Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 12 oktober 2012

Van die kleine grote dingen

Van een aardige lezeres van mijn blog die ik een keer ergens ontmoet heb kreeg ik tot mijn grote verrassing op mijn verjaardag een tijdje geleden deze leuke kaart en daarbij ingesloten een pakketje van 36 stofjes van 2.5 inch. 
Dat vond ik zo leuk, daar wilde ik wat speciaals mee maken, niet dat het zomaar ergens in mijn kast zou verdwijnen voor ooit, maar een lieve herinnering.
En dat werd dit quiltje, een stitcherie met een randje van die mooie stofjes. Ik heb het gedaan op de manier van de doorgesneden ninepatch. Voor wie daar niet mee bekend is; je naait negen blokjes van dezelfde grootte aan elkaar en snijd ze dan precies op de het midden door zodat je vier blokjes krijgt. Van Balsemien heb ik deze onvervalste Drentse schapenvacht gehad.
En die kwamen ZIJ en ZIJ  saampjes brengen.......wat een teamwork!Als quiltsters knoop je daar natuurlijk gelijk een miniBEE aan vast.Nou ja..., het was dit keer wel een BBEE, oftwel, een BreiBEE, Joyce was bezig aan een Groninger deken en Anke aan iets moois rozigs, ik heb er geen foto van genomen, dus bij deze dan maar mijn eigenste shawl, voor de vierde keer op rij uitgehaald, nu lukt het me om in het midden een mooie meerdering te krijgen zonder verspringingen, met als hulpmiddel haarelastiekjes van het kruidvat.....al doende leert men....
.Je ziet overal de tekenen van de komende herfst, dat gaat ook gepaard met de prachtigste spinnenwebben.
Alleen jammer dat er bij die webben ook spinnen horen, nou ja, buiten is het niet erg, maar binnen hebben wij ook spinnen....Nou heb ik een heerlijk huis met heel veel hoekjes en holletjes, en dat vinden de spinnen blijkbaar ook.....elke keer als ik er één vang uit een hoekje is die plek de volgende dag ingenomen door een collega.....Het houd je wel van de straat.
De boeren waren van de week overal druk in de weer om de aardappels droog van het veld te krijgen en,het was dan ook wel heerlijk nazomerweer, en wat een luxe als je dan je eigen tijd kunt indelen en zomaar kunt genieten van dat wat zich op dat moment aandient.
Manlief is ook altijd vrij op woensdag, dus we hebben een fietstocht gemaakt langs de slikken van Hellevoetsluis, helemaal links zie je nog een verdwaald zeilbootje op het water,het was genieten met een hoofdletter G.En dat brengt me bij de een tekst die me deze week geraakt heeft:
 Pink Ribbon, en hun nieuwe blad over aandacht, ik had het al eerder laten zien, maar toen had ik het nog niet gelezen,zo geheel anders dan de eerder glossy, het staat bol van dit soort mooie teksten, ik lees sommige verhalen met tranen in mijn ogen, zo ontroerend, dus als je het nog niet hebt, kopen! echt doen, leg het naast je op de bank, blader er af en toe aandachtig in en bedenk wie JIJ extra aandacht zou willen geven. Goed weekend allemaal weer!

27 opmerkingen:

  1. Je hebt een mooi blogje geschreven en gefotografeerd om het weekend mee in te gaan.
    Dank.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mooi stukje Jeannet, om over na te denken
    groetjes Franny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank voor de mooie tekst. Ik weet niet of je stekenmarkers gebruikt bij je sjaal, dat kan het probleem oplossen. Ik gebruik altijd van die kleine kinderhaarelastiekjes. Koop ze bij het kruidvat, kosten niets, nou ja biijna . Je 'rijgt' ze aan je pen. Maar misschien wist je dit wel......
    Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja Baukje....na drie keer uithalen gaf iemand mij deze tip en nu lukt het prima! ik had eerst van die postelastieken gebruikt....* U * , en toen zeiden ze die hele kleine ronde cm grote haarelastiekjes.

      Verwijderen
  4. Hoi,
    zie ik net dat we dezelfde deense heidesjaal aan het breien zijn, ik in het groen, merino met zijde. Het eerste bolletje zaterdag gesponnen en vast aan het breien geslagen.
    bedankt weer voor je mooie blog!
    groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hee, wat leuk Marijke, had jij hem bij je op de LSD? Ik doe het helaas niet van gesponnen wol, zoveel heb ik nog niet en deze had ik nog liggen, van Noro.

      Verwijderen
  5. Mooie tekst en super schattig quiltje heb je gemaakt van je gekregen stofjes en ook je sjaal wordt hartstikke mooi. Wat een goeie tip van baukje, ik doe het meestal met stukjes wol waar ik een knoopje in maak maar dit klinkt veel eenvoudiger, Groetjes en een fijn quilt,brei boduur weekend gewenst

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een schattig quiltje is het geworden. Je sjaal wordt ook erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een heel leuk quiltje. Lief dat je die stofjes had gekregen. Je sjaal wordt prachtig en straks heel wat werk met de vacht.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hi Jeannet, wat heerlijk dat je zo van dat mooie weer hebt kunnen genieten. Ik heb alle dagen verlangend van binnen naar buiten gekeken!!! Vandaag lekker vrij, op 'n huwelijk na, en zit nu lekker te genieten van je gezellige blogje. Leuk hoor het kleedje dat je gemaakt hebt! Heel bijzonder een mooie herinnering. Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Goed idee! ik heb ook nog zo'n pakje met kleien lapjes. Nog een hele klus om die vacht spinklaar te maken. En gelukkig gaat het nu goed met je sjaal. Ik heb hele chique steekmarkeerders op mijn blog te koop. Nooit gezien? Elastiekjes kan ook hoor maar toch...Fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een schattig quiltje is dat geworden en ik kende die techniek niet, dus dat wordt even opgeslagen! Ja de herfst heeft schitterende kanten, maar die hoop bladeren (nu ze nat zijn kleven ze!) iedere dag voor mijn deur, daar ben ik minder blij mee! Jullie hebben geluk gehad met het weer gisteren, nu een stuk minder! Prachtig je breiwerk!
    Groetjes en genieten,
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Super leuk quiltje heb je ermee gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een schattig quiltje en je breiwerk is ook al zo mooi aan het worden.
    Wat spinnen betreft er zat er hier een op de buitengang die kon je horen lopen zo groot, maar sinds ik in Australië ben geweest, schrik iki niet meer van onze spinnen.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heee ik zie dat het meerderen je nu lukt :-) Hij wordt ook ontzettend mooi !!
    En je quiltje is superleuk geworden !

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een lief quiltje is het geworden! Je breiwerk
    ziet er ook fraai uit,met die mooie meerderingen in
    het midden (ik weet niet eens, of ik dat wel kan;heb
    het nog nooit geprobeerd). Hier ook veel spinnnen,
    maar gelukkig vrijwel alleen buiten, en ze zijn me
    toch groot! Ik zal het Pink Ribbon-magazine ook eens
    aanschaffen dit weekend; ik doe het elk jaar, maar
    heb het dit jaar eigenlijk tot nu toe vergeten, bedankt voor de tip! Fijn weekend en groetjes van
    Ageeth (en pootje van Lotus, want ze kan nu een
    heuse poot geven!)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. wat laat je weer een leuke dingen zien, zo'n klein quiltje is gelijk ook heel lief.
    je breiwerk wordt ook mooi, ik vind dat je nu toch eigenlijk ook nog aan het borduren moet... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ohhh...dat komt vast ook nog eens goed Anneke....ik heb bij Jookies al een rode school pakketje gekocht....nu alleen nog de tijd....moet ik s,nachts ook nog doorwerken met al die hobbies.

      Verwijderen
  16. Hartstikke leuk geworden!! Goed idee om dat met een stitcherietje te combineren.
    Hier waren ze 's nachts bezig de mais binnen te halen. Wat een herrie! Maar voor de regen binnen! :)
    Je shawl wordt mooi met Noro!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een lief quiltje en je breiwerk is super....ja....creativiteit genoeg maar tijd, die komen we allemaal tekort. Er zijn zoveel leuke dingen te doen en gelukkig wordt het winter en krijg je vanzelf meer tijd teminste dat hoor ik iedereen zeggen. Wat een mooie fietstocht hebben jullie gemaakt, heerlijk zo langs het water en dat mis ik wel een beetje hier op de Veluwe.

    Fijn weekend en vrolijke groetjes Renee



    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een leuk klein mini-quiltje heb je gemaakt van die kleine lapjes.
    Een goed idee om daar apart wat mee te doen.
    Die spinnen.... ze zijn eng, maar ze maken prachtige kunstwerken.
    Ik zeg altijd "sorry" tegen een spin als ik er per ongeluk doorheen loop in de tuin.
    Moet hij weer helemaal opnieuw beginnen.
    Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een leuke verrassing en wat heb je er ook wat leuks van gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. D'r zit een hele grote zwarte spin bij mij in de kelder, vlakbij het waterkraantje om de buitenleiding af te sluiten! Heb maar besloten dat het nog niet vriest en het kraantje nog niet dicht hoeft..... Had je quiltje met mooie spreuk al op facebook bewondert. Fijn weekend en genieten van je dierbaren!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een leuk quiltje is het geworden Jeannet, ik vind de spreuk ook zo lief, je sjaal ziet er al geweldig uit.
    Groetjes Roos

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Nou ik lig voor het raam dus zie de herfst in de tuin zich ontwikkelen. Jij en breien èn mèt elastiekjes van het Kruidvat lijkt het ..ste wereldwonder Gaaf!! Die elastiekjestip neem ik over..... Aandacht ligt al op mijn nachtkastje maar dan moet ik eerst mijn draai weer gevonden hebben.
    Fijn weekend groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een gezellig logje. De sjaal komt helemaal goed hoor. Het is geen moeilijk patroon maar hij wordt wat onhandig op het eind. Wat doe je eigenlijk met die elastiekjes? Daar kan ik me helemaal niks bij voorstellen dus ben erg benieuwd.
    Fijn week end. Het weer wordt redelijk dus nog even genieten.

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.