Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

dinsdag 1 januari 2013

Een nieuw jaar.....

Een nieuw maagdelijk jaar ligt voor ons, altijd weer even iets om bij stil te staan, hoe zal het nieuwe jaar zich gaan ontvouwen ? Wat is het vorige jaar omgevlogen en wat is daar veel in gebeurd.Je hoopt altijd dat het een mooi jaar zal gaan worden, dat je er zonder erge kleerscheuren vanaf komt,maar dat moet je allemaal maar afwachten.
Vreugde en verdriet zullen zich ook dit komende jaar weer afwisselen, als het maar niet zo erg is, als het maar kleine overzichtelijke "verdrietjes" zijn die weer over kunnen gaan, en vooral, als je maar open kunt blijven staan voor de gewone dagelijkse simpele geluksmomenten.
Gelukkig weten we niet wat het jaar voor ons in petto heeft, we zullen het allemaal gaan beleven. Hier borrelen wel hele leuke plannen op quiltgebied in combinatie met huis en tuin(atelier). Ik wens iedereen bij deze een fijn creatief nieuwjaar toe met veel warmte voor elkaar, en dan bedoel ik echte warmte, zonder haat en nijd en afgunst, elkaar gewoon in alle oprechtheid het goeie gunnen.
Ik heb die warmte het afgelopen jaar zeker mogen ervaren, vanuit onvermoede hoek, steeds weer verrassend, altijd weer zeer waardevol.Het zet mijzelf ook weer aan het denken over hoe ik in het leven wil staan en wat belangrijk voor me is.
Wat ik mij heb voorgenomen in dit nieuwe jaar, is om weer een boekje te beginnen waarin ik alle leuke en fijne dingen die me raken op schrijf.Jaren geleden heb ik dat ook gedaan, en als ik nu dat boek open sla en terug lees voel ik weer die warmte en gezelligheid van de eenvoudige dingen die je anders vergeten zou zijn.Die zonsondergang, dat fietstochtje, die heerlijke appeltaart ergens aan de rivier, die lieve kaart of mail van iemand, dat soort simpele dingetjes die het leven zo de moeite waard maken.
Ik ben in het schattige winkeltje van Marcha geweest, zoonlief zijn mond viel open toen hij daar "zijn moeder"zag hangen op een postertje..........Huh......en had hij die foto niet ooit gemaakt? Ik heb het Marcha beloofd, en ik heb er zin an, ik ben heel benieuwd.Ik vind het nog wel een beetje gek dat mensen naar mij komen luisteren en kijken...Brrrrrrr
Natuurlijk kon ik  niet weg zonder deze schattige stofjes, Marcha heeft echt een hele leuke civil war collectie, en ik ga jullie één ding beloven, nooooit......ga ik meer zeggen dat je uit je eigen kast moet winkelen, want oh, wat zijn die kasten van anderen overal heerlijk en vol verleidingen en wat levert het een troostlapjes op.
Verder heb ik van mijn zelfgesponnen wolletje twee lekkere polswarmers gebreid, zooo simpel....dat zelfs ik het kan....gewoon twee lapjes breien zei vriendin, dicht naaien en een gat voor de duim open laten, ik zou er niet opgekomen zijn........maar leuk dat ik het vind! Bij de bloemist kreeg ik dit geluksklavertje, zo symbolisch, voor alle geluk in het nieuwe jaar,ik ga er héél goed voor zorgen.
Ik sluit af met de wijze woorden van mijn grote voorbeeld.......
Iedereen bedankt voor het meeleven en lezen met mijn blog, reacties zijn leuk om te krijgen, en omdat ik dat zelf vind reageer ik ook vaak bij anderen, laten we er dus met elkaar weer een gezellig blogjaar van maken, ik heb er zin in!Volgende keer even laten zien wat ik op quiltgebied heb gedaan, want ik heb gelukkig niet stil gezeten.

