Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 7 december 2012

Donkere dagen voor kerst

De donkere dagen voor kerstmis, dat kun je wel stellen ja, allerlei weerstypen komen in hoog tempo voorbij razen, wind, regen, veel regen,natte sneeuw, kou, niet bepaald echt opwekkend.....
Nou vond ik altijd al dat je in de wintermaanden de warmte uit je tenen moest halen, maar nu helemaal. De laatste blaadjes zijn van de leilinden geblazen.
Het is goed weertje om met wol bezig te zijn.
De natuur lijkt schijnbaar dood, maar in die rust wordt ook het begin van nieuw leven voorbereid.
Terug naar het spinnenwiel en deze schitterende kleuren.Het is echt zo dat als je met diepe, warme gloedvolle kleuren werkt, deze doorwerken tot in je ziel en je van binnenuit weer een beetje warmen.
Je moet het even niet van buiten hebben, de winter voltooit wat de herfst is begonnen en de dingen worden teruggebracht tot in de kern.
Het wieltje draait en draait in het rond en al gedachteloos, of juist niet, wordt er een mooie draad gesponnen.
De winter is een tijd van verstilling.Er zijn nauwelijks bladeren waar de wind doorheen kan ritselen.Een rusttijd waarin de natuur onder de grond opnieuw zijn krachten kan verzamelen voor straks.
Er wordt een mooi wolletje geproduceerd, navajo getwijnd voor de kenners,en breipennen worden opgezocht uit de doos van mijn moedertje.Ze greep nooit mis, zoveel is me wel duidelijk geworden.
Even over nadenken wat je van 100 meter looplengte kan maken, 2 handschoenen misschien? Weet iemand het? Morgen met vriendin naar de kerstmarkt in Goedereede en naar de open dagen van de Quiltster in Dreischor. Ook dat zal warmte geven in deze donkere dagen. Iedereen een fijn (warm) en volgens de meteorologen, wit weekend! Vandaag weeralarm voor de sneeuw, heerlijk, dat mooie maagdelijke serene wit.........laat maar komen...

30 opmerkingen:

  1. De sneeuw komt hier met bakken uit de lucht. Dochterlief is minder enthousiast en of mijn dagje sauna nu wel doorgaat? Hum we zullen zien, fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mooi gesponnen zeg! Tip: Wanten, twee tegelijk breien, de wol in tweeën doen, als je dan niet genoeg hebt laat je vinger- en duimtoppen weg.
    fijn weekend, marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een mooi wplletje geworden. Veel plezier met snuffelen.......

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een mooie wol is dat geworden, geeft direkt een warm gevoel
    groetjes Berbel

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat kan jij toch beeldend schrijven.
    Spierwit is het hier en er ligt al een behoorlijk pak, je hoort bijna niets buiten, want de sneeuw smoort bijna al het geluid, het is zalig handwerkweer.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Veel plezier morgen Jeanet! Wij zijn in Burg-Haamstede, maar met dit weer is het nog maar de vraag of er uberhaupt iemand komt ;)! Je wol is prachtig geworden!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ook hier al een dik pak sneeuw en het sneeuwt nog steeds flink. Ons dagje uit hebben we maar afgeblazen. Lekker thuis bij de kachel prullen.
    Prachtige wol heb je liggen. Veel plezier met breien en natuurlijk op de kerstmarkt en in de quiltwinkel.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een prachtige kleurtjes.
    De schapen hier voor in het weiland lopen met een dikke laag sneeuw op hun vacht rond. Ze zijn zo vrolijk en lopen door de sneeuw te huppelen. Vind dat bij een schaap altijd zo lachwekkend. Die dikke bollen wol op van die dunne pootjes en maar springen.
    Groetjes Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
  9. prachtige kleuren en een fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Je zou een goede schrijfster zijn Jeannet, je kunt het zo prachtig verwoorden!!!
    Een mooi knotje wol heb je gesponnen en de breinaalden zijn voor mij ook héél herkenbaar, mijn moeder had een la vol, ik grijp dus ook nooit mis!

    Een veilige en gezellige dag vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Prachtige wol heb je gesponnen. Die sneeuw is prachtig, maar of mijn dagje Dreischor nu doorgaat?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mooi geschreven!
    Prachtige wol heb je gesponnen. Van 100 gram wol kan je ook een kolsjaal maken. Lekker dubbel om je nek doen, in huis of buiten.
    Groetjes, Renske

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Prachtige wol. Wij hebben nog geen sneeuw maar we zijn al wel de vriezer aan het vullen voor barre tijden. Elk jaar zijn we wel een paar dagen ingesneeuwd. Veel plezier morgen en doe voorzichtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Een warme muts, een colsjaal, been-kniewarmers (heerlijk boven je pantoffels, wel even de wol in naar 50 gram delen om gelijk uit te komen)
    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mooi wolletje. Lijkt me eentje voor een dikke pen. 100 meter is niet zo veel maar een paar wanten of een muts zou net moeten lukken. Succes.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een mooie wol, helaas heb ik geen idee wat je ermee kan, ik begin er bewust maar niet aan ;)
    Ik wens je een hartverwarmend weekend toe,
    liefs uit een besneeuwd Belgisch Limburg,
    Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een mooie wol.
    Alle donkerte is hier weg door heel veel sneeuw.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Praschtige wol heb je weer en ik ben benieuwd wat je ervan gaat maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. ohh daar ben ik jaloers op. Op zo'n mooi knotje wol. Helemaal in mijn kleuren. Daar word je helemaal blij van. ik zou wel weten wat ik ermee moest, maar ik ben niet zo'n breister. Een mooie col of breede sjaal lijkt me heerlijk...
    Wat ik me nu altijd af vraag is of dat die wol niet kriebelt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou nee hoor, dit is echt hele zachte wol die gelukkig niet kriebelt, wol heb je ook in vele soorten.

      Verwijderen
  20. Wat een prachtig knotje heb je gesponnen. Ik heb mijn spinnewiel een paar maanden geleden weggedaan en nu heb ik SPIJT!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Dag Jeannet,

    Leuke wol gesponnen zeg, lieve kleurtjes. Misschien zijn wanten praktisch voor de komende tijd. In Landleven staat een patroon van egelwanten... wellicht heb je daar iets aan voor de maat en de hoeveelheid wol. Succes hoor... En natuurlijk veel sterkte in alle dingen, ik moet vaak aan jullie denken.
    Lieve groet Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een mooie wol heb je daar liggen mooie kleuren ook daar kun je heerlijk warme sokken, handschoenen, muts of zelfs een sjaal mee breien of haken. Heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een prachtig wolletje, en zo mooi gesponnen!
    Dat spinnen, dat kan ik niet, maar breien, dat gaat
    me steeds beter af en dat doe ik de laatste tijd ook
    heel veel. Wanten lijken me leuk van dit wolletje,
    maar een geinige muts is ook wel wat, dat lukt ook
    uit deze hoeveelheid (makkelijk).
    Groetjes van Ageeth



    BeantwoordenVerwijderen
  24. zo dan is het leuk als je alles zelf heb gedaan,mooi kleurtje,veel liefs irena

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Je beschrijft het mooi hoor, die winter.
    Maar voor mij blijft het een vervelende tijd, maar we moeten er doorheen.
    Met wol bezig zijn, is vast verwarmend.
    Prachtig die kleuren!
    GRoetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat een mooie kleuren wol! mooie polswarmers van breien, kun je ze zolang maken als je wol hebt. Op garnstudio staan zulke leuke patroontjes. Je foto's zijn ook mooi. de kleuren van de berkenstam, mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Supermooie kleuren ,maar dat wist je natuurlijk al want wie dit niet mooi vindt is een beetje vreemd. Heerlijk dat je het helemaal zelf gemaakt hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Jeannet een fijn , gezond 2013 gewenst , zonder veel kniezorgen hé! Mooie Zentangel!! Heb er juist ook een gemaakt een "Kerstbol" juist twee uurtjes geschaduwd. Heerlijk om te doen en een beetje rust te brengen in mijn drukke bestaan.

    Jammer zal ik je niet kunnen ontmoeten bij Marcha, had er graag bijgeweest, maar mijn Sunbonnetjes komen naar de Nieuwjaars-Feest-Bee die ik inricht voor mijn Sue-Bonnetjes! Een gans jaar fijne quilters die lief en leed delen, daar doe ik het ervoor! Een mooie bijeenkomst gewenst, maar dat zal zo zijn! en geniet verder van je mooie aankoop ,prachtige kleurencombinatie! Dikke nieuwjaarsknuffel Carine-Patchworkstar

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.