Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 26 november 2012

Heftige week

Dat was dus onverwachts een heel heftige week afgelopen week, zo denk je dat je naar de regiodag in Zierikzee gaat en zo zit je in een situatie waar je helemaal nog niet had willen zijn, sterker nog, waar je helemaal nooit wil komen.Mijn moeder was al een tijdje ziek,dat wisten we, maar niet dat het allemaal zo snel en plotseling over zou zijn.Je weet dat er een dag komt dat je je moeder gaat verliezen, velen van jullie zijn mij daarin voorgegaan. Maar dat ging altijd over een ander, en nu betreft het opeens mijzelf.
Het is nog moeilijk te bevatten dat de dingen die wij in de kaart hebben gezet, "nooit meer" zullen zijn, dat er overal nu een laatste keer is geweest. Ik wil de mensen bedanken die de moeite hebben genomen om een lieve, mooie of ontroerende reactie op mijn blog te zetten, en ook diegenen die via privémail,telefoontjes en de kaartjes hun blijk van medeleven hebben getoond. Hartverwarmend en zéér gewaardeerd! Juist vanwege de al jarenlange zondagochtenden bij haar op de bank, waar ik hier vaak aan refereerde, vond ik dat ik het wel moest plaatsen op mijn blog.
Ik heb hier vaak gezegd dat de zondagochtend de ochtend bij uitstek was dat ik aan een quilt werkte, bij mijn moeder op de bank........dit is de laatste quilt waar ik bij haar aan gewerkt heb.De tumbling blocks, bij uitstek een quilt om op de bank aan te werken, allemaal blokjes met de hand gemaakt.Ik was er eigenlijk al twee jaar mee bezig en hij heeft een hele tijd in een la in de kast gelegen.
Toen ik hem weer uit de doos haalde was het gewoon een hartstikke mooie quilt die ik graag wilde afmaken.Ik had er ook ooit zo,n prachtige randstof van Moda voor gekocht, helemaal perfect in deze gloedvolle herfstkleuren.
En het grappige aan deze quilt is, dat het weer om een sterretjespatroon gaat. Door met de kleuren te spelen wordt het een Escher achtig blok, door het effect van het witte blokjes steeds bovenaan, maar als je goed kijkt zijn het steeds sterrenpunten van het zespuntige sterretje.Wat kan er dan toch veel met steeds hetzelfde malletje.
En dit is de rand eromheen.Het is niet zo,n groot quiltje en meet totaal ongeveer 130 x 120 cm.
Vorige week zondag had ik bij haar op de bank de top in elkaar gekregen, en s,middags heb ik meteen de randen er aan gezet, juist die randen was ik zo benieuwd naar. Tis er nog niet van gekomen om de verstekhoeken met de hand vast te zetten.Ik doe dat altijd met de hand, vind ik zo moeilijk om met de machine exact op de hoeken te krijgen.
En dit is dan de hele quilt. Ik vind hem zelf echt prachtig geworden. Veel van de stofjes zijn van de series van Jo Morton, dat blijft naast Judy Rothermel toch één van mijn favoriete stofontwerpsters.Het zal een quiltje worden met een speciaal tintje. 


67 opmerkingen:

 1. Dit is een mooie quilt geworden fijn dat je hem toch af hebt,het is niet niks om een moeder te moeten missen al weet jedat het gaat gebeuren maar zo snel dan al.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt me verschrikkelijk om je moeder te moeten missen, hou de herinneringen aan haar maar mooi heel dicht bij je!
  Zo ook deze quilt want dat het een speciale is mag niet alleen gezegd worden door de mooie vormen, ze heeft echt een heel verhaal en mooie herinneringen voor jou tussen de blokjes zitten.
  Dikke knuffel van mij, liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je quilt is erg mooi geworden en zal je altijd doen herinneren aan de tijd met je moeder. Het is niet niks een ouder te verliezen. Mijn vader is al iets meer dan tien jaar geleden overleden en nog kan ik hem soms zo missen.
  Veel sterkte !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Jeanet, ik hoop dat het weer een heel klein beetje met je gaat, na alles wat er gebeurd is.. Dit zal altijd een heel speciale quilt blijven, een herinneringsquilt aan je moeder! Hij is prachtig, geef hem maar een speciaal plekje! Hou je taai, want je zult nog wel heel verdrietig zijn! Heel veel liefs van Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een prachtige quilt,met veel herinneringen die je zult koesteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie quilt met mooie herinneringen. Nog veel sterkte gewenst.
  Grtjs, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik las nu net pas over het verlies van je moeder. Wat plotseling! Wat zul je haar missen.
  Deze quilt zal altijd een speciaal plekje houden in je hart; met allerlei speciale herinneringen.
  Koester hem maar.
  Heel veel sterkte en een dikke knuf!!
  Liefs, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een quilt vol emotie en herinneringen, om te koesteren

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige quilt. Ik moest echt nog een keertje kijken of je echt gelijk had dat het sterretjes waren. Ik dacht dat het kubbusjes waren. Maar je hebt echt gelijk. Als je naar deze quilt kijkt zal je altijd de herinneringen aan je moeder bijven houden en de fijne uren die je bij haar aan de quilt hebt gewerkt.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze quilt blijft een mooie herinnering aan je moeder. wens je veel sterkte, en ze is in je hart altijd aanwezig.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het is een prachtig quiltje met de warmte van je herinneringen. Sterkte Jeannet,
  Liefs Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een schitterende quilt ik zit met bewondering te kijken en deze is voor jou wel heel speciaal een mooie herinnering aan je de zondagen bij je moeder wens je heel veel sterkte

  Warme groetjes Nellie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi Jeannet, zowel de herinneringen die er aan zitten als het quiltje zelf.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtige kleuren/stoffen heb je in deze quilt gebruikt. Een heel dierbare herinneringsquilt. Nogmaals veel sterkte, Jeannet.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wow, wat een mooie quilt is dit geworden. Een mooie herinngering aan alle mooie tijden met je moeder.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het is een prachtige top geworden en symbolisch dat hij nu net af is na zoveel weken eraan te werken bij je moeder op de bank. Het zal een dierbare herinnering aan haar worden. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat fijn dat je zo'n mooi e tastbare herinnering hebt aan die zondagochtenden bij je moeder op de bank.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een prachtig quilt is het geworden Jeannet, letterlijk en figuurlijk.....
  Een moeder verliezen gaat je niet in de kouwe kleren zitten, is mijn ervaring. Mijn moeder is er al twintig jaar niet meer en heb er nog vaak veel last van.
  Ik wens je sterkte en neem je tijd.....

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dag Jeannet,
  Gecondoleerd met het verlies van je moeder. Ik weet hoe je je voelt, want voor mij is het ook nog niet zo heel lang geleden. Het schrijnt en schuurt nog elke dag. Heb er voor mezelf wat opgevonden: in het begin dacht ik bij alle leuke dingen, ach wat jammer dat ze dit nu niet meer kan zien. Op een goed moment dacht ik dit moet ik anders aanpakken. Nu zijn er er momenten dat ik denk: gelukkig dat ze dit niet meer hoeft mee te maken. Voel me eigenlijk met dit inzicht toch wel een stukje beter. Ik onderga het goede en ben blij voor haar dat ze de vervelende dingen niet meer hoeft te beleven. Gaat zo kort na het overlijden nog niet werken hoor. Doet te veel pijn, maar later Jerannet zul je zien dat het helpt. Een troostrijke dikke knuffel van mij. Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Een prachtige en dierbare herinnering aan die zondag ochtenden bij je moeder op de bank! Wat maak jij toch prachtige quilts!

  Nogmaals heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een herinneringen zitten aan die quilt. Zal je een heel dierbaar gevoel. Sterkte de komende tijd.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mooi Jeannet, zowel de herinneringen als de Quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Het is een mooie quilt vooral door die rand. Wat zul je vooral bij deze quilt vaak aan je moeder denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. In dit quiltje zit niet alleen een speciaal tintje, maar alle aandacht en liefde van jou en je moeder verweven. Ik ben blij dat je de top op tijd af had, zodat zij hem nog kon zien. Nu afmaken met mooie quiltsteekjes en genieten van de warme en liefdevolle uitstraling!
  Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Prachtig is hij geworden met een hele mooie herinnering aan alle zondag ochtendjes koesteren deze herinneringen. Sterkte ook bij deze herinneringen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik geloof graag dat dit een zeer speciale quilt voor je is geworden.
  Buiten dat feit is het ook een prachtig exemplaar geworden !!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hij is niet zo groot, schrijf je dan !! Hij is prachtig en vooral met het verhaal achter de quilt. Een geweldige herinnering aan de zondagochtenden op de bank bij haar, je moeder. De rand geeft een absolute meerwaarde aan het geheel. Geniet hier maar lekker van, leg hem vaak om je heen. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Nog heel veel sterkte gewenst de komende tijd, want
  na de eerste, heftige week, komt pas het schrijnende
  besef van het verlies. Dit zal ongetwijfeld een quilt zijn, waar je vele mooie herinneringen aan
  zult hebben. Koester hem (en wat is hij mooi!) en
  ik zou, als ik jou was, vooral doorgaan met je zon-
  dagochtend-steekjes, met je dierbare moeder in ge-
  dachten!
  Groeten van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Het is verschrikkelijk om je moeder op zo een jonge leeftijd te moeten verliezen
  Nu komt de tijd van verwerken, en alles een plaatsje te geven
  Je quilt is schitterend,
  Sterkte voor de komende tijd
  dikke knuf joke

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Nogmaals veel sterkte de komende tijd. Wat zal het héérlijk zijn om nu op zondagochtend op je eigen bank een kopje koffie te drinken en dan naar deze mooie quilt vól herinneringen te kunnen kijken. Dan is het vast nét of ze weer een beetje bij je is! Want herinneringen blìjven en kun je koesteren!
  Veel liefs,Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 31. wat een prachitge quilt en de rand vind ik helemaal geweldig, voor jou een heel speciale quilt natuurlijk als herinnering aan al die zondagmorgens bij je moeder op de bank.
  Nogmaals heel veel sterkte met het verlies van je moeder.
  groetjes
  Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Je quilt is prachtig geworden, en elk steekje is een herinnering aan de bank-momenten met je moeder. De quilt heeft best een aardig formaat, dus vele steekjes..dat zijn vele herinneringen. Koester je quilt! Tijdens het quilten zullen je gedachten veel afdwalen...in het begin misschien met een traan..maar gaandeweg zullen je tranen drogen en plaats maken voor een twinkeling in je ogen als je aan je moeder denkt. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Een warme herinnering aan warme momenten. Deze quilt zal heel speciaal voor je zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Jeannet, ik was een beetje 'achter' met bloggen. Alsnog van harte gecondoleerd. Ik hoop dat je veel mooie herinneringen aan je moeder zult hebben, die steeds met deze prachtige bij jou blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. van harte gecondoleerd met het verliezen van je moeder; goed dat je in zulke dagen dan juist met zo'n quilt bezig bent. ongetwijfeld vol gedachten aan je moeder, en gelijk mooi zo'n herinneringsquilt.
  heel veel sterkte in de komende tijd wanneer je het verlies ook echt zult gaan ervaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. piep
  lieve meid, dat zal zeker een speciaal quiltje blijven, vol van herinneringen , gesprekken die je voerde tijdens het maken van, hoop dat hij je heel veel troost schenkt en hij is prachtig

  knuf mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Lieve ijverige Jeannet. Na een drukke week eindelijk tijd om bij te lezen. Wat een verdrietig bericht. Wat leef ik met je mee. Fijn dat je met de quilt haar toch nog een beetje bij je hebt. En gelukkig niet alleen met deze quilt maar met alles om je heen en in je hart zul je haar altijd bij je hebben. Sterkte met het zoeken naar een nieuwe balans.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Een prachtig quilt ter nagedachtenis aan je moeder.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. een quilt vol herinneringen, heel veel sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Wat bijzonder dat nu net deze quilt af was. Ja meid en dan ineens komt er wat zullen we doen op zondagochtend? En wandeling maken zodat je je hoofd weer wat kunt 'opruimen', of toch maar op de bank gaan zitten met zelf gemaakte koffie, met je dierbaarste quilt aller quilten?

  Advies niet te lang in de kast stoppen om hem af te maken, dan wordt het alleen maar zwaarder. Ik wens je veel moed om hem steeds weer op te pakken.

  Lieve groetjes Ria V.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Een prachtige quilt Jeannet, met waarschijnlijk in ieder lapje een mooie, leuke of verdrietige herinnering. Je hoort wel eens dat iedere quilt een verhaal heeft, voor jou in dit geval een heel bijzonder verhaal. Jeannet ik wens jou en je gezin heel erg veel sterkte toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Wat een beauty Jeannet, en als ik het goed begrijp is je mam hem nog "bijna af" kunnen zien.
  Ik moet er niet aan denken dat ik mijn mam verlies, even dat belletje of die knuf.
  Ik wens je ook veel liefs en dat je nog vaak terug mag denken als je deze quilt ziet dat je die grotendeels bij haar maakte.
  Sterkte Jeannet.
  Liefs Chrissie

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Hallo Jeannet,

  Ook van mijn kant, gecondoleerd met het verlies van je moeder. Dat moet heel moeilijk voor je zijn. Ik hoop dat de prachtige quilt je tot veel steun kan zijn bij het verwerken van dit verlies.

  Groeten Annet

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Hopelijk wordt/blijft deze quilt 1 van de mooie herinneringen aan je moeder. Ik wens je heel veel sterkte de komende tijd en vooral voor de zondagochtenden.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Wat is hij mooi geworden en je hebt er al je gedachten aan haar ingestopt, mooier kan toch eigenlijk niet, geef hem een mooi plekje in je huis, want in je hart zal ze er altijd zijn.

  Liefs Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 46. What a beautiful quilt with some very precious memories.

  BeantwoordenVerwijderen
 47. prachtig en deze quilt zal altijd de herinnering naar je moeder zijn. Sterkte om straks het gemis een plekje te geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Heel veel sterkte met dit grote verlies.
  Het quiltje ziet er zo mooi uit!!!
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Als je op een bepaalde manier kijkt zie je inderdaad een ster, maar meestal toch wel blokken door die lichte bovenkanten.
  Het zijn prachtige stofjes, zeker jammer om in de kast te laten ligen.
  Net op tijd heb je hem uit de kast gehaald, want nu is het één van de mooie herinneringen aan je moeder.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Hij is prachtig geworden en zeker heel speciaal. Wat je schrijft over je moeder is zo herkenbaar. Ik mis haar ook nog steeds en ook in de kleine dingen zoals op zondag, even laten zien enz.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Heel veel sterkte met dit grote verlies en veel troost gewenst met deze mooie quilt!

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Dit blijft ik quilt met een warme herinnering die je blijft koesteren... Eerst steek voor steek bij het quilten en daarna bij het zien en gebruiken.
  Veel sterkte om de draad weer op te pakken. Groeten, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Beste Jeannet,
  gecondoleerd met het verlies van je moeder en veel sterkte de komende tijd. Je quilt zal een mooie herinnering zijn aan de zondagochtenden.
  Groeten, Francis

  BeantwoordenVerwijderen
 54. dat wordt een herinneringsquilt! het is een prachtige!

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Wow, this quilt looks so fantastic.
  Liebe Grüße Grit

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Wat begrijp ik goed wat je bedoelt. Het is inderdaad zo moeilijk te bevatten wanneer het om je eigen moeder gaat hé? Eerlijk gezegd vind ik het nog steeds moeilijk te bevatten dat ik mijn moeder echt nooit meer zal zien ook al is het nu al 2 jaar geleden. Soms lijkt het of ik haar van de week nog gezien heb terwijl het tegelijkertijd al zo lang geleden lijkt.
  Schrijf maar lekker op je blog over haar hoor... het is fijn om over haar te praten en het zal je vast goed doen.
  Gelukkig dat je nog lekker bij haar op de bank bent wezen quilten. Daar zal ze vast van genoten hebben en zo heb je haar fijn wat afleiding bezorgd. Deze mooie quilt wordt er eentje die altijd speciaal voor je zal blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Wat een prachtige quilt is dit weer Jeannette, en wat een extra lading heeft deze nu gekregen. Ik heb jullie situatie gelukkig zelf nog niet mee hoeven maken, maar hoewel je weet dat het er ooit aan zit te komen, stel je het natuurlijk liefst zo lang mogelijk uit. Wat dat betreft is het nummer van Karin Bloemen "Geen Kind Meer" ook zo mooi, ik krijg altijd een brok in mijn keel als ik dat nummer hoor (ook omdat ik het een tijdje op de begrafenis van de moeder van mijn beste vriendin hoorde) Sterkte ermee, liefs, Gert

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Inderdaad een heel speciale quilt, ik vind hem geweldig. Veel sterkte ook in de komende tijd want er komen van die dagen dat je je moeder nog extra gaat missen.

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Dit moet wel een hele bijzonder quilt zijn Jeanette, je hebt hem nog bij je moeder afkunnen maken. Een echte Zondagochtendherinneringsquilt.
  Groetjes en sterkte de komende tijd.
  Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Wat een prachtige quilt en dan nu ook nog met zo'n bijzondere betekenis.
  Sterkte in alles.
  groetjes Stijntje

  BeantwoordenVerwijderen
 61. alles zit in de quilt,,,een tumbling blok..(voor tuimelende gedachtem).....sterretjes( die stralen)..een pracht van een rand..(om het aftesluiten..en als lijst om al je fijne herinneringen in te lijsten)...de hoekjes moet je nog maken...(alles moet nog een plekje krijgen)en al mijmerend ga je deze quilt quilten..met liefde volle steekjes de een wat groter als de ander...maar dat geeft niks...dit wordt /is een waarde volle quilt!!!
  en dat kun je ook zien aan de mooie warme kleuren...en dat staat weer symbool voor de bezoekjes op zondag....
  Sterkte voor de komende tijd.....

  BeantwoordenVerwijderen
 62. deze quilt wordt opeens speciaal en bijzonder en een van de meest dierbaarsten, heerlijk om op tijd en plaats er even onder weg te kruipen en een traantje weg te pinken, veel sterkte de komende tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Fijne herinneringen..... goed dat die er zijn!
  Sterkte...

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Prachtige quilt met warme kleuren.
  De kleuren en de warme herinnering van de zondag ochtenden.

  Sterkte met de steekjes voor deze bijzondere quilt.

  Lieve groet, Evelyne

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Prachtige quilt, die ineens ook een hele speciale quilt voor je is. Heel veel sterkte,

  BeantwoordenVerwijderen
 66. Dat word een speciaal quilt, met een warm gevoel erbij. Sterkte de komende tijd.
  Liefs Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet