Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

maandag 30 juli 2012

Flower Power

En dan bedoel ik niet het spinnen van wol, wat ook flower power is, maar ik bedoel al die heerlijke "flowers in my garden"Hier de roze en de rode stokroos.
Het lijkt wel alsof ze met de afgelopen zonnige dagen extra hun best hebben gedaan om heel veel bloemen te produceren.
Vroeger tuinierde ik zo fanatiek dat we met onze mega tuin in allerlei tuin tijdschriften stonden en open tuinen organiseerden, die tijd is voorgoed voorbij, knie en ik kunnen het redelijk met elkaar vinden, zeker op de fiets,( we zullen wel moeten....)  maar tuinieren, daar houd knie niet (meer) van.........dan slaat hij meteen in de stijfstand......gelukkig zijn er genoeg bloemen die het zonder mijn verzorging ook heel goed doen.
Die hoeven zelfs niet gezaaid te worden, ook dat doen ze zelf, en ze groeien en bloeien manshoog overal  in de tuin.Ik tuinier nu dus ook veel in bakken en potten, en dat gaat geweldig! Deze bak vind ik zooooo mooi.
Dol ben ik op al die prachtige kleuren van de petunia,s en bijkomend voordeel is ook nog dat ze heerlijk geuren, vooral op zwoele zomeravonden.
Of deze paarse in pot.
En natuurlijk niet te vergeten, de kamperfoelie, zou eigenlijk in geen tuin mogen ontbreken, alleen al om zijn heerlijke geur s,avonds en s,morgens vroeg ( veel quiltsters zijn vroege vogels....) 
Deze grootbloemige clematis hoef je ook helemaal niets aan te doen, groeit en bloeit vanzelf in de boom.
En dan staat de tuin ook nog vol met slakkenvoer.....eh...Hosta,s, maar deze zijn zo groot, dan mis je één twee hapjes niet.....en het grappige is, door de warme en vochtige zomers komen er steeds meer slakken, maar ook veel meer merels en lijsters, overal hebben ze van die slakkensmidses, dus het ruimt zich vanzelf op.
Want een heerlijke bijkomstigheid is dat merels en lijsters ongelofelijk mooi kunnen zingen, en zo zie je weer....het komt echt altijd uit, ieder nadeel heeft zijn voordeel! Als je het maar wilt zien .....((((((  Deze gele bloemen hoef ik ook niets aan te doen, bossen vol en plukken maar voor op de vaas.
Van de week kwam ik ergens in een shop deze twee boeken tegen.
En dat is dan ook weer een beetje flower power, alles van weleer komt terug, gaat het me dan toch lukken om straks deze waanzinnige muts te breiene van zelfgesponnen wol?
Ik zie hem al helemaal op mijn grijze haar staan........Wauw.........Fijne week allemaal weer, er zijn hier al drie vakantieweken om, wat gaat dat toch altijd snel, nog vier te gaan voor zoonlief.

vrijdag 27 juli 2012

Fietsen langs de zeewering

Hoewel de mussen dood van het dak vielen en er gewaarschuwd werd voor overmatige hitte in de steden, zijn we woensdag eindelijk weer eens in de pedalen gestapt om een heerlijke tocht te maken langs het water.
15 km gaans van huis ligt een geweldig mooi fietspad op de zeedijk, waar de dijk is doorgebroken bij Oudenhoorn ten tijde van de watersnood van 1953, het was een van de winter nieuw aangelegd fietspad boven op de zeewering wat we nog niet eerder gefietst hadden.
Een prima tochtje voor hete dagen, alleen het almaar zien en horen van de zee werkte al verkoelend.Het kilometers lange pad ging gewoon tussen de schapen door en je zag overal de zeilscheepjes langs varen.
Dit schaap heeft een geweldig leventje, hij of zij lijkt te bedenken of hij wel of niet zal gaan zwemmen.
En dat geld voor heel veel van zijn maten ook, blijven we op de verkoelende dijk liggen, of zoeken we het zilte sop op?
Man en zoonlief genoten ook van de uitzichten op het eiland Goeree Overflakkee aan de overkant.
Het is dat ik wist dat ik slechts 15 km gaans van huis was,anders had ik echt gedacht dat ik ergens in Engeland aan de Cotswolds fietste met al die mooie okergele korstmossen op de stenen zeewering, maar het waren de Beninger slikken in Nederland.
Wat is het hier ongelofelijk mooi.
prachtige intens lila velden met kattenstaart en het felgele kruiskruid, hoe krijgt de natuur het zo mooi uitgezocht.( paars - geel complementair kleuren)
Onderweg passeerden we aan de andere kant van de zeewering rustieke boerderijen die slaperig werden opgenomen in het zinderende landschap.
En ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar wat ben ik toch blij met deze knooppunten in het landschap, het was even wennen toen de bekende ANWB paddenstoelen langzaam verdwenen, maar nu vind ik dit een geweldige vervanging.
Het was weer een tochtje als vanouds, wat fietsen we toch graag, het was warm, maar goed te doen, af en toe even afstappen voor wat lekkers........in Zuidland bijvoorbeeld.
Lekkers in alle opzichten dan, want deze quilt kwam ik tegen bij de......plaatselijke bloemenwinkel in Zuidland..........
Moe maar voldaan kwamen we na 50 km weer thuis aan, en wat smaakt dan een gewoon koud glas water toch heerlijk.....zomaar een vakantiedag zo vlak bij huis, hoe simpel kan het leven zijn ? ( als de zon schijnt dan wel he....) Goed weekend allemaal, en met die zon lijkt het na een klein dipje in het weekend ook weer helemaal goed te blijven gaan!

maandag 23 juli 2012

De draaiende wieletjes

En gisteren was het dan zover: een meeting met allemaal spinsters van Voorne Putten en omstreken, om te komen tot een "spinBEE". Er was veel publiciteit geweest in de kranten over het initiatief, komkommertijd bij de kranten.....gaf dus grote niet over het hoofd te ziene artikelen.
De eerste keer was bij mij thuis, ter oriëntatie, het was best spannend, leuk dat er zoveel mensen spinnen, en er interesse in hebben!
Het was voor mij de "tweede leg"en het grappige was dat je dan ook weer vrouwen tegenkomt van de "eerste leg" oftewel van ruim vijfentwintig jaar geleden.Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.
Uiteindelijk waren met een vijftien tal vrouwen al dan niet met een spinnewiel of een spintol bijeen.
En waren vrouwen die nog niet konden spinnen en die bij het zien van al de snoevende en ronkende wieltjes spontaan de geest kregen en ook "om "waren.......( beest was uiteraard ook weer van de partij....)
De mooiste wolletjes en kleuren zie je dan voorbij komen op zo,n middag, dat is natuurlijk ook het leuke van een groep, je doet inspiratie op bij en met elkaar.
Ook allerlei verschillende wielen passeerden de revue, oude, nieuwe, enkel en dubbeltraps, maar het maakt voor het resultaat absoluut niet uit, of je nou in een oude auto rijd, of een nieuwe, je komt allebei op de bestemming uit ( als je geen pech onderweg krijgt natuurlijk)
Zelf spin ik ook het liefst met kleur, dat vind ik het leukste, hier was ik al helemaal weg van, en zo mooi dun, dat ga ik ook vast kunnen straks.Dit heeft Anneke gesponnen.
Heerlijk al die wolletjes.........
En dat allemaal dankzij o.a. dit héérlijke beest! ( van haar....) daar ligt nog een vacht op me te wachten, wat in het vat zit, verzuurt niet.....
Er zijn vanmiddag heel veel leuke en gezellige draadjes gelegd met en door elkaar, het gaf iedereen heel veel inspiratie en ik denk dat we in de toekomst een hele leuke groep hebben om met elkaar de spinhobby te beoefenen, enne....voor wie er nu denkt dat ik mijn stofjes in de opruiming gooi.....neuh.....ech nie....ik blijf gewoon quilten hoor! en voor diegenen die het niet geloven.....
Sterretje erbij gistermorgen op de welbekende bank bij mijn moeder.....Iedereen een hele fijne week, en nu dus eindelijk met veel zon! Was mijn camping nu weer maar drie keer zo groot.....))))))

vrijdag 20 juli 2012

Van alles en nog wat

Van alles en nog wat passeert de revue, de dagen vliegen voorbij , al weer twee weken geleden dat zoonlief vakantie kreeg, het lijkt wel gisteren.....Tijdens de zeldzame zonnige en droge, vooral die combi, momenten laten we alles vallen en doen we maar wat leuks.
Zoals een middagje Zierikzee, met uitzicht over het pittoreske haventje met uitzicht op de molen.
En dan die mooie straatnaambordjes van weleer.
Foto van mama en zoonlief, kan nog net zo als je 13 bent, of nou ja....zo lijkt het in elk geval denk ik dan maar...
En wat heb ik daar rechts een leuke tas naast me staan? juist ja, DE tas van hip Nederland, stond laatst in een blaadje van de TNT, voor maar liefst 125 euro! ik bellen en mailen, want hij was wel errug leuk...nou, jullie geloven het niet, nergens meer te koop he, en dan ook echt nérgens!
Heel de Amsterdamse grachtengordel had de tas al gespot, enfin, ik vond hem zo leuk, dat ik deze ergens op "het net" heb gekocht, veel leuker nog dan de andere, en niet onbelangrijk, voor minder dan de helft!Ik ben er helemaal "heppie" mee.Verder heb ik dit heerlijke boek gekocht voor de donkere dagen straks.
Heel erg leuk en heel erg country, wolletjes gecombineerd met stoffen, veel applicatie, Mmmmm. En dat geld ook voor deze "home made " koekies van zoonlief.
Af en toe aanschouwt er een sterretje het levenslicht.
De tuin slokt ook veel tijd op, met al die regen groeit het als kool, ongelofelijk! Op dat zelfde "net" kwam ik ook nog deze stofjes en patronen tegen voor een "prikkie".
En zo verglijden de dagen in een ijltempo voort, gezellig logeerbezoek van een studievriendin, dat is natuurlijk "Zitten bij aan Zee" met uitzicht op het nieuwe stukje Nederland van 300 voetbalvelden groot, net geopend door de koningin.
Het leven is soms zo slecht nog niet..........en dan de hoopgevende berichten over de ZOMER die dan nu echt in aantocht zou zijn....we geloven het haast niet meer, we hopen het natuurlijk wel....op mijn weerspreukenkalender staat: droog weer op "pisgriet" ( dat is vandaag) dan regent het 30 dagen niet! Maar voor morgen staat er: regen op St. Margriet, dan zes weken "natte tied" Afwachten dus even...Iedereen een prettig weekend!