Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 3 december 2012

Ufo

Gisteren was het al weer de eerste adventzondag,de  Annabergerster hangt weer op zijn vaste plaats en verwarmt ons met zijn zachte licht.Tradities geven houvast in het leven in goede en in slechte tijden,het is fijn om je daar in te kunnen koesteren.
En toen kwam er nog iets "uit de kast" waar ik hoognodig aan verder moet ( of niet) maar dat even ter zijde.
Herinneren jullie je deze foto nog? Van de afgelopen zomer? Na deze rand is het even gestagneerd, maar er is een tijdje geleden toch nog weer een rand aan gezet.Stofjes weer opgediept van ver.
Ook altijd zoiets, dan ben je aan iets bezig en heb je de stoffen geselecteerd  en dan blijft het liggen....maar niet alleen de top blijft liggen, ook de geselecteerde stofjes.....want tja, die wil je nergens anders voor gebruiken, want je weet niet hoe veel je nodig hebt voor waar je aan bezig bent. Met als gevolg dat er overal op en in bakjes en doosjes met de mooiste stoffen staan......Herkenbaar ?.......
Ik weet niet wat het is met deze quilt, als ik hem zie hangen, of als ik het plaatje zie in de quiltmania, dan denk ik Wauw......maar als ik er mee bezig ben dan denk ik nououou........Het ligt niet aan de stoffen, die zijn prachtig,en al helemaal niet aan de kleuren, die zijn warm en helemaal mijn smaak.
Maar het zijn allemaal van die enorm grote stukken stof, dat zie je misschien niet zo op de foto maar het is toch wel zo, dit rode stuk meet bv aan de rechte lijnen maar liefs 20 cm!Ik dacht er dus eerlijk gezegd over om er mee te stoppen en het zo te houden, rode rand eromheen en klaar.
Toch zint me dat ook weer niet, ik vind het niet zo mooi, en dan is het helemaal niks om aan iets te werken. Ik zet dus maar gewoon door en maak ook de laatste rand eromheen.Dat zijn allemaal driehoekjes zoals ook om de middenrand in het rond zit, misschien trekt die rand het toch nog mooi bij elkaar.Zijn er mensen die deze quilt helemaal hebben afgemaakt?Er was toen veel animo voor wat ik nog weet.
Eerst natuurlijk nog een randje eromheen, en dan die driehoekjes.Doorzetten maar, zo is het ook in het leven, in alle opzichten, ik zeg het vaak tegen zoonlief,dus tja.......opvoeden is voorleven?En dan heb ik ook nog wat leuks te vertellen, de quiltsters die Facebook volgen weten het al, ik ben door Marcha van de Quiltster (klik) gevraagd om over mijn quilts te komen vertellen. Zij heeft sinds kort een superschattig winkeltje in Dreischor, dat is niet zo ver hier vandaan, en daar had ik wel "zin an " We gaan er iets gezelligs van maken!HIER kun je er alles over lezen.
En om verwachtingen te temperen, ik ga niet als een reizende showdiva door het land reizen hoor,zeer zeker niet,ik vind dit leuk omdat Marcha in de buurt woont en zo,n schattig winkeltje heeft in dat leuke Dreischor,ook dat nog, maar het noorden is me veel te ver.Iedereen een goede week!

41 opmerkingen:

 1. love the colours and pattern in this quilt........

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, ik hoop van ganser harte dat je eens in de buurt van Den Bosch komt want dan kom ik ook.

  Groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik had het gezien... jammer dat het zo'n eind weg is! Het patroon heb ik ook, speciaal de quiltmania ervoor gekocht, maar ik ben er nooit aan begonnen. Het is een beetje hetzelfde als met de camelot/king george, die grote stukken, ik weet het niet hoor! Alhoewel je je mooiste stoffen er wel de hoofdrol in kunt geven natuurlijk. Hoe dan ook, het wordt een prachtige quilt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan me voorstellen wat je bedoelt met deze quilt. Toch is het zonde om te stoppen. Knap dus dat je doorzet.
  En veel plezier met het showen van je quilts.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gewoon doorzetten hoor, deze moet het straks hebben van je quiltwerk en dan zul je zien hoe gaaf hij wordt! Hij is echt te mooi om te blijven liggen en ja ik herken die bakjes met lapjes maar al te goed!
  Fijne dag
  Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij is werkelijk te mooi om te laten liggen,.. Spannend om voor een groep je verhaal te doen,.. Leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben zelf ook meer van het fijne werk. Maar ik zou als ik jou was toch gewoon doorzetten en hem afmaken. Hij is gewoon super mooi.
  Ben nog maar net begonnen met quilten en heb nu al overal stapeltjes en bakjes staan. Dat wordt wat als ik langer quilt.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Soms heb je dta met een quilt dat je wilt stoppen, maar het aan de andere kant zonde vindt, dus ... gewoon doorzetten :P

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je quilt wordt toch heel mooi. Ik heb wel bij iemand gezien dat de stukken heel groot zijn en dat is inderdaad niet zo leuk, maar het komt, denk ik, toch helemaal goed.
  En dat wegleggen van de stofjes is zó herkenbaar. Ik begin dan aan een nieuw project en stop alle stofjes van het andere netjes in een opbergdoos. Niet aankomen, want je weet maar nooit...... Dus ik ben ook een hamstertje :-)))) En op een dag.....is ook zo'n opgeborgen project zomaar af! Zijn er dan stofjes over? Heerlijk toch. Op naar het volgende (opbergdoos) project.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Weet je nog dat we de blokken van de Jules ook zo groot vonden? En nu ben je toch best blij met die mooie Jules dus ik zou zeggen... gewoon doorgaan. :-)))
  Leuk voor je dat je gevraagd bent door Marcha. Ik weet nog dat wanneer wij in Zeeland op vakantie waren, we altijd een keer naar Dreischor gingen omdat dat zo'n vreselijk leuk plaatsje is. Plus dat je daar ook nog koffie met heerlijke versgebakken appeltaart kon eten... dat maakte het helemaal af.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh, doorzetten hoor met die quilt want wat is die mooi zeg!
  Wat leuk dat je in je eigen buurt zo een mooie kans hebt om je hobby met anderen te delen, lekker doen én van genieten :)
  Fijne maandag, liefs, Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gewoon afmaken die quilt Jeannet ! Het wordt weer een beauty hoor ! Wat leuk dat je naar Dreischor gaat. Een hele eer hoor ! Succes met de voorbereidingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Als deze quilt doorgequilt wordt zijn die grote stukken juist extra mooi. Dus lekker afmaken hoor. Ik ga zaterdag naar Dreischor. Ik hoop dat het tenminste niet sneeuwt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben blij dat ik je ster weer zie. Niet stoppen met de quilt want hij is veel te mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Schitterende ster
  En doorgaan hoor want wat is hij mooi
  Veel handwerk plezier deze week
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Toen ik je verhaaltje las, was het eerste waar ik aan moest denken dat jouw zoon vandaag weer naar school moest op de fiets, en nu in de sneeuw.
  Mijn dochter mopperde vroeger ook wel op het weer, wie niet? Voor haar was de bus 2 verschillende geen optie qua tijd, dus toch maar de fiets. Moeders riep dan altijd van tegenwind word je sterk kind. En dat geldt nog steeds.

  Maar je mrs. V. vind ik wel heel erg mooi worden hoor. Staat bij mij op het lijstje voor ooit.
  Succes Jeannet, wind zul je wel niet voelen dichtbij de kachel. Voordeel als je van school af bent haha.

  Groetjes en veel sterkte met alles Ria V.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dozen met stofjes, geselecteerd voor een quilt, dat is heel herkenbaar. En dat je ze niet gebruikt voor iets anders, door de twijfel hoeveel er nodig is, ook heel herkenbaar! Dus ik heb me voorgenomen om een paar projecten af te maken zodat stofjes weer "vrij" zijn voor andere dingen. Eén van de dozen zit vol stofjes voor de quilt waar je nu aan werkt, ik ben nog niet begonnen, maar wil erg graag beginnen. Ben benieuwd hoe ik de grote stukken stof ervaar.
  Hartelijke groet, Aurora

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heel herkenbaar om dozen vol stof te hebben voor...... En dan zeggen dat je stof wilt/moet kopen om die en die mooie quilt te maken en.....en......
  Je maakt mooie quilts, leuk dat je ze nu kan 'delen' met andere.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik hoop echt dat je hem afmaakt hoor, daar is hij veel te mooi voor.
  Ook ik ben al eens gevraagd voor een trunkshow, maar dat is gewoon niet mijn ding.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Een herkenbaar logje, in alle opzichten! De quilt is erg mooi en zeker waard op af te maken. Ik wist niet dat het zulke grote blokken zijn. Misschien daardoor wat 'onhandelbaar'?
  Jeannet wat leuk dat je een show and tell bij Marcha gaat geven. Als het ff kan, wil ik daar bij zijn. Hartstikke leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuk dat je gaat vertellen over je quilts. Het is voor mij veel te ver om even langs te komen.
  Je quilt ziet er trouwens erg mooi uit, mooie kleuren bij elkaar. Gewoon door gaan en dan vind je hem zelf groeien en mooi worden.
  Succes met de quilt.
  Groetjes, Renske

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Doorgaan met die prachtige quilt,als je hem afhebt ben je er blij mee.Leuk dat je een show en tell gaat geven,jammer dat het een beetje ver is anders kwam ik graag kijken.
  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik vind hem juist prachtig wat een plaatje en wat leuk dat je gaat vertellen over je Quilts gewoon doorgaan ga je hem vanzelf heel mooi vinden net als wij

  Liefs Nellie

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wordt mooi, je quilt, gewoon volhouden en de laatste
  rand eraan zetten!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 25. veel plezier, je zal het vats heel leuk vinden. Net als de mensen die luisteren

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik vind de quilt super mooi.Gewwon aan verder werken als je er zin in hebt.
  HAd het al gelezen bij Marcha dat je er heen gaat.Veel plezier alvast.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik ben nu druk bezig met het quilten van mrs. Vigor. En inderdaad gewoon aan werken als je er zin in hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Toch wordt het wel een hele mooie quilt hoor. Misschien zie je het zelf pas al hij af is.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hij is wel super leuk hoor ! ! ! Gewoon af en toe aan werken.

