ik natuurlijk ook maken....

    BeantwoordenVerwijderen
  36. O, Jeannet, wat is dit prachtig. Daar mag je heel erg trots op zijn. En wat ga je snel! Pas liet je nog wat sterretjes zien en nu al een heel quilt, heb je geen sterrretjes in je hoofd?
    Haha die verdwijnen dit weekend wel weer als je gaat spinnen. Geniet ervan en complimenten voor je prachtige sterrenquilt!

    BeantwoordenVerwijderen
  37. wat een mooie quilt is dat geworden en de rand past er supermooi bij
    dat rose ruitje komt me bekend voor, kijk maar eens op mijn blog als je zin hebt :
    http://bernadetteshobbyplekje.blogspot.nl
    dan zul je zien dat ik dat ook gebruikt heb voor verschillende dingen en ben ook nog bezig met een quilt van dat ruitje
    fijn spinweekend
    Bernadette

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Fantastisch mooi! Combinatie's heel apart, gefeliciteerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Je hebt een prachtig quiltje gemaakt Jeannet! Veel plezier op je spinweekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  40. prachtig geworden, en het gevoel van áf is ook niet te versmaden!

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Hij is prachtig geworden.
    Ik wens je hele fijne dagen. Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Hier zeggen ze bij het zien van zoveel schoons un coup de foudre (liefde op het eerste gezicht). Vergeet geen oordopjes mee te nemen dit weekend want met zoveel spinnende dames zo het wellicht uit de hand kunnen lopen met de decibels.

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Hij is zo mooi geworden. Al die prachtige kleuren. Heel veel plezier op je spinweekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Geweldig wat is deze mooi geworden, ik zit hier ook heerlijk van te genieten.
    Veel spinplezier.
    Groeten ELza.

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Oh Jeannet, dit is PRACHTIG!, geweldige kleurencombinaties en dan die randen! Zucht....Binnenkort ga ik mij ook wagen aan sterretjes maar zal er zeker veel langer over doen. Hoe heb je hem doorgequilt? Lijkt mij lastig met al die naden.
    Veel spinplezier.
    Groetjes, Marly

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Woow wat een plaatje zeg, hij is echt schitterend geworden je quiltje geen wonder dat je hem helemaal af wilde hebben.
    Groetjes Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Geweldig, prachtig, schitterend... wat een beauty
    van een quilt is dit geworden! Groot gelijk, dat je
    er van die leuke kaarten van hebt laten maken. Je
    mag hier zeer zeker supertrots op zijn (die rand-
    stof is ook wel een van mijn favoriete lapjes, wat
    een geweldige print is dat toch). Veel plezier in
    Mennorode; het is goed weer om te spinnen binnen!
    Groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Een juweeltje!! Volgens mij heb je een plekje in een museum verdiend. Groet

    BeantwoordenVerwijderen
  49. fantastische mooie sterrenquilt en wat heb je dat weerom snel voor elkaar gehad. Quilt je dan op de machine met een speciaal motief?
    Alvast een heel mooi spin-weekend !

    BeantwoordenVerwijderen
  50. Wat een prachtige quilt is dat geworden... eigenlijk zou ik geen blogs meer moeten bezoeken...bij het zien van mooie quilts wil ik direct beginnen en de inspiratie omzetten in blokken...zucht..en ik heb nog zoveel ideeën.
    Hartelijke groeten

    BeantwoordenVerwijderen
  51. Het is een prachtige sterrenquilt geworden jeannet en wat een tempo!
    Je zult er veel plezier van hebben (met dit weer). Goed weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  52. Wat is hij prachtig geworden!!!!! Schitterend! Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  53. Hallo Jeannet,

    Wat een KEI ben je ook! Een geweldig mooie quilt. Ik wens je een heel fijn weekend, Je hebt het verdiend,dat weet ik wel zeker.
    Lieve groet Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  54. Oh Jeannet, dit is zóóó mooi! Jij hebt een immens goed gevoel om je quilts de perfecte uitstraling te geven.Prachtige stofcombinaties, mooi patroontje.Wat een geweldig idee van die kaart!
    Groetjes, Liliane

    BeantwoordenVerwijderen
  55. Wat een schitterende quilt is dit!!!! Ik ben afgelopen maandag naar een lezing van An Moonen geweest en heb het bewuste quiltje in het echt gezien. Ik heb er wel 10 minuten voor staan kijken en kwijlen (zonder te knoeien natuurlijk;-)
    Hij staat ook op mijn to do lijstje! En waarschijnlijk gaat ook bij mij het ruitje waar ik flieft op ben er in verwerkt worden! Veel succes met het spinnen, quilten en al je andere hobby's. Groetjes Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  56. Wat een mooie uitstraling heeft dat quiltje gekregen. Het is echt een beauty geworden... schitterend !

    BeantwoordenVerwijderen
  57. veel plezier op weekend! geniet maar van je prachtige quilt!

    BeantwoordenVerwijderen
  58. Wat hij mooi geworden een schitterende quilt. Ga zo door zou ik zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  59. Hij is geweldig geworden. Ik kan me voorstellen dat je verliefd op bent. Groeten, Ludie

    BeantwoordenVerwijderen
  60. Het is een beeld van een quilt geworden Jeannet!
    Mijn complimenten hoor, en ook zo supersnel gemaakt!
    Wie weet laat je ons over een X-aantal jaren dit quiltje wel zien in een kinderbedje.... zou toch mooi zijn.
    Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  61. Beeldschoon! Wat een plaatje en wat leuk dat je er een kaart van hebt laten maken.
    Fijn SPIN-weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  62. Hij is prachtig geworden. Mooi op tijd voor je "retraite-weekend" klaar.
    Volgende week weer helemaal fris met iets anders bezig gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  63. Fantastisch Jeannet, wat is de quilt mooi geworden! Wat een heerlijk gevoel als hij daar hangt (of ligt met poes erop..), heel veel plezier met spinnen!

    BeantwoordenVerwijderen
  64. Wat een waanzinnig mooi quilt is het geworden, super.
    Heel fijn spinweekend.

    Vrolijke groetjes Renee

    BeantwoordenVerwijderen
  65. Wat een "beauty"!!! Je hebt weer iets heel moois gemaakt Jeannet en je gaat ook zo vlug! Jammer dat je niet goed laat zien HOE je de quilt hebt doorgepit.

    Groetjes
    Tertia

    BeantwoordenVerwijderen
  66. Zucht... Wederom een plaatje Jeannet!

    BeantwoordenVerwijderen
  67. Wat een prachtige quilt alweer Jeannet. Pas maar op dat je niet helemaal dolgedraaid weer terug komt van Mennorode..hihi. Het zal vast gezellig zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  68. Ik vind hem gewéldig! Mijn complimenten!
    Hoop dat je een superleuk weekend hebt gehad als je dit leest!
    groetjes, Trudy

    BeantwoordenVerwijderen
  69. Beautiful! Love it, love it, love it!

    BeantwoordenVerwijderen
  70. Jeannet, je bent gewoon knap! Hij is prachtig.

    groetjes

    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  71. OHHHH wat ik tie prachtig geworden!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  72. Hij is prachtig geworden! Ik heb er geen andere woorden voor!

    groetjes Debby

    BeantwoordenVerwijderen
  73. Het is een snoepie geworden Jeannet. Op het laatst weer even de turbo aangezet ;-) Geweldig gevoel om weer iets af te hebben.
    Fijn week end, geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  74. Het is een schitterend quiltje! En ja de rand :-)
    Heel veel dank voor je kaart. Ben ik erg blij mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  75. Wat is ie mooi!! Daar mag je met recht trots op zijn.
    Groetjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
  76. Applaus!!!! Super...wat een plaatje!!! En eindelijk heerlijk genieten van het resultaat. groetjes

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.