72 opmerkingen:

 1. Blij weer iets van je te horen en ben benieuwd wat je de afgelopen maanden hebt gemaakt
  een goed 2013

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik werd juist wakker en dan maak ik een toertje in blogland vanuit mijn bed. Geweldig dat je er terug bent. Altijd fijn om je verhalen te lezen. Beste wensen voor 2013!!
  Grtjs Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk weer een verhaal van je te lezen.
  De beste wensen voor dit nieuwe jaar.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je er weer bent en voor jou en je gezinnetje ook de allerbeste wensen voor dit nieuwe jaar.
  Lieve groet, Meta

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Yes, je bent er weer, stukken gezelliger! Leuk om weer een blogje van je te mogen lezen. Je moeder heeft vast met je mee gekeken, het is weer om te smullen. Jullie ook de aller beste wensen voor 2013. Succes straks met je vertelsels.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aller eerst een heel goed, gezond en creatief 2013 toegewenst.Wat fijn dat je weer terug bent met je leuke verhalen en straks weer mooie creaties.Probeer zelf sinds kort ook een beetje te quilten en mag daarom heel graag bij je komen kijken hoe mooi of iets kan worden.Fijne nieuwjaaarsdag.Rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Jeannet ook ik heb je gemist in blogland en ben blij dat je weer terug bent.Voor jou en je familie een gelukkig en een gezond nieuwjaar gewenst en dan komt de creativiteit er van zelf wel achteraan.Prachtige spreuk om te onthouden van de Daila Lama.Groetjes Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Yeah, je bent er weer!
  Een heel MAgic jaar toegewenst, natuurlijk.
  Ik hoop dat je veel verhaaltjes gaat schrijven.
  En de spreuk is helemaal waar!! groetjes Susi

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lieve Jeannet, wat heb je weer wijze woorden neergezet. Als je het leven positief benaderd, gebeuren er ook mooie dingen, 'Wie goed doet, goed ontmoet' zeggen ze wel eens, iets waar ik zeer sterk in geloof. Soms gebeuren 'mooie' dingen ook zomaar spontaan. Dat moet je zien, bewust van worden en er met een glimlach naar kijken. Het leven is zo slecht nog niet, het is wat we er zelf van maken.

  De beste wensen voor 2013! Ik weet zeker dat er voor iedereen weer mooie kansen klaar liggen!

  Marcha

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hallo Jeannet
  Allereerst wil ik jou en je familie een goed 2013 toewensen en dat er maar veel mooie en lieve dingen in je boekje mogen komen staan. Verder hoop ik weer te kunnen genieten van je verhalen en creaties, blij dat je weer terug bent in blogland
  Ik vind de spreuk erg mooi en als iedereen ernaar zou leven zou dat stuk schelen in de wereld.

  groetjes
  Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed dat je het gewone leven weer oppakt.In Frankrijk is een psychiater die veel geschreven heeft over het begrip veerkracht en dat in relatie met zijn werk met getraumatiseerde kinderen. Een mooi en zo belangrijk begrip.
  In moeilijke tijden is het ook een houvast te weten dat je veerkracht je niet in de steek zal laten.
  Ik wens je en de jouwen een gezond, gelukkig en creatief nieuw jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gelukkig je bent er weer.
  Ook van mij een heel gelukkig, liefdevol, gezond en creatief 2013!!!!!!

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een dag is niet te voorspellen en een jaar helemaal niet. We genieten van het hier en nu met lapjes, steekjes en van elkaar. Een goed jaar :)
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ooooooooooooh, wat fijn dat je er weer bent, ik volgde je nog niet zo lang in het vorige jaar maar heb intussen je hele blog doorgelezen en genoten! Dat met 'vertellen' over quilten, dat komt helemaal goed, daar zou ik me maar geen zorgen over maken en al de rest, ik gun het je van harte dat al je mooie dromen uitkomen in dit nieuwe jaar.
  Gelukkig nieuwjaar van Sonja xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi geschreven Jeannet, ook dat is weer een gave. Ik wens jou en je dierbare ook alle goeds toe. Groetjes, Ans