  Succes groetjes Hennie.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat leuk, je eigen quiltvertelshow!!!
  Heel spannend lijkt me dat ook.
  En over Mrs Vigor..... ik vind hem zo mooi worden, je maakt hem toch wel af!
  Zou heel jammer zijn om die te laten liggen.
  Als je een leuk patroontje quilt in de grote vlakken, ziet het er vast al leuker uit.
  Ben zelf ook bezig en de rand die er bij jou al op zit.
  Laat het a.s. weekend wel zien op mijn blog.
  Ik heb het patroon 25 % verkleind, dus bij mij al alles wat minder groot, maar ik werk er gelukkig nog steeds met heel veel plezier aan.
  Komt ook door die heerlijke stofjes.
  Die zijn bij jou ook zo prachtig.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik vind hem ook heel mooi, maar ik herken het gevoel wel, ik heb het met de antieke van Guute, die ligt oom maar te liggen.
  Wel heel leuk dat je daar over je quilts gaat vertellen.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 32. O wat wordt deze ook erg mooi. En wat leuk dat je iets over je quilts in het land gaat vertellen. Alvast veel voorpret.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Mijn Mrs Vigor is ook niet af en ik weet nu niet meer waarom ik niet verder ben gegaan. Misschien was hij groot genoeg als tafelkleed of was mijn gebloemde stof op.
  Zal het na de Sint eens uitzoeken.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Goedemorgen! Wat leuk dat je het op je blog hebt gezet, ik voel mij zeer vereerd! De dames hier 'in het zuiden' zijn erg enthousiast, wij vinden het heel erg leuk om kennis met jou en je quilts te mogen maken!

  Succes met je 'grote-stukken' quilt. Ik ken het gevoel, maar ook het gevoel als zo'n 'zware bevalling' dan toch afgemaakt wordt! Hihihi, tandjes op elkaar...!

  Tot snel!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat leuk zeg, dat je je eigen "show and tell" gaat houden bij Marcha. Je hebt genoeg moois om te laten zien en om over te vertellen. Veel succes en plezier met je quilt, je zult zien hoe mooi hij straks is als 'ie klaar is.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. wat leuk dat je gevraagd bent. Jammer dat Dreischor me echt te ver is. Misschien kom je nog wel een keer naar Bep om daar te vertellen, kom ik daar naar je luisteren. Fijne avond.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Jeempie Jeannet.. ik vind het wel een parel hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Toch jammer dat je niet naar het Noorden wilt...anders was ik zeker gekomen :)
  Dozen en stapeltjes met lapjes voor....dat ene speciale project....? Heel herkenbaar.
  Binnenkort moet ik daar trouwens wel enige orde is scheppen, anders liggen mijn gasten met kerst letterlijk 'in de lappenmand'.
  Succes en geduld met het afmaken van deze mooie quilt! Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Ik vind je quilt prachtig! Wacht maar, als ie af is, en gequilt... dan ben je blij dat je hem/haar toch afgemaakt hebt, wedden?
  Dat van die dozen, lades, mandjes en weet ik wat waar je je stofjes in kan bewaren... ik ken het! Alles is voor ooit.. en als.. Maar is toch geweldig, onze hobby? En al je lezers begrijpen het.... Succes in Dreischor, leuk dat je dat gaat doen!
  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Hoi Jeannet,

  Ik lees je blog graag, je maakt mooie quilts en je vertelt zo vrolijk en warm. Sommige van je quilts wil ik ook nog wel eens maken (ooit...) maar het gaat allemaal niet zo snel bij mij. Als ik jou was, zou ik deze quilt zeker afmaken, de kleuren zijn weer een echte Jeannet! Wat ik wel vind: als je nu de buitenste rand met rode 'krullen' eromheen zou zetten, dan zit die wel erg dicht bij die andere rand van dezelfde stof. Er zit nu alleen maar 1 randje 'zoute droppen' tussen. Ik denk dat het mooier is als er iets meer afstand tussen die 2 randen zit... Maargoed, jij moet natuurlijk helemaal niks omdat ik dat toevallig vind, maar ik wou het toch even zeggen...
  Groetjes Betty

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Leuk zo'n vertel en laten zien uurtjes. je zit te ver weg anders was ik weer gekomen. Deze wel afmaken hoor ondanks zijn grote stukken. Als ze strakjes is gequilt dan valt dat volgens mij helemaal weg.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet