Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 11 januari 2013

Januari impressie

En de winnaars zijn........Helini en Floor, krijg ik jullie adressen zodat de "vlop"die kant op kan komen? Veel succes er mee, en aangezien ik ook jullie blogs lees zie ik tzt wel wat er mee gedaan is.Heerlijk om wat minder stof in huis te hebben  dat helpt echt momenteel.......En gelukkig zijn die Judy stofjes ook in Nederland her en der te koop, je hoeft er niet echt voor overzee.
Ook al lijkt januari altijd een saaie maand waarin er weinig te beleven is in de natuur, als je goed kijkt zie je toch ook de schoonheid en de belofte van het komend voorjaar er in.Wat te denken van deze oude bemoste perenboom in de tuin,Plaatje toch?
Ik vind het ook een maand voor kleine overzichtelijke werkjes, die ik altijd wel ergens in een laatje heb liggen, voor ooit, voor nu dus.....
Dit pakketje had ik ooit een gekocht op een N&D dag, hoesje voor je rolmes, of je bril.
En dit is de bovenkant van mijn bielzen tuinbank, misschien wel lekker zacht om op te zitten.....nou ja....Hij dateert nog uit de tijd van tuinarchitect Mien Ruysch,die de bielzen introduceerde in de tuin, en hij staat er vast al een dertig jaar.Iedereen had toen toch wel iets van bielzen in zijn tuin?
Zo gemaakt zo,n tasje, ik had nog van dat oude Franse linnen liggen wat er perfect bij paste, dat geeft een mens moed in de toch wel wat sombere januarimaand, dingen die snel resultaat geven.
Aan de haak kun je nog wat handigs hangen, je rol centimeter bijvoorbeeld.Dit is een hele handige, aan de ene kant staan de cm, en aan de andere kant de inches, gehad van Cuny.En ik heb hem nog een halsbandje gegeven.
Dit is de zijkant van diezelfde tuinbank, helemaal begroeid met prachtig bekertjesmos. Zo is er toch nog wel genoeg moois te zien voor wie er oog voor heeft.
Al is het maar hoe de mezen deze pindakaas soldaat maken, huisje gekocht bij intratuin vorige week, past mooi bij de berkenboom.Prachtig gezicht vanuit de serre,het lukt me niet om er een mees bij te fotograferen, ze eten een pot leeg in drie dagen......En ik kan niet wachten tot dit weer tot bloei komt.
Sneeuwklokjes,altijd weer heerlijk om ze boven de grond uit te zien komen, onze tuin staat er helemaal vol mee na zoveel jaren, we hebben ze echt overal geplant.Ik weet dat er soorten zijn die nu al bloeien, ik moet er nog even op wachten.
Goed weekend allemaal!Hier wordt er echt heel hard gewerkt door maar liefst drie stoere bouwvakkers.....lag eerst het halve huis met stof, nu het hele huis, hoe goed kun je het hebben als quiltster? en als dan ook nog het zonnetje schijnt.....dubbel plezier.

25 opmerkingen:

  1. Hi Jeannet, wat heerlijk dat je hele huis vol ligt met stof! 6 extra meters erbij om straks te vullen. Leuk die landelijke woonkeuken, met een grote tafel, met daarop gezellig bunzlau en emma servies (heb jij dat ook toevallig) en om het beeld helemaal compleet te maken. In diezelfde woonkeuken ook een gezellige mand met een quiltje erin. Met dat in het vooruitzicht kan elke quiltster toch stof van de verkeerde soort aan! Wat super dat er al wandjes gezet zijn. Hoelang gaat het nog duren die verbouwing? Geniet van je weekend en van het weer mogen uitslapen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Succes met je huis !
    Wat heb je snel een leuk tasje gemaakt !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat gaan ze hard met die aanbouw zeg. En wat scheelt dat gelijk hé? Je zou kunnen denken: 'wat scheelt nou zo'n klein stukje'. Maar wanneer je dat binnen bekijkt heb je er ineens een zee van ruimte bij.
    Je rolmes hoesje is ook leuk geworden. Best handig voor in de tas.
    Heerlijk dat de bolletjes alweer boven de grond komen... ik kan niet wachten tot ik weer sneeuwklokjes en crocusjes ga zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk dat hoesje. De verbouwing ziet er van buiten al goed uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja er zijn mooie plaatjes te maken in de natuur...
    en van lapjes..en van verbouwingen...gezellig weer bij je lezen....
    en stof ach..moet eerst erger worden voor het beter wordt ... moet je maar denken....straks een heerlijk plekje erbij....
    Hier vliegen de potten pindakaas er ook doorheen..
    Fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat heb je snel gedaan,leuk tasje.
    En de verbouwingen schieten aardig op.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hè....? Heb ik je stofjes gewonnen? Kan nie waar zijn Jeannet. Dat vind ik écht leuk. (win nooit iets)
    Ik heb even goed op je briefje gekeken of ik 't wel ben......
    Ik zal je niet teleurstellen, ik zal er iets leuks van maken.
    Heel hartelijk bedankt hoor.

    groet, Heleni



    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gefeliciteerd dames!! Van zo'n kadootje gaat je quilters hart toch zingen. (kan een hart zingen??) Leuk tasje , is een leuk idee voor de moederdagmarkt hier.... En sterkte met het stof!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heleni en Floor van harte met jullie lapjes. Ze zijn erg mooi!
    En jouw brillenkoker is ook leuk geworden Jeannet. Inderdaad lekker om af en toe iets te maken dat snel af is. Zeker als je zo in het stof zit. Maar het begint op te schieten zo te zien. Nog even en dan kun je genieten van een grotere keuken.
    Mooi ook die mosjes in de tuin . Zo heeft januari ook zijn bekoringen.
    Goed weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooie brillenkoker is het geworden! Die rolcentimetertjes met inch/cm zijn zeker handig (ik
    heb er zeker 4 van hier, ooit gekregen in het kleine
    breiwinkeltje, dus als je er nog een nodig hebt...).
    Januari...niet echt mijn maand, zeker niet met die
    grijze dagen van vorige week, maar nu schijnt hier
    het zonnetje een beetje voorzichtig, dat maakt het
    al een stuk leuker. Fijn weekend en groetjes van
    Ageeth.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ja hoor, wij hadden ook bielzen in de tuin en ik vind ze nog steeds mooi, alleen heb ik nu alleen maar een balkon.
    Leuk hoesje en die pindakaas heb ik hier ook buiten hangen en ze eten niet, maar vreten en het is zo'n leuk gezicht.

    Succes en sterkte met al die soorten stofjes, hoe dan ook, het gaat beide mooi worden.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een prachtig lente tasje. Ik hoop dat we hier ook gauw de sneeuwklokjes zullen zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. hallo jeannet,laat ik nu ook zo'n mooi miss kissy hoesje voor mijn rolmessen hebben gemaakt,ben er net als jij heel blij mee.wat ziet de verbouwing er al mooi uit,een top team heb je aan het werk. ik kan ook niet wachten om een paar sneeuwklokles in een mooi vaasje te zetten(traditie). tot gauw! hanneke

    BeantwoordenVerwijderen
  14. wat een leuk etuitje he! ik heb het 1,5 jaar geleden ook gemaakt, maar weggegeven. voor mezelf moet ik het eigenlijk ook nog eens maken...

    http://myprettycorner.blogspot.nl/2011/06/regen-regen-en-nog-eens-regen-rain-rain.html

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Geinig geworden dat etuitje en ja die kleine dingen houden er de lol in, al is het met het zonnetje nu best uit te houden! Mooi al die begroeiing in je tuin, hier wordt het mos van de daken gepikt door de vogels, dus uitkijken geblazen! Nee nog geen sneeuwklokjes, maar wel al dikke knoppen in de klimhortensia en overal groene puntjes van de vroege narcissen! Heerlijk die belofte voor de lente! Fijn weekend, knuffel
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Leuk tasje heb jij gemaakt, en geniten naar al jouw mooie foto's kijken

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hallo Jeannet!
    Wat leuk dat ik die mooie lapjes gewonnen heb!!!!! Dat is echt een verrassing.
    Ik ben altijd wat laat met blogs lezen, maar kreeg een mailtje van Ria die schreef: wat leuk dat je de lapjes gewonnen hebt. Kan je nagaan. Maar ik ben er heel blij mee en ik ga ze lekker gebruiken in een antieke quilt die ik nog ga maken over een tijdje.
    Jij bent trouwens de eerste quiltster op de wereld volgens mij die schrijft: "heerlijk om wat minder lapjes in huis te hebben".
    Tja daar kan ik me nou niets bij voorstellen.
    Leuk geworden je hoesje voor het rolmes en die bielzen tuinbank lijkt me een plaatje.
    Een monument voor Mien zou ik zeggen.
    Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ehhh, Floor...ik had het niet over lapjes, maar over STOF.......en dat heb ik nu dus wat minder in huis, tis maar hoe je het leest...(lol)

      Verwijderen
  18. Gefeliciteerd winnaressen!!! Leuke lapjes!Wat een leuk tasje heb je gemaakt!!! En succes met je huis met stof.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat een gezellig blogje heb je er weer van gemaakt, erg leuk dat tasje. Fijn dat de verbouwing al zo vlot verloopt!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Dat wordt potten pindakaas inslaan. Hier doen we er langer mee, maar in een nieuwbouwwijk zijn natuurlijk meer aanbieders van pindakaas en vetbollen. Leuk tasje. De winnaressen gefeliciteerd met de stoffen.
    Fijn weekend,

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Dames gefeliciteerd. Wat heb je een leuk hoesje gemaakt. Fijn dat de verbouwing zo voorspoedig verloopt.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Leuk tasje voor je rolmes en handig.
    Fijn dat de verbouwing goed gaat en stof is zo opgeruimd!
    Fijn weekend, Evelyne

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een leuke tasjes. En de natuurfoto's wat zijn die mooi zeg!
    Groetjes Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Aaaaaahhh niet gewonnen... ooooh wat erg ;o)
    Zal toch eens op jacht gaan naar waar die mooie lappies vandaan komen!
    Thx voor de dubbele kans,

    Liefs Plien

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.