   Verwijderen
 15. Gelukkig Nieuwjaar en een gezond 2013.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Alleen maar geluk en feest in een jaar bestaat niet. Maar wat je zegt, als het maar overzichtelijk is. Toch wens ik jullie een goed, gezond en creatief 2013!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. wat een prachtig verhaal ben blij dat je er weer bent wens jou ook alle goeds voor 2013 toe

  Liefs Nellie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Fijn dat je er weer bent!
  Alle goed gewenst voor jou en voor je gezin.

  groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik wens jullie ook alle goeds in 2013.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ook jij en allen die je lief zijn een heel fijn gezond, gezellig en creatief 2013 gewenst! Ben heel benieuwd of het jou gaat lukken met je boekje!
  Dikke knuffel!
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zal toch zeker wel Lida! Stel je voor dat het leeg blijft.....Brrrrrr Ik hou je wel op de hoogte via mijn blog

   Verwijderen
 21. Jeannet, ik wens jou en je gezin een heel gezond maar vooral ook een creatief jaar toe. Niet alles zal een feestje zijn maar zolang we maar kunnen blijven genieten van de kleine dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik wens jou, je man en zoon het allerbeste voor 2013.
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Alle goeds voor 2013 en ik hoop je hier in het noorden ook eens te kunnen horen spreken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geloof het niet Klazien, maar zeg nooit nooit......

   Verwijderen
 24. Alle goede wensen voor dit nieuwe jaar Jeannet, dat we maar gezond en creatief verder mogen gaan.............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Mooi blogberichtje zeg, ik wens jou en je familie een heel mooi gezond en gelukkig 2013 toe met veel kreatief geknutsel.
  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat heb je het mooi omschreven. Zo is het gewoon niet meer en niet minder. Ik wil jouw en je dierbaren ook en geweldig en zeer creatief 2013 toewensen en hoop dat alles een beetje rustiger wordt en het gemis wat draagelijker gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Fijn dat je uit je retraite bent en er naar ik hoop weer zker 2 x per week een gezellig blogje te lezen valt.
  Succesvol 2013 op alle gebied!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Goed te horen dat je er weer zin in hebt, jou blog passeren was altijd leuk!
  Je boekje is een heel goed idee dat ik effe van je ga lenen.

  Verder een mooi en liefdevol 2013 aan alle die je lief zijn!

  groetje
  Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 29. fijn weer van je te lezen. gelukkig is dit vrijwel altijd een gezellige en warme hoek in blogland. met elkaar verbonden door warme vaardigheden...

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik ben blij dat je er weer bent. Ik wens je een heel gelukkig en gezond 2013 met veel creativiteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. heerlijk om je weer te lezen.......... en een gelukkig gezond 2013. van dat boekje vind ik een heel goed plan. Heb ik jaren geleden ook eens gedaan en het voelt goed.......

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Jeannet een heel goed gezond kreatief en nog veel meer wensen voor 2013.Fijn dat je weer een blogje hebt geschreven ik heb je blogjes gemist.
  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hoi Jeannet,
  Ik hoop dat je dit jaar maar vaak in je boekje mag schrijven en wens je veel grote en kleine genietmomenten.
  En wat een mooie en wijze woorden van de Dalai Lama zeg.

  Groetjes, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 34. De allerbeste wensen voor jullie drietjes en ik voel het ................. het wordt een goed jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Hey Jeannet, Ik wens jou en je geliefden een heel fijn en goed 2013 toe. Wat fijn dat je hier weer bent. Ik lees sinds kort je blog en geniet er iedere keer weer van.Komend weekend heb ik een familieweekend in Hellevoetssluis en ik heb de laarzen klaar staan om een wandeling te kunnen maken rond Quakjeswater nadat ik jouw verhaaltjes erover had gelezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jeetje wat leuk Awina! het zal er wel heel nat zijn, dus die laarzen zijn geen overbodige luxe, maar ook in de winter is het er prachtig!

   Verwijderen
 36. De allerbeste wensen voor 2013 toegewenst!
  Wat zijn je handwarmers mooi geworden. Je hebt trouwens de wol mooi gesponnen zo met de verschillende kleurtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Een gelukkig nieuwjaar vol van liefde, geluk, gezondheid en heel veel creativiteit zijn mijn wensen voor jou en je gezin/familie
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Alleereerst een gelukkig nieuwjaar met een goede gezondheid en veel inspiratie. Maar daar ligt het bij jou niet aan. Leuke zentangle heb je gemaakt om het jaar mee te openen. Zou zo weer zin krijgen om te tekenen, maar ben nu druk aan het schilderen voor de twee expositie in maart. Ontzettend veel hagelwitte muren in dat gemeentehuis van Korendijk. Dus ik moet er nog wel effe tegenaan. Maar geen moeite, vind het heerlijk om te doen. Leuk die lezing Jeannet, zel heb ik voor wat mijn boeken betreft al veel gegeven. In het begin wel een beetje eng, maar op een goed moment heb je gewoon de slag te pakken en weet je waar je publiek in geïnteresseerd is en aan je lippen hangt. Gaat je vast lukken! Je bent tenslotte vol van die mooie hobby van je dan is het je wel toevertrouwd dar veel en mooi over te vertellen.
  Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Jij, man en kind, een jaar gewenst met veel geluks-
  momenten, weinig zorgen en alleen maar klein ver-
  driet, veel nieuwe uitdagingen, maar ook vol van
  geniet-momenten van wat al "is"!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Een fijn 2013 gewenst en zo te lezen gaat dat je lukken, want het leest lekker positief.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Voor jou en je dierbaren een goed en gezond nieuwjaar. Veel succes met je lezing/presentatie.Het komt goed, als je net zo lekker kunt vertellen als schrijven maak je dan geen zorgen.
  liefs Klazien

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Mooi blogje heb je geschreven. Inderdaad genieten van al die kleine dingen !

  Een heel fijn en goed 2013 !

  BeantwoordenVerwijderen
 43. De beste winsken foar 2013 Jeannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Een goed begin is het halve werk zeggen ze toch...aan jouw begin ligt het niet, dit jaar gaat heel goed van start. Goede wensen voor jou en de jouwe.

  Groetjes,
  Marga♥

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Hoi Jeannet , ook voor jou veel goeds gewenst voor het nieuwe jaar. Goed idee om je gedachten in zo'n mooi boekje te gaan schrijven. Fijn dat je weer wat gaat bloggen en wat een heerlijke lapjes heb je gekocht. (hihi, dat van dat winkelen had ik niet anders gedacht van jou....) En dat praten voor een groep enthousiaste quilters gaat je vast wel lukken, je hebt die mooie quilts van je bij je en dan komen de verhalen vanzelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Wat heerlijk dat je weer terug bent in blogland Jeannet!
  Voor jou en de jouwen natuurlijk ook een heel fijn, gelukkig, gezond en creatief jaar gewenst!
  Wat een leuk idee van dat boekje met mooie belevenissen.
  En dan die tekst er op: "All birds welcome in my garden".
  Oeps! Ik jaag vaak die grote zwarte kraaien weg of die Vlaamse gaaien, die in no-time alle pinda's en verbollen opeten, zodat er voor die lieve kleine vogeltjes niets meer te halen is.
  Mmmmmm.... misschien een goed voornemen voor dit jaar?
  Ben benieuwd wat je allemaal gemaakt en gedaan hebt afgelopen tijd.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 47. hoi Jeanet, Ik heb je blogverhaaltjes gemist de afgelopen weken.
  Ik ben blij weer iets van je te lezen. Mooie spreuk van de Dalai Lama en hoe toepasselijk.
  Ik wens je een mooi jaar toe.
  Groetjes Willie

  BeantwoordenVerwijderen
 48. O wat leuk dat u terug bent! Ik hoop dat u het fijn gehad heeft tijdens die kerstdagen, ook al waren ze een beetje overschaduwd door het heen gaan van uw moeder.
  Tot lezens op uw blog, zeker en vast!
  Josine

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Mooie woorden op de eerste dag van het nieuwe jaar. En ik hoop het hele jaar bij je te mogen lezen, niet altijd een reaktie maar stil genieten en delen van onze hobby

  Liefs
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 50. hallo jeannet,ik kan het niet laten ook ik wil even zeggen dat ik ontzettend blij ben dat je weer aan het bloggen bent geslagen,ondanks dat wij elkaar vele keren hebben gemaild in deze blogpauze,heb ik je blogverhalen toch gemist!!!!
  ik ben blij dat onze knieoperatie ervoor gezorgd heeft dat wij elkaar hebben getroffen,misschien in 2013 in het echt????
  groetjes hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Hoi Jeannet, een prachtig log om het jaar mee te beginnen! Ik wens jou en je dierbaren een goed 2013! En je idee van het boekje is bij deze overgenomen!
  Liefs, Mienke

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Wat fijn dat je weer zin hebt om te schrijven en wat een leuk plan om jouw quilt verhalen in het 'echt' te vertellen!
  Een boekje zoals je van plan bent, met verhalen werkt ook heel goed. Ik hou ook al jaren een soort boekje bij en het is zo leuk om dat terug te lezen. Ik wens jou en je gezin alle goeds voor het nieuwe jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Ha Jeanette; Fijn om weer een berichtje van je te lezen...Deze dagen vielen niet mee; Ook ik mis mijn vader die dit jaar is overleden...
  Bedankt voor alle mooie, inspirerende foto's en verhaaltjes van dit jaar;
  En ik wens je alle goeds voor 2013!
  groetjes Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Een goed 2013! Wens je toe dat je opschrijfboekje snel vol!

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Wat ben ik blij dat je er weer bent Jeannet. Die leuke kleine gedichtjes, en pakkende wijze regels om te lezen. Ik heb ze gemist. Maar ik hoop dat je zelf ook weer een beetje jezelf bent geworden, alles moet zijn tijd hebben en je kunt nu eenmaal niet even de knop omzetten. Wat een leuk idee om mooie momenten vast te leggen in een boekje. Ik denk dat dit ook best navolging zal krijgen. Het is alweer een heel verhaal, en nu moet ik nog beginnen om jou, je man & zoon het beste toe te wensen voor 2013.

  Geniet van al het mooie dat je pad kruist, en schrijf het op. Dat wordt 3 x genieten. Eerst live, daarna terwijl je het opschrijft, en tot slot als je het weer leest.

  Groetjes en tot later Ria V.

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Wishing you a happy safe and prosperous new year Jeannet.

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Gezellig weer van je te lezen. Ik wens je een topjar!

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Dankjewel voor je lieve woorden, je hebt mij net dat zetje gegeven om door te gaan! Dank!!
  Ook voor jou alles wat wenselijk is maar bovenal gezondheid!
  Mineke

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Ik sluit me bij alle vorige reacties aan. Ik ben blij dat je de draad weer hebt opgepakt. Het is fijn om jouw blogjes te lezen en je mooie foto's te bekijken! Een heel fijn jaar gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Fijn dat je er weer bent, ook de allerbeste wensen voor jou

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Regien Baltussen-Slangen3 januari 2013 om 10:00

  Veel gezondheid en geluk in 2013 voor iedereen die je lief is.
  Fijn dat je er weer bent,ik lees je blog altijd met veel plezier.
  Regien B

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Jeannet, fijn dat je er weer bent. Ik heb je gemist. Een mooi 2013 gewenst!
  Lieve groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Wat fijn dat je er weer bent. En wat zal die quiltvertelshow een feest worden! Kon ik ook maar even komen....

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet