Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 1 februari 2013

Inspiratie

Ik zie dat wel meer boven berichten staan, inspiratie, wat is dat eigenlijk? Waar wordt een mens door geïnspireerd  Eigenlijk worden we de hele dag door allerlei prikkels van buitenaf geïnspireerd tot de dingen die we doen en maken en tot wie we zijn.
Door mooie plaatjes en kleuren en texturen, dit is de inhoud van het stopwolkistje van mijn oma, wie stopt er nu nog sokken? Niemand toch zeker? hoewel het eigenlijk weer zou moeten natuurlijk, want een zelfgebreide sok is te dierbaar om zomaar we te gooien als er een gat in zit.
Ik wordt vaak geïnspireerd door bloemen, een huis zonder bloemen is iets wat ik me niet kan voorstellen, een huis zonder tijdschriften (helaas) ook niet..........De quiltmania was weer heerlijk, en de Ariadne.......daar werd ik geïnspireerd door een stoel......De J104 Hay.....hoe gek kan je het hebben...hebben....ja. dat is wat ik wil........ hebben deze stoelen.........
We zijn nog druk met het huis bezig, het is best een omvangrijke klus, maar vreselijk leuk, er moeten heel veel beslissingen genomen worden en alles heeft met kleur en inspiratie te maken. Ik ben de "vrouw van de kleur"in huis, de taken zijn verdeeld en ik mag verven, dat doe ik dus ook met veel verve!Muren, wanden, kozijnen, plafonds, deuren........
Er is zoveel wat een mens inspireert, ik las laatst ergens het wetenschappelijk bewezen was dat hoe minder keuze je hebt, hoe makkelijker het is om te kiezen, een waarheid als een koe. Ik heb maar een moodboard gemaakt waar ik vaak naar kijk en verander.
En deze stof vind ik ook zo,n plaatje, quiltstof, misschien een rand langs de linnen gordijnen?
En nog zo,n bron van inspiratie, bunzlau, deze schaal heb ik laatst gekocht bij de zus van Marcha van het kadoshoppie, dus als je van stof en van bunzlau houd zit je daar dubbel goed! En ze heeft een collectie,om van te watertanden......Hier zag ik al applecrumble in, en stokbroodjes, noten, of bloemkool met een sausje,ik hou van multifunctioneel gebruik en ik ben er keigoed in om dat ter plekke te bedenken.............
Ook een bron van inspiratie, nieuwe Paasboek van Jeanne D, Arc,geweldig, M*O*O*I............heerlijk, mijmeren, Pasen......zo,n heerlijk lentefeest.
Pasen.....daar verheug ik me altijd zo op,dan is misschien de keuken wel klaar, we gaan volgend weekend er op uit om te kijken naar een mooie landelijke houten keuken die we in de Landleven hebben zien staan, en er valt te kiezen uit hónderden kleuren..........
Ik zou bijna zeggen dat manlief zich ook laat inspireren door de woonbladen, want deze houten wand heeft hij gerealiseerd in de nieuwe keuken, en volgens mij leest tie alleen maar de krant s,morgens....of toch stiekem op het toilet de Ariadne en de Seasons...??
En over inspiratie gesproken......iedereen ziet zichzelf toch al met deze quilt zitten? Plaatje van "het net ", zo simpel en eenvoudig, maar ook gelijk zo mooi, je zou er zo aan beginnen....Dan is het gelukkig weer vrijdag, en komt er weer een update van temecula.Inspiratie.....Mmmmmm. Iedereen een fijn weekend en dat we elkaar maar veel mogen inspireren met van alles!

36 opmerkingen:

  1. Heerlijk blogje,vol herkenbare dingen...enne laat ik het patroon s'mores(uit dat Amerikaanse patchwork en quilting tijdschrift) nu net in huis hebben. Gemaakt door Jo Morton. Schitterend niet! Met jou lapjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig die houten want, het moodboard, de quilt, het houtenstoeltje en de applecumble uit de bunslau schaal. Dat wordt nog moeilijk kiezen die houten keuken...... Suc6 met het maken van de juiste keuzes, nog hartstikke moeilijk. Ik had ook inspirerende post deze week! Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gezellig blogje Jeannet, en de quilt mmmm...om te smullen !
    Quilt groetjes Anja.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bloggen geef ook inspiratie....en jij laat soms ook hele mooie en leuke dingen zien waardoor ik geinspireer raak....Als kleine kinderen riepen we vroeger...."jij bent mij aan het na-apen" Ach inmiddels zijn we wat wijzer. Het is toch heerlijk om al die leuke en mooie dingen te kunnen "doorgeven"
    Succes met jullie keuken, weer een stapje verder en weer keuzes die gemaakt moeten worden. Gaat je vast lukken Jeannet, je bent geïnspireerd ;-)

    Lieve Groetjes
    Tertia

    BeantwoordenVerwijderen
  5. alleen al die kaartjes met wol...daar ga ik al van watertanden..;0)
    en dan die prachtige stoffen die je laat zien!!!
    Leuk een keuken uitzoeken!!!
    ik kan niet wachten tot wij met de kamer beginnen!!!..;0)
    Hele fijne dag en geniet van al het mooi's!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Succes met het schilderen. En de quilt is schitterend, vaak zijn eenvoudige patronen erg mooi.Volgens mij wordt het allemaal heel mooi.
    groeten

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een mooi blogje heb je geschreven, heel gezellig om te lezen!Mijn moeder had vroeger ook altijd bloemen in huis, bij mij hier in Duitsland komt ´t er niet zo van, de bloemen zijn erg duur en er is niet zoveel keus. Dus geniet ik maar van de bloemen die ik in de tuin heb.
    Groetjes Berbel

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jouw blog van vandaag is alleen al heel inspirerend. Dat is trouwens ook een nadeel van mooie blogs lezen. Er komt zoveel moois voorbij en je kan maar een enkel idee zelf uitvoeren. Maar dagdromen over mooie quilts en aanpassingen aan je huis kan altijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wauw, wat vind ik je houten wand mooi......
    De kaartjes met wol is echt een plaatje. Laat ik dat nou een paar jaar geleden allemaal weggedaan hebben......'k heb SPIJT......
    Dat quilt is zóóó Jeannets. Prachtig. Ben je al begonnen?????

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ja inderdaad; inspiratie, kan uit de meest rare,kleine,mooie, simpele of gekke momenten of dingen komen,althans bij mij. Je kunt je niet voorstellen dat er mensen zijn die bv. geen hobby hebben e.d.
    Dus wat een geluk hebben wij.
    Succes met de verbouwing verder,gr.Sylvia.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuk, leuk, leuk, alles! Boordevol inspiratie ga ik weer verder.

    Fijn weekend,
    Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Prachtige inspirerende plaatjes. En ik stop nog sokken hoor!!!
    Die quilt is ook zo mooi en die lichte stoffen.......... ik zag pas op het net een quilt voorbij komen van lichte log cabins ....ook zo mooi, daaraan moest ik meteen denken toen ik die lichte stoffen zag. Maar ja er is zoveel 'zo mooi'!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Nou Jeannet, als dit geen inspirerende plaatjes zijn! Die prachtige grijze stof en die quilt over de stoel en...., en ......
    Prachtig! En met dat bloemetje kunnen we het weekend wel in.
    Geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat laat je ons weer genieten en inderdaad inspiratie haal ik ook overal vandaan.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Jouw blog is ook een en al inspiratie! Mooi hoor.
    En heel veel sterkte met je verbouwing, maar mooi wordt het vast, je moodboard spreekt mij ook aan.
    Fijn weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Inspirerend blogje! De kleuren van je moodboard, dat
    is wat ik ook op de muur heb (iets donkerder op de
    noordkant-muren, iets lichter op de zuidkant, ik
    weet niet, of dat goed is, of dat het andersom moet,
    maar zo was het het mooist), maar die quilt, die zou
    ik nog graag toevoegen, wat een mooierd! En de com-
    plimenten aan je man, wat een prachtig wandje! En
    dat van die "plannetjes" in je hoofd, zo herkenbaar,
    maar mijn DH vindt het nu wel even goed zo.
    Een fijn, inspiratievol weekend gewenst en
    groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Inspiratie vind je overal om je hee. Wat heerlijk dat je zo bezig bent met je huis. Heerlijk als straks alles er weer fris en mooi uitziet. Wat ben ik benieuwd nar je keuken.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Oh Jeannet, heel inspirerend! Doen hoor dat quiltstofje langs dat mooie linnen. Meestal ben ik niet zo van grijs maar dit vind ik heel erg mooi.Wil ik ook!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Gezien je inspiratie foto's wordt je huis vast fantastisch! Mooi muurtje in de keuken en dat stofje lijkt me inderdaad schattig voor een gordijnrandje. Ik laat al mijn nederlandse vriendinnen hier in Sparta, als ze naar Nederland gaan, een Ariadne voor me meenemen! Ik ben geaboneerd op Country Living (Amerikaans)Daar hebben ze allemaal aanbiedingen en ik krijg dat tijdschrift voor 2 euro per blad iedere maand thuisgestuurd. Niet zo goed als de Ariadme, maar stukken goedkoper.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Gezellig blogje weer! Zat te zoeken (met smart (lol) ) naar de volgende Temecula rij en bleef toen bij jou hangen! Leuke wand heeft je man gemaakt! Volgens mij wordt het uiteindelijk een gewéldige keuken! Wij hebben dit proces net een jaar achter de rug en ben er nog elke dag blij mee!
    Succes met zoeken dit weekend!
    groetjes, Trudy

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Tja, en ik doe inspiratie op bij jouw. Hele leuke wand en want een leuk idee om die stof langs het gordijn te doen. De quilt op de stoel.....wat een plaatje en inderdaad zo simpel, zouden we dan toch de restjesbak in duiken....of kunnen we ons nog beheersen?

    Groetjes,
    Marga♥

    P.s. de schaal is te gek, staat leeg ook heel leuk zo meteen op het nieuwe aanrecht.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een gezellig en inspirerend logje!
    Prachtige wand heb je en een mooie kleur en ja die quilt.......... is om van te houden!!!!

    Bedankt voor de inspiratie, ik ga weer aan de slag.

    Groetjes, Evelyne

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hoi Jeannet,
    Gezellig om weer je blog te lezen. Enne je houten wand, lijkt wel erg op de mijne (misschien is dat de oplossing i.p.v. de interieurbladen lezen)
    groetjes Franny

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Je hebt mij in ieder geval geinspireert. Ik hoest nog een keer goed mijn longen uit mijn lijf, snuit mijn neus flink. En hoop de griep voor te blijven. Ga nu gauw in de woonkamer aan de slag. Heb de bloemen net al gekocht. Dus heb al een beginnetje gemaakt. Stiekum zou ik nu toch het liefst onder die mooie quilt kruipen. Maar kom op! Aan de slag ik zit vol inspiratie. Dank je wel.
    Groetjes Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Dank je voor de inspiratie!
    Fijn weekend,
    Groet Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Van dit blogje krijg ik zeker inspiratie dank je wel
    Fijn weekeinden vanuit Zweden groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wat een prachtig wandje in je keuken. De foto zou ook zo in de Ariadne kunnen. Volgens mij zit jouw man echt stiekum de Ariadne te lezen op de wc. Haha, zie het voor me. Succes met het uitzoeken van de nieuwe keuken, een heerlijk klusje. Het behang met de vogeltjes (of is het stof?) vind ik ook errug mooi.

    Groetjes, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Heerlijk he zo,n nieuwe keuken, dus plezier met je schilder klussen...............lefs.Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Als ik je foto's/plaatjes zo allemaal zie, dan heb jij inspiratie genoeg !!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Ik zou nog iets willen aanvullen......jouw blogjes inspireren mij ook altijd weer. Veel plezier met het inrichten van je keuken!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Wat een inspiratie allemaal!
    Alleen jouw blog lezen is toch al genoeg voor heel veel inspiratie?
    Maar het wordt vast erg mooi in jullie huis.
    Lekker landelijk, die inspirerende quilt op de stoel is ook zo mooi dat je direct zou willen beginnen, maar ja we willen zoveel hè?
    Groetjes,
    Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Hier komt veel inspiratie voorbij. Erg leuk om te lezen waar je je inspiratie vandaan haalt.

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Hello Jeannet, what a wonderful post! I like your 'mood' board, the fabrics, paint are so beautiful! I love your choices. Flowers make a home, each Saturday I buy a small bunch of flowers for our kitchen. Where did you buy the pink/red tea towel/dish cloth? I really like it. Have a lovely weekend, Ann

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Dit inspirerende blogje over inspriratie , inpireert mij om nu gauw naar mijn quiltzolder te gaan en vorm te geven aan al die borrelende inspiratie in mijn hoofd!!! Fijn weekend en succes met het uitzoeken van een mooi keuken, dat wandje is al een plaatje!

    BeantwoordenVerwijderen
  35. ooohhhh aaahhhhh, too many pretty things you show today!!

    Good luck with all your painting!!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.