Quilting Jeannet


Dit blog gaat over het wel en wee van een plattelandsquiltster. Ik schrijf met enige zelfspot en humor over het "lieve leven"op een minilandgoed aan zee, en de rust en de ruimte die daar (nog) heerst, over het ambachtelijke leven, breien, spinnen, fietstochtjes,de natuur, en mijn héérlijke gezinnetje met twee mannen. Maar vooral over handwerken, creatief bezig zijn, en het perfecte van het imperfecte, het wabi sabigevoel. Met mijn blog en de foto,s wil ik de wereld een beetje mooier kleuren dan de dagelijkse werkelijkheid. Helemaal onderaan mijn blog staat een fotoselectie van een aantal van mijn gemaakte quilts.

vrijdag 22 februari 2013

Update Mrs. Grey

Wat zijn tulpen toch een mooie bloemen, ik ben er gek op zo in het naderende voorjaar.
Alleen hingen ze altijd zo snel in een vaas,daar baalde ik altijd best van en ik heb het dit keer opgelost door ze in een hoge wijde glazen vaas te zetten waar ze maar net de kopjes bovenuit steken, ideaal, nooit meer een vallende bos over de rand.
In schril contrast met deze geweldige kleurenpracht is de update van mijn Mrs. Grey. Deze ingetogen sombere en sobere kleuren doen weer iets heel anders met je gevoel en je gemoedsrust.
De golvende rand zit er aan, die heb ik er op geappliqueerd van die prachtige grijze bloemetjesstof. En nu is het tijd voor de laatste rand.
Dat zijn al die vierkantjes waar ik het laatst over had die ik als een vlaggetje aan elkaar naai aan beide zijden en dan doorknip op de middenlijn, staat ergens op mijn blog een tutorial over, zo handig en zuiver werken!
Zo zien ze er dan allemaal uit, en die blokjes snij ik dan precies op de maat die ik wil hebben, in dit geval 3.5 inch.Ik naai er vier aan elkaar en ik heb een blok wat ik straks als laatste rand er omheen zet.
Nieuwe CD van Ennya gekocht, heerlijke muziek, het is overigens een oude CD van haar die ik ergens tegenkwam.
Haar muziek is zo rustgevend, ik luister er eigenlijk te weinig naar vind ik zelf, vroeger kon ik daar zo van genieten, dat gevoel wil ik weer terug hebben, soms moet je jezelf weer eens even tot de orde roepen.
De voorjaarsvakantie begint vandaag voor zoonlief, heerlijk een weekje uitslapen en naar ik hoop gezellige dingen doen. Iedereen een fijn weekend of een gezellige voorjaarsvakantie.

37 opmerkingen:

  1. Mooi Jeanette, hele mooie kleuren heb je gebruikt.
    Och, die CD van Ennya, die hebben wij vroeger echt grijs gedraaid. Ik zal hem ook eens weer terug zoeken want hij is prachtig!
    Prettig weekend, lekker rustig als je kind vrij is. Of juist niet?
    groetjes
    Wietske

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je quilt is erg mooi, en een geweldige tegenhanger van al die kleurenpracht van je bloemen.
    fijne vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit wordt ook weer een mooie quilt en hele mooie kleuren gebruikt

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk die voorjaarsbloemen maar de kleuren van je prachtige quilt is toch meer mijn ding :)
    Ik ga eens op zoek naar je tutorial want dat ga ik toch eens proberen, met mijn eerste stappen in quiltland is dit vast een goede oefening ;)
    Fijn weekend,liefs,Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Beautiful, I especially like the curved border. Lovely choice of fabrics.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Fijne vakantie en de grijze vindik zeker niet somber wel ingetogen ;) Prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat wordt Mrs. Grey.
    Ennya heb ik vaak in de bus aan op de terugweg van mijn werk, inderdaad heerlijk rustgevend

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een stijlvolle quilt met die zachte kleuren.Wat doe je dat toch snel. groeten van liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hij is prachtig aan het worden en Enya vind ik ook schitterend, ik heb ze grijs gedraaid.

    Groetjes
    Ines

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mooi, zowel je blokken, tulpjes als de cd, die staat ook hier in de kast en wordt met enige regelmaat gedraaid! Geniet van de zon Jeanet!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Prachtige quilt zeg en een hele fijne vakantie.
    Groetjes Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Your quilt colours are lovely! I also love the little shawl at the top of your blog.
    Here's a tip for the tulips - make a pin hole right through the tulip stem, just below the flower head. It is very effective! Even if they are already drooping, they revive.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi, wat een prachtige quilt. Heet die nou echt Mrs grey? Dan ga ik ook eens even kijken waar ik het patroon kan scooren. Je Cd van Ennya is inderdaad prachtig. Ik heb hem al jaren. Staat één liedje op die we gedraaid hebben met de crematie van mijn vader nu 11 jaar geleden maar ik kan er nog steeds niet helemaal "droog"naar luisteren. groetjes, Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, deze quilt heet anders Mir, maar het patroon wordt niet meer verkocht, mocht je het echt graag willen hebben kan ik je wel in contact brengen met de ontwerpster en dan moet je me even prive mailen.

      Verwijderen
  14. Wat wordt je quilt een plaatje Jeannet !!! En je tulpen zijn prachtig.
    Van Enya heb ik ook verschillende cd's... blijft voor mij DE favoriete muziek :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Je quilt wordt weer mooi Jeannet! Geniet van je vakantie en tip om hangende tulpen te voorkomen: prik met een speld net onder de bloem dwars door de stelen (speld er weer uithalen hoor) en dan gaan ze minder snel of zelfs niet meer hangen.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Oh wat wordt ze weer mooi!! De golfrand is een mooie blikvanger. Ik heb wel eens gehoord dat als je tulpen eerst in het papier in heet water dompelt ze ook niet gaan hangen. Maar jouw oplossing vind ik beter en mooier. Fijne vakantieweek. Maak er iets leuks van.
    groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Jeetje laat jij mij even schrikken...nieuwe cd Enya en dat heb ik gemist. Heb ze namelijk allemaal en vind het heerlijk om naar te luisteren. Word er zo heerlijk rustig van. Vind je quilt heel, heel mooi worden.
    Geniet van je weekje vakantie.

    Groetjes,
    Marga♥

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat wordt ie mooi! Niet alleen het patroon maar ook jou stofkeuze maakt het een plaatje!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Heerlijk hoor, dat er weer voorjaarsbloemen verkrijgbaar zijn. Je quilt wordt weer supermooi, zoals altijd. Leuk zo, met die golvende rand er omheen. Geniet lekker van de vakantieweek. Zelf krijg ik er weinig van mee, maar hier is de vakantie dan weer afgelopen. Het enige verschil is dat het dan weer drukker zal zijn op de fietspaden met meer studenten.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Tulpen hangen niet meer als je enkele roste eurocentjes in het water legt. Dit deden we vroeger met 0,5 BEF.
    Je quilt is mooi met die golvende rand. Nog een leuke en cosy vakantie samen.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een geweldige quilt wordt dit en wat een prachtige stofjes! Mooi ook de blokjes voor de rand! Heel fijne vakantie samen, knuffel
    Lida

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat wordt mrs Grey prachtig en wat een mooie CD heb je gekocht. Heerlijke muziek is dat. Trouwens ik vind het prachtig als tulpen zo mooi om de vaas gaan hangen. Fijne vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Dat wordt een ingetogen quilt. Heel mooie stofjescombinatie. Terwijl ik dit schrijf ligt Ollie me aan te kijken. Ik geloof dat hij het met me eens is ^:^

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Mooi quiltje ben je aan het maken in verrukkelijke
    kleuren. En de cd, dat is voor mij een zeer dierbare, die ik al jaren heb, en waarop de muziek
    staat, die wij beluisterden tijdens de uitvaart van
    mijn pap.
    Fijn weekend en groetjes van Ageeth

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Mooi golvend randje aan je quilt.
    Zelf bedacht of had een patroontje?

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Het randje bevalt heel goed ;-)
    Groetjes van Sis

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Ondanks de sobere (niet somber) kleur is het weer een mooierd! Die grijze stoffen zijn prachtig. Overseas gekocht? Dochterlief wil ooit een grijze quilt.
    Goed idee die tulpen in een hoge vaas. Ik kreeg van mijn werk ooit een litermaat van 10 ltr. Zo'n mooie glazen die ze op een lab gebruiken. Ik wist nooit goed wat ik ermee moest. Tegenwoordig staan er in het voorjaar tulpen in en is het dubbel genieten.
    Fijn weekend. Het is lekker quiltweer met die gure wind.

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat een prachtige kleuren gebruik jij toch altijd. Genieten, van je hele blog trouwens.
    Groetjes, Els

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat een schitterend quilt word dat en van je tulpen word ik vrolijk
    Fijn weekeinden groetjes Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Hoi Jeannet, ik heb ook diverse CD's van Enya en wordt er ook heerlijk rustig van, die je laat zien was mijn eerst Carribean Bleu is mijn favoriet.

    Groetjes van Ria ;0))

    BeantwoordenVerwijderen
  31. prachtig wordt je quilt,kan niet anders als je de mooie muziek van Enya op hebt staan: ook één van mijn favorieten! En ik heb maar liefst twee mooie bossen met tulpen staan, eentje met ranonkels er tussen in dezelfde kleur: zo mooi.....

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Goh wat leuk om te zien, deze cd was de eerste van de 2 cd's die ik ooit kreeg van mijn vader toen ik mijn eerste CD speler kreeg. Samen met een CD van Madonna... Maar de CD van ENYA heb ik tot in de treuren geluisterd! Af en toe mag ze nog eens in de DVD speler, heerlijk met een boekje of handwerkje, naai je zo weer een uurtje verder!

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Beautiful quilt Jeannet,lovely fabric and colours. The centre block is beautiful and so is the scolloped border. I love seeing the tulips. We do get some here but have to drive south to see them in the park gardens.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Prachtig wordt je Mrs. Grey! Heel mooi in deze kleuren.
    Groeten, Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Wat ben je heerlijk bezig, ook dit wordt een prachtige quilt!

    BeantwoordenVerwijderen

Gezellig dat je langs komt en een reactie achterlaat! altijd zéér gewaardeerd! Ik vind reacties en interactie erg leuk, maar....anonieme reacties zonder naam worden verwijderd, alsmede berichten waarin reclame gemaakt wordt.

Er is helaas een gedoe met het plaatsen van reacties, mensen krijgen foutmeldingen, of kunnen helemaal niet plaatsen, en ik krijg wekelijks reacties van Piseth San die ik niet ken.....jammer.Ik kan er helaas niets aan doen, ik ontvang ook geen mails meer van jullie berichten, dus kan er ook niet meer op terug reageren :( computers........

Hartelijke Plattelandsgroet, Jeannet

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.