Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen ( op een wieletje) beest en beestje, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van al mijn gemaakte quilts.

maandag 7 januari 2013

Stof en stof

Een van mijn Favoriete stofontwerpsters is Judy Rothermell, alleen haar naam klinkt al zo grappig, en dat zijn haar stoffen ook. Ik geloof dat ze ieder jaar twee series ontwerpt, en ik vind ze altijd weer mooi, ze vallen nooit tegen.
Van zo,n stapeltje stofjes gaat de zon in je hart schijnen en dat hebben we wel nodig met deze grijze dagen? Dat haalt toch iedereen meteen uit zijn quitdip voor zover je die dan zou hebben natuurlijk.
Ik koop dit soort series vaak overzee.Het enige minpuntje is dat je wel altijd per halve yard moet bestellen, althans, waar ik ze bestel dan.Ik heb zelf eerlijk gezegd liever veel verschillende stoffen in kleinere hoeveelheden.
Nou moet dat voor een quiltster eigenlijk geen probleem zijn, en dat is het voor mij ook niet hoor, ik heb ergens in den lande een "zus hamster"wonen, en laten we nou dezelfde smaak hebben, dus tja.....dan wordt de buit gedeeld en "vliegt de vlop" met gezwinde spoed via de TNT naarvMartine.
Dit vond ik ook weer zo leuk, prachtige serie, en die was ter gelegenheid van de 25 ste collectie van judy speciaal verpakt in een soort halve layer cake zakje,wat zal ik daar eens van gaan maken? 
Deze misschien? Uit de quiltmania van september/oktober 2012, nr. 92, true lovers knot, de naam alleen al, dit lijkt me er heel mooi voor......helemaal scrappy en gezellig,weer eens wat anders dan sterretjes en hartjes en mandjes.En dit zit er dan in zo,n zakje.....echt 25 totaal verschillende printjes.
En hier is nog zo,n prachtige foto van die 25 ste university, Mjammie........Je zou toch haast denken dat ik aandelen had, of nee, je zou spontaan zelf een winkeltje beginnen om al die mooie rollen in je handen te hebben, ik weet niet of ik wel wat zou kunnen verkopen, zo,n hebberd als ik ben.......
De bedoeling van dat zakje stof is om aan een wedstrijd mee te doen en een quilt te maken van stoffen van Judy. Ik geloof dat het alleen in Amerika leeft, ik heb er hier nog niets over gelezen,maar de stofjes zijn er niet minder mooi om.
Dit zijn de journals, een serie van vorig jaar. Voor mij absoluut een favoriet!Het blijft mooi, en vooruit, om jullie ook kennis te laten maken met Judy, voor zover je dat nog niet had gedaan, een give away van twee pakketjes van tien soorten lapjes van 10 x 55 cm van de journals. Laat een berichtje achter en vertel waarom je ze zo mooi vind of wat je er van wilt maken,volgers ( of diegenen die het worden) doen automatisch twee keer mee.Vrijdag is de trekking!
En om over het andere stof te praten......als het goed is, ( altijd afwachten......hij zou vandaag al gekomen zijn....) komt morgen de aannemer die samen met manlief een stukje aan het huis gaat bouwen, dit hoekje van 6 vierkante meter komt bij de keuken, dat raam wordt twee meter naar voren geplaatst, en de linkermuur met het kleine raampje wordt doorgebroken naar wat nu de eetkamer is, zodat we een grote leefkeuken krijgen, en voor dat het zo ver is, tja....dat gaat stof geven.........Uche, uche, uche.....
De vloer is al gearriveerd..........daar kunnen we ons vast op "uitleven"wordt vast nog vervolgt! 

85 opmerkingen:

 1. Prachtige reproductie stoffen Jeannet. Ik hoef jou niet uit te leggen waarom ik graag mee doe met de give away. We hebben tenslotte veelal dezelfde smaak.
  En met dat stof is het even doorbijten, of stofhappen eigenlijk maar als het eenmaal klaar is zul je zien hoeveel plezier je ervan zult hebben. Tot die tijd sterkte met het stof. Fijne dag en groetjes Berna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie stoffen Jeannet, Ik zou ze op de schoorsteenmantel leggen. groetjes Franny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. geniet straks van je ruimte, van het stof daarvoor hoef je minder te genieten. Poets maar snel weg.
  En de stofjes, graag win ik ze en dan zou ik ze gebruiken voor een poppenquiltje wat ik weer eens wil maken........

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige stofjes. Ik zou er een klein quiltje van maken. Een van de quiltjes van Jeanneke en misschien wel twee. Prachtige stofjes.
  De keuken wordt zo ook mooi. Wat een ruimte zal dat geven. Succes met stofhappen :)
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die verbouwing zal al veel stof geven Jeannet maar kan niet op tegen de stofjes van Judy , die ik zou gebruiken in mijn sterren quilt .
  Groetjes Rita M

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben blij dat je weer verhaaltjes schrijft op je blog. Van de stofjes zou ik een poppenquiltje proberen te maken.
  Groetjes, GeaZ

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De stoffen van Judy zijn inderdaad super, ze krijgt het altijd weer voor elkaar om steeds weer gave collecties te ontwerpen. Als ik op een beurs bijvoorbeeld stoffen koop, en ik vouw ze thuis open, blijkt het zeer regelmatig een stofje van haar te zijn, dus het is helemaal mijn smaak. Ik doe natuurlijk graag mee aan je leuke giveaway, want dit is ook een perfecte maat voor mijn sterrenquilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja, waarom zijn de stofjes van Judy zo mooi. Nou vooruit dan maar, omdat ze echt een ouderwetse, maar warme sfeer uitstralen zonder oudbollig te zijn. Mocht ik je give-away winnen, dan zou ik de stofjes gaan gebruiken in een quilt die ik maak naar aanleiding van een patroon in het boek Civil War Legacies. Een lekker scrappy quilt waar nog wel meer Civil War stofjes in passen dan ik al heb...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik, als fan van Judy Rothermel heb zitten "kwijlen" bij al die mooie typisch Judy dessins en kleuren.
  Ik maak mijn Varia-Hex nu ook voor een groot deel met haar stofjes!
  Ik zou graag aan de give-away meedoen, want je kunt geen variatie genoeg hebben, zeg maar.
  Heerlijk zeg, straks in een woonkeuken te zitten!
  Ik geef me op als volger, als het lukt, want dat ging de laatste tijd hier en daar niet gelijk goed.
  Groetjes Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige stoffen weer, Jeannet. Echt een verwenpakketje! Ik ken de stoffen van Judy van de CWC quilt en ze vervelen nooit om mee te werken. Sterkte met de verbouwing! Uit ervaring weet ik dat het stoffig wordt, maar het resultaat is fantastisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtige stofjes, het is inderdaad iedere keer genieten als je weer stofjes van Judie tegenkomt. Als ik de give away zou winnen dan verwerk ik de stofjes denk ik in mijn mandjes quilt daar zitten al een paar Judie stofjes in dus daar zouden de stofjes zich denk ik prima voelen.
  Sterkte met de verbouwing, een hele klus denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het zijn echt hele mooie kleuren en printjes, wat ik ervan zou maken weet ik nog niet. Van genieten in ieder geval wel! Hopelijk kun jij snel gaan genieten van een ruime leefkeuken, wat een leuke tegels voor de vloer trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vindt het ook altijd zo'n mooie stoffen. Als ik stoffen uitpak bij Atelier Salgarollo, dan kan ik de verleiding moeilijk weerstaan om er een lapje van mee te nemen. Veel succes met de verbouwing!!!
  Groetjes, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 14. OH , die lapjes , wat een droom. Ik ben ook zo'n fan van haar. bestel wel bij Fabric Shack ,dat adres heb ik via jou van Conny. Daar kun je wel kleinere lapjes bestellen. Ik wil echt heel graag winnen, ben ook volger dus tel voor twee. Ik zeg het nog maar even dat je het niet vergeet........
  En ja stof , vreselijk. Ik heb dit jaar een nieuwe keuken gekregen, wekenlang met stof geleefd en stof komt echt overal. Goed je lapjes beschermen maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en dan al een give away. Leuk hoor Jeannet. Ik ken de stofjes van Judy niet maar 'k vind ze heel mooi. Ik zou, met wat bijpassende stofjes van mijzelf, er de quilt "stripes in the night" uit Quilt & Zo nr 18 van maken. Enne, veel succes met de verbouwing!
  Groetjes Géa

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuke giveaway, ik doe graag mee en ben ook volger. Ik vind zelf de stofjes van haar altijd waanzinnig mooi, ze stralen echt warmte en gezelligheid uit, dus ik kan het helemaal snappen dat je deze stofjes graag koopt.
  Succes met je verbouwing dat zaal heel fijn zijn als je keuken straks een stuk groter is.
  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Geweldig de stofjes van Judy, Je kan als je behebt bent met het quiltvirus nooit genoeg lapjes hebben, eerst een poosje naar kijken en kwijlen en fantaceren wat zal ik eens... snuffelen in boeken en quiltmania en langzaam aan ontstaat een passend beeld, deze lapjes lenen zich naar mijn idee uitstekend voor een quilt uit het boek van An Moonen als voorbeeld mijn handen jeuken om te beginnen.Je begrijpt ik doe graag mee. groetjes Geraldine.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh wat heerlijk dat je een grote keuken krijgt Jeannet. Tja, dan moet je even slikken wat dit soort stof betreft.
  Om te watertanden, zó mooi, je nieuwe stofjes.
  De journals van vorig jaar zijn ook super.
  Ik wil eigenlijk best wel meedoen, omdat ik over het algemeen van de bloemetjes ben, en deze dessins en kleuren eigenlijk helemaal super vind. Ik wil het roer wel eens omgooien en wie weet.......

  gr.Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Gek is dat,zelf koop ik deze stofjes dus nooit en als ik jouw quilts zie ben ik er altijd weg van, kan ze blijkbaar niet goed in mijn hoofd gebruiken (nu ja, beetje vreemd uitgedrukt, maar je begrijpt het vast wel!) Maar ik vind deze dus weer echt te gek, dus ik doe graag mee en zit vanaf nu tot vrijdag te duimen! Grijns! Sterkte met de verbouwing, maar je krijgt er echt een gave keuken voor terug! Knuffel
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oh kwijl,... wat een prachtige stoffen,.. Fijn dat je er weer bent met je verhaaltjes,..

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Gezellig weer een Give Away.
  Ik hoef niet te vertellen dat ik een liefhebber ben van deze lapjes.
  En wat heerlijk Jeannet dat je een grote keuken krijgt.
  Jaloers!!!! Niets gezelliger dan met z'n allen om de keukentafel zitten.
  Best stofbijten voor het zo ver is maar jij hebt vast wel een DH die je helpt.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Prachtig zijn deze stoffen, gebruik er nu ook wat in de quilt die ik aan het maken ben!! Toevallig vanmorgen nog naar dat leuke pakketje gekeken bij een internetwinkel en bedacht dat je er een leuk klein medaillonquiltje van kan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. hallo Jeanette
  wat een schitterende stofjes laat je ons zien, ik zit hier heel hebberig te kijken, zo van die wil ik allemaal wel, want ben pas beginner en heb nog niet zoveel stofjes. Die jij hier laat zien sluiten goed aan bij mijn nieuwste lapjes voor een later dit jaar te starten project, vooral de beige en bruine lapjes van de eerste foto. Ik ga dit project namelijk maken in voornamelijk groen, beige en bruin
  Dus ja, ik kom graag in aanmerking voor je give-away geschenk
  groetjes
  Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Oehoe wat een mooie Give Away Jeannet,ik zou hier graag aan mee doen! En wat leuk dat je zo'n groot stuk erbij krijgt aan je keuken. 'T zal een hoop stof doen opwaaien.
  Fijne dag, groetjes Meta

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een prachtige stofjes heb je in huis! Heerlijk om zo af en toe weer eens te aaien en opnieuw te rangschikken.
  Ik word al onrustig van mijn eigen voorraad (hoewel die niets voorstelt als ik jou zo lees), dus ik ding NIET mee naar de give-away en helemaal geweldig als je iemand daar blij mee kan maken!
  Sterkte met de (onegwenste) stof van de verbouwing! groejes, Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Oooh, die stofjes zullen perfect passen in mijn sterren quiltje, waar ik net mee begonnen ben en nog stofjes voor spaar.
  En succes met de verbouwing.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Whaaaa Jeannet....je hebt weer eens een te gekke give away en nog wel met van die leuke ala Jeannet style stofjes....want om heel eerlijk te zijn vind ik het altijd zo onwijs knap dat je zulke mooie stofcombinaties kan maken. Ik heb daar een beetje stofangst in. Dus wat zou ik heeeeel graag een pakketje van deze ala Jeannet style stofjes willen winnen zodat ik een quiltje ala Jeannet style kan maken!

  Groetjes
  Tertia

  BeantwoordenVerwijderen
 28. De stofjes zijn net als jij warmte dat straalt ook uit je quilts als ik ze zou winnen dan word het een scrappy quilt .
  fijne dag Ineke D

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een mooie Give Away.
  De stofjes passen uitstekend in mijn civil war quilt, dus ik doe graag mee.

  Groetjes,
  Gerrie.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Zo'n verbouwing geeft heel veel stofjes en niet zo mooi als de stofjes die jij laat zien, wat een mooie heldere leuren, ik doe dus heel graag mee.

  Groetjes
  Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een prachtige stoffen zijn het. Ik zou de stofjes gebruiken om en mooi quiltje te maken voor mijn quiltrek dat ik voor mijn verjaardag heb gekregen. Veel succes met de verbouwing.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Alles goed Jeannet? Zo lang niets van je gehoord. De stofjes van Judy zijn geweldig. Ik heb er aardig wat verwerkt in de CW quilt. Ze voelen ook fijn om mee te werken. En dan die kleuren, vooral dat oud blauw is zó mooi!
  Veel succes met de verbouwing en vooral het schoonmaken van de plavuizen. Zag op FB dat Jorrit zich erover ontfermt.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat een prachtige stofjes. Die halen een mens inderdaad uit de quiltdip. En een mens zonder quiltdip is een gelukkig mens! Dus ik doe graag mee in de tombola van het geluk. Ben ook heel benieuwd hoe de keuken er uit gaat zien. Veel succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Dat zal een hoop stof doen opwaaien die verbouwing! Wat een snoepdoos die lapjes van jou, mjammie, je weet ze altijd weer prachtig bij elkaar te zoeken.
  Lief dat je wat weg wilt geven, leuk voor een kleine poppen quiltje van Kathleen Tracy, ik waag graag een kansje!
  groetjes, Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Prachtige Give-Away
  Ik doe mee...

  Samen met de stofjes die ik nog heb van mn Farmers Wife zou ik iets scrappy-achtigs maken denk ik.
  En over de verbouwing, hier in de omgeving zeggen we dan:"T moet eerst warre wil t reeje"
  (vertaling, T moet eerst een rommeltje worden voordat t weer mooi kan zijn)

  Groet,
  Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Prachtige stofreeksen heeft ze telkens weer.Ook ik hou er erg van en bestelde ze ook al overzees.
  Als je een halve meter teveel vind kun je misschien met 2 of 3 de aankoop doen.Heb ik nog gedaan.

  Leuk je give away ,wil heel graag meedoen voor deze supermooie stofjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Wat een prachtige stofjes zijn dat!
  Weet je dat ik nog nooit van deze ontwerpster gehoord heb?
  Maar de stofjes heb ik wel eens langs zien komen.
  Ik vind ze heel erg mooi, omdat ze zo lekker ouderwets zijn, echt mooi voor antieke quilts.
  Daar zou ik ze dan ook voor gebruiken als ik ze win.
  Doe eigenlijk nooit mee, maar deze keer zou ik het heel leuk vinden om ze te winnen.
  GRoetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Dat is een mooi "hoekje keuken" dat je erbij krijgt.
  Mooi patroon heb je voor die prachtige stofjes uitgekozen. Jou kennende ben je er vast al aan begonnen :) Met jouw giveaway zou ik ook wel eens met deze prachtige stofjes willen werken.
  Succes met de uitbouw. Groetjes, EllyvD

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Het zijn prachige warme kleuren die zij gebruikt. Ik zou ze gebruiken bij het werken aan mijn dear jane blokken. Voorlopig voor 2013 mijn droomquilt no. 1 om aan verder te werken. Groeten lia.vandenbrand@live.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 40. wat fijn dat je weer terug bent in blogland. mijn vaste maandag en vrijdagritueel: kopje koffie met Jeanet, kan zo weer doorgang vinden. Ik vind haar stofjes ook erg mooi en doe graag mee met e giveaway. Hartelijk groet. Rita F

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Wat een prachtige stofjes! Ben gek op dit soort stofjes en kleuren. In combinatie met m'n Farmers Wife restjes kan het echt iets moois worden. Dat zal ongetwijfeld ook met jouw keuken zo zijn. Even doorbijten maar. Vind het erg gezellig dat je weer terug bent in blogland!
  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Ha, Jeannet, geen verhuisplannen meer begrijp ik uit de voornemens oms je keuken wat groter te maken. Maar wellicht een investering voor na de recessie wanneer de huizenmarkt weer wat aantrekt. Wel lekker trouwens een woonkeuken, gezellig!
  Fijne dag nog, lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Wat spannend, een nieuwe leefkeuken, dat zal mooi
  worden! Daar moet je het "verkeerde" soort stof
  vast wel voor overhebben. En die andere stof, dat
  is de "goede" soort stof, absoluut mijn smaak, alles
  van Judy. Helaas is de voorraad hier nog niet zo
  groot als bij jou, dus een kleine aanvulling is
  altijd heel erg welkom. Ik vind ze in ieder geval
  prachtig!
  Groetjes van Ageeth

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Wat fijn te zien dat je het bloggen weer opgepakt hebt. Zoals ik al vertelde hadden we hier allemaal de griep dus ik ben nog niet eerder wezen kijken in blogland, maar ik heb net je verhaaltjes even terug gelezen.
  Wat zijn ze mooi die lapjes van Judy Rothermell hé? Het is ook mijn favoriete ontwerpster hoor. Wanneer ik lapjes ga bestellen, kom ik op de één of andere manier ook altijd weer bij haar terecht. Bij Fabricshack kun je trouwens ook 1/8 yard bestellen als je dat wilt. ;-)
  Wat heerlijk dat jij een woonkeuken krijgt... dat is ook een grote wens van mij hoor!!!
  groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Ik ben op dit moment nog stofjes aan het verzamelen om (ooit) Civil War Diary Quilt te gaan maken. Daar zouden ze erg goed bij passen, dus ik doe graag mee.
  Succes met de verbouwing. Toch jammer dat zoiets altijd stof van de verkeerde soort oplevert.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Graag doe ik mee aan je giveaway Jeannet. Wat een leuke stofjes. Ik ben nog maar sinds kort besmet met het quiltvirus maar zou hier graag een quiltje van maken voor het antieke poppenbedje wat ik heb gekregen via een dierbare tante.
  En wat was Quackjeswater gisteren mooi met die zon tussen de bomen glinsterend op het water. Mijn zus en ik hebben genoten en gelachen terwijl we tot onze enkels in de modder stonden!
  Sterkte met de verbouwing!

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Ik doe ook graag mee, Jeannet, want ik ben ook helemaal weg van haar stofjes. ik gebruik ze voor mijn 'Memories of Balmesh' quilt (in wording), en daarna voor andere antieke quilts.
  Ik weet niet hoe ze het doet, maar haar stofjes zijn altijd weer mooi! Ook ben ik benieuwd waar jij ze voor gaat gebruiken.
  Succes met het andere 'stof'!

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Hoi Jeannet,
  Graag wil ik ook mee doen aan het 'weggevertje ';-).
  Prachtige stoffen die repro's, ik heb van de serie van vorig jaar een paar lapjes. Nu heb ik al heel lang in mijn kast het boekje genaamd : Twenty little patchwork quilts staan en daar moet ik nu echt eens een leuk quiltje uit gaan maken en dan misschien wel met jouw lapjes gecombineerd met wat lapjes van mezelf?

  Succes met de verbouwing en al het stof en rommel wat daarbij te pas komt ! Maar ook wel weer erg fijn om je mannetje gezellig om je heen te hebben.
  Groetjes,AnitaA

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Wat een prachtige stofjes. Ben nog maar een beginnende quiltster en merk dat ik een soort van "tik" begin te krijgen. Een tik die bij jullie al bekend is. Overal in huis vind je dan ook stapeltjes met lapjes, op tafel, op bed, op het logeerbed. Voor dit stapeltje weet ik ook nog wel een plekje. Hahaha... Wat ik er van zou gaan maken. Geen idee. Misschien een tafelkleedje. Trouwens wat is de aanblik van je blog gezellig geworden.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Hallo Jeannet, wat een mooie stofjes. Ik zou er denk ik een klein quiltje voor maken wat precies tussen onze twee ramen zou passen. Daar heb ik een smalle strook muur en die is zo leeg.... ;-)
  Maar succes met de verbouwing en zeker met het verzinnen van de quilt wat vast weer een prachtstuk zal worden! Trouwens waar koop je dan die stofjes overzee?
  Groetjes Joke de Ruijter

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Hoi Jeannet,

  Nou veel sterkte bij de verbouwing. Leuk hoekje krijg je er zo bij! Dus toch gedaan.
  Ik had je juist van de week op koffievisite willen vragen,na alle drukte van de vakantie.
  Wellicht hoor ik nog van je?
  Groetjes Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Een gezellige give away :D, zoals je al zei, het zonnetje gaat er van schijnen. Waar ik ze voor zou gebruiken...... eerst een poosje aaien, daarna misschien voor mijn hartjes of de omablokken.

  Sterkte met de verbouwing, extra ruimte is altijd fijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Hallo Jeannet,
  Graag doe ik mee met je verloting. Ik hou heel veel van de lapjes van Judy. Soms koop ik ongezien een lapje en kom er dan later achter dat het toch weer uit haar collectie is. Ik zou ze gebruiken voor mijn Farmers Wife of mijn vingerhoedjes, of driehoekjes of, of, of. Je kent het waarschijnlijk wel. Ze zouden in ieder geval niet in de kast blijven liggen, dat is zeker.
  Groetjes, Anja H

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Tja, een Give Away en zeker zo'n mooie levert een berg aan reacties op. Je weet wel dat dit ook helemaal mijn stofjes zijn. Ik hoop dat mijn winst bij Martine wat van die stofjes zal opleveren. Martine is tenslotte jouw stofmaatje, dus ik hoop..... hihi, erg hè. En nu ga ik hier ook weer zitten hopen, want oohhhh, wat zijn die stofjes gaaf. Wil je mij eens vertellen waar jij altijd bestelt of is dat heel erg geheim? In het kader van dat na-aperige gedoe van mij zou ik me dat voor kunnen stellen, van de andere kant "ons kent ons" en jij weet wel hoe het zit bij mij.
  Ben trouwens hartstikke benieuwd naar die leefkeuken van jou. Misschien moet ik in de zomer eens een poging wagen om helemaal naar dinges (Rockanje?) te komen, moet dan wel met OV, dus dat gaat een megaproject worden LOL

  Doei Jeannetje, liefs van Inge.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Ik doe graag mee want stof kan een mens wel gebruikten, ik begin volgende week aan een beginners cursus quilten dus wie weet.
  Groeten ELza.

  BeantwoordenVerwijderen
 56. wat een prachtige collectie stoffen: kijk, daar wordt je nu blij van in deze tijd van grijs, grauw weer!!
  sterkte met de verbouwing, zo begin je het nieuwe jaar goed in ieder geval!!!
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Oei, wat een mooie stofjes!!
  Tegenwoordig vallen mij deze stoffen steeds meer op, de kleuren en motiefjes zijn zo goed te gebruiken in antiekerige quilts.
  Mmmmm, erg verleidelijk, Jeannet!

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Ik heb altijd veel gehandwerkt en genaaid. Ik houdt erg van stoffen en garens. Ik geniet dus van de mooie foto's met prachtige stoffen. Vanwege 'tijdgebrek' ben ik niet echt aan quilten toegekomen (na mijn pensioen, haha). Het enige quiltje wat ik ooit heb gemaakt, is een kerstquilt in de logcabintechniek. Ik zie op diverse blogs prachtige quilts en het begint steeds meer te kriebelen. Dus niet wachten op mijn pensioen, maar nu. Jouw stoffen dagen mij uit. Vanwege mijn onervarenheid zou ik er een eenvoudig quiltje van maken met vierkantjes en of driehoekjes.
  Ene wat de andere 'stof' betreft, die is maar van tijdelijke aard. Als die is opgetrokken dan geniet je van een prachtige keuken. Succes.
  Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Ik vind de stofjes prachtig. Doet me denken aan de oude tegels die nu weer vintage zijn. Nu ik niet meer werk en wat meer tijd heb, weet ik wel wat ik ermee zou doen :-))
  groetjes
  Gratienne

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Leuke stofjes Jeannet. Ik zit al een poosje te denken aan een civil war quilt. Wie weet???
  Groetjes Marja V.

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Ahhhhh mag ik ook meedoen ze zijn zooo mooi en ik,zou ze gaan gebruiken bij mijn dancing dollies
  Gaaf dat je dit doet.

  Groetjes

  Wietske

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Ai... hebberd als ik ben wil ik heel graag meedingen naar de prachtige stofjes en hoewel ik je la heel lang volg deed ik dat altijd heel stilletjes... maar voor zo'n prachtig pakketje kruip ik uit mijn schulp en heb ik me aangemeld!
  Ze zijn prachtig (had ik dat al gezegd? *Ü* ) en van het pakketje zou ik heel egr graag voor mijn verre broertje (hij woond ik zwitserland) een quilt maken... Ik heb al een patroon op het oog (de "emma" uit quilt en zo) en met zulke mooie lapjes (... ;o) ) wordt het maken een feest!

  Liefs Plien

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Hoi, jaaa ik wil natuurlijk ook een gokje wagen.
  Heb toevallig net 2 nieuwe patronen besteld. genaamd Green tea & sweet beans en broken glas van Jen Kingwell. Ik krijg ze morgen waarschijnlijk binnen. Heb al in mijn voorraad gesnuffeld en ga waarschijnlijk totaal andere kleuren gebruiken. Ik vind het wel grappig dat jij ook zoveel stof verzameld. En dat bedoel ik in de goede zin van het woord.
  Groetjes Willie

  BeantwoordenVerwijderen
 64. I love all of her fabrics--so beautiful in scrap quilts! Enjoy!

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Wat een geweldige lpajes heb je weer aangeschaft en dan ga je ook nog lapjes weggeven ! Weet je het zeker? Krijg je daar geen spijt van ? :-)
  Uiteraard wil deze spuit elf ook graag een kansje wagen en op de vraag wat ik ermee zou maken, hoefde ik niet lang na te denken. Ik zou er een poppenquiltje van maken uit een van de boeken van Kathleen Tracy. Ik heb alle boeken maar heb nog nooit een poppenquiltje gemaakt ... oeps !! Terwijl ik ze ZO leuk vindt, wat zit een mens toch raar in elkaar nietwaar?
  Ik ben trouwens heel benieuwd of je die quilt uit de quiltmania gaat maken, hij is wel mooi hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 66. O wat doe je me aan. Deze zijn weer zo mooi en dan de True Lovers Knot daar viel ik ook voor als een blok, ben al stoffen aan het verzamelen. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik een enorme fan ben van Judie. Succes met de verbouwing en veel plezier met het patroon en de lapjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 67. Oh daar worden we hebberig van! Humm waar zou ik ze voor gebruiken? Jane is zo goed als klaar (waar je overigens al dik in zit). Ik denk voor in mijn away from home quilt. Of in Sue's antique quilt, of voor...... De heb! Om te aaien ..... Of net voor dat ene moment wat er nu nog niet is, maar ervast ineenszal zijn. Dus ja ik doe mee! Oh en als je hamster zus nu Es' niet wil...... Dan wil ik wel! Zeker als t rothermel lapjes zijn. En die verbouwing, wow! Nu natuurlijk niets aan, alleen maar veel werk, maar strakjes..... Suc6 en tot vrijdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 68. Hi Jeannet,

  heerlijk om weer een berichtje van je te lezen. Natuurlijk doe ik ook mee met je lapjes loterij. Ik ken het label niet, ach ik weet nog zoveel niet van quilten geloof ik hihi. Maar ze zien er prachtig uit. En wat er van te maken? Geen idee, ik ben inmiddels helemaal mal van appliqueren dus een combi van blokken denk ik zomaar. Groetjes en fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 69. Prachtige stofjes Jeannet, fijn dat je die bestelling met iemand kan delen. Aan de give away doe ik graag mee. Omdat ik moeite heb met stof kiezen is het quilten nooit iets geworden en ben ik niet verder gekomen dan mijn eerste cursusquiltje. Jij hebt een mooi pakketje gemaakt, dus kiezen hoef ik nu niet.
  En even door het andere stof bijten, dan heb je er een fijne keuken voor terug.
  Fijne week,

  BeantwoordenVerwijderen
 70. Iedere keer als ik in een quiltwinkel kom denk ik: kies nou eens iets anders dan die reproductiestofjes, maar het lijkt wel alsof ze
  aan me vastplakken!Zo mooi en dan die "gedekte" kleuren! Ik word er zo blij van. Judy Rothermell, Barbara Brackman, ik wou dat ze mijn buurvrouwen waren.
  Toch zie ik bij jou vaak lapjes die ik nog niet ken, vandaar dat ik graag mee wil doen aan jouw give away.
  Mocht de kast van jouw hamsterzus ooit vol raken dan wil ik graag de overzeese stofjes met je delen.
  Hartelijke groet,
  Els.

  BeantwoordenVerwijderen
 71. Op het fotootje zie mijn Burntquilt ,helemaal van rode Judy Rothermel stofjes.Dus ja ,ben verslaafd aan Rothermel stofjes en waag dan ook graag een kans om eens een medaillonquilt van haar stofjes te maken

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan jammer genoeg je blog niet vinden Marianne, want het fotootje lijkt prachtig!!

   Verwijderen
 72. wat een mooie stoffen.
  Ik vind sowieso jouw kleurencombinaties altijd mooi.Ik doe graag mee aan je give-away.
  Mocht ik winnen dan ga ik er een miniquiltje van maken uit het boek van Kathleen Tracy. (heb het boek, maar nog nooit iets uit gemaakt....)

  BeantwoordenVerwijderen
 73. Ik lees al heel lang mee met je blog, maar zal nu eens reageren. Wat een prachtige stofjes! Daar wordt ik ook meteen v'liefd op. Ben benieuwd naar het patroon wat je voor deze stofjes gaat gebruiken. Zal vast wel weer heel mooi worden. In ieder geval veel plezier met maken. Groetjes, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 74. De sfeer die deze stoffen uitstralen, zo warm, lijkt me leuk om er een poppenquiltje van te maken voor mijn kleindochter. Veel plezier met de verbouwing van je keuken.

  BeantwoordenVerwijderen
 75. Prachtige stoffen de Civil War Journals; en een erg leuke give away! Doe niet mee met de verloting hoor, want deze serie ligt bij mij in de kast... voor ooit! Succes met de verbouwing, groetjes Nardy

  BeantwoordenVerwijderen
 76. Wat een leuke give away. ik ben blij dat je weer blogt. je verhalen zijn altijd erg leuk om te lezen. De stofjes zien er erg leuk uit, en Barbara Brackman heeft weer een nieuwe Block of the week......
  Ik zal meteen ok officieel volger worden!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 77. Hallo Jeannet,
  ik loot graag mee! Het zijn mooie printjes, en bij zo'n serie past het bij elkaar. Dat is voor een beginner erg handig.
  Ik zou een quilt met driehoekjes willen maken, om goed te oefenen met precies en netjes te werken. En natuurlijk met de Singer Featherweight!
  Sterkte met de verbouwing, hang natte lakens in de deuropeningen en pak zoveel mogelijk kasten en apparatuur in plastic in...stof is bijna nog erger dan water! Maar je krijgt er heerlijk veel ruimte bij!
  Groetjes, Francis.

  BeantwoordenVerwijderen
 78. Hallo Jeannet,
  Ook ik wil `n gokje wagen!!! mooie stofjes.
  Verbouwings stof dat is niet fijn, maar als het af is dan ben je zo blij.
  m.vr.gr.
  Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 79. O ... Jeannet,
  Wat zouden de verschillende stofjes nog een laatste steun ! in de rug zijn voor de bouw van mijn laatste huisjes ;o))
  Toch nog een paar nieuwe lapjes, die nog niet in de andere huisjes voorkomen :o))
  Civi War stofjes en andere motiefjes uit vervlogen tijden ...

  Veel succes bij de verbouwing hoor !!!

  Groetjes,
  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 80. Dag Jeannet ,geniet altijd erg van het lezen van je blog,reageren doe ik zelden maar nu met deze moo ie stofjes kan ik het niet laten ..en leuk dat je zo veel reacties krijg ,ben benieuwd hoor groetjes Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 81. Hallo Jeannet, Wat leuk zo'n kadootje. Heb zelf een bakje met kleine reproductie lapjes, ga er de Sal van temeculaquilt van maken. Deze afmetingen zouden prima dienst kunnen doen als sashings, mijn lapjes zijn er te klein voor. Ik doe dan ook graag mee met de verloting. groetjes Dini

  BeantwoordenVerwijderen
 82. Dag Jeannet,

  Wat een super mooie kleuren, ik zou daar denk ik toch een heel mooi poppen quiltje van maken.
  Fijn weekend en warme groet,
  Carla.

  BeantwoordenVerwijderen
 83. Thank you for putting a google translate gadget on your blog. I've had a very nice visit, looking at your beautiful blogs, your quilts, your animals, and your outdoors. Lovely. Thank you.

  BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet